Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου πήρε την πρωτοβουλία να μπεί μπροστά στη δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ όχι με λόγια, αλλά με συντονισμό, οργανωμένα και συλλογικά. Ηδη έχουν στηθεί λαικές επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά στο Μαρούσι με μεγάλη ανταπόκριση, αποφασισμένοι για ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και με συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης ώστε να αποτρέπουμε κάθε διακοπή ρεύματος.
 Ο Σύλλογος Γυναικών και οι λαϊκές επιτροπές συγκεντρώνουν τούς λογαριασμούς με τα χαράτσια με σκοπό την Παρασκευή 20/1/2012 στις 11π.μ, να τα παραδώσουμε στη ΔΕΗ Κηφισιάς με μαζική κινητοποίηση. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη που αναπτύσεται πρέπει να μας αγκαλιάσει όλους,για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα. Κανένας δεν πρέπει να επιτρέψει στήν εξαθλίωση να κυριαρχήσει.

Δωρεάν κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες Η/Υ από το Δήμο Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου στην προσπάθειά του να συμβάλει στη απόκτηση νέων γνώσεων και προσόντων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο LEXINET - ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ στο Μαρούσι, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους δωρεάν κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο Κέντρο λειτουργούν τμήματα καθημερινά ή εβδομαδιαία (πρωινά, μεσημβρινά, απογευματινά, βραδινά, Σάββατα ή Κυριακές ή Σαββατοκύριακα).
Οι παροχές που προσφέρονται στους καταρτιζόμενους είναι:
- Μαθήματα πληροφορικής 28 ωρών
- Κωδικός τηλεκατάρτισης, με άδεια χρήσης 100 ωρών
- Οδηγός Προσλήψεων και Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας
- Συμβουλευτική από κορυφαίους Διευθυντές Προσωπικού
- Εκπτωτικά κουπόνια σε υπηρεσίες και προϊόντα
- DVD με Mock TEST και Ε-books όλων των μαθημάτων
- Έκδοση Πιστοποιητικού

Περισσότερες πληροφορίες:
Δήμος Αμαρουσίου, τηλ. 213-20.38.169
Εκπαιδευτικό Κέντρο LEXINET -ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ,
                                       τηλ. 210- 8022435 / 694 88 54 316

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ρεμπέτικο τραγούδι στο Ιδιόμελο

Την Τετάρτη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για κοπή πεύκων

H εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με ευχές για Καλή Χρονιά και με μικρότερες δυσκολίες τόσο για την πατρίδα, όσο και για όλους τους Έλληνες, ο Δήμος Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως επιτάσσει η παράδοση την 1η του Νέου Έτους.
Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και μελών της Διοίκησης.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου και του Ιερού Κλήρου και τη συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, εργαζόμενων και κατοίκων της πόλης.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης έδωσε τις ευχές του για το Νέο Έτος, επισημαίνοντας ότι «η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε αυτούς τους συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, που αν και είναι μέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας δεν μπορούν να γιορτάσουν», απευθύνοντας πρόσκληση να απλώσουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης σε αυτούς που μας χρειάζονται.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Δήμου Αμαρουσίου να αναλάβει δράση, στο βάρος που καλείται να σηκώσει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης με την κοινωνία τω πολιτών στις δύσκολες εποχές για την πατρίδα.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Ας σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που υποφέρουν»

Aνοιχτή επιστολή του Κώστα Νταλούκα
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι
Μια χρονιά φτάνει στο τέλος της.
Η γραμμή του χρόνου αδιάφορη για τα ανθρώπινα, και για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη αυτό, με την συμμετοχή μας ή όχι, τραβάει τον δρόμο της αφήνοντας πίσω το παρελθόν, γράφοντας το μέλλον.
Ο χρόνος που έρχεται φαίνεται να είναι χειρότερος από την χρονιά που φεύγει για τον τόπο μας.
Μέσα στην απελπισία, την οδύνη, την φτώχεια, την δυστυχία, την οργή και τον θυμό που έχουν δημιουργηθεί στην ζωή αλλά και στις ψυχές πολλών από εμάς, θέλω να μεταφέρω την προσωπική μου θλίψη και οδύνη για όλα αυτά που ζω και βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου.
Η καθημερινή μου σκέψη είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που σήμερα, ενώ πολλοί από εμάς θα διασκεδάσουμε με γιορτές την αλλαγή του χρόνου, δεν έχουν να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους, δεν έχουν μια στέγη για να κοιμηθούν, έχασαν την δουλειά τους και βιώνουν την απόλυτη κοινωνική αλλά και βιοτική εξαθλίωση.
Με μοναδικό σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο, ας γίνουμε όλοι, είτε εσείς που πιστεύετε είτε εσείς που δεν πιστεύετε, εραστές και εργάτες των λόγων του Κυρίου μας. "Αγαπάτε αλλήλους" και "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν".
Η αλληλεγγύη και η αγάπη φαίνεται να αποτελεί τον μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσουμε στα δύσκολα αυτά χρόνια που έρχονται.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ TO 2012

                                              ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ.
                                             ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
                                              «Φῶς ζητᾶνε τὰ χαϊβάνια κι᾿ οἱ ραγιάδες ἀπ᾿ τὰ οὐράνια,
                                                     μὰ θεοὶ κι᾿ ὀξαποδῶ κεῖ δὲν εἶναι παρὰ δῶ.

                                             Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
                                                 θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ λευτεριά, παίρνει σπαθί.

                                             Μὴ χτυπᾷς τὸν ἀδερφό σου-τὸν ἀφέντη τὸν κουφό σου!
                                                    Καὶ στὸν ἵδρο τὸ δικὸ γίνε σὺ τ᾿ ἀφεντικό.

                                                               Χάιντε θῦμα, χάιντε ψώνιο
                                                                 χάιντε Σύμβολον αἰώνιο!
                                     Ἂν ξυπνήσεις, μονομιᾶς θά ῾ρτη ἀνάποδα ὁ ντουνιᾶς.

                                Κοίτα! Οἱ ἄλλοι ἔχουν κινήσει κι᾿ ἔχ᾿ ἡ πλάση κοκκινήσει
                                                       κι᾿ ἄλλος ἥλιος ἔχει βγῇ
                                                     σ᾿ ἄλλη θάλασσ᾿, ἄλλη γῆς».

                         ΤΟ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

EΥΧΕΣ "Εκτός ΤΩΝ Τειχών"

Κυριακή 11 π.μ. η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

"Γεύμα Αγάπης" την Πρωτοχρονιά

Το ραντεβού του με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται τη ζεστασιά μας τις γιορτινές αυτές μέρες, ανανεώνει ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνοντας ανήμερα την Πρωτοχρονιά γεύμα αγάπης προς τιμή τους, ευγενική προσφορά χορηγών της πόλης μας.
Συνεπής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην υπόσχεσή του προς τους δεκάδες συμμετέχοντες στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης, συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σταθερά στηρίζει η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, την Κυριακή 1η Ιανουαρίου στις 12 μ.μ. είναι όλοι τους προσκεκλημένοι στο Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αγάπης που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά το Δημήτρη Σταμάτη Κόκοτα, ιδιοκτήτη του μουσικού εστιατορίου ΛΟΚΑΝΤΑ για την ευγενική προσφορά του.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«... για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» !!!

Ευχές για ένα καινούργιο χρόνο με αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, ενάντια στη νέα κατοχή των μνημονίων της τρόικας και του Δ.Ν.Τ.
Για να διεκδικήσουμε ένα Δήμο ισχυρό, μαχητικό, στήριγμα των δημοτών στην κρίση
                                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Aγαπητές φίλες και φίλοι, Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε, που όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Από τότε πολλά άλλαξαν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις εξελίξεις, το μέγεθος της κρίσης, τις συνέπειες στη ζωή όλων μας και της κοινωνίας συνολικά.
 Όμως σταθήκαμε, αγωνιστήκαμε, καθένας με τον τρόπο του, τις δυνάμεις του. Είναι αλήθεια πως στον προεκλογικό πυρετό πολλά είχαμε οραματισθεί που θα θέλαμε να τα υλοποιήσουμε στη συνέχεια. Πάντα όμως τα όνειρα δεν βγαίνουν στη ζωή. Άλλωστε τι όνειρα θα ήταν αν γίνονταν πραγματικότητα.
Εκείνο που έχει τελικά σημασία είναι η ελπίδα πως τίποτα δεν πάει χαμένο και οι σχέσεις συντροφικότητας, αλληλοεκτίμησης και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται μεταξύ μας όταν προσπαθούμε με ανιδιοτέλεια «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»
 Όλοι όσοι συμμετείχαμε στο τελευταίο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και όχι μόνο, ξαναβρισκόμαστε για ένα ποτό και κουβέντα την Παρασκευή 30.12.2011 στις 8 το απόγευμα
στο χώρο της δημοτικής κίνησης, Κοιμήσεως Θεοτόκου 8, δίπλα από τη Μητρόπολη.
 Για τη μουσική θα φροντίσει το radio loose με DJ τον DOM Σας περιμένουμε

OI EYXEΣ του Ε.ΠΑ.Μ

Ρεμπέτ Ασκέρ στο Ιδιόμελο

Tην Πέμπτη στις 5 Ιανουαρίου του 2012 η κομπανία ρεμπέτικης μουσικής Ρεμπέτ Ασκέρ θα εμφανιστεί στο χώρο τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Β. Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, με τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα της λαϊκής μας μουσικής παράδοσης.
ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ
Η ομάδα, που είναι μια μεγάλη μουσική κοινότητα, αποτελείται από τους:
Λεωνίδας Κιούσης, Σωτήρης Καράλης, Γιώργος Σίνος, Μαρένια Σταθάκου, Χριστίνα Μπεθάνη, Μαρία Ιωακειμίδου, Αλέξανδρος Μεταξάς, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μίτσιου, Νίκος Μπούρας, Μιχάλης Πανίδης, Λάμπρος Αγγελόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Στογιώργης, Γιάννης Λύταινας, Σπύρος Γεωργιάδης, Στέφανος Ντράϊκος.
κρατήσεις θέσεων: 210 68 17 042

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα η συνάντηση Πυρήνα Αμαρουσίου - Πεύκης

Νέα συνάντηση του Ενιαίου Παλλαϊκού     Μετώπου (ΕΠΑΜ)
σήμερα  Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
στις 7:00 μμ, στο Θέατρο Διθύραμβος,
Λητούς 6 & Πλ. Αγ. Λαύρας, Μαρούσι

ΚΟΙΝΗ Σ.Τ. ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ στις 4:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ & ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

O καταστροφέας του Αμαρουσίου & το χριστουγεννιάτικο "έγκλημα"

Λίγες μέρες πριν  τη συζήτηση  του Συνδυασμού μας της αιτήσεως Ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν είναι νόμιμο , μεταξύ άλλων, το να κοπούν τα αιωνόβια πεύκα στο χώρο που (το 2008 ) ομόφωνα είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει πλατεία. Στις 6 τω πρωί χριστουγεννιάτικες μέρες αργίας, τα πεύκα κόπηκαν στην ρίζα τους , ίσως για να προσφερθούν  ως δώρο στους Δημοτικούς Συμβούλους της ομάδας Πατουλη, που εν γνώση τους ολοκληρώθηκε  αυτή ….η "επιχείρησης", και σε όσους συνέβαλαν και συνέργησαν  με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό αποτρόπαιο έγκλημα. Είχαν προηγηθεί: Απόφαση της ομάδας Πατούλη  το 2009 προσπαθώντας  να ακυρωθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που όριζε ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει πλατεία. Την  νομιμότητα της απόφασης της ομάδας Πατούλη έχουμε προσβάλει μαζί με κατοίκους της πόλης στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου σε λίγες μέρες συζητείται ( μαζί όπως προαναφέραμε ) με την ακυρότητα  της απόφασης κοπής πεύκων. 

Σήμερα στις 4:00 μ.μ, φορείς, κάτοικοι & δημοτικές παρατάξεις δίνουν συνέντευξη τύπου

Με την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής και τη συνεργασία των φορέων του επίσημου κράτους συντελέστηκε άλλο ένα έγκλημα σε βάρος της πόλης του Αμαρουσίου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, με την κοπή των τριών αιωνόβιων πεύκων του οικοπέδου Παναγόπουλου με παράνομο και παράτυπο τρόπο, από την εταιρεία που έχει στην κατοχή της το οικόπεδο (EKTASIS DEVELOPMENT S. A.), ανοίγοντας το δρόμο για την προσυμφωνημένη πώληση του οικοπέδου (στην εταιρεία TEN BRINKE), μετά από την απόσυρση του Δήμου Αμαρουσίου από οποιαδήποτε διεκδίκηση επί του συγκεκριμένου οικοπέδου με στόχο να παραμείνει αδόμητος χώρος για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.
Η τσιμεντοποίηση του οικόπεδου Παναγόπουλου είναι πολύ κοντά, αν όλοι εμείς δεν αντιδράσουμε μαζικά και συντονισμένα με στόχο τη δέσμευση του οικοπέδου από το Δήμο και τη μετατροπή του σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου για τους κατοίκους της πόλης.
Παρά το γεγονός ότι χάρη στις αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων της πόλης εκδόθηκε προσωρινή εντολή διακοπής εργασιών στο συγκεκριμένο οικόπεδο από την πολεοδομία Αμαρουσίου (δυστυχώς χωρίς να σωθούν τα αιωνόβια πεύκα), αν όλοι εμείς δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, άλλος ένας αδόμητος χώρος στο κέντρο της πόλης θα χαθεί και θα γίνει βορά στις ορέξεις της κερδοφορίας του κατασκευαστικού κεφαλαίου.