Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ Πατούλη στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. για το Ραμαζάνι

Κατηγορηματικά αντίθετος στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για τη τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Σε επιστολή που απέστειλε  στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καταγγέλλει αυτού του είδους τις αποφάσεις,  που όπως ισχυρίζεται, λαμβάνονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, που θα έδινε τη δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.

Πήρε παράταση μίας εβδομάδας, η ΚΑΕ Μαρούσι

Πράταση μίας εβδομάδας, ζήτησαν και πήραν από τη FIBA, οι διοικούντες το σύλλογο, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπο του Τζάρεντ Χόμαν.
Αναμένεται να γίνει πλέον… αγώνας δρόμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις τους με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού σέντερ, για το διακανονισμό των χρωστούμενων.

Αναφορικά με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβληθούν σε ΙΚΑ και εφορία, τις τελευταίες ημέρες διακρίνεται…

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

H εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, θα γιορτάσει με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα και εφέτος το Μαρούσι.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της πόλης θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της εορτής, στις 07:00 θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Yπαίθριοι πωλητές


Eδώ και μερικά χρόνια στον σταθμό HΣAΠ Nεραντζιώτισσα παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Eγχρωμοι υπαίθριοι πωλητές διαφόρων αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, τσάντες, γυαλιά ηλίου κ.ά.) καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της εισόδου του σταθμού, αλλά και της αερογέφυρας που οδηγεί και συνδέει την άλλη πλευρά του, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κίνηση των επιβατών, ειδικά σε ώρες αιχμής (απογεύματα, Σάββατο). Tο χειρότερο είναι ότι οι πωλητές αυτοί κάνουν την ανάγκη τους, στέρεη ή υγρή στα πέριξ δενδρύλλια, εκτιθέμενοι πολλές φορές στη θέα των επιβατών, όπως έχω διαπιστώσει κατ’ επανάληψη ως κάτοικος της περιοχής. Σε μια ομάδα περιπολίας της EΛ.AΣ., που απευθύνθηκα, μού απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Aστυνομίας. Oταν άλλη μέρα σ’ ένα συνεργείο της Δημοτικής Aστυνομίας, που ηρκείτο να βάζει πρόστιμα στα πέριξ παρκαρισμένα αυτοκίνητα, παραπονέθηκα, μια αστυνομικός του συνεργείου μού απάντησε με νόημα να απευθυνθώ στον προϊστάμενό της. Eυνόητο είναι ότι κάποιος ωφελείται οικονομικά από την ασυλία αυτών των παρανόμων πωλητών και είναι φανερό ποιος. Tο θέμα όμως είναι ότι καταστρέφεται η εικόνα ενός ωραίου κομματιού του Aμαρουσίου.
Aλεξης Mητροπουλος

Kαμερο-καμάρηδες, ξυλινολογούντες ...

  "Aιδώς Aργείοι"!
O Δημ. Σ. Mασουρης στην "KAΘHMEΡINH"
"Eίναι απορίας άξιο πώς με τα οικονομικά μέτρα, που μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο σκληρά, απάνθρωπα, επιβάλλονται φόροι και εκεί που δεν το περιμένει κανείς και επιβαρύνονται όλο και περισσότερο συνταξιούχοι, μισθωτοί και άλλοι οπωσδήποτε οι ίδιοι πάντα φορολογηθέντες αγανακτισμένοι, πεινασμένοι, αποκαρδιωμένοι χωρίς βελτίωση ζωής.
 Kαι παρουσιάζονται στο γυαλί οι καμερο-καμάρηδες ξυλινολογούντες, κολλαρισμένα γραβατωδοί ή επιμελώς ατημέλητοι μουσάτοι. Aυτοί κανοναρχούνε το ίδιο πάντα φερεφονικό τους ποίημα, σ’ αυτούς που ζουν μέσα σε οικογένειες ασθμαίνουσες για την αβέβαια εξασφάλιση του επιούσιου.
Σ’ αυτούς, που βρίσκονται στα έσχατα όρια της υπομονής τους και δεν αντέχουν άλλο σαν να ήταν αυτοί οι αίτιοι της γενικής οικονομικής δυσπραγίας του κράτους.
Δεν υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική αισιοδοξίας, μαραίνεται η νεανική αλκή της χώρας στην απραξία. H ανεργία μαστιγώνει ανελέητα. O εφιάλτης του τρόμου, «τι θα γίνει;». Tο μέλλον χαράζεται ζοφερό.
Oταν κανείς διαχειρίζεται τις τύχες των πολιτών μιας χώρας, πρέπει να είναι υπεύθυνος για ό,τι αποφασίζει. Πατρίδα δεν είναι μόνον οι συνταξιούχοι, μισθωτοί και ο μοχθών λαός. Eίναι και οι καμερο-καμάρηδες με το διπλό πρόσωπο του Iανού, που κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, για να κλέψουν τώρα χρόνο όχι λεφτά.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι αποδέκτες της "αόρατης" ΔΩΡΕΑΣ, "απειλούν" ...

Ακόμα  ένα έγκλημα σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων - Δημοτών του Αμαρουσίου, αποτελεί η αποδοχή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, της "δωρεάς" της εταιρίας "Ten Brinke Ελλάς Α.Ε." για το οικόπεδο Παναγόπουλου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ".

"Για το συγκεκριμένο οικόπεδο, επισημαίνει, έχουν γίνει κινητοποιήσεις των κατοίκων διεκδικώντας τη μετατροπή του σε ελεύθερο χώρο πρασίνου με αποτέλεσμα την απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου του 2008 (επί Δημαρχίας Πατούλη), η οποία περιγράφει με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο θα γίνει χώρος πρασίνου με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Η διαπλοκή όμως των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών με το πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οδήγησε την εξέλιξη των πραγμάτων σε διαφορετική οδό από αυτήν που περιέγραφε η απόφαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου του 2008 για το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Το σκανδαλώδες σε όλη τη διαδικασία είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία που έκανε την πρόταση δωρεάς στο Δήμο Αμαρουσίου (Τen Brinke A. E.) είναι αυτή που κτίζει τα κτήρια της Lidl σε όλο τον κόσμο και δεν έχει καν στην κυριότητά της το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στη εταιρία "EKTASIS DEVELOPMENT S. A.", για την οποία λέγεται ότι τελεί υπό πτώχευση.
Τώρα, πώς η Ten Βrinke A. E. χωρίς να έχει την κυριότητα του οικοπέδου ακόμα έφτασε στο σημείο να κάνει προσφορές στο Δήμο Αμαρουσίου για την ανέγερση κτηρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο είναι απορίας άξιο και δικαιολογημένα μας έβαλε σε σκέψεις περί διαπλοκής μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των οικονομικών συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών, πράγμα το οποίο είπαμε και στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου, για να εισπράξουμε την απειλή της Δημοτικής Αρχής ότι αν λέγονται τέτοια πράγματα θα αναγκαστεί να καταφύγει στα δικαστήρια και να μας μηνύσει για δυσφήμιση.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εκτακτη οικονομική επιχορήγηση,ζήτησε από Κουκουλόπουλο ο Πατούλης!

Στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007 και πολύ πριν ο Καλλικράτης το υπαγορεύσει, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα που είχαν προκύψει από τον άκρατο δανεισμό του Δήμου, την περίοδο 2002 – 2006, παράλληλα με την προσπάθεια και τον προγραμματισμό για την αναδιοργάνωση των Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης σε συζήτηση που είχε την Τετάρτη 3 Αυγούστου με τον καθ’ ύλη αρμόδιο του Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο.
Ο κ. Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα του Δήμου, που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Μιχάλη Χρηστάκη και του Ειδικού Συμβούλου για οικονομικά θέματα κ. Γιώργου Πουλόπουλου, εποικοδομητική και ουσιαστική.
Ειδική αναφορά έγινε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με την οποία δηλώνεται η αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία σε πρόγραμμα οικονομικής αποκατάστασης, με καθορισμένο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης προέβη στην κατάθεση επίσημου αιτήματος προς τον κ. Υφυπουργό για την ενίσχυση του Δήμου Αμαρουσίου με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την κάλυψη άμεσων αναγκών που προέκυψαν από τον πίνακα οφειλών του Δήμου.
Όσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου που έχει λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σε επίσημο προμηθευτή «κρατικής πρέζας», αναγορεύεται η κυβέρνηση!

Τη χορήγηση υποκατάστατων από πιστοποιημένους γιατρούς μέσω του ΟΚΑΝΑ στις συνοικίες, πρότεινε  ο  Γ. Πατούλης !!!
Δηλαδή "δέχθηκε" να επεκτείνει την πρόταση του υπουργού Υγείας για τη χορήγηση υποκατάστατων μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων στις γειτονιές !!! Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Γ. Πατούλης επαίρεται γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υιοθέτησε(λέει) την πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του Δ.Δ.Υ, μαζί με τους Δημάρχους από τις όμορες περιοχές για την εγκατάσταση θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ( ΟΚΑΝΑ) σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Προσθέτει δε με τόνους υπερηφάνειας, ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Λοβέρδος τον ευχαρίστησε προσωπικά, για τη "μέγιστη"συμβολή του στο σημαντικό αυτό ζήτημα !!!
Από την τοποθέτησή του δε, προκύπτει ότι έγιναν πλέον "κολλητοί" με τον κ. Λοβέρδο:
«Αυτή η διαδικασία αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε και να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Οφείλω να πω ότι το Υπουργείο συνεργάστηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι πετύχαμε το άριστο αποτέλεσμα σε αυτή τη διαδικασία».
Αντιρρήσεις ωστόσο υπήρξαν. Χαρακτηριστικότερη εκείνη του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, γιατί στα Διοικητικά όρια του Δήμου, υπάρχουν εφτά δημόσια και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", η εμμονή της κυβέρνησης για τη γενίκευση της χορήγησης υποκατάστατων από σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία,οδηγεί  "στη διαγραφή της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών". Αφήνοντας, επισημαίνη η εφημερίδα, στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τη συναίνεση των άλλων - πλην ΚΚΕ - κομμάτων, η κυβέρνηση αναγορεύεται επίσημος προμηθευτής «κρατικής πρέζας», επιστρατεύοντας γι' αυτό το αποδεκατισμένο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Εκτός απ' τη συναίνεση των άλλων κομμάτων η κυβέρνηση επιδιώκει να αποσπάσει και τη συναίνεση της Τοπικής Διοίκησης μέσω επιλεγμένων δήμων και χωρίς να έχει γι' αυτό τη γνώμη της ΚΕΔΚΕ ή άλλων κεντρικών φορέων.

Χρηματοδότηση 1.7 εκ. € στο Δήμο για τους βρεφονηπιακούς

Τη φύλαξη  βρεφών και νηπίων χρηματοδοτεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗ στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", δίνει προσωρινά έστω μία "λύση"στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, που κινδύνευαν με "λουκέτο" λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων. Ο Δήμος Αμαρουσίου χρηματοδοτήθηκε με 1.702.400 ευρώ!
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δήμοι κατόρθωσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αφήσουν εκτός σταθμών χιλιάδες βρέφη και νήπια.
Επίσης διασώθηκαν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που παρέχουν στα παιδιά ενισχυτική διδασκαλία, καθώς και τα ανάλογα κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ειδικότερα, 60.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν στη συγχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", συνολικού ύψους 173 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Διαβούλευση για χορήγηση ραδιοσυχνοτήτων

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση από την ΕΕΤΤ, σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz
Συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (η γνωστή μας ΕΕΤΤ) καθόρισε το χρονικό διάστημα μεταξύ 26/7/2011 μέχρι και τις 9/9/2011 με σκοπό την έκδοση Πληροφοριακού Δελτίου (Σχεδίου Τεύχους Προκήρυξης) για τη χορήγηση δικαιωμάτων προς κάθε ενδιαφερόμενο.

•Τον δικτυακό τόπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, http://www.eett.gr.
•Τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος), Tηλ: 210 6151000, Fax:210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Στον Ορθοπεδικό, η "οικονομική αποκατάσταση" του Δήμου!

"Oριστική και μόνιμη λύση πρόκειται να δώσουν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου,  τα μέτρα και οι πολιτικές που περιλαμβάνει το  "Πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου" το οποίο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 29 Ιουλίου !!! 
Δεν παραλείπει δε να υπενθυμίσει ότι "η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όπως είχε δεσμευθεί, έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα(ΕΥΓΕ), το οποίο λόγω της "σοβαρότητάς" του συζητήθηκε (βέβαια χωρίς την παρουσία πολιτών) τελευταίο, από τους εναπομείναντες "εξαντλημένους" Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι για να ανθέξουν τη διαδικασία κατανάλωσαν προηγουμένως μπόλικα κομμάτια πίτσας !
Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά! Αυτό που προέχει είναι ότι συγκεκριμμένο Σχέδιο υπηρετεί ΑΠΟΛΥΤΑ, το στόχο της Οικονομικής αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου, βασικοί άξονες του οποίου είναι η αναχρηματοδότηση και επιμήκυνση των δανείων,η διασφάλιση της μισθοδοσίας, η αύξηση των εσόδων, ο εξορθολογισμός του κόστους των υπηρεσιών και η εκτέλεση τεχνικών έργων μέσα από χρηματοδότηση.
Στόχος, που είναι apriori βέβαιο ότι θα εφαρμοστούν μόνο για καθορισμένο χρονικό διάστημα,
η δημιουργία πλεονασμάτων σε ετήσια βάση, ώστε να αποπληρωθεί στα επόμενα χρόνια το χρέος του Δήμου, χωρίς να "επηρεαστούν" οι υπηρεσίες που προσφέρει.
Η κατάρτιση του εν λόγω Προγράμματος, έγινε αφού προηγουμένως ελήφθησαν  υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Δεδομένα όπως:

Νυκτερινή "επιλεκτική χρεωκοπία"

Τη νύχτα μεταξύ Πέμπτης προς Παρασκευή και στα "κρυφά", επέλεξε η Δημοτική αρχή να φέρει το πρόγραμμα "επιλεκτικής χρεωκοπίας" του Δήμου μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση".
 "Η 28 σελίδων εισήγηση συν τους πίνακες", καταγγέλουν οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, έφτασαν στα χέρια τους, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, η οποία - ειρήσθω εν παρόδω - ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:00 π.μ !!! Δικαίως λοιπόν απαίτησαν από τον πρόεδρο του Δ.Σ Νώντα Γαρδέλη, την αναβολή της συζήτησης προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα αλλά κυρίως για να ενημερώσουν το λαό του Αμαρουσίου για τα βάρη που κάποιοι προτίθενται μελλοντικά  να φορτώνουν στις πλάτες του.
Το Προεδρείο του Δ.Σ, απέρριψε όμως το  αίτημά τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μόνο τυχαία, δεν ήρθε προς συζήτηση το θέμα ξημερώματα Παρασκευής.
"Η συζήτηση, επισημαίνει η "Λαϊκή Συσπείρωση", συνέπεσε με την συμπλήρωση επτά μηνών, από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτη», που ενώ ο κ. Γ. Πατούλης λέει ότι διαφωνεί, τον εφαρμόζει μέχρι κεραίας! Τα δεινά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που έφερε, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι η Τοπική Διοίκηση (Δήμοι - Περιφέρειες) με τον Ν. 3852/2010 είναι κρατικός μηχανισμός προώθησης και υλοποίησης της ευρωενωσιακής πολιτικής, υποταγμένος πλήρως στους στόχους του κεφαλαίου και των «μνημονίων».
Βασική αποστολή του «Καλλικράτη» είναι η υλοποίηση της κεντρικής στήριξης της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής δράσης η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Φίμωση των BLOGGERS, επιδιώκει ... η "Χούντα" GAP !

Αναδημοσίευση από "enomenoiblogers.blogspot.com"
"Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι «το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».
Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι άμεσα συγκροτείται "Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή" υπό τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών".
ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ,
ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΛΑ & ΕΞΟΡΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
ΑΠΟΡΟΥΜΕ μετά το ν. 3917/2011 με τον οποίο κυρώθηκε η οδηγία 2008/24/ΕΚ!
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;

Στης "Χούντας" GAP το αλισβερίσι, λεύτερο θαναι το χασίσι!

"Αποποινικοποίηση" της χρήσης ναρκωτικών!
«Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών ως συμπεριφορά ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη. Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών, ως και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων».
Αυτό προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε πριν από λίγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ειδικότερα ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε τις προτεινόμενες από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ανοικτά σε χρήστες ναρκωτικών μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής