Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τίμησε Πατούλη για το "ΕΘΝΙΚΟ του ΕΡΓΟ", το Καστελόριζο

Τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη  για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο σε όλη της Ελλάδα και την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία, τίμησε χθες ο Δήμος Μεγίστης, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω.
Ο κος Πατούλης, που βρίσκεται στο Καστελόριζο, στα πλαίσια αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, μετέβη στη Νήσο Ρω με το Δήμαρχο Μεγιστης κο Πανηγύρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζηδιάκο, τη βουλευτή Νοτίου Αιγαίου κα Ιατρίδη και πλήθος κόσμου για τη επιμνημόσυνη δέηση της αείμνηστης Δέσποινας Αχλαδιώτη και παρουσία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της ως φόρο ύψιστης εθνικής τιμής στην ηρωϊδα του ελληνικού έθνους.
Κατά την εκδήλωση που ακολούθησε από το Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο, αφιερωμένη στην ιστορία της Κυράς της Ρω, ο Δήμαρχος Μεγίστης κος Παύλος Πανηγύρης εξήρε το σπουδαίο έργο στην Υγείας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επί πολλά έτη τελεί ο κος Πατούλης και τον ευχαρίστησε για την πρόταση αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που ομόφωνα υπερψηφίστηκε από τα δύο δημοτικά συμβούλια.
Ο Δήμαρχος Μεγίστης, κατά την ομιλία του τόνισε ότι εμείς οι σημερινοί Νεοέλληνες οφείλουμε στον ανόθευτο πατριωτισμό και στην αδούλωτη ψυχή της μακαριστής Δέσποινας Αχλαδιώτη, της θρυλικής Κυράς της Ρω, όπως είναι ευρύτερα γνωστή στο Πανελλήνιο αλλά και πέρα απ’ αυτό.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πανηγύρ(ι)η - Πατούλη στη ... Μεγίστη!

Ισχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού σε όλη την Ελλάδα έστειλαν από το ακριτικό Καστελλόριζο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης με την πράξη αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης-Καστελόριζου, που υπεγράφη σήμερα 17 Αυγούστου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Καστελλόριζου.
Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που υπερψηφίστηκε ομόφωνα με εισήγηση των δύο δημάρχων και καθολική αποδοχή των δημοτικών συμβουλίων των δύο δήμων, στόχο έχει τη στήριξη των ακρίτων του Καστελόριζου μέσα από την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση τεχνογνωσίας στο τομέα της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας, της τουριστικής ανάπτυξης και άλλων πεδίων δράσεων.
«Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων του Καστελλόριζου για να παραμείνουν θεματοφύλακες της πατρίδας μας. Εδώ η καρδιά μας χτυπάει μαζί με τη δική τους για ΜΙΑ Ελλάδα, για την ίδια ισότιμη Ελλάδα. Σήμερα συνάπτουμε για τους κατοίκους στο Καστελλόριζο μία καθολική σχέση «υιοθεσίας» για να στηρίξουμε τους ακρίτες αυτούς που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας των ΟΤΑ, κος Γιώργος Πατούλης.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Λαμπρότατος ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.
Την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.
Στην περιφορά της Ιερής Εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγο του