Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δευτέρα 14 Μαρτίου η Γ. Σ.του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

«Μένουμε Ελλάδα.. και Ζωγραφίζουμε»


Με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνεται Έκθεση Έργων Ζωγραφικής με ξυλομπογιά, με τίτλο: «Μένουμε Ελλάδα…& Ζωγραφίζουμε»
 της ‘Αντας Παπαντωνίου – Σολομώκου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 23 Μαρτίου 2011 και θα λειτουργεί καθημερινά από 10:30 – 13:30 και 17:30- 21:00. Τα Σαββατοκύριακα από τις 10:30 – 13:30 και 17:30 -19:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

                                      Β4 ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το Δ.Σ της Β4 ΝΟΔΕ και οι οργανώσεις της περιοχής επιρροής της, στα πλαίσια της ευαισθησίας του κόμματος για τον εθελοντισμό, το πράσινο και γενικότερα για το περιβάλλον καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αναδάσωσης που οργανώνουν, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Δ/νση Αναδασώσεων, ο Σύνδεσμός Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και ο ΣΚΑΙ.
Η μεγάλη δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις εκτάσεις που κάηκαν το 2009, κάτω από το Νοσοκομείο Πεντέλης της Κυριακής 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ.
                                    
                                                       Ο Πρόεδρος
                                                   Δημ. Καρλαύτης

Πρόσκληση Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αγ. Αθανασίου 31 Μαρούσι
Τηλ.-Fax 210-6142381
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7/3/2011

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου αξιολογώντας και την κρισιμότητα της κατάστασης σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στη συνάντηση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 με Φορείς και Παρατάξεις τη Παρασκευή 11/3/2011 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Σοφίας 9 @Δ. Μόσχα ) στο Μαρούσι.
Το Θέμα που θα συζητηθεί είναι η μη αποδοχή αναγνώριση της Προϋπηρεσίας για Βαθμολογική Εξέλιξη και για προαγωγή ,του Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους Ο.Τ.Α. με τις διατάξεις του άρθρου 269 του 3463/06 Κ.Δ.Κ

                                                    Για το Δ.Σ του Σωματείου

          Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας
Καλλιμάνης Νικόλαος                                                                     Κωνσταντάς Σπύρος
                                            Τηλέφωνα επικοινωνίας
                                       6979 960 088 Καλλιμάνης Νικόλαος
                                       6948 308 016 Κωνσταντάς Σπύρος
                                       6944 441 617 Μπόγδανος Σπύρος

Eκδήλωση τιμής στις γυναίκες αγωνίστριες

    

                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ,ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ.

Συνδιοργανώνουμε εκδήλωση τιμής, στις γυναίκες αγωνίστριες, που έδρασαν διαχρονικά από την Εθνική Αντίσταση ως και σήμερα.
Γυναίκες που έγραψαν φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού-γυναικείου κινήματος.
Τιμούμε τούς αγώνες του χθες και συνεχίζουμε.
Οι αγώνες του αύριο οι δικοί μας αγώνες να είναι πιο δυνατοί πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο που ανήκει σε μάς και τα παιδιά μας.
AΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΙΝΗ-ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00ΜΜ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 85, ΜΑΡΟΥΣΙ
Χωρίς σπόνσορες, καλλιτεχνικούς διευθυντές και εφέ, με μεγάλο χορηγό την αισιοδοξία, την αντίσταση, τον αγώνα, την ταξική πάλη και την πίστη πώς αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.
                                                ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
                                              Τα Διοικητικά Συμβούλια

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σεμινάρια διατροφής για γονείς

Tα Βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι εκδόσεις Κριτική διοργανώνουν μια σειρά συζητήσεων με θέματα γύρω από την παιδική διατροφή βασισμένα στα βιβλία του Κώστα Στοφόρου. Ο Κυριάκος Μελάς, Executive Chef και Ιδρυτής της 1ης Μαγειρικής Σχολής για παιδιά –Kids Cooking Club Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας και η Τίνα Αντωνίου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος θα μιλήσουν στους γονείς πάνω σε πολύ επίκαιρα θέματα διατροφής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες
για τα βιβλιοπωλεία Φλωράς στο Μαρούσι τηλ 210 8066377
 (Μιλτιάδου 16 & Ρόδου, 3 λεπτά από το σταθμό ΗΣΑΠ).

Αναβλήθηκε η τοποθέτηση της πεζογέφυρας

Αναβλήθηκε τελικά, λόγω αδυναμίας μεταφοράς της πεζογέφυρας από το χώρο παρασκευής (;) της, η προγραμματισμένη για σήμερα τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου διεξάγεται κανονικά.

Αποτελεσματική η ανταπόκριση του Δήμου στην κακοκαιρία

Με απόλυτη επιτυχία ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και κυρίως λόγω των σφοδρών ανέμων που τη συνόδευαν.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενο άμεσα στις κλήσεις των κατοίκων, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου και τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, παρενέβη άμεσα σε περίπου 65 περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η κοπή και απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών από δρόμους, σπίτια, αυλές, ενώ υπήρξαν και περιστατικά με δέντρα που είχαν καταπλακώσει αυτοκίνητα ή είχαν παρασύρει καλώδια της Δ.Ε.Η. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, είχαν απελευθερωθεί όλοι οι δρόμοι και είχαν αποκατασταθεί πλήρως τα όποια προβλήματα είχαν προκληθεί.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν ο Δήμος Αμαρουσίου και για την αντιμετώπιση των δυσχερειών από τη χιονόπτωση.

Kλειστά και σήμερα τα σχολεία

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα ολόκληρη η Αττική, καθώς ο δυνατός αέρας έχει σταματήσει από χθες το βράδυ και τα πάντα έχει καλύψει ένα λευκό στρώμα χιονιού. Στη διάρκεια της νύχτας έριχνε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Μαρούσι, Παλιά και Νέα Πεντέλη, τα Μελίσσια, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, το Λάυριο, τη Χασιά, τη Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική.
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στα βόρεια προάστια, καθώς λόγω του παγετού και του χιονιού οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί.
Αυτήν την ώρα οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω του χιονιού είναι:
Η λεωφόρος Πεντέλης προς Νέα Μάκρη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Η Λεωφόρος Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον 'Αγιο Πέτρο
Η λεωφόρος Πάρνηθος έχει κλείσει από το τελεφερίκ
Η Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι προς το Αττικό Άλσος
Η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια
Η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη Θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Aύριο η τοποθέτηση πεζογέφυρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Κηφισίας
Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Λ. Κηφισίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου από τις 11:00 μ.μ. περίπου, έως τις 07:00 π.μ. την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, λόγω τοποθέτησης της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων.
Οι οδηγοί με κατεύθυνση την Κηφισιά θα διέρχονται μέσω της Βασ. Σοφίας (διασταύρωση με Λ. Κηφισίας), ενώ οι οδηγοί με κατεύθυνση την Αθήνα θα στρίβουν δεξιά στην οδό Αριστοτέλους ( στο ύψος μετά το νοσοκομείο ΚΑΤ).
Άντρες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου θα διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ για το σκοπό αυτό θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση μέχρι το πέρας των εργασιών.

"Συγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου"

Τις επόμενες κινήσεις εξέτασε ο Σ.Π.Α.Π

Όλες οι δυνατότητες δράσης κατά τις επόμενες ώρες, καθώς η χιονόπτωση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, εξέτασε το συντονιστικό όργανο του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεδρίασή του υπό τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π στην Πεντέλη, με τη συμμετοχή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και των εθελοντών του Συνδέσμου, έγινε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα, και βάσει των νεότερων καιρικών δεδομένων, καταρτίστηκε το σχέδιο δράσης για τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, εξετάστηκε πώς θα αντιμετωπιστεί ο παγετός που ενδεχομένως θα προκληθεί στη διάρκεια της νύχτας και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στους βορειοανατολικούς δήμους του νομού.
Εκτός από τους τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση και όσο αυτή είναι σε εξέλιξη, συζητήθηκαν αναλυτικά και όλες οι περαιτέρω ενέργειες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση κάθε δυσχέρειες που έχει προκληθεί από την έκτακτη κακοκαιρία.

Συνάντηση Πατούλη με τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π

Συνάντηση με τους εθελοντές του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π) είχε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Νέα Πεντέλη, ο νέος Πρόεδρος και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να διαπιστώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Συνδέσμου σε όποια περίπτωση ανάγκης παρουσιαστεί στη διάρκεια της χιονόπτωσης και των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν αναγγελθεί ότι θα πλήξουν από τη Δευτέρα το βράδυ την Αττική, και ιδίως τα βόρεια προάστια του νομού.
Στη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Πατούλης με τους εθελοντές μέλη του Σ.Π.Α.Π, συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης αλλά και δόθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τον άριστο συντονισμό τους, για την άμεση ενεργοποίηση αλλά και αποτελεσματική επέμβαση τους σε όποια περίπτωση ανάγκης.
Ο κ. Πατούλης, ευχαριστώντας τους εθελοντές του Συνδέσμου για την πολύτιμη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε κάθε κρίσιμη περίσταση κατά τα προηγούμενα χρόνια, ζήτησε και σε αυτή την περίσταση να επιδείξουν την ίδια αποτελεσματικότητα προκειμένου οι δύσκολες αυτές ημέρες να παρέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τις περιοχές που πλήττονται από το κύμα του χιονιά.

Γιόρτασε τα Κούλουμα παραδοσιακά, ο Δήμος

Μαζί με τους πολίτες γιορτασε & εφέτος τα Κούλουμα ο Δήμος Αμαρουσίου, με μία πανέμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε την Καθαρά Δευτέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο "Σπύρος Λούης".
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών! Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν, διασκέδασαν και απόλαυσαν παραδοσιακές λιχουδιές, προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικής επχειρηματικότητας που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στην γιορτή της Καθαράς Δευτέρας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Καρλαύτης, Ν. Πέππας, Κ. Νταλούκας, η κα Γλ. Μοστρού
Ο κ. Πατούλης αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους για καλή Σαρακοστή, με τη διαβεβαίωση ότι παρά τις άσχημες συγκυρίες για όλους, ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσφέρει δημιουργικές διεξόδους, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεννήθηκε το 1904 στη Χαλκίδα, ο κορυφαίος Ελληνας μουσουργός Νίκος Σκαλκώτας, με πρωτότυπο έργο και διεθνή απήχηση. Η πιο γνωστή σύνθεσή του είναι οι «36 ελληνικοί χοροί για Ορχήστρα» (1934-1936).Ο Νίκος Σκαλκώτας  καταγόταν από την Τήνο και προερχόταν από οικογένεια μουσικών με το επίθετο Σκαλκώτος. Ο πατέρας του Αλέκος, φλαουτίστας στη Φιλαρμονική της Χαλκίδας, άλλαξε το επίθετο της οικογένειάς του σε Σκαλκώτας, χάριν ευφωνίας.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Δήμο


Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές. Παράλληλα, στο λεκανοπέδιο σημειώνονται διακοπές ρεύματος.
Η Πολιτική Προστασία και οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μετακινούνται αφού υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται επίσης σε περιοχές στον Υμηττό, την Πεντέλη, τον Άγιο Στέφανο, το Καματερό, τα Βριλήσσια, την Καλογρέζα και το Ντράφι.
Η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, στη Λ. Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς το Δερβενοχώρι καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Άνοιξη.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι και Μαρούσι.
Ο Δημος Αμαρουσίου με Δελτίο Τύπου που εξεδωσε γνωστοποιεί ότι "λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ανέμων 10 μποφόρ, σπάσιμο κλαδιών και επιδείνωση του καιρού κατά τις επόμενες ώρες, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 τα σχολεία – δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου".

Στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στις 3:30, η κηδεία του Γ. Πόρτολου

 Σήμερα Τρίτη στις 3.30 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι,  θα γίνει η κηδεία του επί σειρά ετών δημοτικού συμβουλου Αμαρουσίου Γιώργου Πόρτολου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πόρτολος στις εκλογές του 1998 διεκδίκησε το Δημαρχιακό αξίωμα, κατεβαίνοντας επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι, προσφορά & δημιουργία».

Το "ΠΑΡΑΤΗΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" συλλυπείται θερμά την οικογένειά του.

Αγωνιστικός ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Πλούσια είναι η δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι Σύλλογοι Γυναικών στις γειτονιές μπροστά στον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μάρτη. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται:
Την Τετάρτη 9 Μάρτη:
-- Στις 9 π.μ. εξόρμηση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου - Πεύκης στη Λαϊκή του Δήμου Πεύκης.
Την Πέμπτη 10 Μάρτη:
-- Στις 7 π.μ., εξόρμηση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου - Πεύκης στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Το Σάββατο 12 Μάρτη:
-- Στις 7 μ.μ. εκδήλωση των Συλλόγων Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου - Πεύκης, Μελισσίων, Κηφισιάς με θέμα «8 Μάρτη Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας» στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στο Μαρούσι (Βασ. Σοφίας 85).
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προετοιμασίες του ΣΠΑΠ για την κακοκαιρία

Η έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση για την  αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της νέας Διοίκησης του ΣΠΑΠ, που έγινε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο νέος Αντιπροέδρος του ΣΠΑΠ, Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κώστας Ιωαννίδης, τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Ν. Παναγιώτου Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Π. Μακρής Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, Π. Μπόλλας Δημ. Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Βλ. Σιώμος Δημ. Σύμβουλος Πεντέλης, Κ. Κοντάκης Δημ. Σύμβουλος Διονύσου.
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Τσιπουράκης, Επ. Κατσιγιάννης, ο Δημ. Σύμβουλος Β. Κόκκαλης, ο Γ. Γ. Μ. Χρηστάκης και ο Νομικός Σύμβουλος Π. Γρέγος.

Παραιτήθηκε… χορτάτος ο Ι. Ραχωβίτσας!

Στη γνωστή ψαροταβέρνα «Ψάριστον» πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, αποφάσισαν(σύμφωνα με τοtroktiko.eu) το να «πνίξουν» την οδύνη τους για το θάνατο … των δύο αστυνομικών ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ και ο προϊστάμενος της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο Ι. Ραχωβίτσας με τη σύζυγό του, τη συνοδεία του και τον Γ. Σταυράκη, γεύτηκαν τα εκλεκτά εδέσματα της γνωστής ψαροταβέρνας και απ’ ό,τι φαίνεται ξεχάστηκαν για λίγο.

Πρόστιμo από τον ΕΦΕΤ στο "CHINA HOME"

Πρόστιμα συνολικού ύψους 558.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 94 επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ σε άλλες παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στο Μαρούσι, ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο € 12.000 στην επιχείρηση παρασκευής - διανομής έτοιμου φαγητού κατ' οίκον "CHINA HOME" που βρίσκεται στην οδό Αγίας Ελεούσης 106 και Μαραθωνοδρόμων
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εστέφθη "Αυτοκράτωρ" στο Πεντελικό!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είναι από χθες ο νέος  "Αυτοκράτορας" στο Πεντελικό.
 Κατα την εκλογική διαδικασία(στην οποία ψήφισαν εκλέκτορες από τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου), κατόρθωσε να υπερισχύσει  του αντιπάλου του και επί σειρά ετων προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, με ψήφους 31 εναντι 12 !!! Αυτό σημαινει απλά ότι για την επόμενη διετία Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), θα είναι ο Δήμαρχος της πόλης μας. Αμέσως μετά την ανάδειξή του στο Προεδρικό αξίωμα, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Εκλεκτορικό Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του και υπογράμμισε: «Να είστε σίγουροι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει ο ΣΠΑΠ να αποκτήσει μία νέα δυναμική, ώστε η προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού, αλλά και των άλλων «πράσινων» χώρων στους Δήμους μέλη μας, να γίνει υπόθεση όλων μας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ΣΠΑΠ πάμε όλοι μαζί. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας. Για τον Δημήτρη Στεργίου πάντα υπάρχει μια θέση σε αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο δεν περισσεύει, αλλά είναι απαραίτητος και ζητώ να είναι κοντά μας.»
Ο σχεδιασμός του νέου Προέδρου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Μετέωρο το Mall στο Μαρούσι

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ

Στον αέρα βρίσκεται το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, σύμφωνα με εισήγηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του 2003 που επέτρεψε την ανέγερσή του.
Η πρόταση του συμβούλου Επικρατείας Ν. Ρόζου ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες ανατροπές, καθώς βάζει φραγμό στη μεθόδευση να περνάνε πολεοδομικές ρυθμίσεις με νόμο στη Βουλή προκειμένου να αποφεύγεται ο δικαστικός έλεγχος. Σε αντίθεση με την πάγια νομολογία που επιτρέπει την προσβολή στο ΣτΕ μόνο διοικητικών πράξεων, ο κ. Ρόζος προτείνει να μπορεί να ελέγχεται ευθέως ένας νόμος για το αν είναι αντισυνταγματικός ή όχι, ώστε να μη φαλκιδεύεται το δικαίωμα του πολίτη για δικαστική προστασία.

Α΄ βραβείο για το Media Markt Αμαρουσίου

Το Α’ Βραβείο στην Εξυπηρέτηση Πελατών, στην κατηγορία Αλυσίδες, έλαβε το κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt στο Μαρούσι, από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ). Η απονομή των συγκεκριμένων βραβείων, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, έχει ως στόχο την ανάδειξη των καταστημάτων λιανικού εμπορίου με την καλύτερη οργάνωση και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Εκ μέρους της αλυσίδας Media Markt, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής του καταστήματος.

Λούκα & Μ.Κ.Ο εναντίον της Παιδικής Φτώχειας !

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις, ΜΚΟ για κοινή δράση

Πρόσκληση - κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της παιδικής φτώχιας τα προβλήματα των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απηύθυνε την 28η Φεβρουαρίου η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο «Κοινωνικώς Επιχειρείν 2011: Υπευθυνότητα, Συνεργασία, Προοπτική», που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πολιτιστικό κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι.
Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η συνέργεια της Πολιτείας και της Κοινωνίας αποτελεί αναγκαιότητα» και πρόσθεσε ότι «οι σαφείς δεσμοί της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, οι κοινά αποδεκτές αξίες, οι κοινοί κοινωνικοί κώδικες που έχουν τα μέλη ενός κοινωνικού δικτύου είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις κοινές προσπάθειες για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Γ. Μανιάτη για τα έργα στο Μαρούσι

 Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Γιώργου Μανιάτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Ν. Πέππα και στενών συνεργατών, στο Δημαρχείο, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε από τον κ. Πατούλη για τα έργα που υλοποιούνται στην πόλη του Αμαρουσίου, καθώς και για εκείνα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον όσα του εξέθεσε ο κ. Δήμαρχος και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπει στη καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην πόλη και είναι προς όφελος των κατοίκων.