Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στην επίθεση... η ακροδεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ !

     Του Γιώργου Δελαστίκ
Κλίμα επικείμενων πολιτικών εξελίξεων αιωρείτο στην ατμόσφαιρα τη Δευτέρα, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Καταρχάς και πάνω απ’ όλα, η 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνοδευόμενη από το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη, αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη και πολιτικά σημαντικότερη απεργία της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, προκαλώντας ταραχή και δέος στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
 Η έκβαση της απεργίας εθεωρείτο βέβαιο, πάντως, ότι θα οδηγήσει σε επανεκτίμηση από.... τους κύκλους επιρροής του κατεστημένου ακόμη και του θέματος της κυβέρνησης της χώρας, με θετική ή αρνητική απόφαση για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ήδη από το Σάββατο το απόγευμα, όταν κυκλοφόρησε στο κέντρο της Αθήνας το Βήμα της Κυριακής, προκάλεσε αμέσως αίσθηση η ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, του εκδότη της εφημερίδας, Σταύρου Ψυχάρη. Πυρετώδεις πολιτικές διαβουλεύσεις άρχισαν αμέσως.
«Στις λίγες ημέρες που απομένουν»
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η μορφή της «ανοιχτής επιστολής» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί πρόσχημα, με μοναδικό στόχο να προσδώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο άρθρο και να προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή.
Όλη η ουσία του άρθρου, άλλωστε, είναι η τελευταία του φράση, η οποία προαναγγέλλει πολιτικές εξελίξεις.
«Οι πολίτες δικαιούνται να περιμένουν πρωτοβουλίες σας», γράφει ο εκδότης τουΒήματος, «στις λίγες ημέρες που απομένουν, καθώς πιθανολογείται ότι η κρίση οσονούπω θα κορυφωθεί»! Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία: «Στις λίγες ημέρες που απομένουν... η κρίση θα κορυφωθεί»!
Νέος «χαμός» στους πολιτικούς κύκλους και στα δημοσιογραφικά γραφεία την Κυριακή. Δημοσιεύεται το άρθρο-μανιφέστο των τριών υπουργών, Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, το οποίο εκφράζει τις σκληρές θέσεις της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ.
Η «λογική των τανκς» της προδικτατορικής Δεξιάς, που οδήγησε στη χούντα των συνταγματαρχών, διαπερνά την ιδεολογία του μανιφέστου αυτού.

Πόσο πίσω θα πάμε ;;;

                           Η άποψη του Στάθη από το "ΠΑΡΟΝ"...


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα Λαϊκής Συμμαχίας & Αντεπίθεσης σαλπίζει το ΚΚΕ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 71η επέτειο της 28ης Οκτώβρη
Το ΟΧΙ του λαού το 1940, που εξελίχθηκε σε παλλαϊκή και ένοπλη αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ κατά της τριπλής Κατοχής, με καθοδηγητή και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ, αποδεικνύει ότι όταν ο λαός οργανωθεί και συνειδητά παλέψει για το δίκιο του, γίνεται πανίσχυρος και ικανός να αντιμετωπίσει κάθε εχθρό του.
Το ΚΚΕ και πάλι σαλπίζει κάλεσμα λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Ο θανάσιμος εχθρός για το λαό είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, τα κόμματα και οι οργανισμοί που τους υπηρετούν.
 Πατριωτισμός για τους εργαζόμενους είναι να σωθεί ο λαός, όχι τα μονοπώλια, η ΕΕ και ο ξεπερασμένος καπιταλισμός, που μόνο φτώχεια, κρίσεις, χρεοκοπία και πολέμους φέρνουν στους λαούς.
Ο μόνος δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στις βάρβαρες θυσίες και στα μνημόνια που του επιβάλλουν, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του και να προστατεύσει τη χώρα από τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές και πολέμους, είναι ένας και μοναδικός: Να παλέψει για τη δική του εξουσία, να γίνει αφεντικό στον πλούτο που παράγει, μετατρέποντας τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τον φυσικό πλούτο σε λαϊκή περιουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


ΕΟΡΤΑΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γ. Πατούλης : Να παρελάσουν όλοι οι μαθητές

Να ανακληθεί η απαγόρευση συμμετοχής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των μαθητών σε υπό κατάληψη σχολεία ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Πατούλη, που κοινοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι έχει κοινοποιηθεί σε σχολικές μονάδες της πόλης μας εγκύκλιος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία απαγορεύεται στα σχολεία που συμμετείχαν οι μαθητές τους σε καταλήψεις, να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με την αιτιολογία ότι πρέπει να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.
Όσον αφορά στην αναγκαιότητα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω επί της ουσίας, θεωρώ όμως, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να υπηρετηθεί ο σκοπός αυτός. Και όχι με τη μη συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση που αποτελεί κατά την άποψη μου όχι μια απλή απόδοση τιμών στους πεσόντες ήρωες των εθνικών μας αγώνων αλλά πάνω από όλα ένα παιδαγωγικό γεγονός, αναπόσπαστο και σημαντικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ενδιαφέρεται να διαμορφώσει χαρακτήρες, συμπεριφορές, που τιμά και υπερασπίζεται τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

Χαριστικό Παζάρι το Σάββατο στην πλατεία ΗΣΑΠ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ GAP :Εξασφάλισε Διεθνή Εποπτεία !!!

EYTYXEITE:ο "Επιτηρούμενος" Jeffrey, πάλι μας "έσωσε" !

Νέο μνημόνιο με όρους περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας ανακοίνωσαν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός δήλωσε ότι … αυτό επιθυμεί και ο ίδιος (!)
Έφυγε πρωθυπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας και γυρίζει έπαρχος μιας χώρας υπό μόνιμη εποπτεία από επικυρίαρχους.
Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα της τρόικας η οποία θα παρακολουθεί διεξοδικά όλη την λειτουργία του κράτους .
Από τα υπουργεία μέχρι την δημόσια περιουσία.
Το τραγικό είναι ότι όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξη τύπου αυτό …. επιθυμούσε και ο ίδιος !!!
Όσο για το χρέος αυτό ΘΑ (με ότι συνεπάγεται το ΘΑ καθώς και το πρώτο μνημόνιο είχε αρκετά ΘΑ που κατέρρευσαν παταγωδώς ) φτάσει στο 2020 στο 120% του ΑΕΠ.
Με πολύ απλά λόγια ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα Εθνικά ανεξάρτητη με βιώσιμο χρέος 115% και θέλει θα την παραδώσει άνευ κυριαρχικών δικαιωμάτων και με χρέος που ΘΑ προσεγγίσει το 2020 το ...120%, αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει μια δεκαετία οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Γιαυτο και ... πανηγυρίζει !!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στις 12:00

 Η "Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011" είναι το μοναδικό θέμα της Eκτακτης συνεδρίασης του Σώματος σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου
στις 12:00, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), λόγω εκπνοής προθεσμιών εκπλήρωσης υποχρεώσεων του Δήμου
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

                          Ημ. Δημοσίευσης : 11 Ioυνίου 2010 14:56

                                           www.pasok.gr
 Εβδομαδιαία ενημέρωση, Οικονομία, Τομέας Επικοινωνίας
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.
Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.

Η Ελλάδα δεν φοβάται
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Και η προσπάθεια αυτή αποδίδει, καθώς ήδη τους πρώτους 5 μήνες του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8%, όταν ο ετήσιος στόχος μείωσης που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ήταν 35,1%.
Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση, να αλλάξουμε γρήγορα και ριζικά τη χώρα, ώστε να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και να είναι σε θέση να αποδώσει στους εργαζόμενους το μερίδιο του εθνικού πλούτου που τους αναλογεί.
Η μάχη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία
Η Ελλάδα στις 23 Απριλίου 2010 ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, όταν πλέον είχε εξαντληθεί κάθε άλλο περιθώριο αντιμετώπισης της κρίσης με τις δικές μας δυνάμεις και αφού είχε αποτύχει κάθε προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος στις αγορές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, όταν πλέον δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η Ελλάδα κερδίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να γυρίσει σελίδα. Αυτό τον χρόνο πρέπει τώρα να αξιοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ώστε βγαίνοντας από την κρίση η πατρίδα μας να είναι ισχυρότερη και πιο δημιουργική από ποτέ. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε λεπτό για χάσιμο. Γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινή μουσική συνάντηση με τον Π. Δουρδουμπάκη στις 29 Οκτωβρίου

Το "ΙΔΙΟΜΕΛΟ" ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τον ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗ, σε μια φθινοπωρινή μουσική συνάντηση, στις 29 Οκτώβρη. Στη μουσική συνάντηση αυτή ο Πέτρος Δουρδουμπάκης θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια από τον δίσκο «10 Γυναικείες Φωνές» καθώς και μια επιλογή από την προσωπική του δισκογραφία ( «Μη σταματάς», «Τυφλές ελπίδες», «Κόκκινο κρασί», «Ταξιδιάρικο πουλί», «Ό,τι άναψε θα σβήσει» κ.α.), αλλά και επιλεγμένα τραγούδια από το ευρύτερο φάσμα της έντεχνης λαϊκής μουσικής παράδοσης του τόπου μας.
Τον Πέτρο Δουρδουμπάκη θα συνοδεύουν οι μουσικοί:
 Άλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο), Φώτης Μυλωνάς (μπάσσο), Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (ούτι).
Ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις θέσεων: 210 6817042

Εάν όχι τώρα, πότε; Εάν όχι εμείς, ποιοι;

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος παρήγαγε την καταστροφή που είχε ανάγκη το σύστημα, ώστε να τη μετατρέψει σε ευκαιρία, προκειμένου να βγει από την κρίση του μεσοπολέμου. Το γεγονός ότι σήμερα συγκροτεί ένα παρόμοιο σκηνικό καταστροφής και ανθρωποθυσιών, αυτή τη φορά μέσω ενός αδυσώπητου οικονομικού πολέμου, νομίζω ότι ελάχιστοι το αρνούνται.
Αυτή η αναλογία των ιστορικών και των πολιτικών στιγμών, οδηγεί πολύ κόσμο στη σκέψη "εάν όχι τώρα, πότε;"
Εάν σήμερα που ο λαός εξοντώνεται, η εθνική ανεξαρτησία γκρεμίζεται, η δημοκρατία εκτρέπεται, δεν καταφέρουμε να αντισταθούμε συγκροτώντας ένα Μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, τότε πότε θα γίνει αυτό;
Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η ιστορική συγκυρία είναι επιτακτικά ώριμη για τη συγκρότηση ενός μετώπου, ενός νέου ΕΑΜ.
Λέω οι περισσότεροι γιατί υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες μπλοκάρουν αυτή την αναγκαιότητα θέτοντας ως προκείμενο, το επικείμενο.
Θέτοντας λοιπόν, ως τροχοπέδη για την έναρξη έστω ενός διαλόγου, το φορτισμένο ερώτημα "Μέτωπο ρήξης ή ενσωμάτωσης ;", δημιουργούν, κατά την άποψή μου, εμπόδια τεχνητά, για να μην πω μεταφυσικά.
Το ζήτημα της ρήξης ή της ενσωμάτωσης είναι αναπόσπαστο με τον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων. Είναι ιστορικό δεδομένο ότι το ίδιο το κίνημα θέτει συγκεκριμένα ζητήματα γύρω από τα οποία αναπτύσσονται πολιτικές απαντήσεις και πολιτικές επιλογές που βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων αλλά και δημιουργούν νέους συσχετισμούς.

Πληθαίνουν τα κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία !!!

         Μαθητές ζούσαν μόνο με νερό…
Το θηρίο της πείνας δεν φοβάται τις διαψεύσεις του υπουργείου Παιδείας και συνεχίζει τις επιθέσεις του στα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Μαθητές που «ζούσαν μόνο με νερό» εντόπισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Πάνος Κατσούλης, όχι σε φτωχογειτονιά της πόλης, αλλά σε Δημοτικό του κέντρου, στο οποίο φοιτούν παιδιά οικογενειών της μεσαίας τάξης.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη καταγγελία για κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία. Προηγήθηκε η δραματική έκκληση φορέων του κέντρου της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων σύλλογοι δασκάλων και γονέων, που αποκάλυψαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας σε Δημοτικά του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας.
Το θέμα αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.
Με ανακοίνωσή του όχι μόνο διέψευσε τις καταγγελίες των φορέων υποστηρίζοντας ότι τα αρμόδια διοικητικά στελέχη δεν έχουν λάβει αναφορές για κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, αλλά και αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «λαϊκίστικη προπαγάνδα από κάποιους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα  συζητηθούν & θα ληφθούν αποφασεις στα παρακάτω θέματα :
1. Διαβίβαση πρακτικού 3 (Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών) Διαγωνισμού για το έργο
"Υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών για την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάρτιση,
παρακολούθηση και αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματός του για την περίοδο 2011-
2014"
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο : "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"
3. Τρόπος εκτέλεσης του έργου : "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΩΝ
ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ "
4. Πρόταση συμβιβαστικού καθορισμού τιμής μονάδος αποζημιούμενης εδαφικής εκτάσεως
μετ΄επικειμένων στο Ο.Τ. 561 - 562 563 - 567 της περιοχής "Παράδεισος" του Δήμου Αμαρουσίου (υποθ. Κωστοπούλου Βούλα)

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Οι σωτήρες της "Πράσινης Δωσιλογικής Φυλής"...

Μουσικό φθινοπωρινό τετραήμερο