Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ρ.Σ.Α

                                      Προς τον Δήμο Αμαρουσίου
Αξιότιμοι Κύριοι, Σας καταθέτουμε τις Προτάσεις μας ως συμβολή στη Διαβούλευση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας
Ενώ το ισχύον ΡΣΑ (1985) και το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (1994), χαρακτηρίζουν το Μαρούσι ως «Δήμο Υπερτοπικής Σημασίας», το προτεινόμενο ΡΣΑ το προσδιορίζει ως «Διαδημοτικό Κέντρο Ευρείας Ακτινοβολίας και πόλο διαπεριφερειακής εμβέλειας». Επειδή ο νέος αυτός προσδιορισμός συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ήδη απαράδεκτα πολλών στην πόλη μας μεγάλων χώρων εμπορίου και υπηρεσιών και επιδείνωση συνεπώς της ήδη υποβαθμισμένης ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της ήδη δεινής θέσης των μικρομεσαίων εμπόρων του Κέντρου της πόλης μας
Προτείνουμε:
1.- Να μην ενταχθεί το Μαρούσι στα « Διαδημοτικά Κέντρα Ευρείας Ακτινοβολίας » αλλά να παραμείνει «Δήμος Υπερτοπικής Σημασίας»
2.- Να κηρυχθεί το Μαρούσι ως περιοχή κορεσμένη πολεοδομικά για υπερτοπικές χρήσεις.
Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου του Αμαρουσίου προτείνουμε:

Eπί της οδού Σουρή & Πλαστήρα, το νέο A. T. Αμαρουσίου

                Αντιτίθενται οι "ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ"
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου του Δήμαρχου Γ. Πατούλη, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται να οικοδομήσει το νέο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου (πολυδύναμο) στο οικόπεδο (ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου) επί της οδού Σουρή και Πλαστήρα, φορτώνοντας το ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης με ένα τσιμεντένιο κτήριο εμβαδού 860 τ.μ., χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και οι ανάλογες θέσεις για στάθμευση των επισκεπτών και χρηστών των υπηρεσιών του νέου (πολυδύναμου) αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη ζωή των κατοίκων του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου.
Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να μη λαμβάνει καθόλου υπόψη της τις συνέπειες που θα έχει η λειτουργία ενός πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος δίπλα ακριβώς από το κεντρικό συγκρότημα των σχολείων της πόλης μας (2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Αμαρουσίου), παρά τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις των γονέων των μαθητών των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι για να σταματήσουν την ανέγερση του νέου αστυνομικού τμήματος στο συγκεκριμένο οικόπεδο προέβησαν σε μαζική συλλογή υπογραφών (πριν λίγο καιρό), τις οποίες κατέθεσαν στη Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει άμεσα τις ενέργειες της για την ανέγερση νέου πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στο συγκεκριμένο οικόπεδο,

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων με Πατούλη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012.
Στη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο του, επαναλαμβάνοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται κοντά σε κάθε εργαζόμενο και παρέχει τη στήριξη και συμπαράστασή της, ώστε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά να συμβάλλουμε στην επίτευξη του κοινού στόχου μας, που είναι η καλύτερη λειτουργία της πόλης και η εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων συζήτησε με τον κ. Πατούλη τα ζητήματα που απασχολούν το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, ενώ ειδικότερα θέματα που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου συμφωνήθηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Απολογισμός δράσεων του ΣΠΑΠ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Για τα επιμορφωτικά σεμινάρια των εκπαιδευτικών των πιλοτικών Σχολείων

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Με αφορμή την εκπόνηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας, για τα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Η απόφαση για πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων των εκπαιδευτικών των πιλοτικών Σχολείων, εκτός του εργασιακού ωραρίου (Παρασκευή 30/3/2012 έως τις 14:45 και Σάββατο 31/3/2012 το πρωί) και χωρίς οικονομική αποζημίωση για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, όταν μάλιστα η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ και υπάρχει πρόβλεψη μόνο για αποζημίωση όσων συμμετέχουν στις συγγραφικές ομάδες, είναι τουλάχιστον προκλητική, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι στα συγκεκριμένα πιλοτικά σχολεία, μέσω των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. και της Δ. Ο. Ε., αντέδρασαν και σε πρόσφατες προηγούμενες απόπειρες του ΥΠΔΒΜΘ να επιβάλλει τη διεξαγωγή σεμιναρίων εκτός εργασιακού ωραρίου, δείχνει της πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ αναφορικά με το εργασιακό ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα αποφασίζει:


…και καλό ξημέρωμα !!!

Η ΑΣΠΑΙΤΕ τίμησε τους εκπαιδευτικούς Κ. Συρμακέζη, Δ. Βάττη & Θ. Λερούνη

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΣΠΑΙΤΕ, με θέμα:«Η ΑΣΠΑΙΤΕ κοντά στην κοινωνία - Α΄ Κύκλος: Εκπαίδευση», η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδικά χωριά S.O.S. συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για το επιστημονικό έργο και την προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό οι εκπαιδευτικοί Κώστας Συρμακέζης καθηγητής ΕΜΠ, Δημήτρης Βάττης καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας και Θανάσης Λερούνης καθηγητής Β/θμιας Εκπ/σης.
Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο οποίος συνεχάρη του Δ.Σ. για τις σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει η ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία «αποτελεί την καρδιά και τη ψυχή της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» όπως σημείωσε ο κ. Καρλαύτης. «Είναι σημαντικό – πρόσθεσε- ότι οι δράσεις σας αυτές δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά καλύπτουν και κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς.

Συμπληρωματικές Προτάσεις για την Ελεγχόμενη Στάθμευση

   κατέθεσε ο Σύλλογος «η  Κασταλία»                              
                                                     Προς Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αναμένοντας την υλοποίηση της υπόσχεσης που μας δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε μαζί σας και με άλλους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, ότι «θα γίνει Κατάσταση των κατοίκων που δεν έχουν χώρο στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστούν γι’αυτούς θέσεις στάθμευσης, αφού ο αριθμός τους δοθεί στην εταιρεία», σας υποβάλλουμε κάποιες νέες προτάσεις μας, σε συμπλήρωση των προτάσεων που έχουμε ήδη υποβάλει:
1. Να υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση από τους κατοίκους του Κέντρου του Αμαρουσίου που δεν διαθέτουν δικό τους χώρο στάθμευσης.
2. Να είναι μεικτές οι θέσεις σε όλους τους δρόμους του Κέντρου .
3. Η κάρτα μονίμου κατοίκου να είναι δωρεάν και να δίνεται για επιβατικά αυτοκίνητα ή επαγγελματικά ωφέλιμου φορτίου, μέχρι ένα τόνο.
4. Να καθοριστεί ακριβώς ο αριθμός των επαγγελματικών θέσεων.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Εξευρωπαϊσμός» του κέντρου της πόλης, η ελεγχόμενη στάθμευση!

      Ιδιωτικοποιήσεις-Ανταποδοτικότητα & νέα χαράτσια
  Στην ψήφιση και εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου καθώς και στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων της πόλης μας, προχώρησε την Τρίτη 6 Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αναθέτοντας μάλιστα σε ιδιωτική εταιρία την εγκατάσταση και εκμετάλλευση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ΑΡΧΙΚΟΝ Α. Ε.).
Ακόμα, προχωρώντας στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ανταποδοτικότητας, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας την επιβολή τελών για τη χρήση των αιθουσών του Δημαρχείου σε συλλόγους και φορείς της πόλης μας.
Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου προχωράει ακάθεκτη στην επιβολή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, χαρατσώνοντας βαριά τους δημότες – εργαζόμενους του δήμου Αμαρουσίου.
Η ελεγχόμενη στάθμευση επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να εφαρμοστεί στο Δήμο Αμαρουσίου από τη Δημοτική αρχή Τζανίκου και κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο, χάρη στις αντιδράσεις των απλών κατοίκων – δημοτών της πόλης μας.
Είναι ενδεικτικό της λογικής που διέπει τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου το γεγονός ότι σύμφωνα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ψηφίστηκε, ο χωρισμός της πόλης σε ζώνες στάθμευσης (περιοχές) απαγορεύει στους κατοίκους της πόλης να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλη ζώνη, εκτός της ζώνης της περιοχής κατοικίας τους, αν δεν πληρώσουν. Δηλαδή αν επισκεφτούν τη ζώνη που κατοικεί κάποιος φίλος τους ή συγγενείς τους στο Μαρούσι, μέσα στην ίδια την πόλη που κατοικούν, θα πρέπει να πληρώσουν για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους.
Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων αντέδρασαν και τις αρνητικές ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο υπερψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της επιστρατεύοντας τα επιχειρήματα περί νοικοκυρέματος και «εξευρωπαϊσμού» του κέντρου της πόλης,

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εφυγε από τη ζωή, η σημαντικότερη τραγουδίστρια του δημοτικού μας τραγουδιού

Στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ", στο οποίο νοσηλευόταν εδώ και καιρό  καθώς υπέφερε από λευχαιμία, άφησε χθες σε ηλικία 84 ετών την τελευταία της πνοή, η σημαντικότερη τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού και μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της Ελλάδος, η Δόμνα Σαμίου
Η σπουδαία ερμηνεύτρια άφησε μία τεράστια μουσική κληρονομιά. Πάντα συνεπής και σωστή επαγγελματίας, υπηρέτησε σ' όλη της ζωή το δημοτικό τραγούδι και κράτησε ζωντανή την παράδοση της χώρας προκαλώντας μεγάλες συγκινήσεις.
Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 12 Οκτωβρίου 1928. Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη Σμύρνη, το Μπαϊντίρι. H μητέρα της ήρθε με την καταστροφή στην Ελλάδα ενώ πατέρας της τέσσερα χρόνια αργότερα, γιατί έμεινε αιχμάλωτος εκεί.
Από εκεί είχε δεχθεί τα πρώτα ακούσματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και αγάπησε μεγαλώνοντας αγαπάει το δημοτικό τραγούδι.
«Το αυτί μου εμένα από τότε, σαν παιδάκι που ήμουνα, έπαιρνε όλους τους ήχους και τις μουσικές. Ο πατέρας μου έψελνε πάρα πολύ ωραία, δεν ήταν ψάλτης ο άνθρωπος, αλλά έψελνε και τραγουδούσε επίσης πολύ ωραία.
Θυμάμαι όταν γύριζε από τη δουλειά του μ' έπαιρνε στα γόνατά του και με ταχτάριζε και μου έλεγε, ας πούμε, Ταχτιρί πού πας μωρή, στον τσοπάνο για τυρί, και τυρί δε βρήκαμε, τον τσοπάνο δείραμε... ή άλλα διάφορα...» είχε γράψει στο προσωπικό της site για το πως άρχισε ν αγαπάει τη μουσική ξεκινώντας να τραγουδάει στα 13 της χρόνια.
                                                      
Σ' αυτή την ηλκιία πήγε στο "Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής" με δάσκαλο τον δημιουργό του Σίμωνα Καρρά ενώ παρακολουθεί παράλληλα νυχτερινό Γυμνάσιο.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα στο Δημαρχείο

Ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με θέμα "ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;" οργανώνει  την Δευτέρα 12 Μάρτη στις 6.00 μ.μ, η τοπική επιτροπή Αμαρουσίου - Πεύκης - Ν. Πεντέλης.
 Συμμετέχουν o σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Αγγελος Χάγιος , o πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης & o δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης
                    

Αύριο η ψηφοφορία των μελών του Ε.ΠΑ.Μ

Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος μόνο όσοι   έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά στο κεντρικό site του ΕΠΑΜ
 Αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, στην οποία τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ θα αποφασίσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν το Ε.ΠΑ.Μ να λάβει τη νομική μορφή του Κόμματος, διατηρώντας τον πολιτικό χαρακτήρα του Μετώπου.
Αναλυτικά οι πυρήνες θα ψηφίσουν :
Πυρήνας Αμαρουσίου-Πεύκης στα γραφεία του Βόρειου Τομέα (Σαλαμίνος 36 - Μαρούσι) και ώρα 10 πμ - 7 μμ.
Πυρήνας Κηφισιάς-Ερυθραίας & Βορειότερα στα γραφεία του Βόρειου Τομέα(Σαλαμίνος 36 -Μαρούσι),  και ώρα 10 πμ - 7 μμ.

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", είναι το θέμα της ομιλίας που οργανώνει  το Διοικητικό Συμβούλιο του "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ", την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο της πόλης μας, με ομιλητές τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά και τον ψυχίατρο Μανώλη Μυλωνάκη.
Θα προλογίσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

                 ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                        Η πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
                Δήμητρα Τσουκλείδου                              Τασούλα Μπεβούδα

Την Τετάρτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Εξι θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί τηνΤετάρτη 14 Μαρτίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα  συζητηθούν  και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
2. Ανανέωση Συμβάσεων με το Φυσικό Αέριο.
3. Αξιολόγηση του από 28.02.2012 πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Λοιπών Προμηθειών Δήμου και Νομικών Προσώπων, για το διαγωνισμό προμήθειας γάλακτος έτους 2011.

H μικτή χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, στην εκδήλωση της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου Αττικής σε συνεργασία με την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πρόκειται να συμμετάσχει η μικτή χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) την Κυριακή 11 Μαρτίου, και ώρα 10:30 το πρωί. Το πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ευστάθιος Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων της Ελλάδος.


Περισσότερες από 1.500 αιτήσεις για προϊόντα χωρίς μεσάζοντες!

 Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο Δήμο - 18 Μαρτίου η παραλαβή
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη διάθεση εγχώριων προϊόντων πατάτας, ελαιολάδου και μελιού σε τιμές κόστους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου.
Μέχρι στιγμής, από την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 οπότε ξεκίνησε η δράση έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις.
Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από 09:00 έως 13:00 στο μεγάλο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι, καταβάλλοντος το ακριβές αντίτιμο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση παραγγελίας στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου μέχρι και την Τρίτη 13 Μαρτίου (καθημερινές ημέρες: 09:00-17:00, Σαββατοκύριακο: 09:00-14:00) με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Σήμερα η συνεστίαση του Ομίλου «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» το τελευταίο χρονικό διάστημα, είτε μόνη της με τις δικές της δυνάμεις, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης και ανακούφισης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου, την παράδοση τροφίμων για τα συσσίτια και τη συλλογή ρούχων και κλινοσκεπασμάτων σε συνεργασία με την Εκκλησία, για την ανακούφιση των αστέγων. Μετά και το νέο «Μνημόνιο» η κατάσταση θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο, ιδίως για τους αδύναμους συμπολίτες μας, και η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» διαβεβαιώνει ότι με όσες δυναμεις διαθέτει με τα μέλη και τους φίλους της θα είμαστε πάντα παρόντες με την έμπρακτη έκφραση δράσεων αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Παράλληλα η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 10 Μαρτίου.

                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέο χαράτσι...με το πρόσχημα της ελεγχόμενης στάθμευσης!

Ακόμη ένα χαράτσι αποφάσισε να επιβάλει ο κ. Πατούλης με τους ψήφους όλων των συμβούλων του, στους πολίτες του Μαρουσιού με το πρόσχημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια φτωχαίνει , με τα μέτρα που επιβάλλουν μεγάλο κεφάλαιο, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιποί σωτήρες, Ε.Ε , Δ.Ν.Τ, έρχεται η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος να πλήξουν παραπέρα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πατώντας σ' ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της ραγδαίας διόγκωσης της πόλης χωρίς ελεύθερους χώρους και χωρίς χώρους στάθμευσης, που συνειδητά υποστήριξαν και συνέπραξαν αυτοί και οι προκάτοχοί τους γιατί έτσι συμφέρει τις πολυεθνικές, τους μεγαλοεργολάβους , τους μεγαλοεπιχειρηματίες, έρχονται τώρα να αφαιμάξουν παραπέρα ό,τι απόμεινε από το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
Οι πολιτικές και οι στρατηγικές της ανάπτυξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου , που στην ουσία υπηρετεί και η δημοτική αρχή στο Μαρούσι («πόλη κομβικού προορισμού για επιχειματική δραστηριότητα» την οραματίζεται ο κ. Πατούλης) επιβεβαιώνουν όσους προειδοποιούσαμε, ότι η φραστική "διαφωνία" της με τον Καλλικράτη ήταν παραπλανητικός ελιγμός.

Το Εκκλησιαστικό Παντοπωλείο

Το Εκκλησιαστικό Παντοπωλείο της Ἱ­ε­ρὰς Μη­τρο­πόλεως Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού λει­τουρ­γεί σε χώρο του Ἱ­ε­ρού Να­ού Ἁ­γί­ου Κο­σμᾶ τοῦ Αἰ­τω­λοῦ Ἀ­μα­ρου­σί­ου, μὲ σκο­πὸ τὴν ἀ­να­κού­φι­ση οἰ­κο­γε­νει­ῶν τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού οἱ ὁ­ποῖ­ες λό­γῳ τῆς οἰ­κο­νο­μι­κῆς κρί­σε­ως δυ­σκο­λεύ­ον­ται νὰ ἐ­ξα­σφα­λί­σουν τρό­φι­μα γι­ὰ τὴν ἐ­πι­βί­ω­σή τους.
Αριθμός δικαιούχων σιτιζομένων: 100 άτομα
Παραλαβές Προσφορών: Δευτέρα & Πέμπτη 10πμ - 12πμ
Διεύθυνση: Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Μαραθωνομάχων καί Βυζαντίου14, Μαρούσι, τηλ. 210-61 99 858.
Υπεύθυνος: π. Χαράλαμπος Θεοδόσης

1η Συνάντηση Εθελοντών της ΜΚΟ "Ζωοδόχος Πηγή"

Η Μη-Κερδοσκοπική Οργάνωση "Ζωοδόχος Πηγή" σας προσκαλεί σε μία πρώτη συνάντηση εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, Μαραθωνομάχων καί Βυζαντίου14, Μαρούσι.
Η "Ζωοδόχος Πηγή" είναι δημιουργός της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης alysis.gr η οποία έχει ως σκοπό την προβολή του έργου και την επικοινωνία των αναγκών των φιλανθρωπικών προσπαθειών που λειτουργούν στους δύσκολους καιρούς που όλοι διερχόμαστε, και τη διασύνδεσή τους με εθελοντές που επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο τους.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σκοπό μας οποίος είναι η με διάφορους τρόπους παροχή υποστήριξης σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Σωματεία, Ιερές Μονές, Ενορίες και γενικά προς κάθε φορέα που έχει ως σκοπό τη φιλανθρωπική προσφορά σε αναξιοπαθούντες, με ζητούμενο όχι την υποκατάσταση του έργου αυτών, αλλά την παροχή δευτερευόντων υποστηρικτικών υπηρεσιών προκειμένου αυτοί να μπορούν να επιτελούν το έργο τους πιο απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Σπύρος Λούης: «Μακάρι να μπορούσα να κρατήσω το κύπελλο»

Το ασημένιο κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον 1ο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στις 18 Απριλίου, στο Λονδίνο. Την απόφαση πήρε ο εγγονός του Σπύρου Λούη, κ. Σπύρος Λούης 72 ετών, συνταξιούχος και συνονόματος του ολυμπιονίκη.
 Επί δύο χρόνια κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής ώστε το κύπελλο να παραμείνει εντός ελληνικών συνόρων. «Απευθύνθηκα στους επίσημους φορείς, υπουργεία, Γενικές Γραμματείες κλπ. Μόνο στο Δήμο Αμαρουσίου δεν απευθύνθηκα γιατί ως τώρα έχουν τιμήσει τον Σπύρο Λούη και με το παραπάνω, οπότε το θεώρησα υπερβολικό να τους ξαναπασχολήσω. Όλοι επικαλέστηκαν έλλειψη χρημάτων. Ίσως και να ισχύει αυτό. Ούτε εγώ θα το έκανα αν η συγκυρία ήταν διαφορετική. Ήταν το τελευταίο δίχτυ ασφάλειας».

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σε δημοπρασία του οίκου Christies, το κύπελλο του Σπύρου Λούη!

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πως στις 17 Απριλίου 2012 βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Christies, το κύπελλο του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη.
Ξεπουλιέται ένα κειμήλιο της σύγχρονης Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η αδιαφορία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, αλλά και της πρώην Υφυπουργού κ. Α. Γκερέκου, να ανταποκριθούν στις επανειλημμένες εκκλήσεις του εγγονού του Ολυμπιονίκη μας να αγοράσει το Ελληνικό Κράτος το κύπελλο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες του 1896.
Την ώρα που η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων σε χορηγίες ιδρυμάτων στα οποία συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα, δεν βρίσκει λίγες χιλιάδες ευρώ για να κρατήσει στη χώρα ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο.
Ο Υπουργός Πολιτισμού που άφησε αφύλακτη την Αρχαία Ολυμπία και την Εθνική Πινακοθήκη,

Γ. Σ. του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», στις 28 Μαρτίου

               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην έδρα του ( Χατζηαντωνίου 13 – 3ος όροφος)
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Απολογισμός του έργου του Δ.Σ. για το 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3 Στόχοι για το 2012
4. Τοποθετήσεις – Προτάσεις των μελών του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

...για τη δημοσίευση ισολογισμών

                                              ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, διαφωνεί κάθετα, καταδικάζει και καταγγέλλει την αλόγιστη απόφαση του Μνημονίου 2 περί κατάργησης του νομοθετικού κανόνα (1920) για τη δημοσίευση ισολογισμών στον κεντρικό αλλά και τοπικό Τύπο, δημοσίευση, η οποία όπως είναι αυτονόητο εξυπηρετεί τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό Τύπο, το πλήγμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία είναι ακόμη μεγαλύτερο. Οι εφημερίδες που καλύπτουν θέματα Αυτοδιοίκησης αποτελούν μοναδικό μέσο ανάδειξης των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και προβολής της δράσης των αυτοδιοικητικών αρχών, αλλά και αποκλειστικό βήμα για τη φιλοξενία των απόψεων-θέσεων-προτάσεων δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων - φορέων και μεμονωμένων δημοτών.
Το κλείσιμο των περιφερειακών εφημερίδων βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα κεντρικά ΜΜΕ - λόγω της ευρύτατης διασποράς της θεματολογίας τους - μόνο επιφανειακά μπορούν να προσεγγίσουν τα καθημερινά προβλήματα των επιμέρους περιφερειών.

8 ΜΑΡΤΗ 2012, ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γυναίκες εργαζόμενες, νέες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες , συνταξιούχες , νοικοκυρές
155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν.Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες, σήμερα το 2012 θα έπρεπε να έχουμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά ...
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και τις αυτοαπασχολούμενες... Αποκλειστικό Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας ...
Κρατικούς Δωρεάν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς.
Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού ...
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ...
Αξιοπρεπή σύνταξη στα 55 και στα 50 για ΒΑΕ.
Αντίθετα το μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τσακίζουν κάθε μας δικαίωμα στη Δουλειά, κάθε μας ανάγκη για την Πρόληψη και τις υπηρεσίες Υγείας, για τη Μητρότητα.