Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα

                  Οι Γραικύλοι συνεχίζουν να δίνουν το "παρών"
                                                       του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Έλληνας Ιστορικός, Κωνσταντίνος Σάθας (*), συνέγραψε, το αδιαμφισβητήτου επιστημονικού κύρους, ιστορικό πόνημα, "Η Tουρκοκρατούμενη Ελλάς" και ανέλυσε με τη συμβολή ποίων και πως το ελληνικό γένος ήχθη στη μακρά νύχτα της Οθωμανοκρατίας (1453-1821), καθώς και τον αδιάκοπο αγώνα των απροσκύνητων Γραικών ν’ αποτινάξουν το ζυγό των βάρβαρων ασιατών κατακτητών.
   Ο Ιστορικός του μέλλοντος,
           θα ομιλεί για την "Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα" της περιόδου 2009. Και είναι βέβαιο ότι θα κατατάξει την περίοδο αυτή στις πλέον μελανές σελίδες του νεοελληνικού βίου, που αναμφιβόλως, θα δώσουν ερέθισμα σ’ ένα νέο Ρόδη Ρούφο (**) να σκιαγραφήσει το χαρακτήρα και το ήθος των "Νέων Γραικύλων".
Οι πεφωτισμένες κυβερνώσες "Ελίτ" και οι "Φαμίλιες", που η δύστηνη μοίρα της χώρας, τις έφερε στην εξουσία, την τελευταία δεκαεξαετία, ανιστόρητες και διαπνεόμενες από το πνεύμα των ετεροχθόνων των μέσων του 19ου αιώνα, απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία, συνέπραξαν στην υπαγωγή της χώρας στην οικονομική υποτέλεια στον γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό, προκειμένου ν΄ αποσπάσουν τις "ευλογίες" του Βερολίνου για τη νομή της Εξουσίας!
                             Η γερμανική βουλημία

«ΜΑΤΩΝΕΙ» η ... ψυχή τους!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ» στην περίθαλψη, προτείνει ο ΙΣΑ

      «Εποικοδομητική» υποδοχή από το υπουργείο Υγείας
Μάλιστα, αυτή τη τη φορά ο πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε και τη διατίμηση με την οποία θα αποκλείονται τα λαϊκά στρώματα προτείνοντας ως όριο εισοδήματος τις 15.000 ευρώ. Μαζί με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας, ο ΙΣΑ πρότεινε «μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας να καθιερωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης και να θεσπιστεί μηδενική συμμετοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ».

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Να ενταχθεί στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού, καλεί το Νταλάρα ο Αγγελάκας

"Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από τη δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα" ήταν η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Αγγελάκα.
Ο Γιάννης Αγγελάκας, σε επιστολή του προς τον Γιώργο Νταλάρα, τον καλεί να κρατήσει για τον εαυτό του και την οικογένειά του το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας του και να προσφέρει την υπόλοιπη για να απαλύνει τον πόνο μερικών από τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
"ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
Αγαπητέ κύριε Νταλάρα όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.
Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Εξόρμηση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στο Σικιαρίδειο

Εξόρμηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στο Μαρούσι πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στη διάρκειά της διακινήθηκε στους γονείς των παιδιών ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας του Βόρειου Τομέα σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα ειδικά σχολεία της χώρας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους.
 Έγιναν συζητήσεις με τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, από τις οποίες «κοινός παρονομαστής» αναδείχθηκε η αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών ενάντια στις περικοπές που επιβλήθηκαν από τη συγκυβέρνηση στα ειδικά σχολεία, με στόχο την πλήρη ιδιοτικοποίηση και αυτού του κοινωνικού αγαθού, αλλά και στην εκβιαστική τακτική της Διοίκησης του Ιδρύματος, που για πρώτη φορά διέκοψε εφέτος τη μεταφορά των μαθητών των δύο δημόσιων σχολείων ειδικής αγωγής που λειτουργούν στο χώρο του Σικιαρίδειου επικαλούμενη τις κυβερνητικές περικοπές.
Καταγγέλουμε το γεγονός της απαγόρευσης της ενημέρωσης από την αντιπροσωπεία μας των δασκάλων των δύο δημόσιων σχολείων, καθώς και ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονόμου (επικαλέστηκε εντολή του Δ.Σ. του Ιδρύματος: «κανείς του ΠΑΜΕ να μην περάσει»), αλλά και ο διευθυντής του ειδικού δημοτικού σχολείου, απαγόρευσαν την είσοδο.

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου

Κε Δήμαρχε, όπως ήδη γνωρίζετε το Σικιαριδείο Ίδρυμα (φροντίδας & παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες) ανέστειλε τη λειτουργία του με απόφαση του Δ. Σ. του από 28 – 6 – 2012.
Η απόφαση αυτή του Δ. Σ. του ιδρύματος, αποτέλεσμα των ανάλγητων – αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, οδηγεί ευθέως στη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ιδρύματος με ότι αυτό σημαίνει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.
Επιπρόσθετα το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος έχει προσπαθήσει με κάθε μέσο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να παρεμποδίσει και ν’ αναστείλει τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου (αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας), κόβοντας την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στα σχολεία (η οποία αποκαταστάθηκε μετά από παρεμβάσεις φορέων της πόλης – Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, Δ. Ο. Ε., Δήμος Αμαρουσίου), αξιώνοντας από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να παραδώσουν το κτήριο που στεγάζονται και τα κλειδιά του μέχρι τις 20 – 9 – 2012, απειλώντας τους με δικαστικές προσφυγές.
Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός, καλώντας το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να συνεργαστεί με τους φορείς της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του ιδρύματος, φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί για να αποτρέψει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος, οι οποίες μάλλον εκπορεύονται και καλύπτονται από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική για το θέμα της ειδικής αγωγής και της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είδε Ράιχενμπαχ, ο ΣφΥΡΙΖΑ για Εξουσία!!!

        Αντε βρε, με το καλό συνάντηση & με τη Μέρκελ
Συνάντηση με τον επικεφαλής της "Κομαντατούρ" των τροϊκανών δυνάμεων κατοχής στη χώρα μας(γνωστή από τα ΜΜΕ ως Ομάδας Δράσης "Task Force"), κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣφΥ.ΡΙΖ.Α(Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υπερβατικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς) στην Βουλή μετά από σχετικό αίτημα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Σε καινουργια βάρκα μπήκα...
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Μηλιός ενώ τον κ. Ράιχεμπαχ συνόδευε η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα κυρία Ζωρζέτα Λάλη.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασε τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του κόμματος καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Ειδικότερα επισημάνθηκε πως:
1. Η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε από τον κ. Ράινχεμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

…η νίκη του λαού

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Tην Παρασκευή η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αμαρουσίου

Συγχαρητήρ​ια

«H γειτονιά που θα ήθελα»...

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιεί έκθεση έργων του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «H γειτονιά που θα ήθελα», στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για 100 έργα ζωγραφικής, ατομικά και ομαδικά καθώς και κατασκευές, που έχουν επιλεγεί από τα 4.500 έργα συνολικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ομότιτλο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Οίκαδε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και προέρχονται από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα. Το σύνολο των έργων παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, στο Μετρό στο Σύνταγμα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την Παρασκευή 21 & 28/9 και ώρες 17.00-20.00 και το Σάββατο 22 & 29/9 και ώρες 10.00-20.00, όλα τα παιδιά-επισκέπτες του Avenue θα μπορούν να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες με πολλά δώρα.

Ηρθε η ώρα να τους πούμε το μεγάλο όχι.

          ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Καλούμε τις γυναίκες της λαικής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες τις μετανάστριες, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στίς 26/09/2012. 
Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ότι δεν αποδεχόμαστε και αντιπαλεύουμε οργανωμένα τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης και της ΕΕ που μας τσακίζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας , των τραπεζιτών και των μονοπωλίων.  
Ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία είναι τα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση.  Απορρίπτουμε τα αντιλαικά, αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που μας ρίχνουν στην ανεργία, τη μαύρη εργασία, μας στερούν την κοινωνική ασφάλιση, τα κοινωνικά, προνοιακά επιδόματα, μας αφήνουν χωρίς δημόσια νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα, αφήνουν παιδιά έξω απο τούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, μας πετσοκόβουν τις συντάξεις, ζητάνε δουλειά μέχρι τα 70.    

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε εκδρομή από το Σύλλογο "Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ"

ελλειπές βιογραφικό

Συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" στη 1:00 μ.μ.

ΕΠΤΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω 7 θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
3. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, στο όνομα της
υπαλλήλου του Δήμου Αθανασιάδου Αλίκης, για την καταβολή της συνδρομής του Δήμου στο Διεθνή Οργανισμό ICLEI για Οκτώβριο 2011 - Σεπτέμβριο 2012.

Στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

ΟΚΤΩ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω 7 θέματα:
1. Έγκριση η μη έγκριση θέσης ΑΜΕΑ
2. Έγκριση η μη κυκλοφοριακής μελέτης που αφορά θέση στάθμευσης της εταιρείας "Βασιλική Σαπέρα και ΣΙΑ Ε.Ε."
3. Τροποποίηση της υπ' αριθ. 64/2012 προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Οπωρολαχανοπωλείου - Παντοπωλείου" του RENATO LUANI του PAULIN στο Μαρούσι, επί της οδού Γράμμου αρ.52 & Δημ. Ράλλη

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβούλιο Ευρώπης: Η κρίση «σκοτώνει» τη Δημοκρατία!

Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση προκαλεί κατάργηση των δημοκρατικών αξιών και οδηγεί τους πολίτες στους κόλπους των ξενοφοβικών και λαϊκίστικων πολιτικών κομμάτων, επισημαίνει το προεδρείο της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τη Δημοκρατία.
Με δήλωση του από το Στρασβούργο, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), επισημαίνει ότι, η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οδηγεί, σταδιακά, στην κατάργηση των δημοκρατικών αξιών στην Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής.
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, το προεδρείο της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζει ότι, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις πολιτικές ηγεσίες, έχουν ελαχιστοποιήσει την συμμετοχή τους στις εκλογές και εκφράζουν την υποστήριξη τους, προς τα ξενοφοβικά και λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα.

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» στις 26 Σεπτάμβρη

       ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ
                 Όλα τα μαγαζιά, σχολές και σχολεία στο Μαρούσι κλειστά.
                Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.
• Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται. Να σηματοδοτήσει με τη συμμετοχή του την ταξική και πολιτική αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της. Ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.
• Να συνεδριάσουν τα Σωματεία των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, των οδηγών της Δημοτικής συγκοινωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος , έχουν ευθύνη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας.
• Ζητάμε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρουσιού με μοναδικό θέμα, συμμετοχή στην γενική απεργία, ενημέρωση και προετοιμασία.
Να «νεκρώσουμε» κάθε τόπο δουλειάς σε όλο το Μαρούσι , να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου.
Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τα συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Σωματειακές Επιτροπές να πάρουν την προετοιμασία, την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους. Να μη λείψει εργάτης και εργάτρια. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την κλιμάκωση του αγώνα.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Στο "Σωρό" του ...Λιντσαρίσματος!

Συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ - Δορύλαος Κλαπάκης
Παρά το ότι ο Εισαγγελέας (όταν μετέτρεψαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε αίθουσα Λιντσαρίσματος) έστειλε στο σκαμνί Δημοτικό Σύμβουλο της Ομάδας Πατούλη, για μια ακόμα φορά, με επικεφαλής μια ομάδα συνομιλητών του Πατούλη, επαναλήφθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρόμοια γεγονότα ύβρεων και απειλών, με μοναδικό στόχο να προωθήσουν στο Σωρό, πολεοδομική πρόταση Τζανίκου με αντισυνταγματικές καταστρεπτικές χρήσεις και χωρίς τους απαραίτητους νόμιμους χώρους για Σχολεία κ.λ.π., που και είναι η μοναδική αιτία τώρα και 15 χρόνια, που η περιοχή του Σωρού παραμένει εκτός Σχεδίου.
 Και όλα αυτά, με την φανερή και επιλήψιμη ανοχή του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντα Γαρδέλη, και την σιωπηρή ανοχή της κομματικής ( ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ) "αντιπολίτευσης" που αύριο θα ζητήσουν την ψήφο του κόσμου.
Αντί να στηρίζουν με την σιωπή τους, τους μεγαλοεργολάβους που κατάστρεψαν την πόλη, δεν βγάζουν καλυτέρα μια ευχαριστήρια επιστολή στην Διοίκηση Πατούλη για αυτό το άθλιο σχέδιο, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Σωρού τώρα και 15 χρόνια, ώστε να ανοίξει η συνεργασία εκτός από τα ρουσφέτια και στην συγκυβέρνηση; Έκατσα στο σκαμνί, ενημέρωσε ο Πατουλης τους πολίτες, και θα ξανά καθίσω εξ …αιτίας του. Για να το λέει, κάτι θα ξέρει. Τώρα του φταίνε (γιατί αυτοί αποφασίζουν αν πρέπει να κάτσει κάποιος στο σκαμνί) και οι τίμιοι εισαγγελείς που ξεπερνώντας τις όποιες τυχόν υπάρχουσες πιέσεις στέλνουν στο σκαμνί παράγοντες για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση, για μη νόμιμη διαχείριση Δημοσίου Χρήματος, ρουσφέτια, και άλλα αδικήματα;
Δεν πρέπει κάποτε να μάθουν, η δικαιοσύνη και οι πολίτες πως χρεώθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου και οι δημότες με 400 εκατομμύρια ευρώ; Και που πήγαν τα χρήματα που θα πήγαιναν στα παιδάκια των παιδικών Σταθμών; Γι΄ αυτό κανείς δεν θα λογοδοτήσει ; Ανεξέλεγκτοι οι Δήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι «συνεργάτες τους», όλων των κομμάτων αφού διόρισαν τις οικογένειες τους στους Δήμους "αγρίεψαν". 

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Κινηματογραφικές Κυριακές" στο Μαρούσι


Ντοκιμαντέρ, ταινίες και ταινίες μικρού μήκους θα προβάλλει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αμαρουσίου κάθε Κυριακή στις 7:30 μ.μ. στη μικρή πλατεία  (πίσω από την πιάτσα ταξί), απέναντι από τον ΗΣΑΠ!

Tην αστυνομοκρατία & την καταστολή της τρικολόρ κυβέρνησης, καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

              «Παράσταση διαμαρτυρίας - συμβολική κατάληψη του παρατήματος
                     της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι στις 11 Σεπτεμβρίου»
Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (11 – 12/9/2012) το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου σε συνεννόηση με τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Ο Περικλής» και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης»), καθώς και Ενώσεις Γονέων και φορείς της περιοχής, είχαμε εξαγγείλει παράσταση διαμαρτυρίας – συμβολική κατάληψη της έδρας της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. στην Αγία Παρασκευή.
Όπως μάθαμε από τους συναδέλφους μας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» από το πρωί της 11 – 9 – 2012 έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην Αγία Παρασκευή υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία μας περίμενε.
Τελικά, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας βρισκόταν στο παράρτημα της Δ/νσης στο Μαρούσι (πρώην 2ο Γρ. Π. Ε. Αμαρουσίου), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του παραρτήματος της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στο Μαρούσι, η οποία μας επιβεβαίωσε το γεγονός της παρουσίας του Δ/ντή εκεί, καλέσαμε τους συναδέλφους, γονείς και εκπροσώπους φορέων να συγκεντρωθούν στο Μαρούσι, όπου θα μπορούσαμε να συναντήσουμε και τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και να του θέσουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας.
Όμως σύμφωνα με όσα μας είπαν οι συνάδελφοί μας μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», οι οποίοι ήρθαν με λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το Ηράκλειο στο Μαρούσι τους συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις.
Επίσης μετά την είσοδό μας στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Αμαρουσίου και αφού είχαμε εισέλθει στο γραφείο του Δ/ντή Εκπ/σης εμφανίστηκε ο Δ/ντης του Αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου, επειδή όπως μας είπε είχε ειδοποιηθεί ότι προτιθέμεθα να κάνουμε κατάληψη στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας η αστυνομία αποχώρησε από το γραφείο του παρατήματος της Δ/νσης Π. Ε. στο Μαρούσι και η συζήτηση μας με το Δ/ντη Εκπαίδευσης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, συνεχίστηκε.

Οδηγούν σε «Ιδιωτικοποίηση» το Σικιαρίδειο!!!

     Απύθμενο το θράσος  της Διοίκησης του Ιδρύματος
Σε οριστική αναστολή της λειτουργίας των δύο Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου Ιδρύματος οδηγεί η απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος να ζητήσει με επιστολή της να της αποδοθούν μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2012 οι αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία ελεύθερα από τα αντικείμενα και να της επιστραφούν τα κλειδιά που έχουν διατεθεί.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κο. Κ. Αρβανιτόπουλο και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια της διακοπής λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στο οποίο φιλοξενούνται 200 παιδιά με νοητική υστέρηση, λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει σε εκατοντάδες παιδιά, έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια με όλες του τις δυνάμεις το ίδρυμα, προκειμένου εκατοντάδες παιδιά να έχουν την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα, προστασία και δημιουργική απασχόληση που έχουν ανάγκη.
Το ίδιο έπραξε και στην παρούσα δύσκολη καμπή, προκειμένου εκατοντάδες παιδιά να μην βρεθούν στο δρόμο.

Να τους γίνει μπούμερανγκ

              Ελένη ΤΖΙΒΡΑ
Διακόσια παιδιά με νοητική υστέρηση θα πρέπει να μείνουν κλειδωμένα σπίτια τους, μετά την αναστολή λειτουργίας του «Σικιαριδείου» Ιδρύματος. Οσα είχαν μάθει, όπως π.χ. το να αυτοεξυπηρετούνται, σταδιακά θα ξεχαστούν ενώ η πορεία της υγείας τους θα κάνει βήματα προς τα πίσω. Οι γονείς τους θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους προκειμένου να τα προσέχουν, καθώς είναι αδύνατο να αφήσεις παιδιά με νοητική υστέρηση μόνα τους. Η Διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε την αναστολή του το καλοκαίρι για οικονομικούς λόγους, αφού κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονται και δύο ειδικά σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, με 100 μαθητές - άτομα με ειδικές ανάγκες, των οποίων η σίτιση και η μεταφορά από και προς το σχολείο παρέχονταν από το «Σικιαρίδειο».
Η εξέλιξη στο «Σικιαρίδειο» που είναι σαφώς αρνητική, απάνθρωπη, είναι αποτέλεσμα της ταξικής υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής. Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο οδηγούνται δεκάδες ιδρύματα, δημόσια σχολεία, κάθε δομή που σχετίζεται με την Ειδική Αγωγή. Την ίδια στιγμή σε αυτές τις δομές, μόνο στην Αττική, τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι έμειναν πέρυσι απλήρωτοι μέχρι και 10 μήνες, καταθέτοντας κάθε ψυχικό απόθεμα και χάρη σ' αυτούς οι δομές επιβίωσαν μέχρι σήμερα. Οι εργοδότες τους - «φιλάνθρωποι», «ευεργέτες», χορηγοί - έκαναν χρήση κάθε όπλου που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια: Μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις, μπλοκάκι, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ατομικές συμβάσεις, τρομοκρατία. Η μεταφορά των μαθητών από και προς τα ειδικά σχολεία - αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας - έχει δοθεί στους δήμους, χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια.