Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δέντρο»

Θεατρική παράσταση που συνδυάζει το κλασικό θέατρο, με το θέατρο Σκιών, εμπνευσμένη από το Μιχάλη Σδούγκο, διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δέντρο», που είναι ένα νέο θεατρικό έργο, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Μιχάλη Σδούγκου θα δοθεί:
το Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο Πάρκο Ελευθερίας (οδός Ελευθερίας Νέα Φιλοθέη) &
την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 21:00, στην Πλατεία Ηρώων (δίπλα στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πυροπροστασία "EXPRESS SERVICE" από τον ΣΠΑΠ !

"Πού βρίσκονται τα οχήματα του  Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού", αναρωτόταν δικαίως συντάκτης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, ο οποίος την Κυριακή 10 Iουλίου, οδηγώντας στην περιμετρική της Πεντέλης, που οδηγεί στη Νέα Μάκρη,  δεν εντόπισε ούτε ένα όχημα του Συνδέσμου, στα σημεία που συνήθιζαν να σταθμεύουν τα προηγούμενα χρόνια. "Και μιλάμε, σημείωνε με αγωνία, για μία ημέρα (και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο), όπου οι άνεμοι έπνεαν με μεγάλες ταχύτητες και μία σπίθα αρκούσε για να... ξαναφέρει την καταστροφή στο πολύπαθο βουνό.
 Τι να συμβαίνει, άραγε; Έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό του ΣΠΑΠ και στα σημεία που καιροφυλαχτούν πλέον τα πληρώματα πυροπροστασίας; Δεν θα έπρεπε, ακόμη και για λόγους προληπτικούς, να υπάρχει παρουσία στελεχών του Συνδέσμου στον περιφερειακό δρόμο της Πεντέλης";
Το ίδιο αναρωτήθηκε και το "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ", το οποίο όμως φρόντισε και έμαθε εδώ κι ένα μήνα, που κατοικοεδρεύουν πλέον τα οχήματα του ΣΠΑΠ. Περίμενε ωστόσο από τον "Τοπικό Τύπο" και τα σαίνια του(μη τους φάμε και τη δουλειά), να ενδιαφερθούν, να μάθουν και να ενημερώσουν τους πολίτες. Που τέτοια χαρά! Ουδεμία ανησυχία! Εστω μία περιέργεια βρε αδερφέ! ΤΙΠΟΤΑ!
Ακρα του τάφου σιωπή ... "ΑΘΜΟΝΙΟ ΒΗΜΑ", "TYΠΟΣ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ", "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", "ΕΡΜΗΣ" & "ΘΕΣΗ" δεν είδαν, δεν αντιλήφθηκαν, δεν άκουσαν ότι τα οχήματα του ΣΠΑΠ έφυγαν απο το Δήμο Παλαιάς Πεντέλης που βρίσκονταν εδώ και χρόνια ... Εκτός αν ποιούν τη νήσσαν, άγνωστο για ποιούς λόγους ...
Την ίδια χρονική στιγμή ωστόσο  αναπαράγουν με περισσή ευκολία, χωρίς περίσκεψη  και δίχως προβληματισμό, τις διαβεβαιώσεις του νέου προέδρου του ΣΠΑΠ σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά MME

"Κωφός" διάλογος Δήμου - ΣΑΤΕ

                 Συνεχιζόμενο(από το 1998) έργο,
            το υπόγειο πάρκινγκ στην πλ. Ευτέρπης!
Προβληματική εξακολουθεί να είναι η επικοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών(ΣΑΤΕ). Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ακύρωση από το Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλία Λιακόπουλο, του «κατεπείγοντος» διαγωνισμού με τον οποίο δόθηκε από το Δήμο αυθημερόν  η κατασκευή δύο νέων πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, πως το νερό θα έμπαινε στο αυλάκι, θα είχε αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία για να κατασκευαστεί το κατΕΠΕΙΓΟΝ έργο.
Ελα μου ντε!!! Οπως προκύπτει απο την σχετική αλληλογραφία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει.
Ο ΣΑΤΕ σε επιστολή του προς τον Δήμο(29/6/2011), απαιτεί να του χορηγηθούν  άμεσα από τον Δήμο Αμαρουσίου τα στοιχεία που αφορούν τα προαναφερόμενα  έργα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση πως θα ζητήσει την Εισαγγελική συνδρομή για την χορήγησή τους, προειδοποιώντας παράλληλα πως "αν τυχόν προχωρήσει λάθρα  η διαδικασία ανάθεσης, θα αναζητηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες από πρόσωπα" !!!
Από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρουσίου, δια του προϊσταμένου της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Τεχνικής Υπηρεσίας Π. ΤΡΙΒΕΛΛΑ, απαντά(7/7/2011) ότι "αδυνατεί να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο ο ΣΑΤΕ επανέρχεται και ζητά απαντήσεις για ζητήματα τα οποία  ήδη έχουν διεξοδικά απαντηθεί"!
                    "Πεζογέφυρα" Τζανίκου-Πατούλη
         για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης

Η αλληλογραφία πάντως είναι αποκαλυπτική όσον αφορά το έργο"Μελετη - Κατασκευή - Χρηματοδότηση & εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό Κέντρο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Δήμου Αμαρουσίου".
Ο κ. Π. Τριβέλλας απαντά ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δημοπρατείται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ προσκαλουμένων Εταιρειών(αρθρ. 4, §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984), καθώς αποτελεί συνέχεια της από 21/7/1998 συμβάσεως με την Εταιρεία "ΑΕΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Κατασκευών & Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Δασικών Επιχειρήσεων", η οποία διαλύθηκε με την υπ. αριθμ. 600/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου. Επομένως, τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Τ.Υ,  δεν πρόκειται για εξ αρχής δημοπράτηση έργου, αλλά για συνέχιση εργασιών διαλυθείσας εργολαβίας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984. Λόγω δε του χαρακτήρα του ως συνεχιζόμενου κατόπιν διαλύσεως της εργολαβίας, τα συναφή στοιχεία έχουν συμβασιοποιηθεί και έως σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση ανάθεσης του έργου σε νέο ανάδοχο !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΠΤΥΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Ξανά - μανά διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στην  τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), θα συζητηθούν:
1) Η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2011 &
2) Η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011
ενώ η Ειδική συνεδρίαση του Σώματος που αναμένεται να ξεκινήσει λίγα λεπτά μετα τις 7:00 μ.μ, εχει ως θέμα τον Δημόσιο Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2010:
Απολογιστική τοποθέτηση της Διοίκησης σχετικά με την οικονομική και διοικητική πορεία του Δημου και την εφαρμογή του προγράμματος της Δημόσιας Δράσης.
Τοποθέτηση των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων.
Διατύπωση παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων της πόλης επί του απολογισμού.

Τιμούμε & δεν Ξεχνούμε την Κύπρο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τα 37 χρόνια πραξικοπήματος, εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, θα παραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου  στις 8:30 μ.μ, στην Πλατεία Ηρώων.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι από την Κυπριακή Πρεσβεία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)  κ. Λοίζος Λοίζος.
Θα προβληθούν επίσης, σλάιτς και ντοκιμαντέρ από το πραξικόπημα, την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο. Ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστήμιου Κύπρου θα πλαισιώσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της νέας τραγωδίας που έπληξε την Κύπρο με τις φονικές εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου.

Erdoğan: «δεν υφίσταται χώρα με το όνομα Κύπρος»

        Τάραξαν την επικαιρότητα οι δηλώσεις  ERDOĞAN,
υποστηρίζει η Ελληνική έκδοση του TRT(www.trtgreek.com)
Τάραξαν την επικαιρότητα τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan προς την Ρωμαίικη Διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.
Συνεχίζει ο απόηχος της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Erdoğan, ο οποίος στις 20 Ιουλίου παραβρέθηκε στους εορτασμούς της 37η επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Βόρεια Κύπρου.
Τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκαν ως «απειλή και εκβιασμός» από τον τύπο της Ρωμαίικης Διοίκησης και επικρίθηκαν οι Βρυξέλλες για την στάση που κράτησαν απέναντι στις δηλώσεις του Erdoğan.
Η Ρωμαίικη διοίκηση που κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τον πρωθυπουργό, ζήτησε οι δηλώσεις του να συμπεριληφθούν στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν που θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην κοινή μετάδοση της TRT και BRT, όπου είπε «δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία. Εάν η Ρωμαίικη πλευρά προχωρήσει παρά πέρα αυτό το θέμα, τότε η αντιμετώπιση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική» αξιολογήθηκε ως «απειλή» από τον Ρωμαίικο τύπο.
Ενώ τα λόγια του Erdoğan «δεν υφίσταται χώρα με το όνομα Κύπρος. Υπάρχουν η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Ρωμαίικη Διοίκηση της Κύπρου» σχολιαστήκαν ως «πρόκληση».

Μήνυση και αγωγή κατά του ΑΝΤ1, για το "Ezel"!

Το «Ezel» βάζει σε μεγάλους μπελάδες τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου παραπέμπεται στα δικαστήρια της Κύπρου με τη βαριά κατηγορία της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων εξαιτίας της τουρκικής σειράς, η οποία σημειώνει μεγάλη επιτυχία και «σπάει το ταμείο» όσον αφορά τα ποσοστά τηλεθέασης.
Οι αντιδράσεις για τη σειρά ήταν γνωστές - μάλιστα, είχαν γίνει μέχρι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κανάλι. Ομως, τώρα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά, αφού κατατίθεται μήνυση και αγωγή κατά του ΑΝΤ1.
Στα γραφεία του γενικού διευθυντή του ΑΝΤ1, Σπήλιου Χαραμή, και του διευθυντή τηλεόρασης, Γιάννη Λάτσιου, έφτασε μια επιστολή-φωτιά με την οποία καταγγέλλεται η πολιτική μετάδοσης της σειράς και το κανάλι. Η επιστολή υπογράφεται από τον δικηγόρο Λουκή Λουκαΐδη, πρώην δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος γνωστοποιεί στο κανάλι πως καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του σταθμού με την κατηγορία της «συνωμοσίας»!
Τα χαμόγελα στον ΑΝΤ1 για την πρωτιά στην τηλεθέαση τις δύο τελευταίες εβδομάδες (η οποία πιστώνεται κατά κύριο λόγο στον αινιγματικό Ezel, πρωταγωνιστή της τουρκικής σειράς) πάγωσαν. Στην επιστολή του ο δικηγόρος, πέρα από τις βαριές κατηγορίες που προσάπτει στο κανάλι, προειδοποιεί για την απαίτηση πολύ υψηλής χρηματικής αποζημίωσης, ως ηθική δικαίωση των πελατών του. Πρόκειται για Ελληνοκύπριους -και όχι μόνο- που εδώ και δέκα μέρες βομβαρδίζουν το κανάλι του Αμαρουσίου με επιστολές διαμαρτυρίας για τη μετάδοση της σειράς, χωρίς όμως να έχουν λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Η "Επιτροπή Ποιότητας Ζωής" συνεδριάζει στη 1:00 μ.μ.

Πέντε θέματα περιλαμβάνει η Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα διεξαχθεί
σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στη 1: 00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα):
1) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πηγάσου 19 (υπόθεση Καλλιόπης Τσατίρη )
2) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 16 (υπόθεση Μόσχα Διαπούλη )
3) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Παπαφλέσσα 9 & Σαλαμίνος 11 (υπόθεση “ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΠΟΥΓΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΗΓΑΚΗ Ο.Ε.”)
4) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού B. Hπείρου 60 (υπόθεση Γεώργιος Μπενάρδος )
5) Ανάκληση της υπ΄αρίθμ. 334/10 Α.Δ.Ε. και χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος
υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Δήμητρος 1 και Ευτέρπης (υπόθεση PARAGON DEVELOPMENT Ανάπτυξη Ανάπτυξη Ακινήτων Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΗΣΑΠ: έκανε έργα για να αυξηθεί ... ο θόρυβος των συρμών !!!

Κατά … 2 ντεσιμπέλ σε σχέση με πριν αυξήθηκε ο θόρυβος των συρμών μετά την "ολοκλήρωση"
των έργων ανανέωσης της γραμμής του ΗΣΑΠ(που σημειωτέον διήρκησαν  2 χρόνια επιπλέον απ΄ ότι αρχικά είχαν σχεδιαστεί), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ"!!!
Σημειώνει δε "πως ο θόρυβος των συρμών, που υποτίθεται ότι με τις νέες γραμμές θα μειωνόταν, αυξήθηκε τόσο, ώστε όσοι έχουν την ατυχία να διαμένουν εκατέρωθεν των γραμμών και ειδικά στα στενά τους σημεία, να βιώνουν έναν  καθημερινό εφιάλτη"! Οι κάτοικοι βρίσκονται ήδη στη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών, αποφασισμένοι πλέον να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.
Οι αρμόδιοι του ΗΣΑΠ, που έγιναν δέκτες πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους και του Αμαρουσίου, παραδέχθηκαν(κάτι είναι και αυτό), ότι πράγματι αυτή τη στιγμή ο θόρυβος έχει αυξηθεί.

Αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών

στα Βόρεια Προάστια
Σε τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορείων της Αθήνας ... προχωρά από το Σάββατο 23 Ιουλίου ο ΟΑΣΑ, με στόχο, όπως λέει, την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών
Για το νέο σχεδιασμό του δικτύου λεωφορείων της πρωτεύουσας ελήφθησαν υπόψη, η συνεργασία με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς καθώς και οι μεταβολές του πληθυσμού σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Αναλυτικά, ο νέος σχεδιασμός γίνεται με βάση:
• Τις επεκτάσεις δικτύων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, προαστιακός)
• Την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών ώστε να προσαρμοστούν στις επεκτάσεις των δικτύων σταθερής τροχιάς και την ανάγκη για επιπλέον αύξηση των συχνοτήτων
• Την αύξηση του πληθυσμού και τη πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα νέα αναπτυσσόμενα προάστια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεγάλη αύξηση παρατηρείται:
ΑΛΛΑΓΕΣ - ΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

"Συνεργασία" Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών - Δήμου

 Aπόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότερη λειτουργία των παιδικών σταθμών της πόλης, αντάλλαξε με τους προέδρους και υπεύθυνους λειτουργίας των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου - παρουσία του Προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Νίκου Κάββαλου -εξετάστηκαν  προτάσεις για ανάπτυξη διαφόρων μορφών δράσεων και συνεργασιών με αμοιβαία οφέλη για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους.
Επί τάπητος τέθηκε επίσης και το θέμα των νέων αδειοδοτήσεων, αρμοδιότητα που έχει πλέον εκχωρηθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τις διοικητικές αλλαγές που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης...
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τους παιδικούς σταθμούς Joyland, To σχολείο μου, Marvi’s, Kissifer, Rollino, Γεωργάκης Νίκος, Μελωδία, Μελωδίες της πλώρης, Μπόμπιρες, Ονειρόκηπος, Πορτοκαλίτσα, Ροδόκηπος.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Tα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ ενεργούν πάντα ... "πυροσβεστικά"!

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις συγκρούσεις αστυνομικών των ΜΑΤ με διαδηλωτές, στις 11 Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει "ΤΟ ΒΗΜΑ". Σε αυτές φαίνονται καθαρά δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται σε διαδηλωτές με πυροσβεστήρες !!!

Ενωμένοι «σαν μια γροθιά»

Καίρια ζητήματα για την πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αμαρτουσίου, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Αρχής, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
 Στη σύσκεψη που διεξήχθη στον απόηχο αρκετών δημοσιευμάτων σχετικά με το δυσοίωνο μέλλον της ομάδας, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, μέλη  του Δ.Σ του Γ.Σ Αμαρουσίου «Ερασιτέχνης» και εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Φιλάθλων
Με την έναρξη της σύσκεψης, οι τρεις πλευρές, Διοίκηση της ΚΑΕ, «Ερασιτέχνης», Δημοτική Αρχή και Σύνδεσμος των Φιλάθλων, δήλωσαν ενωμένοι «σαν μια γροθιά», και αποφασισμένοι μαζί, όπως και πέρυσι, να διαχειριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μετά την αποχώρηση του πρώην Προέδρου Άρη Βωβού.

Μήνυμα ΖΩΗΣ από την θεραπευτική κοινότητα «Ατραπός»

Ποδοσφαιρικό αγώνα με τη μικτή ομάδα δημοσιογράφων και ηθοποιών έδωσαν το Σάββατο 16 Ιουλίου, στα γήπεδα ARENA SOCCER CLUB  2011,  οι έφηβοι από τη θεραπευτική κοινότητα «Ατραπός», στέλνοντας το μήνυμα «Ναι στη ζωή, Όχι στα ναρκωτικά».
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων.
Η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Ρένα Χαλιώτη, στο σύντομο χαιρετισμό της, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, είναι αρωγός και συμπαρίσταται στην προσπάθεια των νέων παιδιών να ανοίξουν ένα νέο «παράθυρο» στη ζωή, μακριά από την εξάρτηση των ναρκωτικών".
Μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα, προσφέρθηκε στην ομάδα των εφήβων αναμνηστικό κύπελο για τη συμμετοχή τους στο φετινό αγώνα.

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου το απόγευμα

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Η Ειδική συνεδρίαση του Σώματος θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. και θα ασχοληθεί  με το παρακάτω θέμα : "Δήλωση παραίτησης της δημοτικής συμβούλου κ.Γαλάτειας Κλαπάκη - Εκλογή νέου μέλους στην Οικονομική Επιτροπή - Τροποποίηση της υπ'αριθ.3/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου".
Στην Τακτική που εχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 7:30 μ.μ, θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα εξής 16 θέματα :
1. Αποδοχή ή μη της μεταφοράς προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού
Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΤΕΠΟΔΑ) στο Δήμο Αμαρουσίου και σύσταση προσωποπαγών θέσεων
2. Αποδοχή ή μη της μεταφοράς προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και
Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Α) στο Δήμο Αμαρουσίου και σύσταση προσωποπαγών θέσεων
3. Αποδοχή ή μη της μεταφοράς προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας και
Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΤΕΔΑ) στο Δήμο Αμαρουσίου και σύσταση προσωποπαγών θέσεων
4. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Β΄τριμήνου οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Αμαρουσίου

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Την Τετάρτη στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

Τρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", που θα πργματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), την Τετάρτη στη 1:00 μ.μ:
1) Διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2011
2) Έγκριση συνδρομής στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ».
3) Διαβίβαση Πρακτικού 1 (ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής) Διαγωνισμού για το έργο
“Υπηρεσίες Παροχής Υπηρεσιών για την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάρτιση παρακολούθηση και αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματός του για την
περίοδο 2011-2014”


Αφησε το εισόδημα των 2.300, για άμισθη θέση

"Ηρωας",  σε περίοδο οικονομικής κρίσης
ο  πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος  όπως εξομολογήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου "από αγάπη" για το Μαρούσι, άφησε τον μισθό των 2.300 που ελάμβανε μηνιαίως, για την άμισθη θέση του δημοτικού συμβούλου, προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό που τον τίμησε με την ψήφο του !!!
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να μπεί στο ΠΑΝΘΕΟ των σύγχρονων ΗΡΩΩΝ, μαζί με τον συνταξιούχο από την Πάτρα που προσέφερε στον GAP την σύνταξή του, για να γλυτώσει η Ελλάς από την Χρεωκοπία...
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Κ. "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ" Πέτρος Κούκουζας, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για τα οικονομικά του Δήμου, ο Βασίλης Κόκκαλης παραδέχτηκε τα εξής: "Όντως ήμουν υπάλληλος του Δήμου.  Προσλήφθηκα τον Μάρτιο του 2007.  Ξεκίνησα να πληρώνομαι το Μάιο  με  μισθό 1.500 και τελείωσα πριν ένα χρόνο, λαμβάνονοντας 2.300 . Είναι γεγονός ωστόσο πως όταν πήγα στο αμαξοστάσιο του Δήμου, εργαζόμουν 24 ώρες το 24ωρο ...".
Οπως επισημαίνει ο κ. Π. Κούκουζας, η πρόσληψη του Β. Κόκκαλη  "προφανώς είχε πραγματοποιηθεί από τον αμαρτωλό "Οργανισμό Εργασίας", με σύμβαση που κανένας, πλην του Δημάρχου και κάποιων πολύ κοντινών του, δεν γνωρίζει".
 Πρόσθεσε δε με νόημα:
"Η προκλητική δήλωσή του, πως από αγάπη για το Μαρούσι, άφησε το εισόδημα των 2.300 , για την άμισθη θέση του δημοτικού συμβούλου, αν μη τι άλλο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση...".

Tης γής οι “βολεμένοι”

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ζητά ακύρωση αποφάσεων του Δ.Σ, η Ενωση Συλλόγων Γονέων

Την ακύρωση της  αποφάσης 161/2011 περί «Απόδοσης ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων» και της απόφασης 197/2011 που αφορούσε την «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011» με την οποία  πιστώνεται  ποσό  811.173,00 € και απόδοση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές, ζητά η "Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου", με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταμέλος και ο Γραμματέας Μιχάλης Μπικάκης  και ήδη κατατέθηκε στο Δήμο.
Αιτούνται επίσης από τούδε και στο εξής, τον ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθoύν στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες καθώς και την συμμετοχή & του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης - φωτισμού -ύδρευσης και καθαριότητας.
Ζητούν τέλος να πληροφορηθούν πώς ο Δήμος προγραματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ. ΣΤ΄άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεσης χώρων - ανέργεση Σχολείων - επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες.
Παρακαλούν δε να τεθεί το θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

200 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

         Σε απόγνωση οι γονείς                                                
Δύο από τους 14 παιδικούς σταθμούς, που φιλοξενούσαν συνολικά 1.000 παιδιά δεν θα λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι, γεγονός που σημαίνει πως με τα νέα δεδομένα θα εξυπηρετηθούν 200 παιδιά λιγότερα.
Αυτό υποστηρίζει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" που επισημαίνει ότι "εκατοντάδες βρέφη και νήπια σε όλη την Αττική δεν θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ σε προσωπικό. Οι δήμοι έχουν ζητήσει ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων για να καλύψουν τις ανάγκες τους, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τότε θα μείνουν εκτός σχεδόν τα μισά παιδιά από αυτά που φιλοξενούσαν την προηγούμενη χρονιά"
Και όλα αυτά σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αιτήσεις των γονέων στους δημοτικούς σταθμούςέχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο  40% !!!
Ο Δήμος Αμαρουσίου ωστόσο αμφισβητεί τα προαναφερόμενα στοιχεία αλλά και τις καταγγελίες τόσο των δημοτικών παρατάξεων όσο και μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τες ως "αστήρικτες"
Με ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κ. Νίκος Κάββαλοςτην επόμενη περίοδο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου θα φιλοξενηθούν 900 παιδιά, δηλαδή "μεγαλύτερος αριθμός παιδιών  από όσα φιλοξενήθηκαν σε καθημερινή βάση τη χρονιά που διανύουμε (περίπου 850 προσέρχονταν καθημερινά κατά μέσο όρο). Όλα αυτά  επιτυγχάνονται ενώ υπάρχει σημαντική μείωση κατά 35% του αριθμού των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία, κάτι που όπως υπογραμμίζει,  κανένας άλλος Δήμος δεν έχει καταφέρει..."!
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

Πρόσω ολοταχώς για το "Κρητικό Κονάκι"

Τη δέσμευση του δημάρχου Γ. Πατούλη ότι θα συμβάλει να δημιουργηθεί στο Μαρούσι ένα "Κρητικό Κονάκι", απέσπασε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» το Σάββατο 25 Ιουνίου, κατα τη διάρκεια  της εκδήλωσης που πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία στο 5o Λύκειο Αμαρουσίου για τη γιορτή του Κλήδονα.
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν βροντερό "παρών" και απήλαυσαν μια γνήσια κρητική βραδιά(που διήρκησε εως τις πρώτες πρωϊνές ώρες), με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Γ. Στριλιγκά και κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά του Συλλόγου αλλά και του Συλλόγου Κρητών Βριλησσίων
 Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του πρ. του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, το γαμoπίλαφο  του οποίου πήρε άριστα,  ενώ μερίδιο στην αναμφισβήτητη επιτυχία της βραδιάς είχε  και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, που διέθεσε τις ηχητικές εγκαταστάσεις.
Συγχαρητήρια στον προεδρεύοντα του συλλόγου Άρη Χαιρέτη  και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Από μία κλωστή "κρέμεται" η ΚΑΕ Μαρούσι !!!

Προειδοποιητική βολή από FIBA για τις οφειλές στον Χόμαν

Αν το καλοκαίρι του 2010 το Μαρούσι βρισκόταν μία ανάσα από τον γκρεμό, αυτή τη στιγμή κρέμεται από μία κλωστή και από κάτω βρίσκεται το κενό!
Το τελευταίο χαρτί που έφτασε από τη FIBA για τις οφειλές προς τον Τζάρεντ Χόμαν αποτέλεσε την τελευταία προειδοποιητική βολή. Στην επόμενη το Μαρούσι ίσως να μην υπάρχει.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προειδοποίησε την ΚΑΕ ότι θα της επιβάλλει πρόστιμο 120 χιλιάδων ευρώ εάν δεν καταβάλλει μέχρι τις 27 Ιουλίου τα δεδουλευμένα στον Αμερικανό σέντερ (83 χιλιάδες ευρώ).
Επίσχεση εργασίας από υπαλλήλους της ΚΑΕ...

Σαρδέλα & ουζάκι, με των Μυτιληνιών το μεράκι !

Eκατοντάδες ήταν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού  Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου & Όμορων Δήμων «Ο Νόστος», που παρά τον καυτό ήλιο, το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής 10 Ιουλίου  έδωσαν το "παρών" στην «3η Γιορτή Σαρδέλας & Ούζου» που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου.
Ηταν τέτοια η κοσμοσυρροή, που εγώ προσωπικά στάθηκε αδύνατο να περιμένω στην ουρά για να παραλάβω το πιατάκι με τις σαρδέλες που ψήνονταν επί τόπου στα κάρβουνα... Ωστόσο είχα την τύχη μία εξαιρετική παρέα Μυτιληνιών να μου προσέφει μία γευστικότατη σαρδελίτσα μαζί με ένα 50ράκι ούζου,να το πιώ και να το απολαύσω στην υγειά τους.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ !
Ξεχωριστό τόνο στο γλέντι  που στήθηκε μεσημεριάτικα,  έδωσε το εξαιρετικό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας "ΟΙ ΓΛΕΝΤΙΣΤΑΔΕΣ", οι άνδρες του οποίου είχαν κρεμασμένο στο αριστερό τους αυτί, ένα κλαδάκι Βασιλικό. ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑ!
Στην γιορτή "ΟΥΖΟΥ & ΣΑΡΔΕΛΑΣ" που διοργανώθηκε από το  «Νόστο» με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου & τείνει να γίνει  πλέον στην πόλη μας θεσμός, παρέστη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου. Ο Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρη Κουζέλη και τα μέλη του Δ.Σ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης για 3η συνεχή χρονιά, η οποία διατηρεί και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Διαβεβαίωσε δε πως «στόχος της Διοίκησής του είναι αυτή η ανεπανάληπτη «Γιορτή» να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια..."

«Ναι στη ζωή, Όχι στα ναρκωτικά»

Γήπεδα ARENA SOCCER CLUB
Με το μήνυμα «Ναι στη ζωή, Όχι στα ναρκωτικά», μικτή ομάδα δημοσιογράφων και ηθοποιών θα δώσει σήμερα στις 6:00 μ.μ.
 στα γήπεδα ARENA SOCCER CLUB
 (Παλαμά 4 & Μελισσίων,απέναντι από το κοιμητήριο), ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα των εφήβων, που δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, μέσα από τη θεραπευτική κοινότητα «Ατραπός».
Αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια και στη θέληση των νέων παιδιών να ανοίξουν ένα νέο «παράθυρο» στη ζωή, μακριά από την εξάρτηση των ναρκωτικών, ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
Την προσπάθεια υποστηρίζουν επίσης η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Βριλησσίων.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Κώστας Ματεγάκης νέος Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

 Τα μέλη του Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου και οι Υπεύθυνοι Τομέων Δράσης, εξέλεξαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου με απόλυτη πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου τον Κώστα Ματεγάκη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρώην προέδρος και νυν δημοτικός συμβουλος Θανάσης Βλαχοπιώτης
Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο Θανάσης Βλαχοπιώτης ευχαρίστησε την παρέα του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου που μαζί πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις. Παράλληλα ευχήθηκε στον Κώστα Ματεγάκη επιτυχημένη πορεία και ζήτησε την στήριξη όλων μελών στο πρόσωπο του νέου Προέδρου. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, το Συμβούλιο να παραμείνει ανεξάρτητο από κομματικές δεσμεύσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της νεολαίας του Αμαρουσίου. Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συμβουλίου Νέων ανέφερε ενδεικτικά τις κυριότερες Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν: