Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

53,15 + 99, 27 εκ. €, τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου !

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ & ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΛΩΝ : 152.414.276 € !  
 Στα 53.141.996 ευρώ ανέρχονται οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου Αμαρουσίου και στα 99.272.280 ευρώ βραχυπρόθεσμες, σύμφωνα με τα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  για τα χρέη - μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις - των δήμων όλης της χώρας. Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.
Σε ότι αφορά τους 4 μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ. Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015. Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.

ΤΖΑΝΙΚΟΣ FOREVER !!!

ΟΥΔΕΙΣ "ΑΞΙΟΣ" ΑΝΔΡΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ. Εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα δεν μπορούσε να αποτελέσει ο πρώην Δήμαρχος (4Χ4) Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος, η προσφορά του οποίου είναι ως γνωστόν αναγνωρισμένη από μία ελίτ προσωπικοτήτων(διαχρονικής αξίας) όπως είναι οι κ.κ. Λάτσης, Βωβός, Μπόμπολας ... αλλά και Εταιρείες σαν την  ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ Α.Ε, lamda development κ.α.
Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να παρατεθούν αλλά και να ξεχαστούν από τους Μαρουσιώτες που είδαν την πόλη τους να μεταμορφώνεται επί ημερών του σε ενα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, μία "Γιάλινη Πόλη" με εντυπωσιακά κτίρια, "ελκυστικά" Εμπορικά Κέντρα, πολυσινεμά, υπέροχες πλατείες με υπόσκαφα κτίρια-κομψοτεχνήματα, αόρατους αθλητικούς χώρους αλλά και μία ΑΤΤΙΚΗ οδό (σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους) ανοικτή, για να έχουν ορίζοντα ...οι οδηγοί !!! Manhattan πραγματικό!
Βέβαια κάποια από τα οράματά του για την πόλη - που εξακολουθεί να τον ευγνωμονεί - δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει.
Το σπουδαιότερο εξ αυτών, ήταν η δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου στο Μαρούσι σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με τον γνωστό & μη εξαιρετέο Κρις Σπύρου - με νόμους ...της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ!!!
Εξαιρετική ήταν επίσης η συμβολή του στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου χρέους που κατέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Αμαρουσίου ώστε ...να τεθεί "υπό επιτήρηση"!
Είναι δυνατόν ένα τέτοιο ταλέντο να μείνει αναξιοποίητο;
Εθεάθη λοιπόν, που νομίζετε; Στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο για την «Βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξης της δημοσιο-ιδιωτικής συνεργασίας» που διοργανώθηκε από τις 25 έως 31 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη!!!
Σε αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
 Βασικός άξονας δε του συνεδρίου ήταν

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα στα τμήματα του Τομέα Πολιτισμού

Την έναρξη των εγγραφών για την περίοδο 2011 – 2012 στο Δημοτικό Ωδείο, στα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου, στα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα και στους χώρους πολιτισμού «Μουσικό Εργαστήρι Αγ. Φιλοθέης» και «Πολυδρόσου» ανακοινώνει ο Τομέας Πολιτισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου ( Κ.Ε.Α.Δ.Α).
• ΩΔΕΙΟ
Στα τμήματα του Ωδείου: Μουσική προπαιδεία, εκμάθηση οργάνων και μουσικής, μουσική τεχνολογία και μικτή χορωδία οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 – 20:00, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2011.
Στον ιδιόκτητο χώρο του Δημοτικού Ωδείου (Νιόβης 7 – Αγ. Θωμάς, τηλ. 210 -6180085) καθώς και στη διεύθυνση Χειμάρας 9 – Πολύδροσο για τα μέλη που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στους προβλεπόμενους χώρους της οδού Χειμάρας. Tηλ. επικοινωνίας 210 -61.48.717.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011.
• Ρυθμική και Μπαλέτο
Στα τμήματα: Ρυθμική, Preparatoire, Μπαλέτο, Μοντέρνο, οι εγγραφές γίνονται στη γραμματεία της Σχολής Ρυθμικής και Μπαλέτου ( Βασ. Σοφίας 85 – ισόγειο), από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή από τις 13:00 – 20:00 μέχρι και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.
Τηλ. επικοινωνίας 210 8021308, 210 8056315.
• Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα

"Σκουπιδιάρα" του "The Mall" η Δημοτική Αρχή !!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΕΪΚΟ
     ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ MALL!!!
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, Αυτοαπασχολούμενε/η, επαγγελματία, χαμηλοσυνταξιούχε, άνεργε/η , νέε/α
Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, που επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ, που εμπορευματοποιούν παραπέρα την Παιδεία και την Υγεία κλπ φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα. Η κυβέρνηση με νέα χαράτσια φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.
Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη μοιρολατρία, το φόβο, την κούφια αγανάκτηση. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει.
Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε μπορούμε.
Κάνε το αποφασιστικό βήμα τώρα.
Αντί για εθελοντική απασχόληση στην αποκομιδή των σκουπιδιών του MALL, των γειτονιών της πόλης, λόγω της έλλειψης εργατών μετά τις απολύσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ εργαζόμενων από την δημοτική αρχή.
Αντί για "γλάστρες" του γνωστού, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις, καναλιού ΣΚΑΪ, του Αλαφουζέικου.
Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί με ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ
στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα
  • Την αντίθεσή μας στη νέα φορο-ληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.
  • Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια.
  •  Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.

Συμμετέχει στη δράση & ο Σύλλογος κατοίκων Αγ. Θωμά

Ραντεβού το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου δίνει ο Σύλλογος κατοίκων Αγίου Θωμά, οι οποίοι θα συμετάσχουν στον καθαρισμό της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος "Καθαρίζουμε την Ελλάδα" του ΣΚΑΙ και του Δήμου Αμαρουσίου.
Επισημαίνουν ωστόσο σε σχέση με την οδό που θα καθαριστεί & υποδείχθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου (πρόκειται για την Ανδρέα Παπανδρέου - τον παράδρομο της Αττικής οδού που συνδέει τα Αηδονάκια με το the Μall), ότι ο Άγιος Θωμάς έχει σαφέστατα πιο προβληματικά σημεία (βλέπε περιοχή εκτός σχεδίου δίπλα στο Μall όπου ο καθένας το μετατρέπει σε χωματερή. κ.α.).
Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά εκτιμούν επίσης ότι  επελέγη το συγκεκριμμένο σημείο - ένα σημείο ανώδυνο - για λόγους επικοινωνιακούς στη λογική "να έρθει ο ΣΚΑΙ αλλά μην μας πούνε και βρωμιάρηδες" !!!

Νέες μετρήσεις οστικής μάζας στο Δημοτικό Πολυϊατρείο

Νέες μετρήσεις οστικής μάζας και εκτίμησης του καταγματικού κινδύνου ξεκινούν από Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου (Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών - Παλαιολόγου 9 Μαρούσι, 1oς όροφος), με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.
Οι μετρήσεις αποτελούν μια διαρκή κοινωνική παροχή του Δήμου Αμαρουσίου από το 2007 και διενεργούνται από το χειρουργό ορθοπεδικό και υπεύθυνο οργάνωσης και διοίκησης του Πολυιατρείου Αντώνη Παρτσινέβελο, σε συνεργασία με τη βοηθό μικροβιολόγου Καίτη Σεβαστή.
Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Κορκίδη καθημερινά από 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στα τηλέφωνα:
 213 20 31 910, 213 20 31 911 και 213 20 31 914.

Ενημέρωση - συζήτηση στο Δ.Σ για θέματα Παιδείας, ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόσο για τους παιδικούς σταθμούς, όσο και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η παράταξη μας κρίνει αναγκαίο και επιβεβλημένο, να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις, για τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 8/9/2011.
Προκειμένου η συζήτηση να έχει νόημα παρακαλούμε να υπάρξει ενημέρωση γραπτή και προφορική όσον αφορά τα παρακάτω
Α. Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι και στους 14 Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας και με ποιες εργασιακές σχέσεις.
Πότε λήγουν οι συμβάσεις όσων δεν είναι μόνιμοι η αορίστου χρόνου και εάν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις .
Εάν επαρκούν με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών οι εργαζόμενοι για την κάλυψη των αναγκών τους. Πόσες αιτήσεις έγιναν από γονείς της πόλης μας σε κάθε σταθμό ξεχωριστά και πόσες έγιναν δεκτές .
Το ίδιο ζητάμε και για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την πόλη μας.

Την Παρασκευή η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Οκτώ είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ &
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα.
Θα  συζητηθούν  και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Εστιατορίου ετοίμων
φαγητών" εντός της Γερμανικής Σχολής, επί της οδού Δημοκρίτου & Ζηρίδη (υπόθεση ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.)
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Κυλικείο" εντός της Γερμανικής Σχολής, επί της οδού Δημοκρίτου & Ζηρίδη (υπόθεση ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.)
3. ΄Εγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων επί της οδού Σπ. Λέκκα 2 & Θέμιδος 1 (υπόθεση "Π. ΧΑΤΖΗΡΗΓΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.")
4. ΄Εγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 29 (υπόθεση Γραμματική Κάγκουρα)
5. ΄Εγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου έως τις 03.00 π.μ, επί της οδού Βύρωνος 19 (υπόθεση "ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ Δ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.")

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Μπαχαλάκηδες» και μηδενιστές, οι "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"!

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της δημοτική κίνησης "ΚOΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" με θέμα τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης , η οποία είναι γεμάτη ανακρίβειες , άθλια υπονοούμενα και αστήρικτες κατηγορίες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Τους επιστρέφουμε τις αήθεις και αστήρικτες κατηγορίες που εκτόξευσαν σε βάρος της Δημοτικής Αρχής περί διαπλοκής και εξυπηρέτησης των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων. Τους αποκαλούμε ευθέως ψεύτες και άθλιους συκοφάντες και τους προκαλούμε να στηρίξουν με αποδείξεις τις καταγγελίες τους.
Αν θεωρούν διαπλοκή να ανταποκρινόμαστε ως Διοίκηση στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά απέναντι στους πολίτες , τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αν είναι διαπλοκή να δρομολογείς την κατασκευή χώρων στάθμευσης στο Κέντρο, χωρίς να επιβαρύνεις ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες σου, τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αν είναι διαπλοκή να συζητά η Διοίκηση του Δήμου με υποψήφιους επενδυτές στην πόλη μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αλλά δεν είμαστε «μπαχαλάκηδες» της πολιτικής, όπως είναι όσοι υποστηρίζουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Γιατί μόνον «μπαχαλάκηδες» είναι όσοι προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στο Μαρούσι. «Μπαχαλάκηδες» και μηδενιστές.

Κόντρα στα ψέματα και το φτηνό λαϊκισμό ... κάνουμε έργο
Είναι εύκολο να κάνεις τον «τσάμπα μάγκα» και να υποστηρίζεις να μην γίνει κανένα έργο στην πόλη με αυτοχρηματοδότηση. Το δύσκολο είναι να βρεις χρήματα, χωρίς να φορολογήσεις τους δημότες σου, ώστε σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, να κάνεις έργα απαραίτητα για το Μαρούσι και τους συμπολίτες μας. Το «μάννα» έπεσε από τον ουρανό μόνο μια φορά, σύμφωνα με τις Γραφές. Αν πιστεύουν ότι ξαφνικά θα αρχίσει «να βρέχει λεφτά» στο Μαρούσι, εμείς δεν το πιστεύουμε. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία για να κάνουμε έργο στην πόλη.
 Γι αυτό εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε να βρούμε επενδυτές που θα βάλουν τα χρήματα τους και να δημιουργήσουν υποδομές, που θα μας μείνουν στο τέλος «προίκα».

"Κόντρα στον Καιρό": Ακυρώστε την απόφασή σας !!!

                                                        ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατείας Ευτέρπης (Η.ΣΑ..Π.), όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά αντίθετα πολλαπλασίασε τις ανησυχίες μας. Θα θέλαμε, από την αρχή, να δηλώσουμε ότι είμαστε σύμφωνοι με τη δημιουργία υπόγειων χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. οικόπεδο «Παναγόπουλου»), αλλά με ιδιοκτήτη το Δήμο, χωρίς την παραχώρηση τους σε εργολάβους για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια.
Έχουμε ήδη εξηγήσει, γιατί η πλατεία Ευτέρπης δεν είναι κατάλληλος χώρος για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Από τη Δημοτική Αρχή αποσιωπάται συστηματικά ότι η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση αυτή, οδηγεί υποχρεωτικά στη χωροθέτηση του νέου σταθμού του ΜΕΤΡΟ, στην πλατεία Γαρδέλη, με συνέπεια την πλήρη καταστροφή του χαρακτήρα και του υψηλού πρασίνου της.
Το τελευταίο δεν ενδιαφέρει τον κ. Πατούλη, προσωπικά, αφού, δεδομένων των φιλοδοξιών του, μάλλον δεν σκοπεύει να είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου μέχρι την κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι...

Ερωτήματα ... "Εκτός των Τειχών"

Ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου (για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 8 – 9 – 2011.
1. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου:
 α)Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση λειτουργία των ενιαίων σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αμαρουσίου (χορήγηση ΑΦΜ στις σχολικές επιτροπές) και πότε θα καταστεί δυνατό να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές μονάδες της πόλης μας, ώστε να ανταποκριθούν στην αποστολή τους μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;
 β) Ποιο είναι το ύψος των χρηματικών διαθέσιμων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή προς χρήση από τις ενιαίες σχολικές επιτροπές Π. & Δ. Εκπ/σης του Δήμου Αμαρουσίου;
γ) Πώς προτίθεται να ανταποκριθεί η Δημοτική Αρχή στα αιτήματα της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου σχετικά με τη λειτουργία των ενιαίων σχολικών επιτροπών (επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου της 27/ 6/2011, Αρ. Πρ. 006 προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου με την οποία ζητά:

Από τις 3 Οκτωβρίου η μεταφορά φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι, για 14η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει από τις 3 Οκτωβρίου 2011 το πρόγραμμα μεταφοράς φοιτητών που διαμένουν στο Μαρούσι, στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση, προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή Ζωγράφου.
Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ανωτέρω πρόγραμμα θα πρέπει να προσέλθουν, από τις 7/9/2011 έως 31/10/2011, στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου για τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης και την παραλαβή της κάρτας προτεραιότητας εισόδου στο λεωφορείο του Δήμου.
Απαραίτητο είναι οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν στον αρμόδιο υπάλληλο τα εξής στοιχεία:
1) Για τους Φοιτητές που διαμένουν στο Μαρούσι:
Δελτίο της φοιτητικής ταυτότητας και την «ARTEMIS CARD»
Τα δικαιολογητικά για την απόκτηση της «ARTEMIS CARD» είναι τα εξής:
α) Συμπλήρωση αίτησης
β) Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας και
γ)Ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ όπου θα αναγράφεται η διεύθυνση του ενδιαφερόμενου, και θα αποδεικνύεται ότι είναι κάτοικος Αμαρουσίου ή εκκαθαριστικό της Εφορίας( των γονέων) ή Ε1.
Η «ARTEMIS CARD» εκδίδεται στο στα παρακάτω σημεία:

"Eκρηκτικό" το πρόβλημα στo χώρο των Bρεφονηπιακών Σταθμών

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.
Οι αρνητικές συνέπειες του - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ - στό χώρο των βρεφονηπιακών και παιδικών
σταθμών κάνουν με δραματικό τρόπο αισθητή την παρουσία τους και επηρεάζουν νέους γονείς
και εργαζόμενους σε αυτούς. Πολλά παιδιά λαϊκών εργατικών οικογενειών μένουν έξω απο τούς
παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Φέτος το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιό εκρηκτικό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης , σπρώχνουν πιό βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια τις λαικές οικογένειες μέσα απο τις απολύσεις, μειώσεις μισθών, ακρίβεια, φορολογία, μέσα απο τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την περικοπή κρατικών δαπανών
για κοινωνική πολιτική.
Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται μεγαλύτερη στροφή πρός τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενω οι Δήμοι κλείνουν τις πόρτες.
Τη νέα σχολική χρονιά, όχι μόνο δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά θα μείνουν έξω ακόμα
περισσότερα παιδιά, αφού από 1070 παιδιά το 2010-11, οι παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενήσουν
900 και από 230 βρέφη το 2010-11, μόνο 90 βρέφη.

"Υπαρκτός" ... ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ !!!

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στη 1:00 το μεσημέρι

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 19050/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 4ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή
τελών διαφήμισης έτους 2002)
3. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 19051/2010 απόφασης του Διοικητικού
Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 4ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή
τελών διαφήμισης έτους 2002)
4. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 19052/2010 απόφασης του Διοικητικού
Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 4ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή
τελών διαφήμισης έτους 2001)
5. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 19066/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 4ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή
τελών διαφήμισης έτους 2001)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο στις 8:30 μ.μ η Ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων Αμαρουσίου


Αυτήν την Τρίτη 06/09/2011 και κάθε Τρίτη στις 20:30 καλείτε η Ανοιχτή Συνέλευση Αμαρουσίου στον σκεπαστό χώρο κάτω από τις γραμμές στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
(από την μεριά με τα περίπτερα!)...

Στις 7:30 μ.μ. η συνάντηση των φίλων & μελών

Tις εξελίξεις στο δήμο Aμαρουσίου που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (οικόπεδο "Παναγόπουλου", υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία "Ευτέρπης", σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης κ.α.), όπως και ζητήματα που θα απασχολήσουν την κοινωνία της πόλης μας το προσεχές διάστημα (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, κ.α.), θα συζητήσουν σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ, τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Κίνησης "Κόντρα στον Καιρό".
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο της δημοτικής κίνησης (Κοιμήσεως Θεοτόκου 8).

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Μουσείο Μπενάκη, "Το Μεγάλο μας Τσίρκο"

 Η Θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ...σκηνοθεσία του Αντώνη Περπνιά, δασκάλου της ομάδας.
Το ιστορικό αυτό έργο, το οποίο λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την περίοδο του Πολυτεχνείου, ενώ περίπου 40 χρόνια μετά, μοιάζει να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρό, καθώς η ιστορική συγκυρία είναι εξίσου δυσμενής.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου «πατριάρχη» της Νεοελληνικής Δραματουργίας Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς 138, Αθήνα
Ημερομηνία 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20.30
Πληροφορίες www.benaki.gr
Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ

"Σουφλί της Κίνας", το Μαρούσι !!!

       Θα βάλει τα "μεταξωτά" ... η πόλη μας
Τα περιθώρια συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και τους εμπορικούς φορείς της πόλης στο πλαίσιο επένδυσης που εξετάζουν για την εμπορία μεταξιού, εξέτασαν εκπρόσωποι  Κινέζικης εταιρείας μεταξιού, σε επίσκεψή που πραγματοποίησαν στο γραφείο  Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Η συνάντηση, που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και άλλων Κινέζων παραγόντων της αγοράς, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της δημοτικής Αρχής της Χαντζού, και των υπουργείων οικονομικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ρύθμισης της αγοράς & λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, είχε ως αντικείμενο την εξέταση των περιθωρίων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις σε διάφορα επίπεδα ιδίως σε επιχειρηματικό.
                      
                       Τρέμε πατρίδα μου Σουφλί !!!
Αναλύοντας την πρόθεση συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου, ο πρόεδρος της Κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yi Hui, έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρίας την ίδρυση εγκατάστασης
 παραγωγής μεταξιού με έδρα το Μαρούσι δεδομένης της αναπτυγμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή και της οργανωμένης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεσή τους για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

"Αναβιώνει" στο Μαρούσι η μαιευτική κλινική «Γαία- Ντυνάν»!

Μπορεί να σταμάτησε τη λειτουργία της στους κόλπους του "Ερρίκος Ντυνάν" η μαιευτική κλινική «Γαία», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου www.euro2day.gr, από την πλευρά του Ιατρικού Κέντρου, φαίνεται να ετοιμάζεται «δεύτερη πράξη» στο έργο της «Γαία», καθότι ο κ. Αποστολόπουλος προσανατολίζεται ή καλύτερα σχεδιάζει,  να … αναβιώσει τη μαιευτική κλινική στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Μαρούσι!
Το ιστολόγιο - που επικαλείται  πληροφορίες που διαθέτει από το υπουργείο Υγείας - αναφέρει ότι "χθες οι ελεγκτές (ύστερα από τη σχετική εντολή του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου) διαπίστωσαν  «ταύτιση της λειτουργίας», προς τις σχετικές άδειες και η υπόθεση «Γαία- Ντυνάν» φαίνεται να έλαβε τέλος.  
Ωστόσο από την πλευρά του Ιατρικού Κέντρου, φαίνεται να ετοιμάζεται «δεύτερη πράξη» στο έργο της «Γαία».
Διότι ο κ. Αποστολόπουλος πέραν της υψηλού επιπέδου διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες για τα περίπου 147 εκατ. ευρώ δανείων, (επί των οποίων έπαψαν να τηρούνται οι συμβατικοί όροι- και άρα θα πρέπει να «ρυθμιστούν» -όπως αναφέρει η λογιστική κατάσταση 6μήνου) σχεδιάζει, όπως πληροφορείται η στήλη, να … αναβιώσει τη μαιευτική κλινική!

Lamda Development: Στήριξη από τα Μall

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ανθίστανται καλύτερα στην οικονομική κρίση σε σύγκριση με τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, δείχνουν τα στοιχεία της εισηγμένης Lamda Development.
Συγκεκριμένα, ο τζίρος των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Golden Hall αυξήθηκε οριακά κατά 1% και η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία κατά 2% το α' εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο The Mall Athens υποχώρησε κατά 10,4%, δηλαδή λιγότερο σε σχέση με τις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής.
 Επίσης, το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη είδε τον τζίρο του να υποχωρεί 9,5%.
Παρά τη σημαντική πτώση της κερδοφορίας από τη διαχείριση της Μαρίνας του Φλοίσβου, ο όμιλος της Lamda περιόρισε τις ζημιές του στα 3,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, από 16,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το 2010.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τις εννιαίες Σχολικές Επιτροπές είδε ο κ. Πατούλης

Συνάντηση με τους προέδρους, τους αντιπροέδρους και τα μέλη των νεοσύστατων διοικητικών συμβουλίων των δύο Εννιαίων Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας, που συγκροτήθηκαν βάσει του "Καλλικράτη", είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα διοικητικά εμπόδια χάρη στις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.
Με στόχο οι σχολικές επιτροπές να έχουν συσταθεί εγκαίρως και να είναι έτοιμες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ήδη από τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότησή τους το Φεβρουάριο του 2011, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί κάθε διοικητικός σκόπελος μέχρι τελικά να ληφθούν οι εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και υπάρξει η επίσημη δημοσίευση της απόφασης από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Προς Γαρδέλη επιστολή ...

"Με τους χειρότερους όρους και προϋποθέσεις για τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση της χούντας των αγορών και το ΥΠΔΒΜΘ", υποστηρίζει σε επιστολή που απέστειλε στον  Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίουκο Επ. Γαρδέλη, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ".
"Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και του ξεθεμελιώματος της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, επισημαίνει η Κίνηση στην επιστολή της, που κοινοποιήθηκε επίσης στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, τον Πρόεδρο ΔΕΠ κ. Δ. Καρλαύτη, αλλά και στην Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, τους  Διευθυντές -ιες Δημοσίων Σχολείων Π. Ε. & Δ. Ε, το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και την Ε. Λ. Μ. Ε. ( Β΄ Αν. Αττικής), συνεχίζεται και αφορά όλους μας, αφού ακόμα και η δωρεάν παροχή βιβλίων τείνει να καταργηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των σχολικών βιβλίων, γεγονός που το ΥΠΔΒΜΘ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με έκδοση φωτοτυπιών από τα σχολεία και παροχή CD’s με το περιεχόμενο των βιβλίων (που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί) προς τους μαθητές, βαρύνοντας για τις δαπάνες αυτές τις σχολικές επιτροπές κάθε Δήμου.
Ύστερα από ερωτήματά μας, τα οποία υποβάλλαμε στις 18 – 7 – 2011 προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου,

Από 8 έως 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου

Στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού μπορούν να απευθύνονται από τις  8 έως 30 Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να  εγγραφούν στο Τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου Αμαρουσίου. Οι εγγραφές γίνονται για τους δημότες Αμαρουσίου(σε προτεραιότητα) με επίδειξη της Artemis card στη γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου όπου και καταβάλλεται το μηνιαίο κόστος συμμετοχής(10 ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και ετεροδημότες με κόστος 30 ευρώ μηνιαίως.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβρη και σταματάνε τον Ιούλιο του 2012.
Στο ετήσιο πρόγραμμα γίνεται 20% έκπτωση στη συμμετοχή, αν καταβληθεί με την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα τον Οκτώβρη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011 - 2012 σύμφωνα με την ιστοσελίδα "mathima-maroussi-martinou.blogspot.com", έχει ως εξής:
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (1 φορά την εβδομάδα)
Μικτά (προχωρημένοι και αρχάριοι)
Τεχνικές μικτές, σχέδιο, χρώμα, κάρβουνο, κολλάζ, ελεύθερα θέματα, ασκήσεις από παρατήρηση(σχέδιο-χρώμα)
Δευτέρα 17.00 - 19.45, Τρίτη 17.00 - 19.45 & Τετάρτη 18.00 - 20.45
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ (1 φορά την εβδομάδα) Ηλικίες 15-18
Μικτά (προχωρημένοι και αρχάριοι)
Σχέδιο από παρατήρηση, μέτρημα, χρώμα από παρατήρηση, ασκήσεις
Σάββατο 10.00-12.45  & Σάββατο 13.00-15.45

«Κίνημα» κατά του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, συγκροτούν Δήμαρχοι

 Υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη, με αίτημα την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ του αξιώματος του Δημάρχου και της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, παρέδωσαν, χθες Τετάρτη, τέσσερις δήμαρχοι (ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, Πεύκης - Λυκόβρυσης κ. Δημήτρης Φωκιανός, Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος) που, όπως επισημαίνουν, εκφράζουν την πλειοψηφία των δημάρχων της χώρας.
Οι εν λόγω δήμαρχοι, μαζί με το Δήμαρχο Περάματος, έχουν καταθέσει και προσφυγή, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στο πρώτο πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α) η απόφαση 19165/18/4/2011 των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας που προβλέπει την καταβολή από τους δήμους με επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους του συνόλου των εισφορών των εκλεγμένων δημάρχων που τελούν σε αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Ο κ. Πατούλης κατήγγειλε ως ανεφάρμοστη και αναχρονιστική τη διάταξη του "Καλλικράτη" Ν. 3852/2010 με την οποία προβλέφτηκε για πρώτη φορά η αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας των Δημάρχων των δήμων που υπερβαίνουν τους 10.000 κατοίκους.
Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στον κ. Καστανίδη, οι Δήμαρχοι επιχειρηματολογώντας κατά της συγκεκριμένης διάταξης, επισημαίνουν τα εξής: