Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η καταδίκη της Βίας

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Η ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Η Αριστερή Ριζοσπατική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ καταγγέλλει το όργιο αστυνομική βίας και βαρβαρότητας που υπέστησαν οι εργαζόμενοι – απεργοί από τις αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης των εντολοδόχων των ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ, κατά την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 11ης Μάη 2011.
Η κυβέρνηση και οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν με μεθοδευμένο τρόπο στην εφαρμογή ενός σχεδίου βίας και καταστολής των εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, χωρίς το πρόσχημα της πρόκλησης από την πλευρά των εργαζομένων – απεργών, που ειρηνικά διαδήλωναν την αντίθεσή τους στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος τους.
Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πρωτοφανής αστυνομική βαρβαρότητα φανερώνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που επιλέγει την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τις αντεργατικές πολιτικές που συναποφάσισαν με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.

Γελοιογραφίας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

8η Εθελοντική Αιμοδοσία


 H Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε αίμα, διοργανώνει την 8η Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το κινητό συνεργείο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), κατά τις ημέρες:
-Τρίτη 17 Μαϊου, από 09:00 έως 14:00
-Τετάρτη 18 Μαϊου, από τις 14:00 έως 20:00
-Πέμπτη 19 Μαϊου, από τις 09:00 έως 14:00
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, διαθέτοντας ο καθείς, λίγα μόνο λεπτά  από το χρόνο μας.
Πληροφορίες στα τηλ. 213 – 2031940 -41

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

OI EKΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Επίθεση µε πυροβολισµούς στο σπίτι του Γ. Βαρδινογιάννη

Oλα τα σενάρια εξετάζει η ασφάλεια αττικής για την επίθεση µε πυροβολισµούς στο σπίτι του επιχειρηµατία Γιάννη Βαρδινογιάννη του Ιωσήφ, στο Μαρούσι.
 Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία της αστυνοµικής έρευνας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές προς το µπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού του επιχειρηµατία.
 Οι δύο βολίδες που βρέθηκαν σφηνωµένες στο µπαλκόνι µεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνοµίας προκειµένου να εξεταστούν.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το 1992 έφυγε από τη ζωή ο Ποιητής & Στιχουργός, Νίκος Γκάτσος (1911-1992). Ο Ποιητής του ενός ποιήµατος (ΑΜΟΡΓΟΣ) και στιχουργός µε καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη του στίχου της µεταπολεµικής Ελληνικής µουσικής, ο οποίος έκανε την ουτοπία τρόπο ζωής και επιβεβαίωσε µε τρόπο κατηγορηµατικό το αρχαίο ρητό: "ουκ εν τω πολλώ το ευ"
Πλήγμα για όλους εμάς, το γεγονός  ότι δεν μπορεσε να ολοκληρώσει τον "Μανιάτικο Εσπερινό", τον τελευταίο κύκλο τραγουδιών, που για χρόνια ετοίμαζε.


Μια χούφτα είν' ο άνθρωπος από στυφό προζύμι

γεννιέται σαν αρχάγγελος πεθαίνει σαν αγρίμι
του μένει μόνο στη ζωή μια γλώσσα μια πατρίδα
η πρώτη του παρηγοριά και η στερνή του ελπίδα
Όλο το βιός κι η προίκα του ένας καημός στα στήθια
κι ο τόπος που τον γέννησε η δυνατή του αλήθεια


Ελλαδογραφία

Σ. Σακοράφα:δολοφονική η επίθεση στον Γ. Καύκα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πολιτική τρομοκρατία, η δημιουργία με κάθε μέσο ενός ζοφερού κλίματος που σπέρνει μόνο φόβο στον Ελληνικό λαό για την επόμενη μέρα ήταν επιλογή-στυλοβάτης της πολιτικής του μνημονίου.
Η σημερινή, άνευ αιτίας και αφορμής δολοφονική επίθεση με θύμα το διαδηλωτή Γ. Καύκα δείχνει ότι μαζί με την πολιτική τρομοκρατία έχει υιοθετηθεί και η με κάθε μέσο προληπτική καταστολή.
Το λαϊκό κίνημα θα αντισταθεί σε αυτή τη λογική.

Από το Γραφείο Τύπου

" ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ"

8η Εθελοντική Αιμοδοσία

Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα


Η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα "Πλειάδες" θυμίζει ότι με πρόσφατη απόφασή του το ΕΔΔΑ χαρακτήρισε την επιλογή των συνθηκών της γέννας ως ανθρώπινο δικαίωμα. Εδώ και χρόνια η Δράση μας υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Σωματείου "Ευτοκία", που προωθεί το φυσικό τοκετό.
15 - 22 Μαΐου Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα
«Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε,
με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας»

ENCA Hellas
European Network of Childbirth Associations (ENCA)
http://cianewiki.naissance.asso.fr/Enca/ -
http://www.enca.eu

Κυριακή 15 Μαΐου 2011
09:00 - 13:00 Προβολή ταινίας «Orgasmic Birth» (by Debra Pascali Bonnaro)
Ομιλία: Ελευθερία Δημοπούλου
 «Ανεξάρτητη μαία για το φυσικό τοκετό - Πρ. του Συλλόγου Ευτοκια» με θέμα:
«Η σημασία του φυσικού τοκετού»
Κινηματογράφος «Τριανόν», Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)
Διοργάνωση: Σωματείο « ΕΥΤΟΚΙΑ», Φλέμινγκ 50, Μαρούσι,
Τηλ.: 210 684 4201, e-mail: eutokia@eutokia.gr

Κουβαδάκια επ΄ ώμου, Καραμέρο !!!

            Πότισμα  στο αλσύλιο του Αγ. Θωμά το Σάββατο
Για το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6.00 μμ ανανέωσαν το ραντεβού τους, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημείωσε η
οργάνωση της 1ης δεντροφύτευσης, αφού και μεγάλη συμμετοχή είχε αλλά και πρωτοφανής ήταν ενθουσιασμός των συμμετεχόντων!!! 
Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδάκια που το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου, με ποτιστήρια και κουβαδάκια βοηθούσαν τους γονείς στη φύτευση.
Στο αλσύλιο δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Θωμά, φυτεύτηκαν ακακίες και μουριές που αγοράστηκαν με έξοδα από το ταμείο του συλλόγου, οι οποίες το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6:00 μμ θέλουν πότισμα ...
Γιαυτό και όλοι θα είναι πάλι ... ΕΚΕΙ!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

To 1990 έφυγε από τη ζωή, ο μέγας λαϊκός τραγουδιστής, Στράτος Διονυσίου. [γεν. 8/11/1934]


Δημόσια Ιατρεία πόνου

Ο πόνος δεν είναι πάντα μια απλή ενόχληση ή κάτι αναμενόμενο, καθώς μεγαλώνουμε. Μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας πάθησης ή τραυματισμού. Μάλιστα, όταν είναι χρόνιος και υποτροπιάζει θεωρείται νόσος. Γι’ αυτό, σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν κέντρα πόνου που εφαρμόζουν ποικιλία προγραμμάτων αντιμετώπισής του (π.χ. φαρμακευτικές τεχνικές, φυσικοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη). Άλλωστε όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΜΑΡΟΥΣΙ - BOΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΚΑΤ Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς
Διεύθυνση: Νίκης 2, Τ.Κ. 145 61, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 213-20.86.000, 213-2086677

Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής
Διεύθυνση: Σισμανογλείου 1, Τ.Κ.151 26, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210-80.39.911, 80.39.001, 213 – 20.58.001, 213-20.58.723

Σ. Σακοράφα:Τί είναι ένας λαός χωρίς βλέμμα;

Βρισκόμαστε στο ύστατο σημείο της κρίσης
Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα  στη Διεθνή Συνάντηση "Χρέος και Λιτότητα: από τον παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη", η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου στη Νομική Σχολή.
"Η ελληνική πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους, σας καλωσορίζει σε αυτό το πολύ σημαντικό τριήμερο ανταλλαγής θέσεων, προτάσεων, προβληματισμών και εμπειριών. Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και προσδοκίες, καλωσορίζουμε όλους όσους ήρθαν από άλλους τόπους, νοώντας τον πλανήτη σαν μια μεγάλη πατρίδα οραμάτων, ιδανικών, αγώνων και κατακτήσεων των λαών. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ένας μεγάλος κινηματογραφιστής γνωστός στα πέρατα του κόσμου . Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Στην ταινία του "το βλέμμα του Οδυσσέα", όπως αναλύει ο Πέρ Αλμπέρ, έχει σαν κεντρικό θέμα το βλέμμα ή, πιο συγκεκριμένα, την ανάκτηση του βλέμματος.
Έτσι εξηγεί την προέλευση της κρίσης ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, όταν προσπαθώντας να φωτογραφίσει έναν ιερό και αποκαλυπτικό χώρο όπως ο ναός του Απόλλωνα στη Δήλο, δεν καταφέρνει παρά να βγάλει μαύρες φωτογραφίες. Και μουρμουρίζει :
«Τίποτα... Εικόνες αρνητικές του κόσμου... σαν να μην είχα βλέμμα. Άρχισα να τραβάω τη μια φωτογραφία πίσω απ’ την άλλη. Οι ίδιες μαύρες τρύπες...»
O πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το βλέμμα του και το ταξίδι θα είναι η προσπάθειά του να το ανακτήσει.
Ώσπου στο τελικό πλάνο, στο φτάσιμο του ταξιδιού, θα καταφέρει να εμφανίσει και να δει τη χαμένη από τις αρχές του αιώνα ταινία που αντιπροσωπεύει το πρώτο βλέμμα:
«[Ένα βλέμμα] χαμένο, [...] ένα βλέμμα που γυρεύει να βγει απ' το σκοτάδι... κάτι σαν γέννηση...»
Φίλες και φίλοι,
Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία μας:
Η πατρίδα μας που δεν αναγνωρίζει τα παιδιά της και τα παιδιά που δεν αναγνωρίζουν την πατρίδα τους· οι χώροι των ονείρων, των αναμνήσεων ή των ιδανικών, σε αντίθεση μ' ένα παρόν δίχως βλέμμα.

"Ασυνάρτητες" οι κραυγές κατά του κ. Πατούλη


                  Ανοικτή Επιστολή στους συντάκτες του «Καθαρίζει το Τοπίο στο Μαρούσι...»
Στις ασυνάρτητες κραυγές και λασπώδεις θορύβους σε βάρος του Υποψηφίου Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη με δήθεν αφορμή την ιδιότητα του μετόχου ανώνυμης ιατρικής εταιρείας που είχε κατά το απώτερο παρελθόν, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
α) Ο κ. Γεώργιος Πατούλης είναι ιατρός ορθοπαιδικός-χειρουργός και η κατά το απώτερο παρελθόν, μαζί με άλλους συναδέλφους του διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιότητα του μετόχου ανώνυμης ιατρικής εταιρείας, συνάδει με...την νομιμότητα, την ηθική και την ευπρέπεια.
β) Η πολιτική κριτική και πολιτική αντιπαράθεση προϋποθέτουν την τήρηση συγκεκριμένων πολιτικών κανόνων.
Οι ασυνάρτητες και λασπώδεις προσπάθειες κάποιων ανεγκέφαλων που ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Πατούλη και οι οποίοι θέλουν να νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θ’ανακόψουν την επιτυχή διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απ’τον ιατρό και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, ζημιώνουν μόνο αυτούς που τους υποκινούν στις πρακτικές αυτές.
Φιλικά
Από τον Γ. Παπαδιώτη

Ιατρό - Αθήνα

Αύξηση της χρηματοδότησης στον Σ.Π.Α.Π, ζητά ο Πατούλης

Tην  αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Σ.Π.Α.Π (μέσω του ΣΑΤΑ), ζήτησε από τον τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Όθωνα, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συνάντηση που είχε μαζί του την Δευτέρα 9 Μαίου. Ο κ. Πατούλης προέβη σε αυτό το αίτημα λόγω της διεύρυνσης της ζώνης ευθύνης του Σ.Π.Α.Π, που επέφερε η συνένωση και η δημιουργία των καλλικρατικών δήμων.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία οργάνωσης ενιαίου μητρώου εθελοντών του Σ.Π.Α.Π, ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ πρότεινε στον  Μ. Όθωνα "την εκπαίδευση των εθελοντών των 12 δήμων μελών του μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων ώστε ο κάθε εθελοντής, σε επίπεδο πυροπροστασίας, να γνωρίζει επακριβώς τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει και μέχρι πιο βαθμό μπορεί να παρέμβει στο αρχικό στάδιο της καταστολής, πριν αναλάβουν δράση η αρμόδια Αρχή Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα". Κατέθεσε επίσης την άποψη πως επιβάλλεται να κατατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα σενάρια πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Σ.Π.Α.Π για το Πεντελικό, το Ντράφι, το Μαραθώνα και το Κρυονέρι, και να γνωστοποιηθούν στον κάθε δήμο μέλος ή ακόμα και να ενταχθούν στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του κάθε δήμου.
Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στον προγραμματισμό των δράσεων αλλά και των ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο μηχανισμός πυροπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ στις 14 & 15 Μαΐου


Στο πλαίσιο της ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων, που στόχο έχουν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου, «Φόρουμ Εργασίας» στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας 39), από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, προκειμένου να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσα στην αγορά που προσφέρει θέσεις εργασίας και στους αναζητούντες εργασία.
• «Ευκαιρίες Kαριέρας» δηλαδή συνεντεύξεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες-επιχειρήσεις, που θα διεξαχθούν στο χώρο της εκδήλωσης, με στόχο την επιτυχημένη σύζευξη θέσης εργασίας και κατάλληλου υποψηφίου,
• «Εργαστήριο Συμβουλευτικής» πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας που περιλαμβάνουν τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τη συνέντευξη επιλογής και την διεύρυνση πηγών αναζήτησης εργασίας και ενεργοποίηση κοινωνικού δικτύου,
• Ενημέρωση για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού,
• Ενημέρωση για τις δυνατότητες και ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συμβούλους της υπηρεσίας Eures και
• Ενημέρωση από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, την προσφορά και τη ζήτηση.