Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

 Στο γνωστό παραδοσιακό χώρο διασκέδασης «o Ασβεστόλακος», στο Κέντρο του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουρίουη εκδήλωση  Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Η συμμετοχή των μελών και των φίλων, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, το Περιβαλλοντικό Σύλλογο τίμησαν με τη φιλική τους παρουσία τους, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Κανελάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της πόλης, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Άρης Χαιρέτης και το μέλος του ΔΣ κ. Πόπη Οικονομίδη, ο κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγου «Πνοή», η κ. Λένα Προεστάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου του Παραδείσου, η κ. Μίκα Καββάλου και ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Πρόεδρος και Γραμματέας του "συλλόγου των Αναβρύτων" αντίστοιχα, η κ. Σοφία Κοντοπούλου και η κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» και ο κ. Τάκης Μηλιός, Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού.

Oι Παραμυθοκόρες στο "Ιδιόμελο"

Το Σάββατο 3 Mαρτίου 2012 οι Παραμυθοκόρες, Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, θα αφηγηθούν ιστορίες των μεγάλων παραμυθάδων με μουσικές και τραγούδια στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι.


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού αλλά και σε όσους αγαπούν τις ιστορίες των αδερφών Γκριμ και γενικώς τις αφηγήσεις!

ώρα 12.00 μ.μ.
είσοδος 7 ευρώ


πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 210 6817 042

«Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος»

Διήμερο αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος «Ο Παρθενών», τιμώντας συγχρόνως και την Ημέρα της Γυναίκας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο: «Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση: «Πλάτωνος: Απολογία Σωκράτους και η κρίση των αξιών σήμερα» την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30 στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα μέλη του Συνδέσμου Νότα Γεωργασοπούλου, Στέλλα Ιγγλέζου, Αλίκη Καλομενοπούλου, Ευσταθία– Εύα Κολαϊτου, Πόπη Μαγουλά- Γαϊτάνου, Ειρήνη -Μαρία Χαλιώτη και Κική Χόνδρου.

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» από το Ιδεο-θέατρον

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα»

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.
Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή.
Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλλήματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.

Σήμερα τα εγκαίνια του μαιευτικού τμήματος ΓΑΙΑ στο Ιατρικό Αμαρουσίου

Ξεκινάει, από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου, η λειτουργία του μαιευτικού τμήματος ΓΑΙΑ του ομίλου Ιατρικό Αθηνών εντός του γενικού νοσοκομείου της εταιρείας, Ιατρικό Αθηνών - Κλινική Αμαρουσίου.
Όπως τονίζει το Ιατρικό Αθηνών κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς "το μαιευτικό τμήμα του Ιατρικού Αθηνών θα είναι το μοναδικό του νομού Αττικής που θα λειτουργεί σε συνθήκες ασφάλειας που προσφέρει ένα σύγχρονο γενικό νοσοκομείο".

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο η συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Επτά θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις  12:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις περιοχές Κέντρου και Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης
2. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Παιδότοπου" επί της οδού
Ηλέκτρας αρ. 6 στον Κυριάκο Ζαχαρό

Συνεδριάζει στη 1:00 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή

 Η "Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012" είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη 1:00 το μεσημέρι την Τακτική συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα)
       
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
       ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ
   

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι ... "ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ"

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι την Παρασκευή 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 21:00 στην ταβέρνα «το Απόκρυφο», Πέλικα 58 Μαρούσι (πίσω από το Υπουργείο Παιδείας).

Eδραιώθηκε στην 3η θέση της Α1 πόλο γυναικών, o Τρίτων!

Mια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά επί του Εθνικού με 10-7 για την 12η αγωνιστική του πρωτθληματος της Α1 πόλο γυναικών, πέτυχε ο Τρίτων "καπαρώνοντας" την 3η θέση.
Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία του προγράμματος στο κολυμβητήριο του Πειραιά, η ομάδα του Αμαρουσίου δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα οκτάλεπτο για να πετύχει το στόχο. Το καλό ξεκίνημα και το 4-0 της πρώτης περιόδου οδήγησε την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου στο «τρίποντο», με πρωταγωνίστρια την Στεφανία Χαραλαμπίδου, η οποία σημείωσε τρία τέρματα. Προσπάθησε ο Εθνικός, ο οποίος ανέβασε στην επανάληψη την απόδοσή του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Τα οκτάλεπτα: 0-4, 2-2, 1-1, 4-3
Εθνικός (Γεώργιος Κατσούλης ): Λεοντσίνη, Χατζηαλέξη, Κουγιουμτζή 1, Ιωσηφίδου, Μαντζάνα, Μπίσμπα, Καρβάλιο 3, Καραλόγου 1, Τετζαλίδου, Κουλιεράκη 2, Φουστέρη, Σταματοπούλου, Ασουμανάκη.
Τρίτων Αμαρουσίου (Στέφανος Λέανδρος): Μυλωνάκη, Καρκάνη 1, Μυλώτη, Μαντάου, Αλεξάκη 1, Χαραλαμπίδου Ι. 2, Μπενέκου Άλκ. 2, Χαραλαμπίδου Αν., Χαραλαμπίδου Στ. 3, Μπενέκου Ι. 1, Καλαργυρού, Κεχαγιόγλου, Νανούση.
Διατητές: Μοίραλης, Αχλαδιώτης
Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Προσφυγή 3 Mαρουσιωτών στο ΣτΕ κατά ρύθμισης αυθαιρέτων

Η εξέταση από το Ε΄ τμήμα έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου
Στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα τεθεί σε λίγες ημέρες η ρύθμιση για τη «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων. Αφορμή, η προσφυγή που κατέθεσαν τρεις πολίτες του Αμαρουσίου και η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου.
Οι τρεις πολίτες, ασχολούμενοι με τα κοινά στον Δήμο Αμαρουσίου, στρέφονται ενάντια σε δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες διευκρίνισαν ζητήματα του ν. 4014/11 για τη «ρύθμιση» αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων (η πρώτη για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και η δεύτερη περί της διαδικασίας είσπραξης και απόδοσης στο Δημόσιο του παραβόλου και του προστίμου) και μέσω αυτών προσβάλλουν τη συνταγματικότητα ολόκληρης της ρύθμισης.

Εκδήλωση για το κτιριακό πρόβλημα την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11.00 π.μ η

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & το 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ !!!

Το Σχολείο μας είναι ένα 6/θέσιο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο δίπλα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, ανάμεσα στα πολυτελή εμπορικά κέντρα MALL ATHENS & GOLDEN HALL και που κατά την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 οι υπεύθυνοι της Ολυμπιακής Επιτροπής το σκέπασαν με τεράστια πανό για να μην το βλέπουν οι ξένοι.
Συγκεντρώνει και συνοψίζει όλες τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τις τριτοκοσμικές συνθήκες ενός δημόσιου ελληνικού σχολείου των μέσων του προηγούμενου αιώνα στον υπερθετικό βαθμό, με απρόσωπους και ανεπαρκείς χώρους, με λιγοστές υποδομές και με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του να βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.
Το κεντρικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1959 στο οποίο στεγάζεται το 13ο Νηπιαγωγείο, μια υποτυπώδης - μικρή αίθουσα εκδηλώσεων και ένα εργαστήριο υπολογιστών. Όλες οι αίθουσες του Σχολείου είναι ΠΡΟΚΑΤ και βρίσκονται τοποθετημένες στον αύλειο χώρο.
Το Σχολείο δε διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ειδικών μαθημάτων όπως αίθουσα μουσικής και ξένων γλωσσών, εργαστήριο φυσικής και χημείας και εργαστήριο εικαστικών. Δε διαθέτει ως αυτόνομο χώρο αίθουσα βιβλιοθήκης. Δε διαθέτει κλειστούς ή στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μαθητών όταν βρέχει ή όταν κάνει κρύο. Δεν υπάρχει γραφείο διδασκόντων και η μία αποθήκη που έχει είναι ελάχιστα τετραγωνικά. Η αυλή του είναι μικρή και όταν δεν είναι πλημμυρισμένη δεν φτάνει καν για τις αυθόρμητες δραστηριότητες των παιδιών και τα κινητικά τους παιχνίδια.
Το σχολείο μπορούσε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο ανάγκες μαθητών κατά το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, σήμερα όμως είναι ξεπερασμένο μη λειτουργικό και ανασφαλές. Με δεδομένο ότι ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής του Αγίου Θωμά αυξάνεται ραγδαία και το σχολείο μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κρίνουμε αναγκαία την ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου για το 5ο Δημοτικό και το 13ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

"Σφαγίασαν" βελανιδιά 300 ετών, με την άδεια του ΙΓΕ !

Μια τεράστια βελανιδιά ηλικίας άνω των 300 ετών,  ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΘΗΚΕ στο Δάσος Συγγρού, κατ’ εντολήν γεωπόνου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, του φορέως που ως γνωστόν έχει την ευθύνη της διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος Συγγρού και της προστασίας του Δάσους !!!
Σύμφωνα με καταγγελία των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» οι περιπατητές που χθες το πρωί πρωτοαντίκρισαν το αποτρόπαιο αυτό θέαμα, σοκαρισμένοι τους ενημέρωσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους  επικοινώνησαν αμέσως με το ΙΓΕ.
Η απάντηση ωστόσο που έλαβαν τους άφησε κυριολεκτικά άφωνους ... αφού η Διοίκηση του ΙΓΕ τους κατέστησε σαφές ότι γνώριζε το γεγονός ! Εσπευσε μάλιστα να τους καθησυχάσει λέγοντας πως η κοπή της υπεραιωνόβιας βελανιδιάς έγινε στα πλαίσια εργασιών πυροπροστατευτικού καθαρισμού του δάσους(!) κατόπιν εντολής Γεωπόνου του Ινστιτούτου και ότι στη θέσης της βελανιδιάς θα φυτευτούν τρία νέα δένδρα!!!
Εκλήθη αμέσως το Δασαρχείο, η καταστροφή πιστοποιήθηκε και διετάχθη η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) εις βάρος των υπευθύνων. Ωστόσο απορίες γεννούν τα εξής:

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ελληνικό Σύνδεσμο «O Παρθενών»

Επανεξελέγη Πρόεδρος η κ. Ευσταθία - Εύα Κολαΐτου
Η Πανελλήνια Πολιτιστική Οικολογική και Φιλανθρωπική Κίνηση, με την επωνυμία «Ελληνικός Σύνδεσμος ο Παρθενών» και έδρα το Μαρούσι, μετά τη διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών της στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για την περίοδο 2012-2013, το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος επανεξελέγη η ιδρύτρια του Σωματείου κ. Ευσταθία - Εύα Κολαΐτου. Αντιπρόεδροι των τριών τμημάτων του, οι κ.κ.:
Νότα Γεωργασοπούλου - αντιπρόεδρος πολιτιστικού τμήματος,
Χάρης Χαλιώτης - αντιπρόεδρος οικολογικού τμήματος και
Νικόλας Αλεπούς - αντιπρόεδρος φιλανθρωπικού τμήματος.
Γενικός Γραμματέας ο κ. Ανδρέας Σαβράμης.
Ταμίας η κ. Ιφιγένεια Καλογεράκη.
Ειδική Γραμματέας η κ. Ελισάβετ Δασκαλοπούλου.
Μέλη: οι κ.κ. Λαμπρινή Γκαγκαστάθη και ο κ. Κάτωνας Ασιμής.
Ελεγκτική Επιτροπή: οι κ.κ. Στέλλα Ιγγλέζου, Κυριακή Μάρη και Κική Χόνδρου.

Παροτρύνει συναδέλφους του να προσφέρουν το μισθό τους

Κάνοντας μία συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παραιτείται από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού του ως ένδειξη συμπαράστασης στα εκατομμύρια συμπολίτες μας που δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης.
 Με την κίνησή του αυτή θέλει να στείλει το μήνυμα ότι καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα νέο ξεκίνημα της χώρας. Παράλληλα, προσκαλεί τους συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο και για τον ίδιο σκοπό.
Η επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, έχει ως εξής: