Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δημοσκοπήσεων ... επηρρεασμοί κοινής γνώμης


Ληστοκανάλαρχοι...

Εβδομάδα ενημέρωσης για το πρόβλημα της "ακράτειας"

Εβδομάδα ενημέρωσης διοργανώνει η "Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία", υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της ακράτειας.
Για το σκοπό αυτό, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου θα λειτουργούν περίπτερα από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως τη Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό με πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Τα περίπτερα θα λειτουργούν Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή:
         09:00 - 15:00 και Τρίτη & Πέμπτη 14:00 - 20:00.
Επίσης την εβδομάδα από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2012 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 211.800.86.08, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με ουρολόγο.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Ενδιαφέρον" της Δημοτική Αρχής για το Συνοικισμό Καρπαθίων

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Συνοικισμού Καρπαθίων είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων κου Νικόλαου Πέππα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κου Βασίλη Κόκκαλη.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος κος Νικόλαος Μηναδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή ότι το ζήτημα της ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής στη γειτονιά Ηπειρώτικα - Καρπάθικα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Προς την κατεύθυνση αυτή διευκρινίσθηκε ότι με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κου Πατούλη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την οριοθέτηση του ρέματος και ως εκ τούτου στη συνέχεια να προχωρήσει η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.
Επίσης θετική ήταν η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα του Συλλόγου για βελτίωση των έργων υποδομής στην περιοχή. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Πέππας θα πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την καταγραφή των αναγκών της περιοχής.

«Ανοίγει & σας περιμένει» την Πέμπτη, ο αναβαθμισμένος θερινός Δημοτικός κινηματογράφος

           Πάμφθηνο το εισητήριο(5  !) για  6η συνεχή χρονιά
                     στο Σινέ «Μίμης Φωτόπουλος»
Ειδικές τιμές για ΑμεΑ, ανέργους, μαθητές, φοιτητές & στρατευμένους                      
Έτοιμος να υποδεχθεί τους φίλους της 7ης Τέχνης και κατά τη φετινή θερινή περίοδο, είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος», που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 με τη δραματική κομεντί «Άθικτοι».
Στον φιλόξενο αναβαθμισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο Αμαρουσίου επί τη οδού Αγ. Κωνσταντίνου (δίπλα στο Εμπορικό κέντρο "Αίθριον"), μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα καλοκαιρινά βράδια και να απολαύσουν ταινίες α’ προβολής, αλλά και παλαιότερες ταινίες, σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες, το εισιτήριο διατηρείται για 6η συνεχή χρονιά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο των 5 ευρώ, ώστε ο Δημοτικός Κινηματογράφος να αποτελεί μία ευχάριστη διέξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για όλη την οικογένεια.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Hollande-Ζέλος !!!

Ο "Ολλανδός" της Γαλλίας & ο "Τούρκογλου" της Ελλάδος ...

Οι ιππότες της τραπέζης και οι τραπεζοκόμοι


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
«Αν η Αφρική ήταν τράπεζα, θα την είχαν σώσει», έγραφε ένα παλιό σύνθημα. Και σήμερα, τον καιρό της κρίσης και της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σχεδόν μοιάζει με αξίωμα. Οι τράπεζες δεν περιμένουν την πολιτική που θα ορίσει τη λειτουργία τους. Οι ίδιες χαράσσουν πολιτική. Και οι πολιτικοί ακολουθούν με όλα αυτά τα επιχειρήματα περί «ευστάθειας», «ρευστότητας», «αναγκαίας διάσωσης» και προβληματισμών περί καταθέσεων. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό, σκεφθείτε αν πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσατε να φανταστείτε στη θέση του πρωθυπουργού έναν τραπεζίτη.
Το 1998, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν γιατί δεν έχουν τοξικά προϊόντα. Λίγο αργότερα όμως τους έδωσε 28 δις και ο Παπανδρέου συνέχισε με άλλα 40. Το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε 100 εκατομμύρια στην Proton Bank, που ήταν υπό δικαστική διερεύνηση, και στη συνέχεια άλλα 700 εκατομμύρια από τα ποσά που δανειζόμαστε, με όλες τις γνωστές επιπτώσεις. Αμέσως μετά έφτιαξε έναν νόμο που τον αμνήστευε γι’ αυτή του την παρανομία.
Τι συνέβη με τις ελληνικές τράπεζες;
Τίποτα παραπάνω από το ότι αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν τη σχέση τους με το πολιτικό κατεστημένο και τον τρόπο που λειτουργούσαν επί δεκαετίες. Η λεγόμενη έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κρίσης, αλλά και της πολιτικής τους. Επί δεκαετίες μάζευαν λεφτά των καταθετών και στη συνέχεια με αυτά τα λεφτά, όπως ακριβώς ο Κοσκωτάς, δανειοδοτούσαν offshore εταιρίες και θυγατρικές τους, από τις οποίες διοχέτευαν χρήμα σε άγνωστη κατεύθυνση. Ο Κοσκωτάς μπροστά τους μοιάζει με αγνό πρόσκοπο.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ιστορίες Παραμυθίας στο «Ιδιόμελο»

Τέσσερα ανατολίτικα παραμύθια σοφίας πλαισιώνουν τη "Ζαλγκούμ", μια άγρια, μη λογοκριμένη, αραβική παραλλαγή του "κοριτσιού με τα κομμένα χέρια".
Ιστορίες παραμυθίας από την προφορική παράδοση που μυούν στην ενηλικίωση, στην εσωτερική συμφιλίωση, στον έρωτα, στην ίδια τη ζωή.
Για μεγάλους και μεγάλα παιδιά

Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη

Μουσική: Γιάννης Ψαριώτης
26/5/12, μέρα Σάββατο

ώρα: 10 το βράδυ

είσοδος: 7 ευρώ
κρατήσεις: 210 6817042

Ιδιόμελο:Ελ. Βενιζέλου 17,   Μαρούσι
 (200 περίπου μέτρα από τον σταθμό ΗΣΑΠ)

Υπευθυνότης...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Eνημέρωσε το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα», ο Δήμαρχος

ο Δήμαρχος Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου της περιοχής Σωρού «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι ενταξιακές διαδικασίες αναφορικά με την πολεοδομική τακτοποίηση της περιοχής «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τους εκπροσώπους του Δ.Σ του Συλλόγου «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα», κατοίκους και φορείς της περιοχής στη διάρκεια συνάντησής τους.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη με επίκεντρο την πορεία της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για περισσότερα από 18 χρόνια, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ολοκληρωθεί η οριστική τακτοποίησή του.

Χάλκινο μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Πατούλης!!!

Με το τουρνουά βόλεϋ Δημοτικών και Γυμνασίων και τους εσωτερικούς αγώνες κολύμβησης άνοιξε η αυλαία των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεων «Γιορτές Αθλητισμού 2011 – 2012» , που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αθλητικών προγραμμάτων του.
Στους αγώνες βόλεϋ που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γήπεδο «Σπύρος Λούης» το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, συμμετείχαν 100 περίπου αθλητές Δημοτικών και Γυμνασίων από τα τμήματα του Αθλητικού Οργανισμού, καθώς και οι αθλητές από τον Αθλητικό Όμιλο «Οδυσσέας».
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κ. Νικόλας Αλεπούς, ο οποίος απένειμε μαζί με την Πρόεδρο κα. Κάτια Ηλιοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. «Οδυσσέας» τα αναμνηστικά διπλώματα και τα μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο "τρόπος διεξαγωγής των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012" & ο"καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών", θα απασχολήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β.Σοφίας – Δημ. Μόσχα), αύριο Τρίτη 22 Μαίου στις 8:30 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Ν. 3852/10
Θα προηγηθεί στις 6:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία θα ληφθούν
αποφάσεις στα παρακάτω οκτώ(8) θέματα: 

Αύριο η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί αύριο στη μία το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). 1. Διάθεση πίστωσης για καταβολή επιδικασθέντος ποσού με τελεσίδικη δικαστική απόφαση (αφορά
χορήγηση της ειδικής παροχής του αρθ. 14 του Ν.3016/2001)
2. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ΄αρ. 17868/2012 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου
Αθηνών και της κάτωθι αυτής από 17-04-2012 επιταγής προς πληρωμή.
3. Έγκριση ή μη ανάθεσης σύνταξης συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης θέσεων στάθμευσης σε
ακίνητο του Δήμου σε συμβολαιογράφο

                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                              ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Εκλογες Ιουνίου...

Οι ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια

Τις ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από το έργο «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Άγιος της Πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου
Το χθες και το σήμερα με βάση τις ανέκδοτες επιστολές του πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τη συλλεκτική έκδοση «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Άγιος της πολιτικής» παρουσιάζει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Η εκδοτική πρωτοβουλία ανήκει στον συγγραφέα και Δ/ντα Σύμβουλο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "ΕΛΑΙΑ" κο Ιωάννη Κορνιλάκη.
Η εκδήλωση παρουσίασης των ανέκδοτων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ ( Μεσογείων 151, Μαρούσι).