Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Την ώρα της "ΛΑΪΚΗΣ", έριχναν πίσσα & άσφαλτο!

"Η προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης μας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς", διαβάσαμε σε 1,2 ίσως & 3 Δελτία Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, που μας ενημέρωναν για την περιοδεία που έκανε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης σε γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται έργα σε διάφορες οδούς, όπως : Αγιάσου - Ν. Λέσβος, Βαμβακάρη - Ανάβρυτα, Χελμού & Ζεκάκου - Σωρός, Νικρήδου, Νάξου, Ολυμπίας, Πρωταγόρα, Λεμονά - Αγ. Θωμάς.
Επιβεβαιώνω ότι πράγματι "οι ρυθμοί είναι αμείωτοι",
 σε σημείο τέτοιο που ενώ είναι "γνωστό της πάσι" ότι κάθε Τρίτη επί της Σισμανογλείου (στα"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ") γίνεται Λαϊκή,  στις διπλανές  οδούς ΝΟΥΑΡΟΥ & ΙΣΑΡΗσυνεργεία έριχναν πίσσα και άσφαλτο !!!
Δεν μπορώ να καταλάβω Δήμαρχε, ποιο "φωτεινό" μυαλό οργάνωσε κατά τέτοιο τρόπο τα πράγματα, ώστε το έργο να γίνει  τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μέρα; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε την ταλαιπωρία του κόσμου...
Εκτός κι αν επρόκειτο για "οργανωμένο σχέδιο" προκειμένου εκατοντάδες Μαρουσιώτες που πήγαν για ψώνια στη Λαϊκή, να διαπιστώσουν  ότι η Διοίκηση, κάνει πράξη τα υπεσχημένα!!!
Ειλικρινά δεν θέλω με τίποτα να το πιστέψω αυτό. Με ξεπερνάει ...
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ & ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ, γιατί θεωρώ ότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Μετά συγχωρήσεως δηλαδή ... αλλά επειδή  ειλικρινά και το θεσμό του Δημάρχου σέβομαι και ως πρόσωπο σας εκτιμώ ιδιαίτερα,  σας προτρέπω να κάνετε κάτι, γιατί οι οσμές από το "Βασίλειο της Δανιμαρκίας", τελευταία, δεν θάλεγα ότι είναι ευχάριστες για την όσφρηση πολλών δημοτών !!!
Α.Α

H απάντηση του Δήμου "άργησε μια μέρα"

H απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στο δημοσίευμα  της ιστοσελίδας "aftodikoikisi.gr" που αφορούσε το μέγιστο θέμα της ακύρωσης από το Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλο, του «κατεπείγοντος» διαγωνισμού με τον οποίο δόθηκε από το Δήμο αυθημερόν  η κατασκευή δύο νέων πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, άργησε μια ολόκληρη μέρα!!! ΚΑΙ περιέργως πως, ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  στο site του ΔΗΜΟΥ!!!
Τι ισχυρίζονταν όμως το ιστολόγιο, επικαλούμενο πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του;
Οτι "με την αριθμ. πρωτ. 10007/6973 απόφαση του, ο κ. Λιακόπουλος ακύρωσε την υπ' αριθμ. 32/11 απόφαση (και των δύο ορθών επαναλήψεων) της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου μετά από προσφυγή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ)... Μετά δε τις παρατυπίες που διαπίστωσε στη διενέργεια των πεζογεφυρών του Δήμου Αμαρουσίου και μετά το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για ενημέρωσή του όσον αφορά στο έργο, o Σύνδεσμος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καταγγέλλοντας τη διακήρυξη του έργου ως μη σύννομη, καθώς υπήρξε «παραβίαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αφού δεν τηρήθηκε η σχετική νομοθεσία».
Η απάντηση του Δήμου - ήλθε όπως ήλθε - εκπλήσσοντας με τους  "χαμηλούς της τόνους"...
 αφού  σε ανάλογες περιπτώσεις δεν μας είχε συνηθίσει σε ένα τέτοιο ύφος, το οποίο τεινει να θεωρηθεί απολογητικό...Εκτός κι αν είναι ιδέα μας. Αρκείται δηλαδή να επισημάνει ότι "σε όλες τις αναθέσεις έργων τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια" & πως στο πλαίσιο της απόλυτης εφαρμογής του νόμου, ο Δήμος Αμαρουσίου θα σεβαστεί την απόφαση της Περιφέρειας και τις σχετικές υποδείξεις της, με κεντρικό στόχο την ταχύτερη εκτέλεση του έργου αυτού που είναι αναγκαίο για την τοπική κοινωνία και κυρίως, για την αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής".
Ολόκληρη η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου

"Ημέρα του Ανέμου"

Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου (15 Ιουνίου 2011) ξεκινήσαν χθές Τρίτη 24 Μαΐου, με τους πρώτους αγώνες του 2ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 x 5. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 19:00 στα γήπεδα του Βασίλη Λάκη – Ιωάννη Ζιάμπα (3η Πάροδος Φραγκοκλησιάς Μαρούσι) www.campeon.gr.
Η πρώτη φάση του 2ου Τουρνουά 5 x 5 θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων (Τρίτη 24 – Πέμπτη 26 – Τρίτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 2 Ιουνίου) από όπου θα ξεχωρίσουν οι 12 από τις 24 ομάδες που λαμβάνουν μέρος.
Για την παρακολούθηση του Τουρνουά έχει δημιουργηθεί microsite στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ, όπου έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα των αγώνων και η παρουσίαση των 24 ομάδων. Στον διαδικτυακό τόπο http://www.eletaen.gr/windcup/ θα αναρτώνται, τις επόμενες ημέρες, τα αποτελέσματα των αγώνων, οι παίκτες που σκόραραν και φωτογραφικό υλικό. Μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά θα αναρτηθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό από την δεύτερη και την τελική φάση των αγώνων που θα λάβουν μέρος το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου.
Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου στην Ελλάδα τελούν φέτος υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και του Δήμου Αθηναίων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για την ανακύκλωση στο Μαρούσι, επιδιώκει ο Δήμος

Το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται στην ανακύκλωση και ανάκτηση των υλικών, σε πρακτικές μείωσης και πρόληψης της παραγωγής αποβλήτων, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σε ημερίδα για την ανακύκλωση, με τίτλο «Η Ελλάδα στο δρόμο για μια κοινωνία ανακύκλωσης- Τι σημαίνει η οδηγία 98/2008 και πώς θα εφαρμοστεί», την οποία διοργανώσε το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ)-Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την Οδηγία-Πλαίσιο, η οποία υλοποιεί την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για μια Κοινωνία Ανακύκλωσης.
Σύμφωνα με την υπουργό, ωστόσο, είναι απαραίτητες οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων για την επίλυση των προβλημάτων των ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) και την μετατροπή τους σε ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Ξεκαθάρισε επίσης, στέλνοντας και ένα μήνυμα σε όσους αντιδρούν με την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ότι «υποδομές και ανακύκλωση πάνε μαζί». Όπως είπε χαρακτηριστικά χώρες που έχουν πετύχει υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης, έχουν επίσης και πλήρεις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων. Επισήμανε τέλος ότι το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο τη χωριστή συλλογή και αξιοποίηση, τουλάχιστον του 5% του συνόλου των βιοαποβλήτων έως το 2015 και του 15% έως το 2020.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου, διά του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στέφανου Τσιπουράκη, ο οποίος απηύθυνε σε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, πρόσκληση για τη διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Αμαρουσίου με θέμα την ανακύκλωση, υπογραμμίζοντας ότι «το Μαρούσι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο θέμα των ανακυκλωμένων υλικών σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα». Ο κ. Τσιπουράκηςστην παρέμβασή του τόνισε πως «η κάθε πόλη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως είναι τα διαφορετικά ποσοστά ανακυκλώσιμου υλικού και απορριμμάτων αποκομιδής. Ως εκ τούτου οι μέθοδοι συλλογής και εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να προσαρμόζονται στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής".

Πέντε κάδους «γέμισε» το Μαρούσι !

            Ανακύκλωση κινητών
Περισσότεροι από πέντε κάδοι με απορρίμματα κινητής τηλεφωνίας, συσκευές και διάφορα άλλα άχρηστα ή περιττά πλέον εξαρτήματα, όπως φορτιστές, ακουστικά, bluetooth, καλώδια κ.α, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 21 Μαΐου έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π, στην 4η δράση ανακύκλωσης του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.
Το παράδειγμα της ανακύκλωσης και της ορθής οικολογικής συμπεριφοράς έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,
ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση με σύνθημα: «Το παλιό σου κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση»,
Στη δραση παρευρέθησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης.

Εκδήλωση Γυναικών της Β4 ΝΟΔΕ, σήμερα στο «ESATTO»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Β4 ΝΟ ΔΕ

Βασ. Σοφίας 68, Τ.Κ. 151 24 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.: 210-8055736

                                                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Τμήμα Γυναικών Β4 ΝΟΔΕ σας προσκαλεί σε εκδήλωση γυναικών,
που θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαίου στις 7:30 μ.μ. στο καφέ «ESATTO»
(Περικλέους 1, Πλ. Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου, τηλ. 210-6123300).
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Μέριμνα του Γήρατος».
                              
                                       
                                     Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

   Ο Πρόεδρος                        Η Υπεύθυνη Γυναικών                   Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Καρλαύτης        Ελένη  Κωνσταντοπούλου                Ευάγγελος Αυλήτης

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο Κ.Α.Τ;

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Περιοχής
Την προοπτική λειτουργίας μονάδας του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) στο νοσοκομείο ΚΑΤ βάσει δρομολογούμενου σχεδίου του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συζήτησαν με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, οι εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού, εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου - ΚΑΤ Αμαρουσίου στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο της πόλης.
Τα μέλη του συλλόγου, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει η μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο, στην περίπτωση που το σχέδιο επιβεβαιωθεί.
Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, τους ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο και τους διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει περαιτέρω το θέμα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν τις επόμενες ενέργειές τους σε νεότερη συνάντησή βάσει και των νεότερων δεδομένων που θα έχουν στη διάθεσή τους.
To ενδεχόμενο λειτουργίας μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο ΚΑΤ απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς(για να μην πούμε ότι μονοπώλησετο το ενδιαφέρον), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου, ενώ δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Ουρανίας Παπανδρέου, σημείωσε τα εξής άκρως ενδιαφέροντα:

Ενισχύθηκε με 220 φιάλες η Τράπεζα Αίματος του Δήμου !

8η εθελοντική αιμοδοσία
«Η εθελοντική προσφορά σας στον συνάνθρωπό μας, αφιερώνοντας μέρος από το χρόνο σας παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης", δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση δεκάδων εθελοντών στην  "8η εθελοντική αιμοδοσία" που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης από τις 17 έως τις 19 Μαϊου. Και πρόσθεσε:
"Χάρη σε σας πολλοί συμπολίτες μας κάθε χρόνο κερδίζουν τη μάχη με τη ζωή. Με την ενέργειά σας αυτή κρατάτε άσβεστη την ελπίδα όσων έχουν ανάγκη από αίμα. Εύχομαι η πράξη σας αυτή να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προσήλθαν περισσότεροι από 250 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και πολλοί εργαζόμενου του Δήμου για να συνεισφέρουν σε αυτή την κορυφαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, ενώ η Τράπεζα Αίματος του Δήμου, ενισχύθηκε με 220 φιάλες αίμα!!!
Την οργανωτική ευθύνη και επίβλεψη της επιτυχημένης 8ης εθελοντικής αιμοδοσίας είχαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης κ. Ιωάννης Πουλόπουλος και ο υπεύθυνος για θέματα αιμοδοσίας και Δημοτικής Τράπεζας Αίματος κ. Κώστας Νταλούκας.

Λουκέτο σε κλινικές χωρίς… ασθενείς

 Υπολειτουργούν πολλές από τις 2.000 κλινικές που υπάρχουν σήμερα στα 131 συνολικά νοσοκομεία της χώρας(δυναμικότητας περίπου 35.000 κλινών), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Η δημοσιογράφος Παναγιώτα Καρλατήρα που υπογράφει το ρεπορτάζ, τονίζει μάλιστα πως "το υπουργείο Υγείας  στοχεύει την  μειωσή τους τουλάχιστον κατά 500".
Μόνο την την τελευταία 15ετία, σημειώνει, "ιδρύθηκαν περί τις 1.000 κλινικές, όχι όμως για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τις ανάγκες των γιατρών να… γίνουν (και) διευθυντές. Το 1996 υπήρχαν 980 κλινικές, το 2011 ο αριθμός τους έφτασε τις 1.935.
Ενδεικτικό της άναρχης ίδρυσης κλινικών είναι πως τα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων διπλασιάστηκαν, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε σχετική μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και την κάλυψή τους αλλά και χωρίς να διαπιστώνεται έστω εκ των υστέρων ουσιαστική μεταβολή στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες ασθενείς. Η ανάλυση, που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά όλων των δημόσιων κλινικών στο πλαίσιο λειτουργίας του ESY.net υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Νίκου Πολύζου, αποκαλύπτει τη διοικητική διόγκωση του ΕΣΥ αλλά και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας...".
Επικαλούμενη δε στοιχεία του ESY.net  τα οποία προέκυψαν από τη μέτρηση που έγινε για πρώτη φορά της πληρότητας και της αποδοτικότητας κάθε κλινικής του ΕΣΥ, υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν την «πυξίδα» για τις συνενώσεις των κλινικών που μπορεί να γίνουν προς όφελος του Έλληνα ασθενή, του συστήματος υγείας και της οικονομίας.
Σε ότι αφορά τo Bόρειο τομέα της Αττικής, ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις άδειων κλινικών, αναφέρονται :
ΚΑΤ: Χωρίς ασθενείς μένουν επτά στα δέκα κρεβάτια του Παιδοορθοπεδικού Τμήματος (πληρότητα 28%). Ακόμη πιο χαμηλή είναι η πληρότητα στη Μονάδα Εγκαυμάτων:
 οι δέκα από τις 13 κλίνες της είναι μονίμως άδειες!
Σισμανόγλειο: Η Α’ Χειρουργική Κλινική έχει πληρότητα 70% και η Β’ μόλις 52%. Δεδομένου ότι η Β’ διαθέτει μόλις έξι (!) κρεβάτια, προκύπτει ότι τα τρία είναι πάντοτε άδεια.
Παίδων Πεντέλης:
 Οκτώ στα δέκα κρεβάτια του Ορθοπεδικού Τμήματος είναι άδεια!
«Αμαλία Φλέμινγκ»:
 Υπολειτουργούν οι Α’ και Β’ Καρδιολογικές Κλινικές του νοσοκομείου. Από τις 26 κλίνες της Α’ και από τις 22 κλίνες της Β’ γεμίζουν μόλις οι 11! Μισοάδειες είναι οι Α’ και Β’ Παθολογικές Κλινικές (πληρότητα 55% και 47%, αντιστοίχως).

11οι Διαδημοτικοί Αγώνες Κολύμβησης

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 270 αθλητών, πραγματοποιήθηκαν οι "11οι  Διαδημοτικοί αγώνες Κολύμβησης", που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αμαρουσίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με την ευκαιρία της λήξης των αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του.
Οι αθλητές γυμνασίου και λυκείου από το Δήμο Αμαρουσίου και τους Καλλικρατικούς Δήμους Φυλής, Κηφισιάς, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Πεντέλης και Παλλήνης αγωνίστηκαν παρουσία εκατοντάδων γονέων και φίλων του αθλητισμού.
Σε 42 αγωνίσματα οι αθλητές του Αμαρουσίου κέρδισαν 10 χρυσά, 23 αργυρά και 17 χάλκινα μετάλλια. Σε όλους του αγωνιζόμενους απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.
Τους Διαδημοτικούς αγώνες κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Μουσείων Δήμου Αμαρουσίου Ελ. Λέκκα, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος, η Πρόεδρος Π.Ε.Α.Π. Πεύκης Β. Νικολαροπούλου, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ, εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης κ. Χούμας, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πεντέλης Β. Μπούρας και Δ. Αποστολάκος αντίστοιχα.

Τους αγώνες κάλυψε το επιτελείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 6:30 μ.μ.

Εικοσιτρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της  Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 24 Μαίου στις 6:30 μ.μ. (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 N. 3852/2010) στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα):
1. Ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
 σε επίτιμο δημότη  της πόλης τουΑμαρουσίου
2. Εξέταση ενστάσεων της Δ' ανάρτησης του τοπογραφικού διαγράμματος Π1.1Β της Πολεοδομικής
μελέτης επέκτασης της περιοχής Κάτω Σωρός Τύμβος Μαρμαράδικα
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλέτη από χρηματικό κατάλογο για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα
4. Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του ως μελών της Επιτροπής συμβιβαστικής
επίλυσης των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για το έτος 2011
5. Απαλλαγή ή μη δικαιώματος ενταφιασμού (υποθ.Κολλιδά Τερέζας)
6. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής προστίμου Γ.Ο.Κ. (υποθ.Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε.)
7. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής προστίμου Γ.Ο.Κ. (υποθ.Χριστόπουλος Δημήτριος)
8. Διαγραφή και επαναβεβαίωση τέλους καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτουμένων
χώρων με τα αντίστοιχα πρόστιμα (υποθ. Κωνσταντόπουλου Λυμπέρη)
9. Εγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου "Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου"

Επιθεώρησε έργα οδοποιίας

Την εξέλιξη των έργων οδοποιίας που εκτελούνται στις περιοχές Ν. Λέσβου, Σωρού, Αγ. Θωμά και Ψαλιδίου επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδεύομενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νικόλαο Πέππα και υπηρεσιακούς παράγοντες από την Τεχνική Υπηρεσία.
Τα έργα στις παραπάνω περιοχές αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις και ανακατασκευές οδών που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των έργων οδοποιίας για τη διετία 2010 – 2011. Στόχος των έργων είναι να δημιουργηθούν φιλικές και ανθρώπινες γειτονιές και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποπεράτωσή τους, κατά την περιοδεία του, μεταξύ άλλων στις οδούς: Αγιάσου – Ν. Λέσβος, Βαμβακάρη – Ανάβρυτα, Χελμού & Ζεκάκου – Σωρός, Νικρήδου, Νάξου, Ολυμπίας, Πρωταγόρα, Λεμονά – Αγ. Θωμάς.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στον "ΑΕΝΑΟ" Ντανιέλ Λομμέλ

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

Στα πλαίσια της Εθνικής Συνδιάσκεψης η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου διοργανώνει, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, δύο (2) Γενικές Συνελεύσεις στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
1η Την Δευτέρα 23-05-2011 και ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα:
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΛΗΣ
 Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
2η Την Τετάρτη 01-06-2011 και ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ    
(ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ)
ΟΜΙΛΗΤΗΣ :
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

 Δίνουμε ξανά ισχυρή φωνή στην Ελλάδα
Τα κείμενα βάσεις που τίθενται προς συζήτηση μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα μας http://do.pasok.gr/marousi
• Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει γραπτές παρατηρήσεις – προτάσεις επί των κειμένων.
• Τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τους φορείς της πόλης μας, ώστε να εμπλουτισθεί ο προγραμματικός διάλογος και οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Όχι στην επιτήρηση του δήμου από την Κυβέρνηση


Ναι στην επιτήρηση από τους πολίτες
Οι επικοινωνιακές φούσκες έσπασαν.
Τόσο ο Δήμος «πιλότος» του Τζανίκου και του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και ο Μητροπολιτικός δήμος του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Σουφλιά και του Πατούλη αποδείχτηκε ο τρίτος πιο υπερχρεωμένος Δήμος της Ελλάδας.
Οι Μαρουσιώτες βιώνουν ένα ταπεινωτικό σοκ, συνειδητοποιώντας πως οι διοικήσεις των είκοσι (20) τελευταίων χρόνων, τούς οδήγησαν στη θέση αυτή, που θα φέρει την επιτήρηση από μια μίνι τρόικα, που θα διορίσει η Κυβέρνηση πολύ σύντομα.
Αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα πια ότι χρωστούν στις Τράπεζες και στους ιδιώτες γύρω στα 145εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η πόλη που ζουν
• Είναι πνιγμένη στο τσιμέντο, τους ρύπους, το κυκλοφοριακό χάος
• Το πράσινο συνεχώς μειώνεται
• Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη
• Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται κατακόρυφα
• Οι συγχωνεύσεις και οι περικοπές των λειτουργικών εξόδων των σχολείων υπονομεύουν την παιδεία της νέας γενιάς
• Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα
• Η δημοτική συγκοινωνία συρρικνώνεται
• Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» τείνει να καταργηθεί.
Οργίζονται, γιατί ενώ γνωρίζουν πως από αυτούς που διοίκησαν, κάποιοι πλούτισαν, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και πολύ περισσότερο, κανένας δεν παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσει.
Αγανακτούν, γιατί αισθάνονται κορόιδα, που στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, ενώ τα λαμόγια θα κρυφογελούν στη γωνία, ατιμώρητα για άλλη μια φορά.

Δημόσια πρόσκληση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς


Υπάρχουν όμως τρεις κατηγορίες παρεμβάσεων:
1) Αυτές που αφορούν απλά θέματα, όπως οι πεζογέφυρες, η πλατεία Ευτέρπης, τα παρκόμετρα, κλπ, όπου πρακτικά λόγω των χρονικών περιορισμών πολλές φορές όχι μόνο δεν είναι αναγκαία η συνεργασία, αλλά αποβαίνει άσκοπη και μάταια, καθώς οι προθεσμίες τις περισσότερες φορές έχουν χαθεί εξαιτίας των συσκέψεων των κομματικών σχηματισμών και της αργοπορίας λήψης αποφάσεων.
Εκτός των άλλων μετά τις ατελείωτες χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις για τόσο απλά θέματα χρειάζεσαι και μια σακούλα ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο.
2) Αυτές που “στέκονται” απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, όπως, π.χ., το ΜΩΛΛ, το GOLDEN HALL, το IBC, οι χρήσεις γης, το Καζίνο, ο Σωρός, κ.λ.π., όπου οι κομματικές ομάδες, όταν δεν στηρίζουν τις παράνομες για τα θέματα αυτά αποφάσεις, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με διαφημιστικού αντιπολιτευτικού τύπου ανακοινώσεις. Αν δεν λάβουμε υπ’ οψη τα “κουπόνια” και τις όποιες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από τους ανωτέρω κύκλους, αν όλα αυτά τα κόμματα που αλληλοϋποστηρίζονται από τους τοπικούς συνδυασμούς ήθελαν πραγματικά να αντιδράσουν σε τόσο σοβαρά θέματα, μπορούσαν άνετα και πολύ καλύτερα από εμάς να το κάνουν, χρησιμοποιώντας τον τεράστιο νομικό στρατό που διαθέτουν (δωρεάν, καθώς είναι γνωστό ότι όλα τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον Ελληνικό λαό) προς αντιμετώπιση αυτών των παράνομων ενεργειών.
3) Η πολύ σοβαρή υπόθεση της έρπουσας διαφθοράς που αφορά θέματα οικονομικά, Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και πάνω από όλα προστασίας του Συντάγματος, το οποίο εν γνώσει τους όλα τα κόμματα ποδοπατούν εσκεμμένα και κατά συρροή, ώστε να παραμένουν με αυτό τον τρόπο οι παλαιοί σχηματισμοί εν ζωή και κατά παράβαση του άρθρου 52 του Συντάγματος και να ελέγχεται με διακομματική συμφωνία το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βουλή και στους Δήμους.
Στην περίπτωση αυτή οι τοπικές αντιπροσωπείες των γνωστών κομματικών σχηματισμών, όχι μόνο δεν απέχουν από αυτό το “παιχνίδι”, αλλά τις βρίσκει κανείς όλες συμπαγείς, να απαιτούν την παρανομία και να στηρίζουν φανερά την διαφθορά με κάθε μέσον, λοιδορώντας το Σύνταγμα με τον χειρότερο τρόπο.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τρίποντο αλληλεγγύης για τους Γιατρούς του Κόσμου


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει τις προσπάθειες των «Γιατρών του Κόσμου» μέσω της διοργάνωσης φιλικού αγώνα μπάσκετ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ομάδας του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας.
Την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 19.00, στο κλειστό γήπεδο Αμαρουσίου Άγιος Θωμάς μεγάλα ονόματα της πορτοκαλί μπάλας, θα δώσουν το «παρών»  μεταξύ των οποίων  οι Αλβέρτης, Γαλακτερός, Καράγκουτης, Κορωνιός, Κωνσταντινίδης, Λιαδέλης, Λιμνιάτης, Μπαλογιάννης, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς, Ρεντζιάς, Σιγάλας, Τζαλαλής, Τσέκος, Χριστοδούλου κ.α.

Παράλληλα  καλεί το φίλαθλο κόσμονα στηρίξει την εν λόγω ενέργεια. Το σύνολο των εσόδων αυτής της διοργάνωσης θα αξιοποιηθούν από τους Γιατρούς του Κόσμου για την πραγματοποίηση των σκοπών τους.
Για τους ίδιους σκοπούς μάλιστα ανοίχτηκε από τους γιατρούς του κόσμου τραπεζικός λογαριασμός στο Ταχ. Ταμιευτήριο με αριθμό 89331894-9 στον οποίο μπορούν να καταθέσουν όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.
                                

Eνας χρόνος Κατάληψη Έπαυλης Κουβελου

                                                             Τριήμερο εκδηλώσεων

Θα γίνει …του Roger Waters!

Mε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες του Roger Waters-The Wall Live. Tα εισιτήρια στις περισσότερες κατηγορίες έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις δύο μέρες. Για αυτό τον λόγο ανακοινώνεται και νέα ημερομηνία η Τρίτη 12/7/2011, η προπώληση για την οποία ξεκινά την Τρίτη 24/5.
Έτσι την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9, και την Τρίτη 12 Ιουλίου, το θρυλικό … Τείχος θα χτιστεί, brickbybrick, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., για να γκρεμιστεί την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε ένα θέαμα που τα Διεθνή μέσα χαρακτήρισαν ως επικών διαστάσεων.
Η παγκόσμια περιοδεία “The Wall Live”, με την υπογραφή του RogerWaters στη δημιουργία και το σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ των Pink Floyd, και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και το “κύκνειο άσμα” του, μετά και από την περιοδεία του “The Dark Side of the Moon”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008, και που στην Ελλάδα έφερε η Big Star Promotion, στο Terra Vibe Park.
Θυμίζουμε ότι αγορές πραγματοποιούνται online καθώς και στα εκδοτήρια του Ticket House και του Musicland, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως.
  Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
  PL1 (Ανω Διάζωμα): 55 ευρώ ,PL2 (Αρένα): 65 ευρώ,
PL3 (Κάτω Διάζωμα): 88 ευρώ & PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

"Σύγχρονοι Κένταυροι" στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο


Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο στο Μαρούσι. Η πρεσβεία της Ουγγαρίας διοργάνωσε μία διαφορετική δεξίωση. Η ιδιαιτερότητά της ήταν ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία επίδειξη εφίππης τοξοβολίας.
 Οι έφιπποι τοξοβόλοι ήταν ένα απο τα σημαντικότερα τμήματα του στράτου του Τζένγκις Χαν και συνέβαλε τα μέγιστα στις μάχες που έδωσε για την δημιουργία της Μογγολικής Αυτοκρατορίας.
Την παράδοση της έφιππης τοξοβολίας επανέφερε στο προσκήνιο ο Ούγγρος Κασάι Λάιος, ο καλύτερος έφιππος τοξοβόλος στον κόσμο, κάτοχος πολλών ρεκορ Γκίνες.
Οι έφιπποι τοξοβόλοι όμως που έκαναν την επίδειξη δεν ήταν Ούγγροι, αλλά Έλληνες. Συγκεκριμένα η ομάδα "Ελληνες Κένταυροι", που δημιούργηθηκε στα τέλη του 2006, είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται απο περίπου 200 αθλητές, ενώ είναι η μοναδική τετοίου είδους ομάδα στην Ελάδα και έχει κατακτήσει παγκόσμιες διακρίσεις.
Σους αγώνες έφιππης τοξοβόλιας ο αθλητής διανύει με το άλογο του μία διαδρομή 90 μέτρων, στην οποία χωρίς να οδηγεί το άλογο του με ηνία και έχοντας στα χέρια του το τόξο και τα βέλη, πρέπει να χτυπήσει τρεις διαφορετικούς στόχους, τοποθέτημενους με διαφορετικη κλίση ο καθένας. Τον τελεύταιο στόχο μάλιστα ο αθλητής πρέπει να τον χτυπήσει γυρνώντας το σώμα του προς τα πίσω.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"ΣΚΑΪ": ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠIEΣΤΕ ΤΟ 5 !!!


Με κεντρικό σύνθημα: «Το παλιό σου κινητό ρίξ' το στην ανακύκλωση», ο ΣΚΑΪ πραγματοποιεί το Σάββατο 21 Μαΐου την 4η δράση του, καλώντας όλους τους ακροατές και τηλεθεατές, οι οποίοι έχουν παλιά κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα για ανακύκλωση, όπως φορτιστές, ακουστικά κλπ. να τα φέρουν στο Μαρούσι, έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου(από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 02.00 το μεσημέρι). Σε εκείνο το σημείο θα βρίσκονται μεγάλοι κουμπαράδες του ΣΚΑΪ και της VODAFONE, οι οποίοι θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές.
Όλοι όσοι πάνε τις συσκευές τους για ανακύκλωση, θα εγγραφούν επί τόπου στον κατάλογο που θα τηρεί ο ΣΚΑΪ μαζί με την VODAFONE, θέτοντας αυτομάτως υποψηφιότητα για να κερδίσουν "πολλά" δώρα, όπως: Ένα (1) Samsung Galaxy Tab , Δύο (2) Smartphone Vodafone Joy 845 & Επτά (7) Ηλιακοί Φορτιστές Vodafone
Ηδη για την ανακύκλωση το Σάββατο 21 Μάιου έχουν δηλώσει συμμετοχή 24 φορείς, μεταξύ των οποίων:
το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας(ΔΔΥ), οι Εθελοντές Πολιτικής προστασίας δήμου Αμαρουσίου,το τοπικό συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου, ο Περιβαλλοντικός σύλλογος "Πνοή" Αμαρουσίου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Παράδεισος Αμαρουσίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Θεματικό φροντιστήριο Βορείων Προαστίων, ο Πολιτιστικός σύλλογος Νταού Πεντέλης, ο σύλλογος Βορείων Προαστίων "Άγρυπνος Φύλακας", ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος "η Προστασία" και οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου Πεντέλης.
ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΑΤΗΣΤΕ 5 !!!

Το "καλύτερο" camp ποδοσφαίρου στο Μαρούσι

          ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΚΕΡΑΝΤ SOCCER CAMP
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Ευγένιος Γκέραρντ και ο Μανόλης Παπαδάκης, διοργανώνουν ίσως το καλύτερο camp ποδοσφαίρου, για φέτος, στην Ελλάδα!!! Το EYGENIOS GERARD SOCCER CAMP 2011, θα γίνει στο "ARENA SOCCER CLUB" (Μελισσίων & Κωστή Παλαμά, Μαρούσι), από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρες 08:30 έως 14:00.

Οι ηλικίες των παιδιών, που θα συμμετάσχουν στο camp, είναι οι γεννηθέντες τα έτη 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 και 2003.
Στόχος του EYGENIOS GERARD SOCCER CAMP 2011, είναι η εξειδικευμένη προπόνηση των παιδιών στην τεχνική, από τους καλυτέρους προπονητές τεχνικής, κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας.

Διήμερη εκπαίδευση για τις πράσινες στέγες


Η «Κατασκευή Ταρατσόκηπων» θα είναι το θέμα της διήμερης εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιήσει στο Μαρούσι ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 28 και 29 Μαΐου.
Τα σεμινάρια που θα διαρκέσουν συνολικά δέκα ώρες θα διεξαχθούν στην ΕΠΑ.Σ Συγγρού
(ΕΠΑΣ Συγγρού Κηφισίας 182 Μαρούσι.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση με προσομοίωση κατασκευής μικρού μεγέθους ταραρτσόκηπου.
Προτεραιότητα συμμετοχής στα σεμινάρια που είναι δωρεάν θα έχουν γεωπόνοι και λοιποί επαγγελματίες του είδους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 210 88 21 404 κ. Παναγιώτη Σκοτειδάκη.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδρομή του Συλ. «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ» σε Σπάρτη - Μυστρά

Εκδρομή στη Σπάρτη και στο Μυστρά  θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29 Μαΐου,
στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρύτων «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ». Οι εκδρομείς θα επισκεφτούν τη βυζαντινή πόλη του Μυστρά που συμπίπτει με την καθιερωμένη γιορτή των Παλαιολογίων λόγω της άλωσης της Πόλης.
Ακολούθως  θα επισκεφτούν την όμορφη πόλη της Σπάρτης με τα αξιοθέατά της και θα γευματίσουν στο όμορφο χωριό Βάρσοβα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 π.μ. από τη συμβολή των οδών Πεντέλης και Ευκαλύπτων.
Δηλώσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:
Μίκα Κάββαλου-Πετρούτσου : 210 80 27 159 - 6946 951 999
Γεωργία Αποστολάκη : 210 80 66 498
Ματίνα Ρογκάκου : 210 80 52 484

                                                                   Για το Δ.Σ.


                Η Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
 Mίκα Kάββαλου - Πετρούτσου                                                         Θανάσης Σκαλωμένος

Πρόσκληση Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»

Την Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση θα πραγματοποιήσει στο αμφιθέατρο του 4ου Γυμνασίου - Λυκείου (Ν. Ζεκάκου 3), την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7:30 μ.μ, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» ΣΩΡΟΥ - ΛΑΚΚΑΣ ΚΟΤΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Ετήσιος απολογισμός δραστηριοτήτων του Συλλόγου.
2) Έγκριση προϋπολογισμού επομένου έτους.
3) Συζήτηση επί των προβλημάτων της περιοχής - Προτάσεις - Απόψεις.
4) Ανακοινώσεις - Λοιπά θέματα.
Οπως τονίζει στην έγγραφη πρόσκληση ο Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ, σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την  Τετάρτη 1η Ιουνίου  την ίδια ώρα & στο ίδιο σημείο.
Η συμμετοχή των μελών κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

5η SUMMER HOLIDAYS EXPO

Η 5η SUMMER HOLIDAYS EXPO αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για τα Ξενοδοχεία, τα Τουριστικά Γραφεία, τα Είδη Wellness & Spa , τους τουριστικούς οδηγούς, τις Ναυτιλιακές και Αεροπορικές Εταιρείες, τα Είδη Κάμπινγκ, τους τουριστικούς προορισμούς.
Οι επισκέπτες από την περιοχή της πρωτεύουσας, αλλά και από όλη τη χώρα, θα μπορέσουν έγκαιρα και με χαμηλό κόστος να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε κληρώσεις πλούσιων δώρων με το εισιτήριο εισόδου, αλλά και σε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.
Δεδομένη είναι όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις της SUMMER HOLIDAYS EXPO η στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ, που συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση.
Μέχρι στιγμής 150 εκθέτες από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθιστώντας την έκθεση κομβικό σημείο για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, αλλά και τόπο συνάντησης για τους απανταχού λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα.
H συνεργασία της HELEXPO με την ηλεκτρονική πλατφόρμα RESPOND ON DEMAND (με μέλη 800 ελληνικά ξενοδοχεία), έχει προσελκύσει στην έκθεση, μεμονωμένες συμμετοχές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Παρασκευή & Σάββατο από τις 12:00 – 20:00
 και Κυριακή από τις 11.00 – 18.00, ενώ το εισιτήριο εισόδου είναι 2 Ευρώ (παιδιά έως 12 ετών δωρεάν). Παράλληλα, θα υπάρχει δωρεάν parking επισκεπτών στο υπόγειο του γειτονικού εμπορικού κέντρου AVENUE – CARREFOUR.
Στο πλαίσιο της 5ης SUMMER HOLIDAYS EXPO πραγματοποιούνται και οι κάτωθι παράλληλες εκδηλώσεις:

Βοτανικοί κήποι στις αυλές των Σχολείων

                 Φυτεύτηκαν οι πρώτοι λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου
Με ενθουσιασμό οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου κάθε σχολείο να αποκτήσει στην αυλή του το δικό του λαχανόκηπο, που θα δημιουργήσουν και θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.
Η δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους», ξεκίνησε την Δευτέρα 16 Μαϊου από το 3ο  το 11ο ,το 15ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο  & συνεχίστηκε  την Τρίτη 17 Μαϊου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στα παιδιά η δημιουργία λαχανόκηπου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Η δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία της πόλης θα συνεχισθεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊου στο 16ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο.
 Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι.
Τον συντονισμό της δράσης έχει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Π. Τσιτσιμπάσης.