Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 12 Απριλίου

Τριάντα Οκτώ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου (ώρα 17:30) στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 N. 3852/2010.

                                       Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

"ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"


Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου (κοινοποιώντας το και στους αρχηγούς των υπόλοιπων Δημοτικών Παρατάξεων), για τη διενέργεια έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του Δ. Σ. Αμαρουσίου με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου και τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στις υπηρεσίες του Δήμου, υπέβαλλε την Δευτέραστις 4 Απριλίου (Αρ. Πρ. 020850)
η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"
Η αναβολή της συνεδρίασης της 5 - 4 - 2011 από τη Δημοτική Αρχή, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο. Τ. Α., οδηγεί στο να δοθεί απάντηση στο αίτημα μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. (12 - 4 - 2011).


Νέα επιστολή Γ. Πατούλη προς Γ. Ραγκούση

Για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης
        των εργαζομένων του Δήμου

Στο αίτημα της παράτασης της προθεσμίας λήξης των συμβάσεων 99 ατόμων που απασχολούνται στο Δήμο Αμαρουσίου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (Σ.Ο.Χ) μερικής απασχόλησης και μέχρι δεκαοκτάμηνης διάρκειας, επανέρχεται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με νέα του επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιωάννη Ραγκούση, καθώς οι συμβάσεις, βάσει της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας, λήγουν στις 30/4/2011, και ακόμα εκκρεμεί μία απάντηση από μέρους της κεντρικής εξουσίας.

Με τη νέα του επιστολή που, την οποία κοινοποιεί στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, αλλά και στους δημάρχους μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε), ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισημαίνει, επίσης, στη διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών ότι το ζήτημα της χρονικής παράτασης της διάρκειας των συγκεκριμένων συμβάσεων μερικής απασχόλησης αφορά και σε άλλους δήμους, για αυτό και «ζητά από το υπουργείο να εξετάσει το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να αποφασίσει να παρατείνει την ισχύ των ανωτέρω συμβάσεων».
Η παράταση, όπως επαναλαμβάνει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, κρίνεται αναγκαία

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Γ. Σ του Συλλόγου Αγ. Θωμά τη Δευτέρα

                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σας καλεί την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00 στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά, Αμαρυσίας Αρτέμιδος.
Με θέματα ημερήσιας διάταξης :
α) Απολογισμός δράσης 2011
β) Οικονομικός απολογισμός
γ) Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών
Παρακαλούμε για την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας.
Η παρούσα πρόσκληση συντάχθηκε και τοιχοκολλήθηκε σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου.


                    Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας
                Γεώργιος Καραμέρος                              Δήμητρα Πιτταρά

Ηχορύπανση από πλυντήριο αυτοκινήτων στη Μεσογείων!

 Το πλυντήριο αυτοκινήτων που λειτουργεί στο πρατήριο Shell του Ιω. Κυριαζή στην οδό Μεσογείων 178, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ, χρησιμοποιεί πιεστικά μηχανήματα για το πλύσιμο των αυτοκινήτων.
Ο θόρυβος ξεπερνά τα 75 dB μέσα στο σπίτι μου, το οποίο βρίσκεται στην απέναντι μεριά της οδού Μεσογείων! Η λειτουργία του πλυντηρίου αρχίζει μερικές φορές και πριν από τις 08:00 και συνεχίζεται ακόμη και μετά τις 22:00 χωρίς φυσικά να περιορίζεται ούτε στις ώρες κοινής ησυχίας.
Το 2004 όταν πρωτομετακόμισα στο σπίτι αυτό έκανα καταγγελία στο ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά μετρήσεις που έγιναν και ποιός ξέρει ποιες άλλες παραβάσεις, το πρατήριο έκλεισε για μερικά χρόνια.
Πέρυσι ξανάνοιξε υπό την ίδια διεύθυνση και το μαρτύριο συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Υπάρχει βιντεοσκοπημένη τεκμηρίωση.
Τηλεφώνησα πάλι στο ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο μου είπε ότι πλέον υπεύθυνη είναι η Νομαρχία...
 Η τελευταία ελπίδα προστασίας του πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. με παραπέμπει συνεχώς μεταξύ του "100" και του ΑΤ Αμαρουσίου κι ο χορός καλά κρατεί…

"Εθελοντική πρωτοβουλία για το δάσος Συγγρού"

Την Κυριακή 10.04.2011 η "Εθελοντική πρωτοβουλία για το δάσος Συγγρού" θα καθαρίσει το δάσος Συγγρού από τα σκουπίδια. Φέρτε τους φίλους σας και τα παιδιά σας.
Ώρα συνάντησης : 10:00 π.μ. Τόπος συνάντησης : Αποθήκη εθελοντών
Τηλ. επικοινωνίας : Πέτρος Κούκουζας 6940 77 49 53 & Ρούλα Σουλτάτη : 6979 55 21 43

Λήστεψαν και τα ΕΛ.ΤΑ !!!

Mπορεί το ζητούμενο στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο της πόλης μας( με τη συμμετοχή  Αστυνομικών Αρχών & Αρχών Ασφαλείας, Συλλόγων κ.α.), να ήταν η βελτίωση της νυχτερινής αστυνόμευσης, με την αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της μέρα τι γίνεται; 
 Χθες λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι άγνωστοι λήστεψαν στην οδό Κονίτσης τουποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ !!!
Οι δράστες ήταν τρείς. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στην συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο και εγκατέλειψαν στην οδό Αμμοχώστου. Στη συνέχεια στο όχημα και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο προκλήθηκε και πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς

Ζητούμενο η βελτίωση της νυχτερινής αστυνόμευσης

Θέματα βελτίωσης της αστυνόμευσης (ιδιαίτερα της νυχτερινής), στο κέντρο της πόλης, απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο της πόλης μας. Στη σύσκεψη - την οποία συγκάλεσε ο κ. Γ. Πατούλης με αφορμή κάποια πρόσφατα κρούσματα με κλοπές σε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης - συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις τοπικές και υπερτοπικές Αστυνομικές Αρχές και Αρχές Ασφαλείας αλλά από Συλλόγους του Κέντρου Αμαρουσίου και άλλων αρμόδιων στελεχών της Διοίκησης.
Κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε κατά πόσο επρόκειτο για τυχαία συμβάντα αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και εμπλεκόμενους συλλόγους του Κέντρου Αμαρουσίου.
Από μέρους των φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου εκφράστηκε η συμπαράσταση προς το έργο της Αστυνομίας, η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης, όπως και η πολύ καλή συνεργασία που αποτυπώνεται στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας στο Μαρούσι συγκριτικά με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, πάντοτε βάσει των στατιστικών δεδομένων.
Ανάμεσα στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων της πόλης ήταν η βελτίωση της νυχτερινής αστυνόμευσης του εμπορικού κέντρου οπότε παρατηρούνται και τα όποια περιστατικά διάρρηξης καταστημάτων, οι περιστασιακοί βανδαλισμοί αυτοκινήτων και καταστημάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου εδρεύουν τα γραφεία ενώσεων οργανωμένων φιλάθλων, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Τσαλδάρη και Θεμιστοκλέους στην πλατεία Η.Σ.Α.Π κ.α.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γιώργος Μοσχούς : In memoriam

Ένας από του μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς Έλληνες οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε  το απόγευμα της Πέμπτης  7 Απριλίου για το τελευταίο ταξίδι.
Η «Γιωργάρα» για τους φίλους του και τους φανατικούς θαυμαστές του θα μείνει αξέχαστος για την οδηγική του κλάση, τη μαχητικότητα και το ήθος του. Θα μείνουν στην ιστορία οι επιδόσεις του σε σιρκουί, αναβάσεις και Ράλι Ακρόπολις (πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη το 1981, 1982, 1984 και 1985) με αυτοκίνητα θρύλους όπως η BMW-Electronica, η Alfa Romeo GTAm, το πρωτότυπο ΤΤ33, η Αlfetta και τόσα άλλα.
Ηταν ένα γεννημένο ταλέντο. Η φύση έδειξε απλόχερη στο πρόσωπό του. Είχε το χάρισμα, ο άνθρωπος αυτός, να ορίζει τα αυτοκίνητα. Λες και ζούσε τη δεύτερη ζωή του και τα είχε μάθει όλα από την πρώτη.
Γεννημένος το '44 στο Μαρούσι, παιδί πολυμελούς οικογένειας, ο Γιώργος ανδρώθηκε τη δεκαετία του '60, πρωταγωνίστησε στους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου από το 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του '80. Μεγάλωσε σε ένα ανοικτό περιβάλλον σε ένα ζεστό σπίτι. Στο μεταπολεμικό Μαρούσι της δεκαετίας του ’50 με χώρους, ανάσες και σε ένα σπιτικό όπου η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία ήταν εκ των ουκ άνευ.

Έμαθε να οδηγεί από πολύ μικρός, είτε τη Giuletta του μεγαλύτερου αδελφού Νίκου, είτε κάτι ερειπιώδη φορτηγά που κατέβαζαν τα μάρμαρα της οικογενειακής επιχείρησης από το Πεντελικό. Χώρος δράσης του σε εκείνα τα πρώτα εφηβικά χρόνια, πάντα το Μαρούσι. Εκεί έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα, εκεί γνώρισε τον άνθρωπο της ζωής του, τη Δέσποινα, εκεί κατοικούσε, εκεί συνέχισε να κατοικεί μέχρι τα στερνά του.
Αυτοί που τον ήξεραν από τα μικράτα του,

Το Πλαίσιο διοργανώνει Τουνουά Killzone στο «The Mall»

Το Πλαίσιο διοργανώνει το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 12 το πρωί gaming event για το Killzone 3.
Το event θα πραγματοποιηθεί στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή την ίδια ημέρα από τις 9 το πρωί και έπειτα να διαγωνιστείτε για πλούσια δώρα.
Τα δώρα για τους 3 νικητές του τουρνουά είναι:
- πρώτος: μία TFT τηλεόραση SONY 40” αξίας 570€
- δεύτερος: μία κονσόλα PS3+KILLZONE3 αξίας 360€
- τρίτος: πέντε παιχνίδια για Sony PS3 της επιλογής του
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφθείτε το http://www.plaisio.gr./Campaign/20110331-Killzone-3-Event.htm

Ελκυστικές εκπτώσεις στο " Αvenue" για να τονωθεί η ζήτηση!

Σε προσφορές καταφεύγουν για ακόμη μια φορά οι έμποροι των συνοικιακών καταστημάτων και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα για να προσελκύσουν και να τονώσουν τη ζήτηση που έχει κάνει... βουτιά. Ειδικά αυτή την περίοδο που θεωρείται κενή, διότι μεσολαβεί ανάμεσα στις χειμερινές εκπτώσεις και στο Πάσχα, τα καταστήματα έχουν αυξήσει τις ανοιξιάτικες προσφορές τους κάνοντας εκπτώσεις ως και 70%, ενώ με την αγορά ενός προϊόντος χαρίζουν ένα ακόμη ίσης αξίας, έτσι ώστε να αυξήσουν και τον τζίρο τους.
Το εμπορικό κέντρο Αvenue στο Μαρούσι «τρέχει» αυτή την περίοδο κάποιες προσφορές σε ορισμένα καταστήματά του, όπως το κατάστημα ένδυσης Guess, το οποίο έχει ανακοινώσει δεκαήμερο προσφορών, το Οltre Μare, που προσφέρει έκπτωση έως και 50% στις τσάντες, και το Sergio Τacchini το οποίο προσφέρει έκπτωση 50% σε επιλεγμένα είδη.
Αλλα καταστήματα δίνουν δωροεπιταγές, όπως το Νine West, το οποίο προσφέρει δωροεπιταγή 10 ευρώ με την απόκτηση της Νine West card, και τα υποδήματα Ηaralas που προσφέρουν και αυτά 10 ευρώ σε δωροεπιταγή με την απόκτηση της Ηaralas card. Επίσης, ορισμένα καταστήματα κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα χειμωνιάτικα ρούχα, όπως το Under Colors of Βenetton, που προσφέρει όλα τα χειμερινά με έκπτωση ως 50%, και το La Μeduse που για λίγες ημέρες ακόμη δίνει όλα τα χειμερινά με έκπτωση 70%.
Ολες οι παραπάνω προσφορές μπορεί να ακούγονται ελκυστικές αλλά οφείλονται στο ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει περιορίσει τα χρήματα που δαπανά για την αγορά νέων ρούχων (81%) !!!

Προβολή του "HOMΕ" στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΨΑΛΙΔΙΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Πρόκειται για την  ταινία "HOMΕ". Μία ταινία επίκαιρη, συγκλονιστική, που θα αφυπνίσει ...
Το "HOMΕ" είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Yann Arthus-Bertrand (Ιάν Αρτύς-Μπερτράν), σε παραγωγή Luc Besson (Λυκ Μπεσσόν- «Απέραντο Γαλάζιο», «Leon», «Το πέμπτο στοιχείο» κλπ).
Τη μουσική έγραψε ο Armand Amar (Αρμάν Αμάρ) και περιλαμβάνει όργανα και ρυθμούς από πολλές χώρες του κόσμου. Μαζί με τον παραγωγό Luc Besson, ο Yann Arthus-Bertrand δημιουργησε μια ταινία διαφορετική από τα συμβατικά ντοκιμαντέρ,θέλοντας μέσα από εικόνες ικανές να πείσουν και τον πιο δύσπιστο, να συμμετάσχει έμπρακτα σε κάθε μορφής αλλαγή που θα προστατέψει το περιβάλλον μας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1915 γεννήθηκε η διακεκριμένη Αμερικανίδα τραγουδίστρια των μπλουζ, Μπίλι Χόλιντεϊ (Billie Holiday), καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ελεονόρα Φάγκαν [θαν. 17/7/1959]

Συνάντηση για την οδική ασφάλεια

Στη συνάντηση για την οδική ασφάλεια του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου, αποτελούμενη από τον  Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης κ. Στ. Τσιπουράκη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κ Δημήτρη Καρλαύτη και τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Παντελή Τσιτσιμπάση.
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, ο  κ. Στέφανος Τσιπουράκης στην ομιλία του ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην πόλη, υποβάλλοντας παράλληλα τις προτάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Συγκεκριμμένα πρότεινε την εφαρμογή στη χώρα μας της τεχνογνωσίας από χώρες της Ευρώπης, στις οποίες η παιδική θνητότητα από τροχαία δυστυχήματα είναι μηδενική, να τοποθετηθούν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και τη δημιουργία συντονιστικού φορέα για τα προβλήματα οδικής ασφάλειας μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων και των ΟΤΑ.


Η «Γυναίκα στον Τύπο»


Εκδήλωση-αφιέρωμα για τη «Γυναίκα στον Τύπο» πραγματοποιεί το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 7 μ.μ. σε συνεργασία με την καλλιτεχνική πνευματική κίνηση «Αθμόνιο Θέατρο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμαλίειο Ίδρυμα (Λεωφ. Κηφισίας 219, Μαρούσι).


Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Καταγγελίες για διαφθορά λειτουργών στο δημόσιο


Πληροφορίες για του πού πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν περιπτώσεις διαφθοράς λειτουργών στο δημόσιο τομέα δίνει η Αστυνομία.
Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλ. Κέντρο: 210-8779700 (όλο το 24ωρο) ή να στέλνουν Fax: 210-6899675.
Καταγγελίες γίνονται επίσης ηλεκτρονικά: e-mail: dey1@otenet.gr, αλλά και εγγράφως: Ταχυδρομική δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 23 Τ.Κ. 152 23, Μαρούσι.

Πασχαλινό Bazzar από το Σικιαρίδειο


Πασχαλινό Bazzar διοργανώνει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).
Στο Bazzar θα εκτεθούν χειροτεχνήματα και έργα των εκπαιδευόμενων των εργαστηρίων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Επισκεφτείτε και εσείς το Βazzar και κάνετε τις πασχαλινές αγορές σας επιλέγοντας χειροποίητες λαμπάδες και διακοσμητικά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση των παιδιών του Ιδρύματος.
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο από 19:00 έως 22:00 / Κυριακή από 10:00 έως 22:00

"Φόρος τιμής στην Καταλονία ΙΙ"

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση & προβολή του ντοκιμαντέρ "Φόρος τιμής στην Καταλονία ΙΙ", την Παρασκευή 8 Απρίλη στις 8 μμ(Σαλαμίνος 32 & Μητροπόλεως). Ένα ντοκιμαντέρ, μια ερευνητική εργασία, μια ιστορία με πολλές ιστορίες για την δημιουργία μιας βιώσιμης, αλληλέγγυας και αποκεντρωμένης οικονομίας. Κοινωνικά δίκτυα από τα κάτω που ξεπερνούν την ιδιωτικοποίηση και την ιεραρχία της εργασίας. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο. Εδώ και τώρα.
Στην Καταλονία, τα τελευταία χρόνια και σαν απάντηση στην συνεχιζόμενη οικονομική- κοινωνική- περιβαλλοντική κρίση, έχουν αναπτυχθεί, σαν τα μανιτάρια, κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών με στόχο την επανάκτηση της ζωής, των κοινών αγαθών, του ελεύθερου δημιουργικού χρόνου και των παραγωγικών διαδικασιών.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ ΣΥΝ+
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 2106127874

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Η ΘΥΣΙΑ» της Ε. Σαραντίτη


Εκδήλωση για τη παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η ΘΥΣΙΑ» της Ελένης Σαραντίτη, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνει την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου),η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αγγελική Βουλουμάνου, ενώ η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα.

«Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον αυτισμό»

 Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον αυτισμό» διοργάνωσε το Σάββατο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Σύλλογος γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Αναγέννηση» με την ευκαιρία της "Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό".
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, ενώ πραγματοποιήθηκε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης.
 Ο κ. Τσιπουράκης στην ομιλία του καυτηρίασε τη στάση και την αδιαφορία της Πολιτείας σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Με λόγια από καρδιάς απευθύνθηκε στα παιδιά και στις οικογένειές τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μεταφέροντας το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας στον καθημερινό αγώνα και στις προσπάθειες των αυτιστικών ατόμων.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 7:00 μ.μ.


Είκοσι οκτώ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτική συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 - Δημ. Μόσχα) σήμερα Τρίτη στις 19:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 N. 3852/2010.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Φωτίζουν το ... Μέλλον» Δήμος & OSRAM A.E.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διάσωση του περιβάλλοντος με έμφαση στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Η εκστρατεία της ευαισθητοποίησης ξεκινά σε πρώτη φάση από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου σε στενή συνεργασία με την εταιρεία λαμπτήρων OSRAM A.E, που είναι χορηγός αυτής της προσπάθειας, εφαρμόζει άμεσα το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Φωτίζουμε το Μέλλον».
Συγκεκριμένα, καλεί όλους τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες ότι έχουν περιθώριο μέχρι τις 8 Απριλίου 2011 να έχουν φέρει στα σχολεία τους λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας (πυρακτώσεως) , τους οποίους θα ανταλλάξουν με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει την υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα από 11 έως 15 Απριλίου να παραδώσει σε κάθε σχολείο ξεχωριστά τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, που αποτελούν μέρος της ευγενικής χορηγίας των 2880 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας που προσέφερε η OSRAM Α.Ε. στη Δημοτική Αρχή της πόλης.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απολογισμός Δράσης πρώτου 3μήνου

Συνεδριάζει στη 1:00 μ.μ. η Οικονομική Επιτροπή

Εξι θέματα θα απασχολήσουν την Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9
και Δ. Μόσχα). Τα θέματα για τα οποία θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις, είναι: 
1) Διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 285 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
2) Έγκριση πληρωμής της συνδρομής του 2011 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων “Eurocities”
3) Ετήσια Συνδρομή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποιότητας Q-Cities για το έτος 2011
4) Έγκριση πληρωμής της συνδρομής στο Διεθνή Οργανισμό ICLEI για την περίοδο 2010-2011
5) Ετήσια Συνδρομή στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας για το έτος 2011
6) Ετήσια Συνδρομή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το έτoς 2011