Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δορύλαος Κλαπάκης: «Πλατεία Παναγόπουλου»!

Πολιτική δέσμευση για «Πλατεία Παναγόπουλου» στο Μαρούσι
                                                                                   Δημόσια ενημέρωση
Προς τον ιδιοκτήτη του χώρου, την φερόμενη αγοράστρια εταιρεία ΤΕΝ ΜΠΡΙΝΓΚΕ (κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της LIDL) και κάθε επίδοξο αγοραστή
Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας πράξη τη βούληση των κατοίκων και τις δεσμεύσεις όλων των Συνδυασμών της πόλης, με την απόφαση 233/08 αποφάσισε για Πολεοδομικούς λόγους ομόφωνα τον χαρακτηρισμό του χώρου επί των οδών Χατζηαντωνίου και Ράλλη ως Πλατείας.
Κατόπιν τούτου, ο Συνδυασμός μας καλεί δημόσια το φερόμενο ιδιοκτήτη του χώρου EKTASIS DEVELOPMENT (ο οποίος απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, επιθυμεί την πώληση του ως άνω χώρου), να προσέλθει και να συζητήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθεί για την ιδιοκτησία του ώστε το ταχύτερο δυνατό χωρίς χρηματική ζημία του ιδιοκτήτη, ακλουθώντας τον νόμο, να αποδοθεί στο υπερδομημένο κέντρο της πόλης μια Πλατεία Πρασίνου.
Ενημερώνουμε δε κάθε επίδοξο αγοραστή ότι:
Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει κάθε ενέργεια της Διοίκησης που ακολούθησε την 233/08 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (όπως την υπ΄αρ΄64/09 και κατά κάθε περαιτέρω πράξη οικοδόμησης του συγκεκριμένου χώρου) με σκοπό να παρεμποδίσει και να ακυρώσει τη δημιουργία αυτής της πλατείας.-
Έχουμε καταθέσει μηνύσεις για μη νόμιμες ενέργειες παραγόντων και υπηρεσιών οι οποίες δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν να κοπούν και μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο τα αιωνόβια πεύκα του χώρου νύχτα Χριστουγέννων, ενέργειες για τις οποίες θα αναζητήσουμε οι υπάρχουσες τυχόν ευθύνες από κάθε υπεύθυνο,

Αναστάσιος Γιαννακόπουλος: "Θα πληρώνεστε όταν έχουμε και όσα έχουμε"!!!

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από "voria-tis-athinas.blogspot.com"
Η εταιρεία "3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ" είναι μία από τις πολλές που απολύει, δεν πληρώνει, και οι εργαζόμενοί της είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Αυτό που την κάνει "ξεχωριστή" για μας, εκτός από το απίστευτο θράσος του εργοδότη ( δήλωνε "θα πληρώνεστε όταν έχουμε και όσα έχουμε" ) είναι ότι το αφεντικό είναι παλιός γνωστός μας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι.
Ο κ. Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Πατούλη, διαχωρισθείς "επαναστατικά" δήλωσε αρχικά ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Στη συνέχεια προσχώρησε στον συνδυασμό του κ. Ηλία Γιαννακάκου που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και αφού τελικά δεν εξελέγη για να σώσει το Μαρούσι, πήγε να σώσει την επιχείρησή του και τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι την εποχή που έβγαιναν οι "πλεονάζοντες" ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τον κατηγόρησε όταν αποχώρησε από το συνδυασμό του, ότι είχε εισηγηθεί να γίνουν μαζικότερες απολύσεις (500), πράγμα βέβαια που ο ίδιος διέψευσε.
Εμείς τι να πούμε; Να τον χαίρονται και οι δύο, ήταν τελικά γερή μεταγραφή !

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

good news

Πάει για Δήμαρχος Αθηναίων o Γιώργος Πατούλης;

Το ενδεχόμενο να υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον σημερινό δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για τη δημαρχία της Αθήνας απέναντι στον Γιώργο Καμίνη, στις δημοτικές εκλογές του 2014, αποκαλύπτει σε σχετικό παραπολιτικό σχόλιό της η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Ο Γιώργος Πατούλης, επί σειρά πολλών ετών συνδικαλιστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με διακριτή παρουσία στα κομματικά όργανα, άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου και σημερινός πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, μαζί με τον ΔΣΑ, χαίρει σημαντικής εκτίμησης στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Η διαδρομή του στα δημοτικά πράγματα του Αμαρουσίου κρίνεται ως άκρως πετυχημένη, ενώ η θητεία του στην ΚΕΔΚΕ και σημερινή ΚΕΔΕ του έδωσε την ευχέρεια να αναπτύξει και ένα δίκτυο διεθνών επαφών.
Ο Δήμος Αθηναίων, που εκλογικά συμπίπτει με τα όρια της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών αποτελεί παραδοσιακά προνομιακό πολιτικό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα την Κεντροδεξιά. Από το 1986, όταν ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ κέρδισε στις εκλογές τον Δημήτρη Μπέη, σηματοδοτώντας την πρώτη πολιτική ήττα του ΠΑΣΟΚ μετά την άνοδο της Αλλαγής στην εξουσία, το 1981, ο Δήμος Αθηναίων πέρασε στα χέρια διακριτών προσωπικοτήτων από τον χώρο της Κεντροδεξιάς: Για δυο θητείες υπηρέτησε ως δήμαρχος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, και από μια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ετήσιος Χορός Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου ''Νίκος Καπετανίδης"

                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου ''Νίκος Καπετανίδης" σας καλεί στον ετήσιο χορό του
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στο ποντιακό κέντρο διασκέδασης "ΛΕΜΟΝΑ".
Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου ''Ν. Καπετανίδης"
               Ιερού Λόχου 5 Μαρούσι Τ.Κ. 15124
                           
                 Τηλ. : 210 6195829-6974452059
                        nkapetanidis@yahoo.gr

Αύριο η συνεδρίαση της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής"

Δύο θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Εστιατόριο", της εταιρείας
"SHS ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε", επί της Λ. Κηφισίας 62 & Πρεμετής.
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Αναψυκτηρίο & πρατήριο
ζαχαροπλαστείου", της εταιρείας "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.", επί της Λ.Κηφισίας 56 & Δελφών.
                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Την 9η Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Αθμονέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του

Παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Σύλλογος Αθμονέων έκοψε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε "Υγεία και ευημερία" στους παρευρισκομένους και στις οικογένειές τους σημειώνοντας ότι στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας και το "δημοτικό γίγνεσθαι" η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων της περιοχής υποστηρίζοντας τις δράσεις και το έργο τους.
Την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αθμονέων εμπλούτισε μουσικά με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Μαρούσι

Με ευλάβεια και λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια.
Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, η πομπή μετέβη πεζή στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ως είθισται κάθε χρόνο, για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να προπορεύεται, παιανίζοντας θρησκευτικούς ύμνους.
Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό.
Το σταυρό ανέσυρε όπως κάθε χρόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου

Eυχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη και τους φίλους  του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου αντάλλαξε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, o oποίος παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κέντρο της πόλης. 
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Δ.Σ. για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ζητήματα που αφορούν την πόλη και την ενεργή συμμετοχή και παρουσία του στις δραστηριότητες του Δήμου...
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.  Δήμητρα Τσουκλείδου αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου προς τον κ. Δήμαρχο για το αμέριστο ενδιαφέρον του στα προβλήματα της πόλης και τον διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος στηρίζει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που βελτιώνει και αναβαθμίζει την ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διαμαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική καταστροφή

                Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» χαιρετίζει τη μεγάλη συγκέντρωση στο οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και πορεία προς το Δημαρχείο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που πραγματοποίησαν στις 04.01.2012 κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις της πόλης.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών πεποιθήσεων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την περιβαλλοντική καταστροφή που συνέβη τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου 2011, με το κόψιμο τριών αιωνόβιων πεύκων από την εργολαβική εταιρία “EKTASIS” με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε συνεννόηση με τους εργολάβους και την πολυεθνική LIDL, δεν έκανε καμία προσπάθεια να διασώσει το μοναδικό ελεύθερο χώρο του κέντρου από την τσιμεντοποίηση στο όνομα δήθεν της νομιμότητας, της εμπορευματοποίησης και στρεβλής ανάπτυξης.
Παρά τις διαφωνίες της στα λόγια εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές του μνημονίου που στο όνομα της ανάπτυξης ξεπουλιέται κάθε ελεύθερος χώρος που έχει μείνει αδόμητος.