Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Aπό τις 9:00 π.μ. η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π την Κυριακή

A. Τσίπρας: Ο 1ος πρ. κόμματος που συζήτησε με τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Πριν από την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τον κύριο Τσίπρα για τα προβλήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με σωματεία εργαζομένων και φορείς της πόλης :
το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου (κ.κ. Νίκο Καλλιμάνη, Σπ. Μπόγδανο, Αντ. Πινακουλάκη, Αντ. Καλοσκάμη, Δημ. Στρούβαλη, Χ. Μπαϊρακτάρη, κα Αργ. Μουκίου ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών του Δήμου Αμαρουσίου (κ. Ευαγγ. Καγιά), το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (κ.κ Μ. Λαζαρίδου και Ειρ. Μουζάκη), το Σωματείο Οδηγών Δημοτικών Συγκοινωνιών Αττικής (κ.κ. Μαρ. Δημητρακόπουλο, Γιαννακόπουλο Γ.) το Σύλλογο Λειτουργών Α΄  Εκπαίδευσης Αμαρουσίου - Κηφισιάς,(κ. Δ. Πολυχρονιάδη), τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου (κ.κ. Γ. Παπαχρυσάνθου και Γρ. Καραδήμα).
 Η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, λόγω χρονικού κωλύματος των εκπροσώπων της δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνάντηση.
Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Περισσότεροι από 500 πολίτες παρευρέθηκαν στην ομιλία Τσίπρα!

Μήνυμα συνεργασίας και κοινού βηματισμού στις δυνάμεις που από προοδευτική σκοπιά αντιτάσσονται στο Μνημόνιο έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση του σχήματος στο Μαρούσι. Η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου αποδείχθηκε μικρή καθώς 500 και πλέον πολίτες παρευρέθηκαν, άκουσαν με προσοχή τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα και του μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεωνά κι έπειτα απηύθυναν ερωτήσεις για την κρίση και την εναλλακτική διέξοδο που προτείνει η αριστερά.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αναλυτική του εισήγηση περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της συστημικής, όπως είπε, κρίσης, έδειξε ότι οι εξελίξεις στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης φανερώνουν όσα υποστήριζε η ριζοσπαστική αριστερά εξ αρχής, ότι δηλαδή η κρίση δεν είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα, και τόνισε ότι μόνη λύση είναι η υπέρβαση της αρχιτεκτονικής του ευρώ και της νεοφιλελεύθερης δομής της Ε.Ε. "Η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί" σημείωσε χαρακτηριστικά. Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν και οι δύο ομιλητές στις αναφορές τους για την ανάγκη ενότητας ώστε να ανοίξουν νέοι, προοδευτικοί δρόμοι για την κοινωνία, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον κόσμο της αριστεράς.

Γ. Θεωνάς:
Ενότητα για την καταπολέμηση της φτώχειας 

Συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα ανά γειτονιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μεγάλη αποδοχή είχε το κάλεσμα του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, στις 5/12/2011, για την οργάνωση της δράσης μας ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλονται μέσα απο τους λογ.της ΔΕΗ.  Καλέσαμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες της πόλης μας για να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να μήν πληρώσουμε τα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια μας.
Συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα ανά γειτονιά (Πολυδρόσου, Περιοχής ΚΑΤ,Αγ.Αναργύρων,Ν.Λέσβου, Κοκκινιάς, Εργατικών Κατοικιών, Ψαλιδίου-Ν.Τέρματος, Ηπειρώτικων-Συν/μού Δωδώνης, Κέντρου Αμαρουσίου, Ν.Αμαρουσίου, Φιλοθέης, Αγ.Θωμά).
Καλούμε σε παραπέρα μαζικοποίηση των παραπάνω Επιτροπών Αγώνα και στήσιμο και άλλων σε όλες τις γειτονιές του Μαρουσιού.Θα αποτρέψουμε στήν πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Θα υπερασπιστούμε κάθε γείτονα με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα. Ολοι μια γροθιά!
 Οσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν την Επιτροπή Αγώνα της γειτονιάς τους για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σε θερμό & φιλικό κλίμα η συνάντηση Α. Σαμαρά - Γ. Πατούλη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, ενώ ο κ. Πατούλης με τη διπλή ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις του σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές που εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υγείας.
Επί τάπητος τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Αυτοδιοίκησης και τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στη λειτουργία του θεσμού, εξαιτίας της μεγάλης περικοπής της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, της υφαρπαγής των πόρων του Πράσινου Ταμείου και τη διάθεσή τους για την εξυπηρέτηση των στόχων του μνημονίου κι όχι των αναγκών των τοπικών κοινωνιών...
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία τα θέματα της υγείας αλλά και η ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.

Μίλησαν για θέματα Αυτοδιοίκησης Γ. Πατούλης - Α. Τσίπρας

Ζητήματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, καθώς και θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησαν χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, λίγο πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Μαρούσι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών που εγινε στο Δημαρχείο, ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς Γ. Πατούλη δόθηκε στα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α.
Ετέθη επίσης το θέμα που αφορά στους πόρους του «Πράσινου Ταμείου», που αντί να πηγαίνουν σε έργα για την αναβάθμιση των πόλεων όπως προβλεπόταν αρχικά, το 95% των πόρων που εισπράττονται, διατίθενται για τις ανάγκες του Κρατικού Προϋπολογισμού και μόνο το 5% πηγαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόταση συνασπισμού από Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο της πόλης μας με θέμα «Η απάντηση της Αριστεράς στην κρίση», επανέφερε  την πρότασή του για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας «για να βγει η χώρα από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας και της ύφεσης».
"Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μπλοκ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι  ως πρώτη προτεραιότητα το ΜΠΛΟΚ αυτό πρέπει να έχει την άμεση διεξαγωγή εκλογών καθώς και τη δημιουργία ενός σχήματος που οι πολιτικές δυνάμεις θα συμπορευτούν με την κοινωνία.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα παιδιά του Σικιαριδείου

O Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Ε. Πατούλης και το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού, μαζί με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο bazaar του ιδρύματος το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και σας προσκαλούν να επισκεφτείτε και να στηρίξτε τις προσπάθειες των παιδιών επιλέγοντας χειροποίητα δώρα για τις Χριστουγεννιάτικές σας αγορές!
 Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από τα παιδιά και επιμελημένα από τους υπεύθυνους των παρακάτω εργαστηρίων: βιβλιοδεσίας, θερμοκηπίου, καλλιτεχνικών κατασκευών, κεραμικής, κηπουρικής, κηροπλαστικής, μπατίκ, ξυλουργικής, ραπτικής, τροφοδοσίας και υφαντικής.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 18:00-21:00
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10:00-19:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
Βασιλίσσης Σοφίας 85, 151 24 Μαρούσι
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κ. Σοφία Καμαρέτα,
 στο 210 61 48 012 ή info@sikiarideio.gr
Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Πεντέλης 58 – 151 26 Μαρούσι

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Δ.Ο.Υ & Αγία Φιλοθέη

Εκτεταμένες ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου(επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Δεκέμβρη.
Η φωτιά  που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στο κτίριο ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε άλλους ορόφους, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Για τον εμπρησμό της ΔΟΥ Αμαρουσίου κυκλοφόρησε κείμενο από το athens.indymedia.org.
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων  έγινε όμως το βράδυ της Κυριακής & η Αγία Φιλοθέη.
 Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στην οδό Πεντελικού, περίπου στις 8:30 το βράδυ, δίπλα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη ελαφρές ζημιές.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος είναι και γραμματέας του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης, υποστήριξε ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά σε σωρό σκουπιδιών και χαρτιών κάτω από το αυτοκίνητό του. Την ίδια περίπου ώρα φωτιά εκδηλώθηκε και σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή στην οδό Πάρνηθος, αλλά και στο super market της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, επί της Λ. Καποδιστρίου.
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κλήθηκε και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για τον εμπρησμό της ΔΟΥ Αμαρουσίου

"Eκχωρούν" μέσω ΣΔΙΤ, τις προνοιακές υποδομές του Δήμου !

Η συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2011 ανάμεσα στα 36 θέματα της Η. Δ. της είχε και το θέμα της έγκρισης ή μη από το Δ. Σ. της Α΄ Φάσης του έργου «Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής Σ. Δ. Ι. Τ. για τη λειτουργία νέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Αμαρουσίου».
Ουσιαστικά πρόκειται για τη μελέτη που συνέταξε η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α. Ε. με χρήματα των δημοτών του Αμαρουσίου και κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής Πατούλη, σχετικά με τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής πρότασης για ανάθεση σε ιδιώτες «επενδυτές» της οικοδόμησης νέων Δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Πιστός στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης προχωράει ακάθεκτος τις διαδικασίες για την εκχώρηση, μέσω ΣΔΙΤ των προνοιακών υποδομών του Δήμου Αμαρουσίου και μάλιστα των πιο κερδοφόρων δηλ. των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καλλικράτη και την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εξαφάνισης του όποιου κοινωνικού κράτους υφίσταται σε επίπεδο ΟΤΑ.
Μάλιστα η αναλγησία και το θράσος της Δημοτικής Αρχής και της εταιρίας που συνέταξε τη μελέτη έφτασε στο ανήκουστο σημείο να προσπαθεί να μας πείσει για τους συμφέροντες όρους της συγκεκριμένης ΣΔΙΤ, προβάλλοντας ως επιχείρημα τις «υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» που θα παρέχονται από τους ιδιωτικούς, ουσιαστικά, Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς έναντι αυξημένων «διδάκτρων» ύψους 350 έως 490 ευρώ, όταν σήμερα στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Αμαρουσίου τα μηνιαία τροφεία δεν ξεπερνούν τα 160 ευρώ.
Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως ακούγεται το γεγονός της παραχώρησης δημοτικής γης (φιλέτα οικοπέδων του Δήμου, με κορυφαίο παράδειγμα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται πλησίον των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ!!!!!) στους ιδιώτες «επενδυτές»,

Θαύμα ... Θαύμα !!!

«Αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ όπου κι αν εκπορεύονται»

Όμιλος Πολιτικού & Κοινωνικού Προβληματισμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Ανακοίνωση στον απόηχο της δημιουργίας μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό των Λουκά Παπαδήμο εξέδωσε ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Συμπολιτεία», κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή "πλειοψηφία" στη Βουλή που θαπεράσει όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, αν δεν υπάρξει συνολική αντίσταση του λαού.
«Η χώρα μας βρίσκεται στην δυσκολότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Ο λαός μας και κυρίως ταχαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, βρίσκονται σεαπόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες αφαιμάξεις των εισοδημάτων τους και τις ανελέητες φοροεπιδρομές και χαράτσια.
Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που φανερώνει την πλήρη αποτυχία διαχείρισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν και τις παλινωδίες του δημοψηφίσματος, έχουμε μια μεταβατική τρικομματική κυβέρνηση υπό τον τραπεζίτη κύριο Λουκά Παπαδήμοκαι για πρώτη φορά συμμετοχή της ακροδεξιάς στη κυβέρνηση μετά το 1974.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Την Παρασκευή η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το Μαρούσι εγκαινιάζει και εφέτος την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, θα πατήσει το κουμπί για να ανάψουν χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια στο πιο φωτεινό και εντυπωσιακό δέντρο, ύψους 20 μέτρων, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:30, στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου.
Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ζήσουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη και να νοιώσουμε στη δύσκολη αυτή περίοδο την ανάταση και την αισιοδοξία που μας δίνει η προσμονή της γέννησης του Θεανθρώπου.

«Γνώθι την σε αυτήν πόλιν - ΜΑΡΟΥΣΙ- η δική μας πόλη»

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου και οι εκδόσεις Μελίτη Θ.Θ. παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Μαρίας Σπυροπούλου - Θεοδωρίδου, φιλολόγου, με τίτλο:«Γνώθι την σεαυτήν πόλιν-ΜΑΡΟΥΣΙ- η δική μας πόλη».
Ένα οδοιπορικό στην ιστορία της πόλης μέσα στο χρόνο, από την εποχή της λατρείας της Αμαρυσίας Αρτέμιδος μέχρι την καταξίωσή της ως Ολυμπιακής πόλης και ως σύγχρονου Δήμου.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Ο Κώστας Μπιζάνος, Επίτιμος δικηγόρος - συγγραφέας
Η Αλίκη Καλομενοπούλου, ποιήτρια
Η Αγλαϊα Τσαρούχη φιλόλογος
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου, φιλόλογος.


«Λαϊκό» Πανεπιστήμιο θα "εκπαιδεύει" πολίτες Αμαρουσίου !!!

Ευρεία κοινωνική έρευνα για χάραξη νέας κοινωνικής πολιτικής
Τη διεξαγωγή ευρείας κοινωνικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, υπό το πρίσμα των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, καθώς και τη λειτουργία «Λαϊκού Πανεπιστημίου» συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Οι νέες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενεργοποιούν ένα ακόμη άξονα του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Στόχος της έρευνας είναι κατά πρώτον, να διερευνηθεί το επίπεδο της αποστέρησης και της φτώχειας στην ευρύτερη κοινότητα και κατά δεύτερο, εάν οι ενδεχόμενες νέες ανάγκες των πολιτών καλύπτονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τη χάραξη της νέας κοινωνικής πολιτικής, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της τον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες.
Η κοινωνική έρευνα θα διεξαχθεί από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παν/μιου Πελοποννήσου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών ξεκινά στις αρχές του νέου έτους η λειτουργία του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Σήμερα στις 7:30 μ.μ. η ομιλία Τσίπρα στο Δημαρχείο

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Μυστικά & Ψέμματα της Δημοτικής Αρχής

Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 29ης Νοεμβρίου 2011 υποβάλλαμε ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας - προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους Ο. Τ. Α. που εισηγείται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα με ποια δικαιολογία και για ποιους λόγους ζητήθηκαν στοιχεία από 65 υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου (μεταξύ αυτών και υπαλλήλους καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας) κατά το πρόσφατο παρελθόν, ώστε να διερευνηθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (εργασιακή εφεδρεία), από τη στιγμή μάλιστα που η Δημοτική Αρχή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να οδηγήσει σε καθεστώς εφεδρείας κανέναν υπάλληλο του Δήμου Αμαρουσίου.
Μάλιστα με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής το Δ. Σ. Αμαρουσίου έβγαλε και ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εφεδρείας, πριν από λίγες ημέρες και ο κος Δήμαρχος (Γ. Πατούλης) διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών για τους υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου που υπάγονται (με βάση τις προθέσεις και τους νόμους της κυβέρνησης) στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Το ψέμα όμως έχει «κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο λαός, γιατί στην ερώτησή μας σχετικά με το αν θα δοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία των 65 υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου τα οποία μαζεύτηκαν από τις υπηρεσίες του, με βάση τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη βουλή για την εργασιακή εφεδρεία, η απάντηση που μας έδωσε η Δημοτική Αρχή ήταν ότι αν δώσουν στοιχεία υπαλλήλων τους για την εργασιακή εφεδρεία και άλλοι Δήμοι της χώρας, τότε θα τα δώσει και ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Δίπλα στις οικογένειες των εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος

Μας αφορά όλους ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ

Συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ένας μήνας ηρωικού αγώνα 400 χαλυβουργών, που βαδίζουν ενωμένοι σαν γροθιά στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!
Εμείς οι παρακάτω δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Βιώνουμε και μεις, στις περιοχές που δρουν οι κινήσεις μας, την κατάσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που υποφέρουν από την περικοπή των μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την αφαίμαξη από τους φόρους και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου και απεργούν. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας την πολιτική των άθλιων αλλεπάλληλων μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

   ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Μεγάλες αυξήσεις, έως και 70%, στα δημοτικά τέλη για το 2012, για τα μικρομεσαία νοικοκυριά, αποφάσισαν από κοινού η πλειοψηφία (διοίκηση Πατούλη) και η μείζων μειοψηφία (στηρίχθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.), του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου.
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες έχουν ως εξής :
1. Από 0 - 80 τ.μ. η αύξηση των δημοτικών τελών είναι κατά 70 % (από 1,1 € /τ.μ. σε 1,85 €/τ.μ.)
2. Από 81 - 110 τ.μ. η αύξηση των δημοτικών τελών είναι κατά 30 % (από 1,4 € /τ.μ. σε 1,85 €/τ.μ.)
3. Από 111 - 140 τ.μ. η αύξηση των δημοτικών τελών είναι κατά 10 % (από 1,7 € /τ.μ. σε 1,85 €/τ.μ.)
4. Από 141 -180 τ.μ. δεν υπάρχει αλλαγή (1,85 €/τ.μ.)
5. Από 181 - 500 τ.μ. μειώνονται τα δημοτικά τέλη κατά 26% (από 2,50 €/τ.μ σε 1,85 €/τ.μ.)
6. Από 500 τ.μ. και πάνω, μειώνονται τα δημοτικά τέλη κατά 36% (από 2,91€/τ.μ. σε 1,85 € /τ.μ.)
Οι κυριότερες αλλαγές στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματικούς χώρους έχουν ως εξής :

Συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" τη Δευτέρα


Πέντε θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κομμωτηρίου & περιποίησης
άκρων (μανικιούρ-πεντικιούρ) της Αθανασίας Σταυροπούλου, επί της οδού Κέκροπος 30.
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Καφέ , Σνακ - Μπαρ", της
Άρτας Ζιάγκα, επί της Λ. Κηφισίας 22

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Παρέμβαση στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. Κηφισιάς, έκανε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η Κίνηση "Πολίτες Αμαρουσίου ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η" μαζί με άλλους πολίτες από την Κηφισιά, καλώντας τους να αντισταθούν με το δικό τους τρόπο, ατομικά ή συλλογικά, στην εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι- ή δεν έχει καν να πληρώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το θέμα συζητήθηκε και με τους συμπολίτες που περίμεναν στην ουρά για να πληρώσουν ληγμένους λογαριασμούς, παρόλο που το μηχανογραφικό σύστημα δε λειτουργούσε λόγω της κατάληψης της ΓΕΝΟΠ.
Η επιτροπή καλεί τους πολίτες, που θέλουν να εναντιωθούν στο χαράτσι ή που δεν μπορούν και αρνούνται να το πληρώσουν, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8 το απόγευμα και κάθε Σάββατο 10-12 το πρωί να έλθουν στην Οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου 8 στο Μαρούσι, προκειμένου να τους δοθεί νομική συνδρομή και υποστήριξη δωρεάν.
Τέλος, καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν την Παρασκευή 2/12/2011 έξω από το Σ.τ.Ε. (Πανεπιστημίου 47-49, 105 64 Αθήνα) όπου θα συζητηθούν προσφυγές κατά του χαρατσιού από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και άλλους φορείς, για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ίση πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για όλους

1η Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS
 Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, οι Γιατροί Του Κόσμου ενώνουν τις φωνές τους σε μια επείγουσα έκκληση για την ανάγκη πρόσβασης των ασθενών με HIV/AIDS στην κατάλληλη θεραπεία.
Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) μάχονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ενημέρωσης, πρόληψης, θεραπείας και υποστήριξης των πολιτών και των μετακινούμενων ομάδων πληθυσμού της χώρας μας.
Ενώ η πανδημία του HIV/AIDS πλήττει κυρίως τις χώρες της υπο-σαχάριας Αφρικής, η ελλιπής πρόσβαση στην κατάλληλη και αποτελεσματική θεραπεία δε γνωρίζει σύνορα. Το υψηλό κόστος των φαρμάκων, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και οι δυσλειτουργικοί μηχανισμοί εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θεραπεία που μπορεί να σώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Αύξησε τα τέλη ως και 60% στις λαϊκές κατοικίες, η δημοτική αρχή !

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» φορτώνει υπέρογκα βάρη μονομερώς στους εργαζόμενους, συμπληρωματικά και οι δήμοι γίνονται ένας μηχανισμός που στέκεται εχθρικά απέναντι στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι και με τον «Καλλικράτη», για τον οποίο πανηγύριζαν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛάΟΣ, του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι δήθεν άχρωμοι- ανεξάρτητοι, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες λειτουργούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της Κεντρικής Διοίκησης με στόχο να ληστέψουν στην κυριολεξία τους δημότες για τις χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και όσες μπορέσουν να τις ξεπουλήσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία με δυσβάσταχτα κόστη και αποτελέσματα για τα ήδη υπερχρεωμένα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση η δημοτική αρχή στο Μαρούσι, αύξησε τα τέλη ως και 60% στις λαϊκές κατοικίες μέχρι 140τ.μ. και μείωσε 35% στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: «κοροϊδίας & εμπαιγμού το ανάγνωσμα...»

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ακολουθώντας την πάγια τακτική της του ψεύδους και της κοροϊδίας προς τους Δημότες της πόλης έφερε στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 29ης Νοεμβρίου το Δ προς έγκριση τη νέα τιμολογιακή πολιτική της αναφορικά με τα Δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες Αμαρουσίου.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Πατούλη απέδειξε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η διασφάλιση των κερδών του επιχειρηματικού κεφαλαίου που λυμαίνεται και καταστρέφει ασύδοτα την τελευταία εικοσαετία την πόλη του Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, καθώς και η εφαρμογή των ρυθμίσεων του Καλλικράτη στη λειτουργία των Ο. Τ. Α.
Βαφτίζοντας το ψάρι – κρέας η Δημοτική Αρχή επιδόθηκε σε μια θεαματική επιχείρηση μεταστροφής της αλήθειας και της πραγματικότητας στην προσπάθειά της να μας πείσει για τη «γενναία» κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της «μείωσης» των δημοτικών τελών για τους Δημότες του Αμαρουσίου.
Ο «θησαυρός» όμως που κόμιζε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης αναφορικά με τις περιβόητες «μειώσεις» στα Δημοτικά τέλη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από άνθρακες, αφού οι «μειώσεις» που δήθεν εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους αυξήσεις για τους πολλούς και τους αδύναμους οικονομικά.

...ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !

                                                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτοαπασχολούμενοι , νέοι και νέες
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η οργή και η αγανάκτηση μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.Καλούμαστε αυτές τις μέρες να πληρώσουμε το χαράτσι για τα ακίνητα ,που φτάνει στα σπίτια μας ενσωματωμένο στούς λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Δεν θα τους αφήσουμε να επιβάλλουν την πληρωμή ενοικίου μέσα στο ίδιο μας το σπίτι μέχρι το 2015.
Ακόμα και αν έχουμε να πληρώσουμε το χαράτσι να μήν το κάνουμε .Εχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε σε εκείνους που δεν έχουν.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.