Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στο Μουσείο της Ακρόπολης το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο το Κύπελλο του Σπύρου Λούη προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες του από όλο το κόσμο, αλλά και στο πλήθος των μαθητών που το επισκέπτονται καθημερινά την ευκαιρία να ... το θαυμάσουν και φυσικά να μάθουν την ιστορία και τον συμβολισμό του.
Το κύπελλο θα συνοδεύει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών. Στη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που το απέκτησε τον Απρίλιο σε δημοπρασία, θα προσπαθήσει να βρει και άλλους ασφαλείς χώρους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το φιλοξενήσουν ως το 2015 που θα εκτεθεί πλέον μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αφού πρώτα το Κύπελλο θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και θα είναι ανοιχτό και δωρεάν προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες.

"Παρέλαβαν" οι 50 διμηνίτες πυροφύλακες του Σ.Π.Α.Π

Τους συμβασιούχους που θα απασχοληθούν στην πυροφύλαξη στους Δήμους μέλη του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και σε άλλες θέσεις ευθύνης στο Κέντρο Επιχειρήσεων καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων και της παραλαβής του απαραίτητου εξοπλισμού.Με την ευκαιρία της υποδοχής τους ο Πρόεδρος κ. Πατούλης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, κατέθεσε την υποστήριξη της Διοίκησης του Συνδέσμου προς το σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν και τους ενθάρρυνε να επιδείξουν το δέοντα ζήλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς όπως τους επεσήμανε ο Σύνδεσμος βασίζεται στην καλή συνεργασία μαζί τους.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Πολεοδομική πληγή», η μετατροπή των χρήσεων γης ...

Η εισαγωγή από την αίτηση που κατάθεσαν σύλλογοι και δημότες για την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο αλλάζουν οι χρήσει γης στο ΜΑΡΟΎΣΙ Ενώπιων του Συμβούλιου της Επικρατείας ΑΙΤΗΣΗ Του Συλλόγου ''Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου'' Του Συλλόγου «Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου», Της Ελένης Μανιάκα – Προεστάκη , Του Δημητρίου Κοτσώνη κατοίκου Αμαρουσίου Της Μαρίας Παπασυμεών,
Του Ελευθερίου Μαγιάκη, κατοίκου Αμαρουσίου, Του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, Του Δημήτριου Πολυχρονιάδης, Της Δήμητρα Κρεκούκια κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Χατζηαντωνίου 13. Της Βικτωρίας Σιβροπούλου Κατά
1. Του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
2. Του Δήμου Αμαρουσίου.
Περί ακυρώσεωςΤου από 3.5.2012 προεδρικού Διατάγματος
( Φεκ. 151/2012, Τεύχος Απαλλοτριώσεων) , με το οποίο τροποποιήθηκαν οι χρήσεις γης των οικοπέδων που ευρίσκονται επί των οδών του βασικού Οδικού Δικτύου.
                                                                        Εισαγωγή
1. Απ΄την μεταβολή των ισχυουσών χρήσεων στην πόλη του Αμαρουσίου, οι οποίες επέρχονται απ΄το προβαλλόμενο προεδρικό διάταγμα,
δημιουργούνται αφορολόγητα κέρδη για ιδιώτες
 υπέρ τα 5,50 δισεκατομμύριο ευρώ.
Η μετατροπή των χρήσεων γης σε χρήσεις για την δημιουργία Εμπορικών Κέντρων και Πολυαγορών στους Περιφερειακούς Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας, έχει καταστεί «πολεοδομική πληγή», έχει μετατρέψει τις πολεοδομικές ρυθμίσεις σε «εργαλείο» για την δημιουργία τεραστίων κερδών,

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

ΕΞΙ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου στη 2:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω 6 θέματα:
1. Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για εργασίες καθαρισμού οικοπέδων του Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια συστημάτων λογισμικού για την προστασία των υπολογιστών κλπ
3. "Εγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του
υπαλλήλου του Δήμου Βουγαλέρη Γεωργίου για την πληρωμή στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, για την εκτίμηση ακινήτων στο πλαίσιο αποκατάστασης ρυμοτομούμενης
ιδιοκτησίας σε τράπεζα γης του Δήμου Αμαρουσίου"

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ, ήσουν "παιδί" σαν το Χριστό!!!

... για την άριστη λειτουργία των παιδικών σταθμών !
Θερμές ευχαριστίες έδωσε προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη η καθηγήτρια και δημότης Αμαρουσίου κα Ευγενία Τρανταλίδου – Μοτάκη για την προσφορά του στα παιδιά της πόλης και κατ΄ επέκταση στους γονείς, μέσω της άριστης λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Παιδικό Σταθμό επί της οδού Θεμιστοκλέους 3, τόσο για το ικανότατο προσωπικό, όσο και για την άριστη υποδομή του.
Επισυνάπτεται η επιστολή της κ.Ευγενίας Τρανταλίδου – Μοτάκη

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η δημοτική Αρχή αποφάσισε για το έτος 2012 – 2013 :
1. να μη φιλοξενηθούν καθόλου βρέφη από 18 έως 30 μηνών
2. να φιλοξενηθούν μόνο 550 – 600 παιδιά, ενώ την περσινή χρονιά είχαν φιλοξενηθεί πάνω από 1.000
3. να λειτουργήσουν και οι 12 παιδικοί σταθμοί που λειτούργησαν και πέρσι (14 είχαν λειτουργήσει πρόπερσι)
4. τη διατήρηση των τροφείων, αυξάνοντας το όριο δωρεάν παροχής σε ετήσιο εισόδημα 10.000 €
5. να ζητήσει την πρόσληψη 39 υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των 19 συμβασιούχων των οποίων λήγει η σύμβαση στις 30.07.2012, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 500 νήπια.
Είναι πολύ πιθανό, λόγω των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας οι θέσεις αυτές να μην εγκριθούν από το Υπουργείο, ή να εγκριθούν πολύ αργά μέσα στο 2013, που πρακτικά είναι το ίδιο.
Σήμερα που τα εισοδήματα όλων μειώνονται δραματικά και οι ανάγκες για φιλοξενία παιδιών και βρεφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αυξάνονται, πολλοί γονείς δε θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η προθεσμία για αιτήσεις θα λήξει στις 23-7-2013. Ο Δήμος αρνείται με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων να υπάρξει διαφάνεια στις αιτήσεις. (Η συνήθεια της πελατειακής εξυπηρέτησης δύσκολα ξεχνιέται.)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Nύν υπέρ μπάτσων αγών

...ΧΩΡΙΣ ΒΡΕΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

                          ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 10 – 7 – 2012 σε απάντηση ερώτησής μας σχετικά με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου, λάβαμε από τον αρμόδιο για τη λειτουργία τους Δημ. Σύμβουλο της πλειοψηφίας, κο Κάββαλο Ν. τις εξής απαντήσεις:
1. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας για το έτος 2012 – 2013 δεν θα εξυπηρετήσουν κανένα βρέφος, αφού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου δεν θα εγγραφεί κανένα βρέφος – νήπιο σ’ αυτούς, ηλικίας από 30 μηνών και κάτω.
2. Ο αριθμός των φοιτώντων νηπίων στους Νηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 550 με 600 νήπια (από 950 που φοιτούσαν πέρυσι) λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, αφού δεν πρόκειται να παραμείνουν περισσότερες από 60 εργαζόμενες (από 183 που υπήρχαν πέρυσι) στην υπηρεσία των Νηπιακών σταθμών (εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων, αρκετών από τις εργαζόμενες, από το Υπουργείο Εσωτερικών).
3. Οι υποδομές (κτίρια – εγκαταστάσεις) των νηπιακών σταθμών παραμένουν σταθερά ίδιες επί χρόνια, χωρίς να χτίζονται νέοι και σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί, με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της παρεχόμενης στα νήπια εκπαίδευσης (αρκετά κτίρια από αυτά που ενοικιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου και μετατρέπει σε Νηπιακούς σταθμούς στερούνται βασικών προδιαγραφών και προαύλιων χώρων για να λειτουργούν ως παιδικοί σταθμοί).
4. Ακόμα και για τα νήπια (δηλ. όσα έχουν ηλικία 30 μηνών και άνω) που επιθυμούν να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς δε θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των προς εγγραφή ενδιαφερομένων.
5. Ο Δήμος και το Ν. Π. Δ. Δ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών δεν προτίθεται να δώσει κανένα στοιχείο για τον τρόπο και τις διαδικασίες (σειρά προτεραιότητας) με τις οποίες θα εγγραφούν τα ενδιαφερόμενα νήπια,