Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Eπεμβάσεις του Σ.Π.Α.Π

Σε περισσότερα από 25 περιστατικά για την κατάσβεση φωτιών στην ύπαιθρο, σε οχήματα, αλλά και σε ιερό ναό, χρειάστηκε να επέμβει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011, όπως προκύπτει από τον απολογισμό της δίμηνης επιχειρησιακής του λειτουργίας.
Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τα περιστατικά στα οποία χρειάστηκε να επέμβει ο Σ.Π.Α.Π, συνοψίζονται στα εξής:
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιών κατά το μήνα Μάιο αφορούσαν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πλήρης κατάσβεση τους από πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αρτέμιδας και του Σ.Π.Α.Π, ενώ αυστηρές συστάσεις έγιναν προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την τήρηση της απαγόρευσης ανάμματος φωτιάς κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκε η πρόσληψη Διμηνιτών στον ΣΠΑΠ

Την πρόσληψη προσωπικού πολιτικής προστασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και οκτάωρης απασχόλησης, ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη του ΔΣ για το 1ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π την Κυριακή 10 Ιουλίου στην περιοχή της Πεντέλης, ζητώντας τη συνδρομή και ενεργοποίηση όλων των μελών του Συνδέσμου.
 Επίσης, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, τις συναντήσεις που είχε με τους εντεταλμένους του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επισπευστούν τα θέματα χρηματοδότησης του Σ.Π.Α.Π αλλά και πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού με καθήκοντα τον καθαρισμό κεντρικών και άλλων οδικών αρτηριών, αστικών και περιαστικών δασών και πυροπροστασίας.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκπαίδευσης των εθελοντών, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Πέτρο για την εκπαίδευση των εγγεγραμμένων εθελοντών του Συνδέσμου, όπως, επίσης, για όλες τις ενέργειες που έχουν προωθηθεί σε επίπεδο προετοιμασίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σ.Π.Α.Π.

Τα ΜΑΤ του Παπουτσή "κούφαναν" Δημοκρατία & Ενημέρωση !!

«Πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»
Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από την ωμή βία που ασκήθηκε εναντίον του από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του, αφού μάλιστα ο συνάδελφος είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα δύο αυτιά! Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα.
Ο Μανώλης Κυπραίος λοιπόν γίνεται στοιχειοθετημένα ο πρώτος συνάνθρωπός μας που κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων έχασε εξολοκλήρου μία απ’ τις 5 αισθήσεις του και έμεινε ανάπηρος, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας. Δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, παραθέτουμε τη συγκλονιστική του μαρτυρία.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου στον Εξάντα

Χρ. Παπουτσής: Η γλοιώδης γελοιότητα


Όταν η ηλιθιότητα επενδύεται με την καθεστωτική δολιότητα γίνεται πιο μακάβρια και αποτυπώνεται με τη μοχθηρή γκριμάτσα του γελοίου. Ο ΓΑΠ αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα…
Κατά πόδας και ο Παπουτσής…
Τον διαβεβαίωσε μας είπε η διεύθυνση της αστυνομίας(!!!) ότι δεν χρησιμοποιεί «προβοκάτορες»!!!
Το ίδιο είπε και η Ντόρα. Αλλά στη Ντόρα υπήρχε το ένα σκέλος, αυτό της καθεστωτικής δόλιας σκοπιμότητας και όχι της ηλιθιότητας.
 Η Ντόρα αποτελεί η ίδια, «ιστορική» καθεστωτική «εστία» της προβοκάτσιας, συνεπώς ο Λόγος της εναρμονίζεται με το Ρόλο που με συνέπεια και ευφυώς εκπληρώνει…

Η Ντόρα είναι κυνική, αλλά όχι γελοία…

Γ. Αυγερόπουλος: «Φλερτάροντας με τον θάνατο»

Βραβείο βαρβαρότητας στην ΕΛ.ΑΣ των Παπουτσή-Οικονόμου
Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γ. Αυγερόπουλου για την επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα
«Φλερτάροντας με το θάνατο» είναι ο τίτλος του κειμένου στο οποίο ο δημοσιογράφος Γ. Αυγερόπουλος περιγράφει τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της καταστολής των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας,.
«Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι.
Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου την  Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα».

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ FRONTEX ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

"Κουκουλοφόροι" της Frontex στο Σύνταγμα
Επανέρχονται και πληθαίνουν οι καταγγελίες διαδηλωτών για την συμμετοχή ανδρών της Frontex στα  επεισόδια που έλαβαν χώρα την Τετάρτη στο Σύνταγμα, στην ειρηνική διαδήλωση των "Αγανακτισμένων Πολιτών".  Πολλοί εξ αυτών που δέχθηκαν   την αναίτια & βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Χρ. Παπουτσή, ισχυρίζονται με καταγγελίες τους στο "Kontra Channel", ότι αρκετοί από τους κουκουλοφόρους δεν μιλούσαν Ελληνικά.
Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια περιστατικά παρατηρήθηκαν και πριν 15 ημέρες στο Σύνταγμα. Παραθέτουμε σχετική ανάρτηση του