Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου η 1η απαγόρευση διακοπής ρεύματος στην Αττική!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΒΟΡΕΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ"
Η πρώτη απόφαση στην Αττική, με βάση την οποία απαγορεύεται στη ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα σε καταναλώτρια, έως την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.
Πιο συγκεκριμένα,  μέλος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατέθεσε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ. Οι λόγοι που προέβαλε η αιτούσα ήταν ότι με βάση την ιδιωτική σύμβαση παροχής ηλεκτροδότησης που αυτή έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ, προκύπτει ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ή να διακόπτει την ηλεκτροδότηση επειδή η αιτούσα αρνήθηκε να το καταβάλλει.

Το Δημόσιο δουλεύει ... self service!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του προσχεδίου της κυκλοφοριακής μελέτης της Π.Ε. Αγίου Θωμά

Ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσιάζει το προσχέδιο της κυκλοφοριακής μελέτης για την Πολεοδομική Ενότητα του Αγίου Θωμά, που εκπονήθηκε για την περιοχή από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Μετά την παρουσίαση της μελέτης θα ακολουθήσει διάλογος.

Βάζουν εργαζόμενους να αναζητούν «πελατεία»!!!

          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Σε τροχιά μετεξέλιξης έχει θέσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να αποτελέσει το πρότυπο πάνω στο οποίο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα την πολιτική των λεγόμενων «Κοινωνικών επιχειρήσεων». Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος απαλλάσσεται από την ευθύνη του να παρέχει αναβαθμισμένη και δωρεάν κοινωνική και προνοιακή πολιτική και προωθείται ένα μοντέλο, όπου θα κυριαρχούν η επιχειρηματικότητα, η εμπορευματοποίηση, η υποβάθμιση και η κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών αυτών.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από φέτος βρέθηκε στον αέρα μαζί με τους περίπου 4.000 εργαζόμενους σε αυτό και τους 100.000 ηλικιωμένους, ανήμπορους, ΑμΕΑ κ.ά. που το είχαν ανάγκη. Στις αρχές της χρονιάς ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί παραπέρα, καθώς ουσιαστικά δεν κρίθηκε επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, η κυβέρνηση το ενέταξε για φέτος στο υπουργείο Απασχόλησης, παρουσιάζοντάς το σαν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης και μπήκε η προϋπόθεση - για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση - όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα να έχουν άνεργο συγγενή. Τη λογική αυτή υιοθέτησαν αμέσως και οι «πρόθυμες» δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.
Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή έχει βάλει τους περίπου 12 εργαζόμενους στο Πρόγραμμα να ψάχνουν να βρουν άνεργους συγγενείς των ήδη επωφελούμενων από το Πρόγραμμα ή άλλους άνεργους, που μπορεί να έχουν κάποιο ηλικιωμένο ή ΑμΕΑ, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και μεροκάματο.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νικητής με ανατροπή ο Οδυσσέας στο ντέρμπι με τη ΝΙΚΗ

Κατηγορία ΕΣΠΑΑΑ, VOLLEYBALL
ΕΣΠΑΑΑ - Α΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ο Οδυσσέας Αμαρουσίου παρότι έχανε 2-0 σετ από την Νίκη Αμαρουσίου κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και να πάρει πολύτιμο... δίποντο στο πιο αμφίρροπο ματς της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ. Στα υπόλοιπα ματς νίκησαν όλα τα φαβορί με την Παλλήνη να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Αραμπατζής): Βρέκου, Βλαχοπούλου, Δαφνά, Χριστίδου, Στεφανοπούλου Α., Μπιτζάνη / Στέφα (λ), Κοκκίου, Στεφοπούλου Ε., Σαριγιανοπούλου, Παυλίτινα, Μπελιγιάννη.
ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Μπάιμπος): Μπίτσικα, Αργυριάδου, Μόκκα, Λιούκα, Αναγνώστου, Οικονομοπούλου / Λημναίου (λ), Μάρκου, Βήττου, Κουτσογιάννη, Αργυριάδη.
Αποτελέσματα – 9η αγωνιστική
Οδυσσέας Αμαρουσίου – Νίκη Αμαρουσίου 3-2 (14-25, 18-25, 25-15, 25-23, 15-09)

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:30 μ.μ.

Τριανταέξι (36) θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1.Έγκριση ή μή της υπ'αριθ.201/11 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά "Επανακαθορισμό των συντελεστών υπολογισμού δημοτικών τελών"
2.Εγκριση ή μη ψηφίσματος για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"
3.Απόδοση ποσού για τους μήνες Φεβρουάριο έως και Νοέμβριο 2010 στο ΝΠΔΔ "Παιδικοί Σταθμοί" Δήμου Αμαρουσίου (που έχει συγχωνευθεί με το ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου σε ΟΚΟΙΠΑΔΑ) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών
4.Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.ΔΑ) για τους μήνες Σεπτέμβριο 2011 και Οκτώβριο 2011, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών
5.Απόδοση ποσού στην "Σχολική Επιτροπή Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου" από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στον Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο κατά το διάστημα από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2011
6.΄Εγκριση ή μη ισολογισμού και έκθεσης πεπραγμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Α) διαχειριστικής περιόδου 2010 (ΦΕΚ κατάργησης 1613/2011)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή

για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 29 – 11 – 2011
1. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί σχετικά με το θέμα της αλλαγής της πράξεως εφαρμογής (πολεοδομικού κανονισμού) για την περιοχή του Αγίου Θωμά, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου και 13ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου με βάση το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας (σχετική επιστολή κατατέθηκε στη Δημοτική Αρχή από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου με Αρ. Πρ. 6/14-10-2011);
2. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου με ποια δικαιολογία και για ποιους λόγους ζήτησε στοιχεία από 63 υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου (μεταξύ αυτών και υπαλλήλους καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας) κατά το πρόσφατο παρελθόν, ώστε να διερευνηθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (εργασιακή εφεδρεία), από τη στιγμή μάλιστα που η Δημοτική Αρχή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να οδηγήσει σε καθεστώς εφεδρείας κανέναν υπάλληλο του Δήμου Αμαρουσίου;

Zητά να παραστεί στο Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, η Συντ. Επ κατά των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό

Επιστολή προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κ. Γιώργο Πατούλη απέστειλε η «Συντονιστική Επιτροπή κατά των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πεντέλης.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημερώνει για τις θέσεις της τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και παραθέτει τα επιχειρήματά της αναφέροντας για ποιους λόγους είναι κάθετα αντίθετη και λέει όχι στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη, ζητώντας να παραστεί στο Δ.Σ. του ΣΠΑΠ και να εκθέσει τις απόψεις της.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην πόλη μας έχει συσταθεί από όλες της δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και από ανεξάρτητους και μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους, επιτροπή αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 3.500 στρεμμάτων που σχεδιάζει να υλοποιήσει η μονή Πεντέλης στο Πεντελικό βουνό.
Γιατί διαφωνούμε:

H περιοχή Σωρού Λάκκα Κόττου θα αποκτήσει αποχέτευση !!!


Ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου η διαδικασία δημοπράτησης του έργου
 Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο αποχέτευσης στην περιοχή Σωρού Λάκκα Κόττου, που διέρχεται από τις οδούς (Εθνικής Αντιστάσεως, Χίου, Λέρου, Βίκου Φακίνου, κ.τ.λ.), δίνοντας οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2011 και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας εγκρίσεις.
Η εργολαβία περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού αγωγού ακαθάρτων και σύνδεση όλων των παρόδιων ακινήτων.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Τιμής ένεκεν στον σύγχρονο "ΟΔΥΣΣΕΑ" καπετάν ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΣΤΑΡΑ ...»

Τον πολυγραφότατο εμποροπλοίαρχο συγγραφέα και συντοπίτη κ. Νίκο Κωστάρα βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την προσφορά του στην λογοτεχνία και στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας μέσα από τα πολυάριθμα άρθρα, δοκίμια και χρονογραφήματά του.

Στην τιμητική πλακέτα που απένειμε ο κ. Δήμαρχος προς τον κ. Κωστάρα αναγράφεται:
«Τιμής ένεκεν στον σύγχρονο "ΟΔΥΣΣΕΑ" καπετάν ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΣΤΑΡΑ που χαράζει πορεία 50 χρόνια τώρα σε ταξίδια πνευματικά πλοηγεί λέξεις, πρόσωπα και γεγονότα, σμιλεύει με θαλασσινή αλμύρα τις δυσκολίες της ζωής, καταργεί τη θαλασσινή πυξίδα και γίνεται στεριανός καλλιεργητής του ήθους

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Σύλλογο "ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ"

Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καλούν τα μέλη και τους κατοίκους της περιοχής σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση λόγω της λήξης της διετίας που θα διενεργηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30 π.μ. στο 18o Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (οδός Ίωνος και Συγγρού). Η ψηφοφορία για να διευκολυνθούν τα μέλη θα είναι έως τις 5 μ.μ. Θέματα της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης:
1. Γενικός απολογισμός της διετίας Δεκέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2011
2. Οικονομικός απολογισμός
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
5. Αρχαιρεσίες μέχρι τις 5μ.μ.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι είτε για τη θέση του Προέδρου είτε για τη θέση μέλους του Δ.Σ., θα πρέπει να το δηλώσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου επί της οδού Ιερέως Δούση 37 Δ. 5-8 μ.μ. με γραπτή αίτηση. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 07/12/2011 στις 8μ.μ.

Συνάντηση Γ. Πατούλη με το Σύλλογο «Ο Άγιος Γεώργιος»

Την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος», κατά την επίσκεψή των μελών του στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης και οι Αντιδήμαρχοι: Επί Οικονομικών θεμάτων κ. Σπύρος Σταθούλης, επί θεμάτων Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Νικόλαος Πέππας, επί θεμάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης κ. Στέφανος Τσιπουράκης και επί θεμάτων Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αρβανιτάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου έθεσαν υπόψη του κου Δημάρχου τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.
Στο ζήτημα της στέγασης υπεραγοράς σε κτίριο στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης υπογραμμίστηκε από την πλευρά της Διοίκησης η πάγια θέση της στο θέμα, καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς έχει προχωρήσει στη διακοπή των εργασιών χρήσης του κτιρίου, ενώ οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα αντιμετωπιστεί από κοινού με το σύλλογο.
Επίσης για το ζήτημα της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή έγινε ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. για τη διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του σχολείου που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επανεξελέγη πρ. του "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ", ο Γιάννης Αρίδας

Tην ετήσια Γενική του Συνέλευση και στην συνέχεια αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου, ο "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ".
Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. επανεξελέγη ο κ. Γιάννης Αρίδας
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος    Ιωάννης  Αρίδας, Αντιπρόεδρος Θύμης Σπυρίδων,  Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Τσολακίδης, Ταμίας Βασίλειος  Ηλίας, Αν. Έφορος Δημοσίων ΣχέσεωνΚαρανικολή - Παπαλεωνίδα και μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Μπούρας &  Γεωργία  Παλούκη

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
                           Αρίδας Ιωάννης                                            Τσολακίδης Αναστάσιος

                              ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                                             ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                   Μαραθωνοδρόμων 116 Τ.Κ. 151 25 - Μαρούσι
                             Τηλ. κιν. 6977 23 51 02  e-mail: johnaridas@hotmail.com

Ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»

Εκδήλωση με δύο θέματα οργανώνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου Γυμνασίου - Λυκείου Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωρού & Λάκκας Κόττου Αμαρουσίου «ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»  .
Στο πρώτο θέμα «Οστεοπόρωση: Ύπουλη Νόσος με διαστάσεις Επιδημίας. Ο ρόλος της Άσκησης και της Διατροφής. Πότε και ποιον θεραπεύουμε», ομιλητής θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Αντώνης Παρτσινέβελος (Χειρουργος Ορθοπεδικός) και το δεύτερο «Σύγχρονες απόψεις για την Παιδική Διατροφή», για το οποίο θα μιλήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας( Παιδίατρος) .

                              ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                             «ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» ΣΩΡΟΥ & ΛΑΚΚΑΣ ΚΟΤΤΟΥ
                                 Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας
                            Αθανάσιος Νησιώτης                          Δημήτριος Σμυρνής

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νέα συνεδρίαση του ΣΠΑΠ για το φωτοβολταϊκό πάρκο

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της 22ας Νοεμβρίου 2011, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καλεί σε νέα συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 15:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Στη συνεδρίαση θα παρευρίσκονται, μετά από πρόσκληση του ΣΠΑΠ, ειδικός επιστήμονας και εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, προκειμένου να εξετασθεί διεξοδικά και να υπάρξει τεκμηριωμένη ενημέρωση των μελών του ΣΠΑΠ αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό όρος.

Στο Α.Τ Αμαρουσίου προσήχθησαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ με 10 αυτόφωρες προσαγωγές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και 5 αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 08:00 στο κατειλημμένο κτίριο της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων! Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εισβολή των ΜΑΤ, αρκετός κόσμος μετέβαινε (και παραμένει ακόμα - 11:30) έξω από το κτίριο της ΔΕΗ αλλά και έξω από το ΑΤ Αμαρουσίουόπου  οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, μετέβησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης , ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Πολλοί συνδικαλιστές Συνδικαλιστές, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ & ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέβησαν λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου για να ... συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ
Σύμφωνα με την "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" προς συμπαράσταση των συλληφθέντων προσέτρεξαν και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Συγκεκριμμένα οι κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας από τους "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ", αλλά και εκπρόσωποι του ΚΚΕ Αμαρουσίου.
Πριν από μια ώρα περίπου οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Αμαρουσίου στην Ευελπίδων, όπου θα τους απαγγελθεί η κατηγορία της "κωλυσιεργίας λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας". Είναι σαφές ότι η πράξη τρομοκράτησης του αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι είναι ανεπίτρεπτη και η απόσυρση των κατηγοριών, καθώς και η απελευθέρωση των προσαχθέντων, πρέπει να είναι άμεση!

Τακτική Γ.Σ.του Συλλόγου Αθμονέων την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων βάσει της απόφασης που έλαβε στη συνεδρίαση της 7/11/2011 προσκαλεί τα μέλη του, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού του, σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Σπύρου Λούη αρ. 8 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1) Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης,
2) Απολογισμός Πεπραγμένων Δ.Σ.,
3) Οικονομικός Απολογισμός,
4) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής,
5) Προϋπολογισμός χρήσεως έτους 2012,
6) Τροποποίηση του ισχύοντος Καταστατικού, βάσει του άρθρου 23 αυτού,
7) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και
8) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού.

"Η Παραμονή του Σωτήρος" το Σάββατο στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ"

Σάββατο 26 Νοεμβρίου "Η Παραμονή του Σωτήρος" του Νίκου Νικολαϊδη του Κύπριου

Το «Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο» θα παρουσιάσει την παράσταση αφήγησης «Η Παραμονή του Σωτήρος» του Νίκου Νικολαΐδη του Κύπριου. Το θέμα της, εμπνευσμένο από τη Σπιναλόγκα, το «νησί των καταραμένων αγγέλων», είναι η απαγορευμένη αγάπη στα πλαίσια μιας κλειστής κοινωνίας. Η κεντρική ηρωίδα, η Μελανή, κόρη του παπα-Κώστα, αγαπά κρυφά το γείτονά της, που είναι λεπρός. Όταν αποκαλύπτεται το σκάνδαλο και παίρνουν τον αγαπημένο της στο λεπρονήσι, η Μελανή βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό και οδηγείται στην τρέλα.
Αφήγηση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Λαούτο, τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό.
είσοδος: 10 ευρώ, ώρα έναρξης: 21.00.

Συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στις 12:00 μ.μ.

Οκτώ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). Θα συζητηθουν τα θέματα:
1. Διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2. Διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
των καταργημένων Νομικών Προσώπων (Βορρέειος Βιβλιοθήκη, Οργανισμός Μουσείων,
Αθλητικός Οργανισμός)
3. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης προμήθειας ηλεκτρολογικών υλικών για τη συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων
4. Τρόπος εκτέλεσης του έργου: "ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ"