Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

                          Ημ. Δημοσίευσης : 11 Ioυνίου 2010 14:56

                                           www.pasok.gr
 Εβδομαδιαία ενημέρωση, Οικονομία, Τομέας Επικοινωνίας
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.
Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.

Η Ελλάδα δεν φοβάται
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Και η προσπάθεια αυτή αποδίδει, καθώς ήδη τους πρώτους 5 μήνες του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8%, όταν ο ετήσιος στόχος μείωσης που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ήταν 35,1%.
Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση, να αλλάξουμε γρήγορα και ριζικά τη χώρα, ώστε να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και να είναι σε θέση να αποδώσει στους εργαζόμενους το μερίδιο του εθνικού πλούτου που τους αναλογεί.
Η μάχη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία
Η Ελλάδα στις 23 Απριλίου 2010 ζήτησε την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, όταν πλέον είχε εξαντληθεί κάθε άλλο περιθώριο αντιμετώπισης της κρίσης με τις δικές μας δυνάμεις και αφού είχε αποτύχει κάθε προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος στις αγορές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, όταν πλέον δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η Ελλάδα κερδίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να γυρίσει σελίδα. Αυτό τον χρόνο πρέπει τώρα να αξιοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ώστε βγαίνοντας από την κρίση η πατρίδα μας να είναι ισχυρότερη και πιο δημιουργική από ποτέ. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε λεπτό για χάσιμο. Γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινή μουσική συνάντηση με τον Π. Δουρδουμπάκη στις 29 Οκτωβρίου

Το "ΙΔΙΟΜΕΛΟ" ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τον ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗ, σε μια φθινοπωρινή μουσική συνάντηση, στις 29 Οκτώβρη. Στη μουσική συνάντηση αυτή ο Πέτρος Δουρδουμπάκης θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια από τον δίσκο «10 Γυναικείες Φωνές» καθώς και μια επιλογή από την προσωπική του δισκογραφία ( «Μη σταματάς», «Τυφλές ελπίδες», «Κόκκινο κρασί», «Ταξιδιάρικο πουλί», «Ό,τι άναψε θα σβήσει» κ.α.), αλλά και επιλεγμένα τραγούδια από το ευρύτερο φάσμα της έντεχνης λαϊκής μουσικής παράδοσης του τόπου μας.
Τον Πέτρο Δουρδουμπάκη θα συνοδεύουν οι μουσικοί:
 Άλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο), Φώτης Μυλωνάς (μπάσσο), Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (ούτι).
Ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις θέσεων: 210 6817042

Εάν όχι τώρα, πότε; Εάν όχι εμείς, ποιοι;

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος παρήγαγε την καταστροφή που είχε ανάγκη το σύστημα, ώστε να τη μετατρέψει σε ευκαιρία, προκειμένου να βγει από την κρίση του μεσοπολέμου. Το γεγονός ότι σήμερα συγκροτεί ένα παρόμοιο σκηνικό καταστροφής και ανθρωποθυσιών, αυτή τη φορά μέσω ενός αδυσώπητου οικονομικού πολέμου, νομίζω ότι ελάχιστοι το αρνούνται.
Αυτή η αναλογία των ιστορικών και των πολιτικών στιγμών, οδηγεί πολύ κόσμο στη σκέψη "εάν όχι τώρα, πότε;"
Εάν σήμερα που ο λαός εξοντώνεται, η εθνική ανεξαρτησία γκρεμίζεται, η δημοκρατία εκτρέπεται, δεν καταφέρουμε να αντισταθούμε συγκροτώντας ένα Μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, τότε πότε θα γίνει αυτό;
Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η ιστορική συγκυρία είναι επιτακτικά ώριμη για τη συγκρότηση ενός μετώπου, ενός νέου ΕΑΜ.
Λέω οι περισσότεροι γιατί υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες μπλοκάρουν αυτή την αναγκαιότητα θέτοντας ως προκείμενο, το επικείμενο.
Θέτοντας λοιπόν, ως τροχοπέδη για την έναρξη έστω ενός διαλόγου, το φορτισμένο ερώτημα "Μέτωπο ρήξης ή ενσωμάτωσης ;", δημιουργούν, κατά την άποψή μου, εμπόδια τεχνητά, για να μην πω μεταφυσικά.
Το ζήτημα της ρήξης ή της ενσωμάτωσης είναι αναπόσπαστο με τον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων. Είναι ιστορικό δεδομένο ότι το ίδιο το κίνημα θέτει συγκεκριμένα ζητήματα γύρω από τα οποία αναπτύσσονται πολιτικές απαντήσεις και πολιτικές επιλογές που βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων αλλά και δημιουργούν νέους συσχετισμούς.

Πληθαίνουν τα κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία !!!

         Μαθητές ζούσαν μόνο με νερό…
Το θηρίο της πείνας δεν φοβάται τις διαψεύσεις του υπουργείου Παιδείας και συνεχίζει τις επιθέσεις του στα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Μαθητές που «ζούσαν μόνο με νερό» εντόπισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Πάνος Κατσούλης, όχι σε φτωχογειτονιά της πόλης, αλλά σε Δημοτικό του κέντρου, στο οποίο φοιτούν παιδιά οικογενειών της μεσαίας τάξης.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη καταγγελία για κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία. Προηγήθηκε η δραματική έκκληση φορέων του κέντρου της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων σύλλογοι δασκάλων και γονέων, που αποκάλυψαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας σε Δημοτικά του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας.
Το θέμα αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.
Με ανακοίνωσή του όχι μόνο διέψευσε τις καταγγελίες των φορέων υποστηρίζοντας ότι τα αρμόδια διοικητικά στελέχη δεν έχουν λάβει αναφορές για κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, αλλά και αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «λαϊκίστικη προπαγάνδα από κάποιους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα  συζητηθούν & θα ληφθούν αποφασεις στα παρακάτω θέματα :
1. Διαβίβαση πρακτικού 3 (Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών) Διαγωνισμού για το έργο
"Υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών για την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάρτιση,
παρακολούθηση και αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματός του για την περίοδο 2011-
2014"
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο : "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"
3. Τρόπος εκτέλεσης του έργου : "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΩΝ
ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ "
4. Πρόταση συμβιβαστικού καθορισμού τιμής μονάδος αποζημιούμενης εδαφικής εκτάσεως
μετ΄επικειμένων στο Ο.Τ. 561 - 562 563 - 567 της περιοχής "Παράδεισος" του Δήμου Αμαρουσίου (υποθ. Κωστοπούλου Βούλα)

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Οι σωτήρες της "Πράσινης Δωσιλογικής Φυλής"...

Μουσικό φθινοπωρινό τετραήμερο

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Μόνον ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο».

Στην συντροφιά της Αθηναικής Λέσχης χθες μαζί με τον Κ.Καραμανλη βρισκόταν ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Παναγιώτης Χηνοφώτης,ο διευθυντής της Αθηναικής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρ.Πασαλαρης και ο καθηγητής Γρ.Σκαλκέας...
Η συζήτηση είχε ανάψει και πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Οι συνθήκες είναι δραματικές ακούσθηκε να λέει ο Κ.Καραμανλής και να προσθέτει αμεσως μετά: «Μόνον ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο».
Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να στηρίζουν πλέον τον Γ.Παπανδρέου αντιλαμβανόμενοι ότι και οι σχεδιασμοί του έχουν αποτύχει και ο λαός πλέον δεν τον θέλει.
Σημασία πάντως έχει ότι ο Κ.Καραμανλής μιλώντας και για τα εθνικά θεματα στάθηκε στο θέμα των ερευνών που κάνει η Κύπρος στο ΑΟΖ της Μεγαλονήσου και παρατήρησε την έλλειψη Ελληνικής παρουσίας στον χώρο αυτό.

Θάλαμος αερίων

Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Χρειάστηκε ένας νεκρός «από καρδιακό επεισόδιο» για να γίνει ευρύτερα αντιληπτό αυτό που γιατροί, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια: ότι η αλόγιστη χρήση χημικών αερίων από την Αστυνομία στις μαζικές εκδηλώσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.
Το παραδέχεται, με τον τρόπο της, ακόμη και η ΓΑΔΑ στην προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θάνατο του συνδικαλιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη.
Αμέσως μετά την περιγραφή των πραγματικών περιστατικών της διακομιδής του, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει ν’ αποποιηθεί προληπτικά κάθε ευθύνη, ισχυριζόμενη ότι «από τις πρωινές ώρες τής σήμερα μέχρι την 17.00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολγας, καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».
Πρόκειται, βέβαια, για μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με χοντροκομμένο ψεύδος. Η χρήση χημικών αερίων από την ΕΛ.ΑΣ. εναντίον ενός τμήματος της συγκέντρωσης ξεκίνησε, όπως διαπιστώνουμε από το βιντεοσκοπημένο ζωντανό ρεπορτάζ του «Σκάι», ακριβώς στις 3.16.
Αμέτοχοι διαδηλωτές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Επεσαν οι μάσκες ..."!

Αυτή τη φορά έπεσαν οι μάσκες,
 η μαζικότητα των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ,
 η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων
 να αντιπαλέψουν την βαρβαρότητα του καπιταλισμού,
 υποχρέωσε τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς
να "ξεκουκουλοθούν".
Εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Κρυμμένοι μέσα στο μπλόκο του "κινήματος" δεν πληρώνω, ομάδες δήθεν αναρχικών, αριστεριστών,δολοφόνων , χουλιγκάνων, μπράβων του ΛΑΟΣ, χρυσαυγιτών , προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να τρομοκρατήσουν τον Λαό.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Τραυματισμένοι, με κατάγματα στα πόδια , χέρια, κακώσεις στο κεφάλι, από σφυριά, γκλομπς, σιδερογροθιές, σιδερόβεργες κ.ά. που κουβαλούσαν μαζί τους, οι παρακρατικοί, από το Μοναστηράκι μέχρι το Σύνταγμα, περνώντας δίπλα και μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας, χωρίς φόβο και ενόχληση. Τυχαίο?

Η εργατική τάξη αποχαιρετά τον νεκρό της

         Στις 12.30 η κηδεία του Δημήτρη Κοτζαρίδη
Το τελευταίο αντίo θα πουν σήμερα φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι του άτυχου 53χρονου διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη την ώρα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.  Άνθρωπος μεροκαματιάρης, δούλευε σε οικοδομές, ενώ ήταν και γόνος οικογένειας κομμουνιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Το 1980 οργανώθηκε στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ.
«Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, η εργατική τάξη αποχαιρετά τον νεκρό της, τον συνδικαλιστή οικοδόμο Γραμματέα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Ο Δ. Κοτζαρίδης βρήκε τραγικό θάνατο μετά τη δολοφονική επίθεση ομάδων του παρακράτους και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, εξαιτίας της χρήσης πυροσβεστήρων και της ρίψης καπνογόνων. Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή, που έδινε καθημερινά όρθιος, με αξιοπρέπεια και δύναμη τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κηδεία.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, που θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλία της σύγχρονης ιστορίας σκοτώθηκε ακριβώς στο σημείο που μια άλλη κυβέρνηση Παπανδρέου, το 1944, δολοφονούσε ξανά απεργούς.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Bάσω, η δακρύβρεχτη ΝεοΠατριώτισσα

«Άδειασε» τον εαυτό της η Βάσω και ψηφίζει το άρθρο 37

Στροφή 180 μοιρών έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.
Οπως είπε από το βήμα της Βουλής, έλαβε την απόφαση μετά από συνομιλία με τον πρωθυπουργό, που της είπε πως η 6η δόση δεν θα εκταμιευθεί αν έστω και ένα άρθρο δεν έχει λάβει την έγκριση της Βουλής.
Πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου της ζήτησε να του δώσει την ευκαιρία να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους την Κυριακή.
"Είναι η τελευταία φορά" είπε η Βάσω Παπανδρέου και ζήτησε την επόμενη ημέρα να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες επισήμαίνοντας ότι "δεν πάει άλλο η χώρα είναι σε κατάρρευση".
Εκανε λόγο για νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους και αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας και συμπλήρωσε ότι καταρρέει η Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Bild: «Οι Έλληνες κρύβουν 200 δις ευρώ»!!!

             "Ημέρα οργής" στην Ελλάδα
 Εκτενείς είναι οι αναφορές και τα σχόλια του γερμανικού τύπου στη γενική απεργία: «Ημέρα οργής», «Απεργίες παραλύουν την Ελλάδα», «Οι Έλληνες απεργούν πάνω σε βουνά σκουπιδιών», «Η μητέρα όλων των απεργιών»
«Ημέρα οργής, η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild: «Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια – από αρχές της εβδομάδας η κατάσταση προϊδέαζε για το τι θα ακολουθήσει σήμερα. Με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα συνδικάτα επιδιώκουν να παραλύσουν τη χώρα και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο πρόγραμμα περικοπών της κυβέρνησης».
«Οι Έλληνες κρύβουν 200 δις ευρώ», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ίδια εφημερίδα που σημειώνει: «Η ελληνική κρίση γίνεται όλο και πιο παράλογη. Τώρα οι Έλληνες μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Από τότε που ξέσπασε η κρίση έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με ειδικούς, περισσότερα από 200 δις ευρώ στην Ελβετία».
Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που έκαναν λόγο για συλλήψεις καλογριών, ιερωμένων και ανέργων σε αεροδρόμια με βαλίτσες γεμάτες λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, επικεφαλής ελληνικών τραπεζών έχουν προειδοποιήσει ήδη για αυξανόμενη διαρροή κεφαλαίων. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν πόσο μπορούν να αντέξουν ακόμη οι ελληνικές τράπεζες. Σε εσωτερική έκθεση συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, υπάρχει σαφής προειδοποίηση για τον κίνδυνο εφόδου στις τράπεζες: ‘Σε περίπτωση στάσης πληρωμών θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ΑΤΜ και να επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων’, αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με την Bild.

Πάνος Καμμένος:"Τώρα πρέπει να πούμε ΟΧΙ"!