Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η Αναψυχή του ... Αδειούχου

Η ά-δεια παράγεται από τον α-δεή (α- στερητικό και δέος): «φόβος».
Ο α-δεής ελευθερώθηκε για ένα μήνα (!) από το φόβο που του προκαλεί το δεινό από το δέος αφεντικό και πορεύεται...
Ο α-δεής α-δειούχος αλάεται πλέον. Περι-θέει : τρέχει στα πέρι(ξ) για να έχει θέα συνολική.
Ικάνει : έρχεται, φθάνει σε μακρινούς Fo-ίκ-ους: οίκ-ους <οίκος = ο τόπος και το σύνολο των εισερχομένων και Fo-ίκ-ος δόμος : το κτίριο>.
Αλάεται μακράν της πατρίδας του, στα Αλή-ια πεδία - έλεγαν οι αρχαίοι - της Λυκίας, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Σικελίας...
Σ' αυτές τις χώρες των περιπλανήσεων βρίσκεται σε άλη... θεία, θεϊκή ψάχοντας την «αλή-θεια». Κάποιος αλάστωρ δαίμων τον ωθεί στην περιπλάνησή του αυτή από λιμάνι σε λιμάνι, από τόπο σε τόπο θεωρίης είνεκεν.
Τους αλάστορες <...τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα...> δεν φοβάται ως α-δεής αδειούχος σε άλη. Ετσι ικάνει, φθάνει <σε λιμένας πρωτοϊδωμένους> και μαθαίνει από τους σοφούς τις αλήθειες που ισχύουν εκεί.
Με τα πολλά... βρίσκει ευρ-ίσκ-ει, (εφ)ευρ-ίσκ-ει τη νέα οδό της αλη-θείας και τη μέθ-οδο που χρειάζεται για να τη διαβεί.
Η μέθ-οδος είναι το μοναδικό εφ-όδιο απ' την είσ-οδο ίσαμε την έξ-οδο.
Χωρίς μέθ-οδο ψάχνει στα τυφλά, ψαύει. [Από το αρχαίο ψαύω: αγγίζω• περιεργάζομαι κάτι με τις άκρες των δακτύλων μου - αόρ. έψαξα - παράγεται το μεσν. ψάχω (με επίθημα -νω)]
«Μην το ψάχνεις», του λένε οι αδαείς. 'Η «τι ψάχνεις να βρεις».
Παρ' όλα αυτά, ψάχνει και βρίσκει αναφωνώντας πότε-πότε το «Εύρηκα-Εύρηκα» που κραύγασε και ο Αρχιμήδης βγαίνοντας από τη θάλασσα των Συρακουσών, όταν βρήκε εκεί την υδροστατική αρχή της άνωσης.
Ετσι η ζωή (!) που «μετριέται» σε μέρες του Ιουλίου στις αμμουδιές και στις κορυφογραμμές με την άνεση του αδέητου: του μηδενός δεόμενου που προσφέρει η άδεια.

                  ΑΝΑΨΥΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ψυχαγωγία και το ψυχαγωγώ, που σημαίνει ευφραίνω, τέρπω, παράγονται από΄το επίθετο του θεού Ερμή «ψυχαγωγός» [ψυχή+αγωγός (& άγω)], επειδή οδηγούσε τις ψυχές των νεκρών στον Αδη. «Δεν ηξηκρίβωσα -σημειώνει ο Στέφανος Κουμανούδης στη Συναγωγή Νέων Λέξεων, εν Αθήναις, τύποις Π.Δ. Σακελλαρίου, 1900 -το πότε άρχισεν εις την παλαιάν ταύτην λέξιν η νεωτερική σημασία (της τέρψης και της απόλαυσης)...».

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δρομολόγια "MEGA" - Express για Σισμανόγλειο

Δύο δρομολόγια εξπρές, ένα το πρωί και ένα το βράδυ - προστίθενται από την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Ημερήσιο Πρόγραμμα Δρομολογίων της γραμμής 30 (ΗΣΑΠ Αμαρουσίου - Σισμανόγλειο), μετά την έκταση που πήρε το πρόβλημα της προσβασης εργαζομένων και επισκεπτών στο Νοσοκομείο, από την πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού "MEGA".
Aν και το θέμα  φαίνεται να διευθετείται μετά από την έντονότατη πίεση που αισθάνθηκε από τα ΜΜΕ ο Δήμαρχός μας και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, του ΙΣΑ & του ΔΔΥ, παρ΄ όλα αυτά πρέπει να εξάρουμε τον κ. Γ. Πατούλη που έλαβε αυτήν την απόφαση, έστω και αργά ... ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ! Πρέπει πάντως να φροντίσει στο εξής να αποδεικνύει, ότι προχωράει σε αυτήν (και όχι μόνο) την λήψη απόφασης, επειδή συνειδητοποίησε ένα λάθος που έγινε και όχι γιατί το είπε το "MEGA"!
Να αποφύγει τις πολλές συσκέψεις με τα Προεδριλίκια, να βρεθεί ξανά κοντά στον απλό κόσμο, να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες  του και να αποκαταστήσει την επαφή μαζί τους, η οποία ομολογουμένως έχει διαρραγεί... όχι όμως ολοκληρωτικά.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Το λεωφορείο express που δρομολογείται, θα αναχωρεί στις 06:40 το πρωί από το Σταθμό Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου απευθείας για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο χωρίς να πραγματοποιεί ενδιάμεσες στάσεις. Το ίδιο λεωφορείο έπειτα από ολιγόλεπτη στάση, θα επιστρέφει στις 07:15 το πρωί για το Σταθμό Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.
Αντίστοιχα, λεωφορείο express θα αναχωρεί και στις 22:40 το βράδυ από το Σταθμό Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου απευθείας για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο χωρίς να πραγματοποιεί ενδιάμεσες στάσεις.

Δυσκολοπροσβάσιμο με ΜΜΜ το Σισμανόγλειο !

    Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΛΥΣΗ ... ΠΡΟΣΕΧΩΣ !!!
Επρεπε να ασχοληθεί ο τηλεοπτικός Σταθμός "MEGA" με το θέμα της προβληματικής πλέον πρόσβασης τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στο Σισμανόγλειο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  για να "καθαρίσουν" τα αυτιά της Διοίκησης του Δήμου και να υποχρεωθεί άρον - άρον ο κ. Γ. Πατούλης να δώσει έστω μία "απάντηση", η οποία ωστόσο παραπέμπει τη λύση του προβλήματος ... προσεχώς !!!
Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου(διά του Αντιπροέδρου τους κ. Χρυσικάκου), η τροποποίση των δρομολογίων της Δημοτικής συγκοινωνίας (τα οποία ξεκινουν πλέον να κινούνται  από τις 7:30 πμ), δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πρωινή βάρδια του Σισμανογλείου που αρχίζει στις 7:00 π.μ, γιατί οι υπάλληλοι μετά τη σαρωτική μείωση που υπέστησαν οι μισθοί τους, την επιβολή εισητηρίου 50 λεπτών στις μετακινήσεις τους με τα δημοτικά λεωφορεία, υποχρεώνονται τώρα να καταβάλουν κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ΤΑΞΙ, προκειμένου να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους την ώρα που πρέπει για να μη διακινδυνεύσουν (μέρες "πονηρές"που είναι), να χάσουν κι αυτήν ακόμη τη δουλειά τους !
Το ίδιο συμβαίνει και με τη βραδινή βάρδια που ξεξινά στις 11:00 μμ. ενώ η Δημοτική μας συγκοινωνία βάζει "ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" στις 9:00 μμ!   Απευθύνθηκαν επισήμως στο Δήμαρχο και στον αρμόδιο επι θεμάτων Συγκοινωνίας κ. Γ. Ζήκο, αλλά ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω ! Προείχε η σύνταξη επιστολών σε άλλα υπουργεία για πολύ πιο φλέγοντα και μείζονος σημασίας θέματα, όπως  λόγου χάρη "περί Ραμαζανίου"...
Οι εκατοντάδες φωνές εργαζομένων και επισκεπτών είχαν μάλλον "σιγαστήρα", μέχρι τη στιγμή που το "MEGA" έκανε αυτές τις φωνές όχι μόνο να ακουστούν αλλά και να ηχήσουν ως συναγερμός "πυρκαγιάς" στο προφίλ του λαοφιλέστατου Δημάρχου μας & προέδρου του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη, που τελευταία υπέστη πολλαπλά τραύματα (π.χ. "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ") ...
                   Στάγδην ... βραδέως ! 

Το Μαρούσι τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και δεκάδων ιερέων, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.
Την παραμονή της μεγάλης εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της πόλης, με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαρτούμ και Σουδάν κ.κ. Εμμανουήλ, και του ιερού κλήρου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και πομπής πιστών, της μεγαλύτερης που έχει σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια.
Στην περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας, εκτός από το Δήμαρχο κ. Πατούλη, παρέστησαν,

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

"Λαϊκό γλέντι" σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου

Λαϊκό γλέντι, διοργανώνει στο μεταξύ σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στη μεγάλη γιορτή της πόλης.
Στο γλέντι το οποίο θα ξεκινήσει στις 10:00 το βράδυ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Κολοκοτρώνης θα ερμηνεύσει λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.
Στην εορταστική εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»
Η είσοδος για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ι.Ν.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

"Συστηματική" η διαστρέβλωση της θέσης μου, λέει ο Πατούλης


Για "συστηματική διαστρέβλωση της θέσης του Δήμου Αμαρουσίου", όσον αφορά στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α για την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, κάνει λόγο ο Δήμος Αμαρουσίου, απαντώντας σε μια σειρά από δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε blogs.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου, αφού καθιστά σαφές ότι  "ο Δήμος Αμαρουσίου σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη θρησκευτική έκφραση αλλά δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμα του να έχει ρόλο και λόγο στη διαχείριση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης",  αναφέρει τα παρακάτω:

Πρώτον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ποτέ δεν στράφηκε κατά του δικαιώματος των μουσουλμανικών οργανώσεων που βρίσκονται στη χώρα μας να γιορτάσουν με τον τρόπο που επιθυμούν το Ραμαζάνι.
Αντίθετα, αυτό που υποστήριξε ήταν το αυτονόητο, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την παραχώρηση ενός χώρου που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, να ζητηθεί και η άποψη της Δημοτικής Αρχής.
Αυτό επιτάσσει η λογική αλλά και ο σεβασμός στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

"Υποδαυλίζει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά", ο Γ. Πατούλης !

   ΡΑΜΑΖΑΝΙ: "Ταύτιση απόψεων" Hannas "bilderberg" - ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Ως "προσβολή απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και κατοικούν δίπλα μας (& στο Μαρούσι)", εκλαμβάνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", την αντίθεση που εξέφρασε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αναφορικά με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ (Φαλήρου) για τις ανάγκες της τελετής λύσεως της νηστείας του Ραμαζανιού σε μουσουλμανικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Με υπερηφάνεια δηλώνει δε προς πάσαν καταύθυνση (& κυρίως στον ΜΩΑΜΕΘ), ότι τα μέλη της αισθάνθηκαν αποτροπιασμό και αγανάκτηση μόλις ανέγνωσαν την επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού.  "Υποθάλπει, βροντοφωνάζουν, το ρατσισμό και την ξενοφοβία",  δίδοντας παράλληλα ΔΩΡΕΑΝ "μαθήματα Ανθρωπισμού" : "Εμείς αν και δε θρησκευόμαστε πιστεύουμε στο σεβασμό της διαφορετικότητας των συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, χωρίς να διακρίνουμε τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τα πιστεύω ή το φύλλο τους και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

" Αποπνέετε τη ζωογόνον ευωδίαν της Ελπίδος, της Πίστεως ... " !

Επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων στην ιεροσύνη
Επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ιεροσύνης του.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Εν Αμαρουσίω, 12 Αυγούστου 2011
Αρ. Πρωτ: 8068
Προς: την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα
Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίον
Εις Κωνσταντινούπολιν
Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, Η συμπλήρωσις 50 ετών διακονίας Σας εις την Αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν μας και 20 ετών από της αναρρήσεώς Σας εις τον πολυυπεύθυνον και μαρτυρικόν άμα Θρόνον της Βασιλευούσης μάς δίδει την ευκαιρίαν, διά μίαν εισέτι φοράν, με νωπήν την ευλογημένην παρουσίαν και ιερουργίαν Σας εν Αμαρουσίω, να επικοινωνήσωμεν μετά της Υμετέρας Παναγιότητος και να εκφράσωμεν υιϊκώς τας ταπεινάς ημών ευχάς δι’ υγείαν κατ’ άμφω και μακροημέρευσιν.
Από την Ίμβρον του Αιγαίου Πελάγους εις την κορυφήν της Ορθοδοξίας της Οικουμένης, αποτελείτε τη ζώσαν πνοήν των αγωνιζομένων Χριστιανών Ορθοδόξων.
Αναγνωρίζομεν ότι επί των ώμων σας αίρετε τον Σταυρόν μίας αδιαλείπτου μαρτυρικής πορείας, ακούραστα δε αποπνέετε τη ζωογόνον ευωδίαν της Ελπίδος, της Πίστεως και της απανταχού Ορθοδοξίας.
Ο Θεός της Αγάπης και της Φιλανθρωπίας να χαρίζει εις Υμάς Δύναμιν και Υπομονήν ώστε επί πολλά ακόμη έτη να πηδαλιουχήτε το νοητόν της Εκκλησίας μας σκάφος και να μας φωτίζετε το νουν και την καρδίαν με το ζωντανόν παράδειγμα της προσφοράς και της αγάπης Σας.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού, υιϊκής αφοσιώσεως και απείρου αγάπης.
                                             Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
                                              Γεώργιος Ε. Πατούλης

Από σήμερα δεκτές οι αιτήσεις άνεργων Γυμναστών για το πρόγραμμα "Αθληση για Ολους"

Μέχρι τις 22 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων
Ξεκίνησε από σήμερα 13 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τις 80 θέσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αμαρουσίου "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ". Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι, τηλ. 210 61 07 650 & 51), από τις 08:00 έως τις 14:00, από όπου μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 22 Αυγούστου.
 Οι νέοι συνεργάτες που θα εργαστούν για την υλοποίηση των προγραμμάτων "Αθληση για Ολους" περιόδου 2011-2012,  θα συνάψουν σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με ωριαία αποζημίωση.
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, οι υποψήφιοι να είναι άνεργοι και να  μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 22 του υπαλληλικού κώδικα.
Για τις θέσεις ΠΕ Φυσικής Αγωγής απαιτείται