Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στη "βραδιά ούζου" του Συλλόγου Αθμονέων, ο Γ. Πατούλης

Μία ζεστή καλοκαρινή βραδιά με μουσική, ουζάκι και καλή παρέα επεφύλαξε ο Σύλλογος Αθμονέων στους φίλους και στα μέλη του στην καθιερωμένη πλέον γιορτή που διοργανώνει καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.
 Το «παρών» όπως κάθε χρόνο,έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα ο κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους συμπολίτες του, μέλη του συλλόγου, και άλλους παρευρισκομένους στη βραδιά, ενώ με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και ούζου όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι.
Στη βραδιά παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Νικόλας Αλεπούς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καμπούκος, Κώστας Νταλούκας, Θανάσης Βλαχοπιώτης και Δημήτρης Σμυρνής.

Να καταδικάσει και να απομονώνει τις ναζιστικές πρακτικές, ο λαός

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το Δ.Σ του Δήμου Μαρουσίου, στην συνεδρίαση του στις 12/6/2012 συζήτησε και καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, αλλά και εναντίων εργαζομένων του ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι βγήκε σεργιάνι στην κοινωνία μας,δίνοντας μήνυμα βοήθειας στο εκμεταλλευτικό σύστημα και ετοιμότητας μόλις τεθεί σε κίνδυνο η εξουσία του κεφαλαίου.
Ένας μικρός Χίτλερ στη χώρα μας.
Καλούμε το λαό της πόλης μας να καταδικάσει και να απομονώνει τέτοιες ναζιστικές πρακτικές όπου τις συναντάει, στα Μ.Μ.Μ , στις γειτονιές και όπου αλλού. Η φτώχεια , η εξαθλίωση και η χρεωκοπία του λαού, μαζί με τα κάθε είδους ναζιστικά μορφώματα, αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος, όπως η «Χρυσή Αυγή» που εδώ και χρόνια στηρίζει τους εργοδότες κατά των εργαζομένων, δίνοντας "χέρι βοήθειας" στους απεργοσπαστικούς τους μηχανισμούς.

η "Χρυσή Δύση" της ...Δικαιοσύνης

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" την Παρασκευή

 Εξι (6)θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
1. Αλλαγή μελών Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργου (ΕΠΠΕ) για το έργο "Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ για τηνλειτουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αμαρουσίου" που είχαν ορισθεί με την 157/2010 απόφαση της ΔΕ.
2. Έγκριση ή μη ανάθεσης σύνταξης σε συμβολαιογράφο της πρόσθετης πράξης ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών &  Δανείων και του Δήμου Αμαρουσίου
3. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια
οικοδομικών υλικών και ειδών σιδήρου και αλουμινίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

της Δήμητρας Κρεκούκια
«Το χαράτσι των ακινήτων φέρνει κατασχέσεις μισθών και συντάξεων σε 500.000 νοικοκυριά». Είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Επενδυτής», της 9ης Ιουνίου 2012. Αναφέρεται βέβαια στο
«Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών», που, αν δεν έχει ήδη πληρωθεί, από τις 30 Απριλίου μεταφέρθηκε πλέον στις ΔΟΥ «για βεβαίωση και είσπραξη».
Το βάρος, με το «χαράτσι» αυτό, έπεσε στην απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το θέμα όμως έχει και άλλη πλευρά, ίσως σοβαρότερη ακόμα. Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ακόμα «διωγμό», από τους πολλούς που υφίστανται, τελευταία ιδίως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα μας. Πολλαπλοί φόροι και άνοδος των αντικειμενικών αξιών, όταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, μικρομεσαίοι οι περισσότεροι, έχουν ήδη υποστεί μεγάλες εισοδηματικές απώλειες από τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, μέσω του μνημονίου, στη χώρα μας. Οι μισθοί έχουν μειωθεί, στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί εξάλλου ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ενταχθεί, και αυτοί, στη μεγάλη πλέον στρατιά των ανέργων. Όσο για το περίφημο «εισόδημα από ακίνητα» - που συμπλήρωνε συχνά άλλοτε ένα χαμηλό μισθό, εξασφαλίζοντας έτσι σε κάποιους ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης - έχει καταντήσει σήμερα από μηδαμινό έως ανύπαρκτο, αφού πολλά ακίνητα, καταστήματα ιδίως, είναι άδεια πια και άλλων οι ενοικιαστές μειώνουν αισθητά ή αδυνατούν εντελώς να πληρώσουν το ενοίκιο. (Και οι ιδιοκτήτες, αν δεν τους «εξώσουν» - και πώς να «εξώσει» κανείς έναν οικογενειάρχη καταχρεωμένο και άνεργο; - φορολογούνται, ως γνωστόν, «βάσει του νόμου», σαν να εισέπρατταν το ενοίκιο!).
Και μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα: Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων – με μειωμένο μισθό ή ακόμα και άνεργοι, κατά τρόπο αναπάντεχο – εκτός από τους φόρους και τα χαράτσια, έχουν να πληρώσουν και στεγαστικό δάνειο!

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πυροφύλακες από ιδιωτική εταιρία προσλαμβάνει το ΙΓΕ!!!

                       Τα νέα του Δάσους Συγγρού
Οι καλοκαιρινοί μήνες με τους αέρηδές τους πλησιάζουν και ο ΣΠΑΠ, ο Δήμος Αμαρουσίου, το ΙΓΕ και οι Εθελοντές του Δάσους Συγγρού, ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους για ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές.
•Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δάσους Συγγρού, με τη συμμετοχή Εθελοντών και μαθητών από 5 Δημοτικά Σχολεία, η εκπαιδευτική δράση που οργάνωσε ο Δ. Αμαρουσίου και ο ΣΠΑΠ.
•Το ΙΓΕ ολοκλήρωσε τον μειοδοτικό διαγωνισμό για την κοπή και την αποκομιδή των ξέρων χόρτων. Η εταιρία που ανάλαβε ήδη βρίσκεται μέσα στο δάσος και εργάζεται.
Οι δύο πυροφύλακες που εγκρίθηκαν στο ΙΓΕ για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω γραφειοκρατίας θα μπορούσαν να προσληφθούν το φθινόπωρο. Έτσι το ΙΓΕ αποφάσισε να προσλάβει φύλακες από ιδιωτική εταιρία. Τους αναμένουμε και ελπίζουμε αυτοί να έρθουν εγκαίρως! 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ & ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

                                                                                                                      της Κύρας Αδάμ
Το κείμενο εξωτερικής πολιτικής που παρουσίασε η Κουμουνδούρου είναι ένα ακατέργαστο μείγμα αποσπασματικών απόψεων και τάσεων, που παραπέμπουν κατά κόρον σε αντιλήψεις διεθνούς πολιτικής του 19ου και του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με τις πολύπλοκες και σύνθετες ανάγκες που εξυπηρετεί η εξωτερική πολιτική του 21ου αιώνα για κάθε δομημένο κράτος (με τον περιορισμό της συνέχειας και όχι ασυνέχειας της διπλωματίας όσον αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων του).
Ο αναχρονισμός των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από μία και μόνη παρατήρηση:
από το κείμενο του λείπει οποιαδήποτε αναφορά - ούτε μια λέξη - στην οικονομική διπλωματία της χώρας, που σε αυτόν τον αιώνα αποτελεί την κινητήριο δύναμη, τη «λοκομοτίβα» της εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας, από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, την προσφιλή στον ΣΥΡΙΖΑ Λατινική Αμερική, την Κίνα, την Ινδία κ.ο.κ. Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σύγχρονη δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διαθέτει στελέχη με μακρόχρονη θητεία σε διεθνείς οργανισμούς, όφειλε όχι μόνον να έχει προωθημένες θέσεις επί του θέματος, αλλά και νά ασκήσει δημιουργική κριτική στο «παλιό σύστημα», που χρησιμοποίησε την οικονομική διπλωματία της χώρας αποσπασματικά, άτσαλα, με ασυνέχειες και πενιχρά αποτελέσματα.
                                 Ο εύκολος δρόμος
Το κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, λοιπόν, επέλεξε την ασφαλή μέθοδο των κομμάτων του «παλιού συστήματος» και δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει απάντηση στο πλέον πιεστικό ερώτημα:
ποιος είναι ο ρόλος της χώρας μέσα στο σημερινό γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό πλαίσιο της περιοχής και γιατί η Ελλάδα είναι ή δεν είναι μια σημαντική χώρα για φίλους και εχθρούς.
Είναι απορίας άξιο γιατί από την «ανάλυση» του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει παντελώς η διάσταση της ενεργειακής πολιτικής, αφού η χώρα εκ των πραγμάτων είναι διαμετακομιστικός κόμβος αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων, είτε από την ξηρά (αγωγοί μεταφοράς υδρογονανθράκων από τη Ρωσία και τις χώρες της Κασπίας) είτε από τη θάλασσα (αγωγοί μεταφοράς αερίου από τα κοιτά¬σματα Ισραήλ και Κύπρου προς την Ευρώπη). Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το μέλλον και η δύναμη της χώρας θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν τα επόμενα χρόνια στα θέματα αυτά τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα συμφερόντων: ο γερμανορωσικός άξονας στην ενέργεια, έναντι του αμερικανικού. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να διαμορφώσει ταχύτατα θέση στο βασικό αυτό θέμα.
Προσεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ σε συμφωνία κατ' ανάγκην με τις γειτονικές χώρες και όχι μονομερώς. Αλλά γιατί δεν βρήκε ούτε μια λέξη για τον νόμο Μανιάτη (που αυτοβούλως περιορίζει την ελληνική ΑΟΖ στα χωρικά ύδατα των ανατολικών περιοχών του Αιγαίου), τη στιγμή που έχει την πρόθεση να... πάρει σβάρνα ποικίλους νόμους, διμερείς και διεθνείς συμφωνίες του «προηγούμενου καθεστώτος»;

αναδιανομή του πολιτικού πλούτου

Ερωτήματα "EKTOΣ των ΤΕΙΧΩΝ" προς τη Δημοτική Αρχή

1. Σε πολλές δημοτικές οδούς του Δήμου Αμαρουσίου παρατηρούνται έντονες φθορές και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για πεζούς, οδηγούς και αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα οι οδοί Μεσογείων (πριν από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα), Δάφνης (από την Κονίτσης μέχρι την Δ. Γούναρη), 25ης Μαρτίου (από τη Μαραθωνοδρόμου μέχρι τη Δ. Γούναρη), Αριστοτέλους (από τη Λ. Κηφισιάς μέχρι τη Βας.Όλγας) κ.ά. παρουσιάζουν έντονα προβλήματα καθίζησης και φθορών στο οδόστρωμά τους.Ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί για την αποκατάσταση των φθορών και καθιζήσεων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Αμαρουσίου, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων δημοτών της πόλης μας;
2. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναμένεται ραγδαία αύξηση των φοιτώντων μαθητών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της πόλης μας την προσεχή σχολική χρονιά, προερχόμενα από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της περιοχής λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης και ανεργίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τις επιβαλλόμενες (από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ) μνημονιακές πολιτικές.
 Ήδη οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που επιβλήθηκαν την προηγούμενη διετία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις (συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, έλλειψη σχολικών βιβλίων, περιστολή των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση) έχουν αποδιαρθρώσει το δημόσιο σχολείο. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου παρατηρούνται φαινόμενα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας με αποτέλεσμα τώρα που αναμένεται αύξηση των φοιτώντων μαθητών στα σχολεία της πόλης μας να έχουμε πληθωρικά τμήματα μαθητών και υποβιβασμό της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Στο "Σπίτι του κρεμασμένου", δεν μιλάνε οι συνένοχοι...

         Συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Αστειευόμενη προφανώς η ομάδα Τζανίκου - Μπρέγιαννη ζήτησε από τον Πατούλη «Τα πάντα στην διαφάνεια για τις ... Δημοτικές Επιχειρήσεις».
Αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δημοσιοποιηθούν τέτοιες πληροφορίες, εξ αιτίας της ψήφου τους, οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το 1998 μέχρι σήμερα θα βρεθούν στον Κορυδαλλό. Τι θέλει και σκαλίζει;
Εδώ θα μου πείτε ότι παραπονιέται ακόμα και ο Π. Κούκουζας που δεν του δίνει ο Δήμος πληροφορίες για το Έκτρωμα «Οργανισμός Εργασίας».
Καλά από το 2007 μέχρι σήμερα που συνεργάζονται μαζί με τον Πατούλη χέρι - χέρι με Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην τακτοποίηση (εις βάρος των ανέργων νέων χρεοκοπώντας τον Δήμο) των διακομματικών ρουσφετιών του παράνομου αυτού Οργανισμού, δεν ήξεραν τι στήριζαν;
Πόσες φορές τους είχαμε και δημοσίως ενημερώσει ότι από το 2004 υπάρχουν ακόμα και τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις, και αυτοί συνέχιζαν να τρέχουν πίσω από τον …Παυλόπουλο;
Τώρα, που πριν δυο χρόνια έχει … διαλυθεί το μόρφωμα αυτό, αποφάσισαν να ... ζητήσουν πληροφορίες για την παρανομία που οι ίδιοι στήριζαν ;
Φυσικά στην κοινή συνεργασία στην διαφθορά δεν έλλειψε τότε και το ΚΚΕ με την κ. Κανέλη, που ήρθε στο Μαρούσι, όχι για να διαμαρτυρηθεί γα τις παράνομες χρήσεις γης των μεγαλοεργολάβων ή για την χρεοκοπία του Δήμου, αλλά για να στηρίξει τον... Πατούλη και τον κύριο υπεύθυνο (αδρανοποιημένο συνομιλητή της στα ΜΜΕ ) Παυλόπουλο, στις ταχτοποιήσεις των πελατειακών σχέσεων του ... ΠΑΣΟΚ.

Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη

Σαράντα Εξι (46!!!)θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
1. Αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με τον Δήμο Μεγίστης Καστελόριζου
2. Έγκριση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην
περιοχή του Αγίου Θωμά στο ΙΑΣΩ του Δήμου Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση της
διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης
3. Έγκριση ή μη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή "Κοκκινιά" λόγω του υλοποιηθέντος έργου "Διαδρομή Ζωής - Πνοή περιβάλλοντος στο Μαρούσι" (Πράσινη διαδρομή)
4. Έγκριση ή μη κοπής δένδρων
5. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υποθ. MASTER POSTER)
6. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υποθ. Νυχτερινό κέντρο ΜΟΣΤΡΟΥ κλπ)
7. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα σε ιδιωτικά οικόπεδα
(υποθ.Ζαχαροπλαστεία ΑΓΑΠΗΤΟΣ κλπ)
8. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα στα όρια του Δήμου
Αμαρουσίου (υπόθ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ )
9. Επιβολή προστίμου για προβολή σε παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο, στα όρια
του Δήμου Αμαρουσίου (υποθ. ΠΑΣΤΕΡΙΑ Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ &
ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ)
10. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένα διαφημιστικά μέσα σε ιδιωτικά οικόπεδα
(υποθ.LINEA STROM κλπ)
11. Ρύθμιση αυθαίρετων δημοτικών κτιρίων ή τμημάτων δημοτικών κτιρίων κατ'εφαρμογή του
Ν.4014/2011
12. Απόδοση μέρους ποσού στις Σχολικές Επιτροπές από την ΣΑΤΑ για την επισκευή και
συντήρηση των σχολικών κτιρίων Δήμου Αμαρουσίου

Να συνεχιστεί το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

                      Προς : Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου κο Επ. Γαρδέλη
Kε Πρόεδρε, Όπως γνωρίζετε στις 30 Ιούνη λήγει το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", όπως και οι Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι σε αυτό και οι ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Επίσης το διάστημα αυτό εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν άμεσα οξυμμένο πρόβλημα με τη μείωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς και την κατάργηση των βρεφικών τμημάτων, ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κατ' εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
Επιπλέον μεθοδεύεται μείωση του προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων μέσα στον Ιούλη.
Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να εντάξετε στην Η.Δ του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ως τακτικά θέματα συζήτησης:

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εισαγγελικ​ή παραγγελία για τον Οργανισμό εργασίας


Tην εισαγγελική παραγγελία που πήρε την περασμένη Τρίτη 29.07.2012 και την κατέθεσε αυθημερόν στον Οργανισμό, μας έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Κ. "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"
κ. Πέτρος Κούκουζας

Μας επισημαίνει παράλληλα πως έως σήμερα δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση ούτε υπήρξε κάποια επικοινωνία από τον Οργανισμό Εργασίας ή από τη διοίκηση του Δήμου.
"Είναι ένα μικρό δείγμα", σχολιάζει, "για το πως η δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη σέβεται τους θεσμούς και τηρεί τους νόμους"...


Χωρίς ...«ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ», οι εκλογές της 17ης Ιουνίου!

                    Πανελλήνια πολιτική κίνηση

           Μιλάνε για Δημοκρατία, με την προϋπόθεση,
     η διαπλοκή & η διαφθορά να κερδίζει τις εκλογές !
Με την κάθοδό μας στις Εθνικές Εκλογές της 6η Μαΐου 2012 επιχειρήσαμε και μετείχαμε για να δώσουμε μια νέα διάσταση στην πολιτική διαδικασία του τόπου και στην μέχρι τώρα πολιτικής φύσεως δραστηριότητα μας, στην μακρόχρονη πορεία μας στα κοινά.
Μια πορεία γεμάτη με αποτελεσματικές πράξεις με γνώμονα πάντα την αλήθεια, δίνοντας στον πολίτη την ελπίδα, ότι η πολιτική έχει και άλλο πρόσωπο από αυτό που μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα λάβουμε μέρος καθώς άμεσος στόχος μας μέχρι τις επόμενες εκλογές(σε λιγότερο από δυο χρόνια το 2014 Ευρωεκλογές, Δημοτικές και ίσως συντομότερα και Βουλευτικές Εκλογές), είναι η ενημέρωση των πολιτών και η εμβάθυνση των ζωτικών προβλημάτων σε Πανελληνιά κλίμακα.
Για τις παρούσες εκλογές (όπως και σε κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση) ζητούμε από τους πολίτες να ΜΗΝ παρασυρθούν και να μην επιλέξουν με γνώμονα:
- την καθημερινή ανιαρή(μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του λαού) καλοστημένη τηλεοπτική προπαγάνδα,
- τις πελατειακές υποσχέσεις και εξυπηρετήσεις αθλίων διεφθαρμένων ατόμων και κομμάτων του παρελθόντος, καθώς πίσω από το πελατειακό καταστροφικό κράτος βρίσκεται η διαπλοκή και η διαφθορά που λεηλατεί όλους μας και χρεοκόπησε την χωρά,
- και να μην παγιδευτούν σε προσχεδιασμένες ονοματολογίες και ομαδοποιήσεις
καθώς η επίκληση των καθ΄ ολοκληρία σήμερα διαστρεβλωμένων στην πράξη οικονομικών συστημάτων με την μορφή ιδεολογημάτων είναι απόλυτα παραπλανητική.