Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Κώστας Ματεγάκης νέος Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν

 Τα μέλη του Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου και οι Υπεύθυνοι Τομέων Δράσης, εξέλεξαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου με απόλυτη πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου τον Κώστα Ματεγάκη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρώην προέδρος και νυν δημοτικός συμβουλος Θανάσης Βλαχοπιώτης
Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο Θανάσης Βλαχοπιώτης ευχαρίστησε την παρέα του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου που μαζί πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις. Παράλληλα ευχήθηκε στον Κώστα Ματεγάκη επιτυχημένη πορεία και ζήτησε την στήριξη όλων μελών στο πρόσωπο του νέου Προέδρου. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, το Συμβούλιο να παραμείνει ανεξάρτητο από κομματικές δεσμεύσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της νεολαίας του Αμαρουσίου. Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συμβουλίου Νέων ανέφερε ενδεικτικά τις κυριότερες Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εβαλαν το "λύκο" να φυλάει, τα πρόβατα ...

Σοβαρό θέμα διαφάνειας προκύπτει από την επιλογή του κ. Κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», υποστηρίζουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Τονίζουν ότι ο " κ. Μητρόπουλος, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση,  από το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν  Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, ενώ ήταν ο ιδρυτής και, μέχρι το 2008, επικεφαλής στην εταιρεία συμβούλων Kantor.
Επισημαίνουν επίσης ότι μεταξύ άλλων, στον Όμιλο Λάτση ανήκει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το γνωστό Mall στο Μαρούσι, που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας. Η νομιμότητα της οικοδόμησής του ακόμα εκκρεμοδικεί. Ο Όμιλος Λάτση θεωρείται υποψήφιος αγοραστής και για άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα εκποιηθούν μέσω του Ταμείου αξιοποίησης...
Τυχαίο; Δε Νομίζω !!!
Οπως επισημάναμε αρκετές φορές στο παρελθόν, όλως τυχαίως από τη EUROBANK  η κυβέρνηση GAP αντλεί "ικανότατα" στελέχη , π.χ Χάρης Παμπούκης επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Λάτση και Απόστολος Ταμβακάκης που από τη γνωστή σε όλους τους Μαρουσιώτες "Lamda" μετεπήδησε στην Εθνική τράπεζα ως Διευθύνων Σύμβουλος( που oσονούπω συγχωνεύεται με τη EUROBANK !!!), ενώ αρκετές ιστοσελίδες κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για συγ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Λάτση, υπογραμμίζοντας πως:
1) Ο κ. Καραμούζης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ  παραμένοντας στη Eurobank, 2) Ο κ. Αρχοντίδης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ   παραμένοντας στη Eurobank
& 3) Ο κ. Ρογκάκος - Οικονομικός είναι Διευθυντής του ΟΠΑΠ αποχωρώντας όμως από τη Eurobank.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους:

Με "Οδική Ασφάλεια" οι προσλήψεις στο Δήμο

Αυξήθηκαν κατά μία, οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες με τις οποίες ο Δήμος θα συνάψει μνημόνια συνεργασίας.
 Όπως μας ενημερώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Κ. "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ" Πέτρος Κούκουζας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή της, το "χορό" των νέων  5μηνων προσλήψεων θα σύρεικαι το  "Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ Πάνος Μυλωνάς)".
Αρνητικά ψήφισαν όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας ...


Ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό


Τα μέλη των οργανώσεων «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Luciano Tortuga», ανέλαβαν από κοινού με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ σε πάρκινγκ στο Μαρούσι την Κυριακή τα ξημερώματα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συναντούν για πρώτη φορά αυτή τη μεικτή ονομασία όπου συνυπάρχει ο γνωστός τίτλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με άλλα ονόματα, εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με απομεινάρια της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία με άλλες μικρές ομάδες.
 Ωστόσο, όπως πάντα, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.
Όλο το κείμενο της προκήρυξης έχει ως εξής:


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γιατρός της ανεργίας, με «νοσοκόμες» τις Μ.Κ.Ο !!!


Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  η σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και των Αστικών «Μη Κερδοσκοπικών - Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα» και «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» (ΚΕΑΝ),  με στόχο την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για την «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής».
Αναμενόμενο θα πείτε και με το δίκιο σας. 
Ο μεν Πατούλης σαν Ορθοπεδικός Ιατρός θέλει να αποκαταστήσει μέχρι ενός σημείου τα πολαπλά «κατάγματα» που έχουν υποστεί οι πολίτες από τα αντιαθλητικά εως βρώμικα κτυπήματα της Επιθετικής κυβέρνησης GAP στον στίβο της καθημερινότητας, η δε αξιωματική αντιπολίτευση είχε επιτέλους μία «χρυσή» ευκαιρία να αποδείξει

ότι το ΠΑΣΟΚ(έστω & υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως) εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μάζες, εφευρίσκοντας κάποιες λύσεις που ειδικά για τους άνεργους έχουν την επίδραση που έχουν οι ασπιρίνες στους καρκινοπαθείς!
Αναμενόμενη και η στάση της Αριστεράς(«Λαϊκή Συσπείρωση», «Εκτός των Τειχών», «Κόντρα στον Καιρό» που αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, ενώ το πορτοκαλί «Νέο Μαρούσι» του «μεταλλαγμένου» Δορύλαου Κλαπ. από τα «Πράσινα Χώματα»), παρέμεινε για να καταψηφίσει ...
Θα αναρωτηθείτε προς τι όλος αυτός ο μακρόσυρτος πρόλογος αφού όλα κύλησαν φυσιολογικά και ως συνήθως βαρετά. Γιατί υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που αναδεικνύει το Σουρρεαλισμό που κυριαρχεί στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων!

Ο Δεξιός Αντι-Μνημονιακός Γ. Πατούλης ξέχασε στα προπύλαια το «Ενα το Χελιδόνι»...

Επενδύει στην εγχώρια αγορά ακινήτων εν μέσω κρίσης, ο "Ellinas"!

Eνας από τους ελάχιστους ομίλους που συνεχίζει να επενδύει στην εγχώρια αγορά ακινήτων, είναι ο όμιλος L. P. Ellinas, ο οποίος εν μέσω κρίσης «χτίζει» το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του. Ηδη ο όμιλος «έκλεισε» το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των 100 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει σε πρώτη φάση στην ελληνική αγορά, ύστερα και από την ολοκλήρωση της επένδυσης, η οποία ξεπέρασε τελικά τα 55 εκατ. ευρώ, για την αγορά του κτιρίου γραφείων, όπου στεγάζονται τα Ελληνικά Πετρέλαια στο Μαρούσι.
Η πώληση του ακινήτου, που ανήκε στην Ektasis Development του επιχειρηματία κ. Π. Ευθυμίου - που εντάχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 99 - έγινε με απόδοση της τάξεως του 6,4%, ενώ το ακίνητο είναι επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μοναδική μεγάλη αγορά ακινήτου που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011 στην εγχώρια αγορά real estate, όπου το τελευταίο διάστημα επικρατεί πλήρης ανομβρία, αφού ακόμη και οι εγχώριες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), οι οποίες διαθέτουν στα ταμεία τους κεφάλαια προς επένδυση, τηρούν στάση αναμονής αναζητώντας ευκαιρίες στην αγορά.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη

Πέντε θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνει η Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
 Τα προς συζήτηση και λήψη απόφασης θέματα, είναι τα εξής :
1) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 70 (υπόθεση Ιωάννη Φάκη)
2) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Πεντέλης 62 (υπόθεση Βασιλική Αποστολίδη)
3) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Δέγκλερη 19 (υπόθεση Αριστείδη Ζωγούλα)
4) Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Διονύσου 41 (υπόθεση Ταλιαδούρου Φανή)
5) Αίτημα για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Γ.Π.Σ.)

"Μετέωρη" η Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ

Tην ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί πιθανότατα προς δημόσια διαβούλευση το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, στο οποίο περιλαμβάνονται - αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις - δύο μεγάλα έργα, που σχεδιάζονται εδώ και χρόνια.
Πρόκειται για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που είχε δημοπρατηθεί όπως - όπως το 2000, αλλά στη συνέχεια υπήρξε πλήρης ανατροπή του σχεδιασμού και ακύρωση του διαγωνισμού και για τη γραμμή 4 του μετρό (Περισσός – Ευαγγελισμός – Μαρούσι – Λυκόβρυση).
Με δεδομένο πως το συνολικό κόστος των δύο έργων αγγίζει τα πέντε δισ. ευρώ, οι τεχνικές εταιρείες είναι επιφυλακτικές, αλλά θεωρούν πως με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο «μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι».
Τόσο για τη γραμμή 4 του Μετρό, όσο και για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού απαιτήθηκαν περίπου 20 χρόνια σχεδίων τα οποία μεταβλήθηκαν ουκ ολίγες φορές. Από το 1995 υπήρχαν σκέψεις για τη νέα γραμμή η οποία θα διέρχεται από εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας που δεν εξυπηρετούνται με μέσο σταθερής τροχιάς

Χαριστικό Παζάρι αύριο στις 6:00 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ

"ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ & Ανταλλακτικό ΠΑΖΑΡΙ"
      στο Σταθμό  ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
αύριο  Πέμπτη 14 Ιουλίου  στις 6:00 μ.μ.


Εκδήλωση του ΚΚΕ στο καφενείο «Κεχαγιόγλου» στις 8:00 μ.μ.


Συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ  θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Τετάρτη 13 Ιούλη στο καφενείο «Κεχαγιόγλου»
(οδός Καρελά 20) στο Μαρούσι στις 8 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής  θα είναι το μέλος του γραφείου της ΝΟ Βορείου Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, Δ. Κωσταντινίδης.

Σήμερα η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Οκτώ συνολικά θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη  13 Ιουλίου στη 1:00 το μεσημέρι  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Τα  θέματα που θα συζητηθούν & θα ληφθούν οι σχετικές  αποφάσεις, είναι  :
1) Έκθεση Εσόδων- Εξόδων Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Αμαρουσίου
2) Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ. αρ. 205/2011 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Απαλ/σεων) που αφορά υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου για πληρωμή αποζημίωσης στους κ.κ. Ιωάννη Πατσόπουλο και Μπετίνα- Νταιάνα Παπακώστα λόγω απαλλοτρίωσης (ρυμοτομίας) εδαφικού τμήματος εμβαδού 188,55 τ.μ. στο Ο.Τ. Γ 839 της περιοχής «Άγιος Θωμάς» του Δήμου Αμαρουσίου με κ.α. 1603α και 1603β (υπόθεση Πατσόπουλος Ιωάννης κλπ).
3) Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 13619/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 3ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή ειδικού τέλους καθαριότητας).
4) Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 13621/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 3ο Τριμελές) (υποθ. MASTER OUTDOOR A.B.E.E. - επιβολή ειδικού τέλους καθαριότητας)

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:Εφιαλτικές καταγγελίες για ελλείψεις

          ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ  ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ  ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ !
 "Είναι η μόνη χρονιά που σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το θέμα της πυρασφάλειας και της πρόληψης".
Στη συνταρακτική αυτή δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ) Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο "Newsit", το οποίο νωρίτερα πραγματοποίησε οδοιπορικό στην Πεντέλη, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμασι  απιστευτα πράγματα, ανάμεσα στα οποία και μία καντίνα στη θέση Πουρναρά με δύο φιάλες υγραερίου εκτεθεμένες στον ήλιο εν μέσω ισχυρών ανέμων !!!
Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμισε επισης πως ενώ ο ΣΠΑΠ και οι Δήμοι περιμένουν τα κονδύλια (τα οποία  με τρομακτική καθυστέρηση εδέησε να εγκρίνει το Υπ. Εσωτερικών) για να μπορέσουν επιτέλους να πάρουν εργάτες και πυροφύλακες, μέχρι στιγμής ούτε οι Δήμοι, ούτε κανείς άλλος Σύνδεσμος δεν πήρε ούτε την υπουργική απόφαση, ούτε φυσικά έχει γίνει εκταμίευση χρημάτων. Εδώ και 2 μήνες, τόνισε,  έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις καθαρισμού και αποψίλωσης, ώστε τα ρέματα και οι κοινόχρηστοι χώροι να μην είναι η πυριτιδαποθήκη του βουνού όπως είναι σήμερα.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξεδίψασαν με Αλαφουζόνερο τα «Ιταλικά Οχυρά»!

Μπορεί το πότισμα των  43.000 δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το χειμώνα πίσω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στο σημείο των ιταλικών οχυρών από το Σύνδεσμο Ανάπλασης και Προστασίας του Πεντελικού(ΣΠΑΠ) και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  να ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όμως η οικολογική δράση  συνεχίζεται... Οπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα που  σε "ΣΚΑΪ", το επόμενο ραντεβού για πότισμα στην περιοχή έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή 31 Ιουλίου.
Τριακόσιες(300) χιλιάδες λίτρα Αλαφουζόνερου (7 λίτρα ανα δέντρο) απαιτήθηκαν για να ξεδιψάσουν τα 43 χιλ. δενδρύλλια!!! Για να επιτευχθεί αυτός ο άθλος χρειάστηκε να συνδράμουν 15 υδροφόρες των δήμων Αμαρουσίου, Πεντέλης, Γαλατσίου, Γέρακα, Παλλήνης, Διονύσου αλλά και ιδιωτών.
Η κουστωδία που(μπροστα στις κάμερες) επίβλεψε την ποσότητα νερού που χρειάζονταν το κάθε δέντρο για να ξεδιψάσει, αποτελούσαν, οι:

MKO «ΦΡΟΥΤΟ» για ... πελατειακές σχέσεις

Κάθετα αντίθετη με τα προγράμματα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι η Δημοτική Κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ", η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους νέους και τις νέες της πόλης μας, με αξιοπρέπεια, να απαιτήσουν, μόνιμες σχέσεις εργασίας στους Δήμους, χωρίς μεσάζοντες, με αξιοκρατικά, διαφανή κριτήρια.
"Την ίδια στιγμή, επισημαίνει, που οι συμβασιούχοι - όμηροι πολλών χρόνων εργαζόμενοι στους Δήμους, οδηγούνται στην ανεργία, αποψιλώνονται οι Δημοτικές υπηρεσίες και συρρικνώνονται οι κοινωνικές παροχές (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτική συγκοινωνία, καθαριότητα), ανοίγει μια «πίσω πόρτα», για νέους «διορισμούς» από τις φαύλες διοικήσεις των Δήμων μέσω των «Αστικών Μη κερδοσκοπικών Οργανώσεων», «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα» και «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ)».

"Εμπόριο ελπίδων" με τις ευλογίες της Ε. Ε.

H περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, με τη δημιουργία  θέσεων απασχόλησης 5μηνης διάρκειας με άδηλες εργασιακές σχέσεις και όρους απασχόλησης για άνεργους, είναι ο βασικός στόχος της σύναψης Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Αστικών «Μη Κερδοσκοπικών – Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων, στο πλαίσιο του  προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Αυτό υποστηρίζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι "το εμπόριο ελπίδων και η οικοδόμηση δικτύων πελατειακών σχέσεων φαίνεται ότι καλά κρατεί και συνεχίζεται με τις ευλογίες της Ε. Ε. Αλλωστε και η Ε. Ε. από το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ – Ν. Δ. – ΛΑΟΣ περιμένει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που εισηγείται για το ξεπούλημα της χώρας και την υποδούλωση των Ελλήνων εργαζομένων".
Ο στόχος είναι διπλός:

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ.


Η τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου  στις 6:30 μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), περιλαμβάνει "ενημέρωση και συζήτηση επί των οικονομικών θεμάτων των ΟΤΑ με την εφαρμογή του Καλλικράτη", ενώ η Ειδική συνεδρίαση του Σώματος που αναμένεται να ξεκινήσει λίγα λεπτά μετα τις 8:30 μ.μ, εχει ως θέμα την "Έγκριση απολογισμού του Δήμου χρηματικής διαχείρισης οικονομικού έτους 2010"

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξανά Πρόεδρος της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ» η Δήμητρα Κρεκούκια !

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (Πρ: 53/ 1-7-2011), που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Ιουνίου 2011, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΕΚΟΥΚΙΑ
Αντιπρόεδρος: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γενική Γραμματέας: ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΗ
Ταμίας: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΟΓΛΟΥ
 Μέλη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Γ. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ,
 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΔΑΚΙΟΥΠΗ, Β. ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ενίσχυση 2.500 € στη «Μέριμνα του Γήρατος»

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
       «Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ»
          Ευχαριστήριο
Το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» από την εκδήλωσή του, της 23ης Ιουνίου 2011, προσέφερε οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογο «Μέριμνα του Γήρατος» για τους σκοπούς του, το σημαντικό ποσόν των 2.500 ευρώ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο κ. Μαρία Μοσχού και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αλκυονίδες», καθώς και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Εξαήμερη εκδρομή στον Ψαθόπυργο

    Πρόσκληση
Ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Όμιλος σάς καλεί σε 6ημερη εκδρομή - διακοπές στον Ψαθόπυργο νομού Αχαΐας, στο ξενοδοχείο FLORIDA BLUE BAY από 16 Ιουλίου  έως 21 Ιουλίου (6 μέρες & 5 νύχτες), τιμή κατά άτομο 160 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο.
 Στην τιμή περιλαμβάνεται μεταφορά με πούλμαν, ημιδιατροφή, με πλούσιο μπουφέ.
Ακόμα 2 εκδρομές:
την ημέρα άφιξης περιήγηση στο Αίγιο και στην Παναγία Τρυπητή ή Πάτρα και στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και με την αναχώρηση, περιήγηση στο Μέγα Σπήλαιο.
Πληροφορίες: ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΤΗΛ: 210-80 64 663 & 6976 78 55 99.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΜΟΝΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του, που παρευρέθηκαν στο ετήσιο αποχαιρετιστήριο ουζάκι το οποίο έγινε στην πλατεία Κασταλίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου με μουσικό πρόγραμμα και ποντιακά συγκροτήματα και ιδιαίτερα ευχαριστεί για την παρουσία τους, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χρήστο Μαρούδα, το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους:

Αιφνίδιος θάνατος Ναυαγοσώστη του Αθλητικού Κέντρου


Σε αυτοχειρία οφείλεται,  σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αιφνίδιος θάνατος Ναυαγοσώστη του Αθλητικού Κέντρου, που τον Απρίλιο του 2009, είχε  σώσει από βέβαιο πνιγμό μέλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Ο εκλιπών είχε αντιληφθεί αμέσως το περιστατικό, επανέφερε στην επιφάνεια τον κινδυνεύοντα και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο.
Για την πράξη του αυτή, ο Παναγιώτης Γεωργούλης που ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, είχε τιμηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Ιουλίου 2010 από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, «για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και το αίσθημα ευθύνης που πάντα τον διέκρινε».

"Εκπαιδευτική" βία από "καθηγητές" Χημικών των ΜΑΤ!

Επεισοδιακή - εντός και εκτός υπουργείου - ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα  με την υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, που αντιδρά στο Νόμο Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Η Ηana Διαμαντοπούλου- "Βilderberg" μόλις άκουσε  τους πρυτάνεις  να χρησιμοποιούν τη φράση «κόκκινες γραμμές», κατέστησε σαφές  ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους όρια σε διοικητικά ζητήματα.
Την ίδια ώρα εκρηκτικό ήταν το κλίμα και εκτός της αίθουσας όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση, καθώς φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο προαύλιο του υπουργείου στο Μαρούσι, φωνάζοντας καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης συνθήματα κατά του νέου νόμου.
Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα φοιτητών προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου, την είσοδο του οποίου και είχαν αποκλείσει δυνάμεις των ΜΑΤ.


Αίμα από Μαρούσι στους αδερφούς Κυπρίους

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του  Δημάρχου Αμαρουσίου και νεοκλεγμένου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, στην έκκληση που απηύθυναν οι Κυπριακές Αρχές για αποστολή φιαλών αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αντιμετώπισης του πολύνεκρου δυστυχήματος που συνέβη σήμερα το πρωί σε στρατιωτική βάση της Κύπρου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου εξεδήλωσε  πρόθεση να διαθέσει τάχιστα στους αδελφούς Κύπριους 50 φιάλες αίματος από τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος που διατηρεί μέσω της διακρατικής διαδικασίας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις , ενώ είναι έτοιμος να συνδράμει επιπλέον κι εφόσον του ζητηθεί, με κάθε μέσο που διαθέτει.

Καύσωνας με ... μελτέμι

Ηλιε - Ηλιε αρχηγέ !!!
Στα ύψη,  παραμένει ο υδράργυρος σε ολόκληρη την Αττική, παρά το μελτέμι!
Η μέγιστη θερμοκρασίαστα Βόρεια προάστια θα ξεπεράσει  τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν τα 4 με 6  μποφόρ.
Το σκηνικό αυτό αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή.
Το EKAB συστήνει τις ημέρες του καύσωνα να φροντίζετε:
Να μην κυκλοφορείτε στον καυτό ήλιο,
Να μην καταπονείστε σωματικά,
Να παραμένετε σε σκιερό, δροσερό και αεριζόμενο με ανεμιστήρες ή κλιματιζόμενο μέρος.
Τα ρούχα θα πρέπει να είναι ελαφρά, ευρύχωρα και ανοιχτού χρώματος,
το δε κεφάλι να είναι καλυμμένο με κατάλληλο καπέλο
και τα μάτια να προστατεύονται με κατάλληλα γυαλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Η κατανάλωση άφθονου δροσερού ή κρύου νερού θεωρείται επιβεβλημένη, απαιτείται η κατανάλωση πολλών υγρών, όχι όμως οινοπνευματωδών ποτών.
Τα φαγητά ενδείκνυνται να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά.
Επίσης, καλό είναι να γίνονται συχνά ντους με δροσερό νερό, ενώ το κολύμπι στη θάλασσα πρέπει να γίνεται μόνο για τη δροσιά και όχι για άσκηση.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προσλήψεις Ανέργων, με εργοδότες τις Μ.Κ.Ο !!!

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει νέα  φάμπρικα των stage, μέσω ΜΚΟ
Τα stage έφυγαν, το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» έρχεται, και μάλιστα όχι μόνο διά της πλαγίας οδού, αλλά της... Μη Κυβερνητικής. Η είδηση, προ ημερών, ανάφερε ότι 55.000 άνεργοι θ' απασχοληθούν στους δήμους της χώρας για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με πεντάμηνες συμβάσεις.
Τις οποίες, όμως, οι εργαζόμενοι θα τις υπογράφουν, όχι με τους ΟΤΑ, αλλά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που θα είναι και οι φυσικοί τους εργοδότες. Μόνο που αυτές, όπως αναφέρουν πληροφορίες, γυρίζουν -προς το παρόν- τις πλάτες τους στο πρόγραμμα, καθώς δεν προβλέπονται αμοιβές για τις ίδιες, όπως στο παρελθόν.
Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ως ανάχωμα στην ανεργία, από την πρώην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω ΕΣΠΑ και προβλέπεται αμοιβή 625 ευρώ, ενώ από τον ΟΑΕΔ προβλέπεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Εργασίες καθαρισμού πάρκων, παραλιών, υπηρεσίες πυρασφάλειας, μαθήματα σε ΑμεΑ, υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ανθρώπους και άλλα είναι τα καθήκοντα που αναμένεται να αναλάβουν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπου 325 δήμους σε 55 νομούς της χώρας.
Μέχρι εδώ καλά. Η φράση-κλειδί, όμως, που δεν... ξεκλειδώνει ακόμα τις διαδικασίες είναι «ΜΚΟ». Καθώς το Μνημόνιο απαγορεύει ρητώς και διά ροπάλου στους δήμους να προχωρήσουν στην οποιαδήποτε πρόσληψη, έρχεται το σχέδιο και αναθέτει τις προσλήψεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αυτές θα παραχωρούν στους δήμους τους εργαζόμενους που θα έχουν προσλάβει οι ίδιες. Ενα περίεργο μόρφωμα εργαζομένου, κάτι μεταξύ εθελοντή και συμβασιούχου...

«Η Ελλάδα καινοτομεί»

                   Στη Raycap που εδρεύει στο Μαρούσι
    το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας
Τέσσερις ερευνητικές ομάδες εταιρειών και πανεπιστημίων από τον τομέα εφαρμοσμένης έρευνας και τον τομέα της καινοτομίας βραβεύτηκαν την Τρίτη 5 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΒ και της Eurobank, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Η Ελλάδα καινοτομεί».
Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας απέσπασε η ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το «AquAsZero», ένα κοκκώδες στερεό υλικό, που απομακρύνει το αρσενικό (τρισθενές και πεντασθενές) από το πόσιμο νερό, με χαμηλό κόστος και υψηλή αποτελεσματικότητα.
Το δεύτερο βραβείο πήρε η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, για την «Παραγωγή Βιοντίζελ Δεύτερης Γενιάς από Καταλυτική Υδρογονοεπεξεργασία Τηγανέλαιων».

Eμπρηστική επίθεση σε πάρκινγκ του Ο.Τ.Ε

Στις φλόγες τυλίχτηκαν λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα 12 οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα εντός πάρκινγκ κτιρίου του Ο.Τ.Ε. στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Διονύσου στο Μαρούσι.
Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 02:30.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

3η Γιορτή Σαρδέλας και Ούζου

Αύριο το 1ο Εθελοντικό πότισμα

Το πρώτο εθελοντικό πότισμα στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές της Πεντέλης θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) την  2011 σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού προκειμένου να ποτιστούν τα δενδρυλλια που φυτεύτηκαν στις θέσεις «Ιταλικά Οχυρά» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων» στην Πεντέλη.
Για την εξυπηρέτηση τους, από το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής στις 9 π.μ, λεωφορείο που θα μεταφέρει τους εθελοντές στα σημεία του ποτίσματος.

Θερινές προσλήψεις προσωπικού από τον ΣΠΑΠ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας κατά τη θερινή περίοδο, ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι δύο μήνες και αφορά στην πρόσληψη εξήντα έξι (66) ατόμων, κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, από 08/07/2011 έως και 15/07/2011 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην έδρα του ΣΠΑΠ (Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Νέα Πεντέλη ή στο Δημαρχείο Αμαρουσίου Βασ. Σοφίας & Δ. Μόσχα, 2ος όροφος, Γραφείο ΣΠΑΠ).
Οι υποψήφιου προσλαμβάνονται με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας με την εξής σειρά: Προηγούνται οι δημότες των Δήμων του Συνδέσμου, έπονται οι δημότες των υπολοίπων Δήμων ή Κοινοτήτων του Ν. Αττικής και έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των νομών της χώρας.