Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Tην Τετάρτη η διαμαρτυρία των Εμπόρων στο MALL


Τραγικά αδιέξοδα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς, πέρα από την πτώση της ζήτησης, που συνεπάγεται και μείωση του τζίρου, και τις δυσλειτουργίες στις αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κυβερνητικές αποφάσεις (φορολογικό, άνοιγμα αγορών κ.λπ.) και κυρίως με την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων.
         Συζήτηση για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο

Τα λουκέτα είναι πλέον καθημερινά και η λειτουργία χιλιάδων ακόμη επιχειρήσεων θεωρείται επισφαλής, με άμεσες συνέπειες στην απασχόληση και στον κοινωνικό ιστό.
Η πρόσφατη έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κατέγραψε όχι μόνο τις επιπτώσεις από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική, αλλά και δυσοίωνες προβλέψεις για το αμέσως προσεχές διάστημα...
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αποφάσισε να ξεκινήσει αύριο τριήμερο κινητοποιήσεων με διάφορες δράσεις ενημέρωσης αλλά και διαμαρτυρίας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23/2, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αν και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων μόνο κατά τη διάρκεια της πορείας. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ συζητεί σήμερα το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε οργανωμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.
Σε σχέση με το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης ιλώντας στην "Αυγή" της Κυριακής ανέφερε ότι πρέπει να κινήσουμε την προσοχή για να ακουστούμε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει “κόντρα” με συλλόγους, “δεν επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν”, και μάλιστα ανέφερε ότι ήδη 150 καταστήματα του κέντρου της Αθήνας έστειλαν στην ΕΣΕΕ επιστολή ότι θα σταθούν στην προσπάθειά της. Στον Πειραιά οι έμποροι διαμαρτύρονται διοργανώνοντας καμπάνια αιμοδοσίας με συμβολική διάσταση, δηλώνοντας ότι “δίνουμε λίγο από το αίμα μας”, ενώ στο Μαρούσι ο εμπορικός κόσμος θα προβεί σε διαμαρτυρία με συγκέντρωση έξω από το Mall.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α2 ΑΝΤΡΩΝ ΒΟΛΛΕΫ

Μετά από τρεις σερί ήττες, ο Οδυσσέας πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και με το άνετο 3-0 επί της Νίκης διατήρησε τη θέση του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Οδυσσέας Αμαρουσίου(φωτό) - Νίκη Αιγινίου 3-0 (25-12, 25-20, 25-19)
Οδυσσέας Αμαρουσίου (Μάρκος Κωβαίος): Κρέτσης, Κούνας, Χριστοδούλου, Παπαδόπουλος Χ., Μανιόπουλος, Δημητρίου, Σιόλας (λ), Τσουνάς, Αραμπατζής, Ηλιόπουλος, Μπαλογιάννης
Νίκη Αιγινίου (Αντώνης Παπαδόπουλος): Γάτσης, Αναστασιάδης, Φίνος, Θολιώτης, Καστριάκος, Κρασνιέφσκι, Τσιουμπλής (λ), Ράπτης, Γεωργόπουλος Β., Μωυσίδης, Βασιλάκος


ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου 1-3 (23-25, 27-29, 25-23, 19-25)
ΣΠΑ Καρδίτσας - Μίλων 3-2 (21-25, 25-17, 25-17, 22-25, 15-5)
Παναχαϊκή - Μεταμόρφωση 3-1 (25-15, 25-18, 20-25, 25-20)
Νέα Μουδανιά - Γαλαξίας 0-3 (11-25, 16-25, 9-25)
Κόροιβος Αμαλιάδας - Παμβοχαικός 0-3 (13-25, 15-25, 17-25)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Φοίνικας Σ. 40 (41-9)
2.Παμβοχαϊκός 39 (40-10)
3.Παναχαϊκή 26 (33-23)
4.Μίλωνας 25 (30-24)
5.Οδυσσέας 24 (30-23)
6.Μεταμόρφωση 23 (27-22)
7.ΣΠΑ Καρδίτσας 22 (29-26)
8.Νίκη Αιγινίου 16 (23-33)
9.Κόροιβος 14 (21-34)
10.Γαλαξίας 14 (19-31)
11.ΑΕΚ 9 (19-36)
12.Ν.Μουδανιά 0 (2-42)

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ PARTY

 Γονείς και παιδιά μας ρωτάτε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά τα εκτάκια, αν θα γίνει αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο και η απάντηση είναι πως ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ θα γίνει!
...και προβλέπεται πολύ γλέντι και χορός...
Γι' αυτό παιδιά ετοιμάστε τις πιο διασκεδαστικές και πρωτότυπες μεταμφιέσεις σας και ελάτε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το πρωί στο σχολείο.
Επίσης φέτος περιμένουμε και πολλούς εθελοντές γονείς γιατί η επιτυχία του party μας είναι στο χέρι όλων!
Επίσης τα εκτάκια να βγάλουν φωτογραφίες για να τις βάλουμε στο αναμνηστικό τους άλμπουμ.
Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει...
http://dekato-dimotiko-amarousiou.blogspot.com/2011/02/party.html

Λύσεις στα προβλήματα του Πειραματικού Λυκείου & Γυμνασίου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου και Γυμνασίου Αναβρύτων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, παρουσία των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα, Επ. Κατσιγιάννη και του Δημοτικού Συμβούλου με αρμοδιότητα την επαφή με τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης Δ. Καρλαύτη, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, κατά την οποία η Διοίκηση διαβεβαίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα αιτήματά τους που αφορούν στα σχολεία και στο περιβάλλοντα χώρο και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου θα εξετασθούν και θα δοθούν άμεσα λύσεις.
Ειδικότερα, οριστική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο θα δώσει η πεζογέφυρα που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί επί της Λ. Κηφισίας. Στο μεταξύ, με παρέμβασή του ο Δήμος προς την Τροχαία Κηφισιάς θα ζητήσει να διατεθεί ένας τροχονόμος για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.
Επίσης, στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του ταμλπό και της στεφάνης στις μπασκέτες των σχολείων. Παράλληλα, θα προχωρήσει και πάλι στον καθαρισμό του θεάτρου και του περιβάλλοντα χώρου, τον οποίο πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ πρόσφατα έγινε και η συντήρηση των προαύλιων χώρων του σχολείου.
Στο ζήτημα της απομάκρυνσης του αμιάντου από το κλειστό γυμναστήριο και την επαναλειτουργία του γυμναστηρίου, η Διοίκηση ενημέρωσε το σύλλογο ότι με πρόσφατο έγγραφό του έχει ζητήσει να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Σχετικές ενέργειες έχουν γίνει επίσης από την πλευρά του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΟΣΚ για το θέμα της αντικατάστασης των παραθύρων και την αλλαγής της στέγης του ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, όπου ζητείται να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και να αναληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Λαχανόκηποι σε δημοτικά σχολεία !!!

Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε στους μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου η ιδέα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, να δημιουργήσουν και να φροντίσουν το δικό τους κήπο με λαχανικά στην αυλή του σχολείου τους, ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου, ξεκινάει πρόγραμμα για να δημιουργηθούν λαχανόκηποι στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Η δράση εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Έπειτα από το συντονισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, του Τμήματος Πρασίνου, του Γραφείου Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων του Δήμου, και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, επιτροπή ήδη βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης του χρονοδιαγράμματος για τη δημιουργία του λαχανόκηπου σε κάθε δημοτικό σχολείο του δήμου που πληροί τις προϋποθέσεις φύτευσης. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, θα μιλήσουν στα παιδιά για τα λαχανικά, θα τους παραδώσουν σπόρους, φυτά και κηπευτικά εργαλεία, και θα τα καθοδηγήσουν να σπείρουν και να φυτέψουν τα δικά τους ζαρζαβατικά, τα οποία θα ποτίσουν, θα περιποιηθούν και θα συλλέξουν, όταν θα είναι έτοιμα προς βρώση. Με την ολοκλήρωσή του, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τη βράβευση των τριών καλύτερων λαχανόκηπων!
Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας στο 10ο δημοτικό σχολείο, για να φτιάξουν οι μαθητές το δικό τους κήπο με λαχανικά, αγκαλιάστηκε από τα παιδιά. Για αυτό, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τους Νέους του Δήμου μας, αποφασίσαμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων την ευκαιρία, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, να έλθουν σε γνωριμία με τα διάφορα βότανα και λαχανικά και σε επαφή με τη φύση καλλιεργώντας τα δικά τους λαχανικά μέσα στο σχολείο τους».
Τη δράση, σε όλα τα στάδιά της, θα συντονίζουν και θα επιβλέπουν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, παρέχοντας οποιαδήποτε πληροφόρηση ή καθοδήγηση.

«Βράζουν» οι κάτοικοι για την απόφαση του ΣτΕ

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές συλλόγων & κατοίκων από το 2006 δημιουργώντας τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων του Αμαρουσίου για την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε νόμιμη την παραχώρηση του πρώην Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στη LAMDA DEVELOPMENT. Νόμιμη κρίθηκε με ψήφους 38-3, από τη διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η παραχώρηση στην εταιρεία Lamda Development για 40 χρόνια του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), επί της Λεωφ. Κηφισιάς στο Μαρούσι, που χρησιμοποιήθηκε κατά του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς αναμένεται να καθαρογραφεί και επίσημη έκδοση της απόφασης, το σκεπτικό είχε να κάνει με τη δυνατότητα μετατροπής της χρήσης γης από αθλητικό σε επαγγελματικό χώρο ή χώρο ψυχαγωγίας, με την αιτιολογία ότι έτσι «προάγεται ο πολιτισμός».
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2006 υπεγράφη σύμβαση, μεταξύ της δημόσιας εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα και της εταιρείας Lamda - Δομή. Σύμφωνα με αυτήν, τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης παραχωρήθηκαν, για να μετατραπούν σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα (το σημερινό Golden Hall), παρά το γεγονός ότι ο χώρος βρισκόταν εντός του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Σταδίου.
Λίγο αργότερα, πάντα την ίδια χρονιά, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου, καθώς και 28 κάτοικοι του Αμαρουσίου (μεταξύ αυτών οι Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και Δορύλαος Κλαπάκης) προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η μίσθωση του κέντρου, ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία. Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει στο κράτος το δικαίωμα να παραχωρεί δημόσιες εκτάσεις σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, πολύ περισσότερο όταν η νομοθεσία προβλέπει ότι το Κέντρο Τύπου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης, υποστήριζαν ότι για την ανέγερση του Κέντρου Τύπου δεν εκδόθηκε η απαιτούμενη οικοδομική άδεια, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ διαμαρτύρονταν για βλάβη του περιβάλλοντος και επιδείνωση του κυκλοφοριακού.
Η Ολομέλεια, δεχόμενη την εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας Ειρήνης Σαρπ, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, ενώ έκρινε ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια, που ουδέποτε ανακλήθηκε, ούτε ακυρώθηκε και είχαν προβλεφθεί οι μετα – ολυμπιακές χρήσεις του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για μια σειρά παρόμοιων περιπτώσεων στο Μαρούσι και γενικά ανά την Ελλάδα, όπου πιθανότατα να ανεγερθούν εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ επιταχύνει τις διαδικασίες εφαρμογής του περίφημου επενδυτικού νόμου Fast Track και την υπαγωγή σε αυτόν διαφόρων αντιστοίχων μελετών, για κατασκευή κτιρίων εμπορικής χρήσης και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή δόμησης. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, η εκδίκαση της υπόθεσης του The Mall στο Ψαλίδι παραπέμπεται στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πλέον αρμόδιο για να κρίνει την συνταγματικότητα της ανέγερσής του. Του Κωσταντίνου Μιλόβα





Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πρόβλημα και στη Χωματιανού από το κυκλοφοριακό


Είμαι κάτοικος της οδου ΧΩΜΑΤΙΑΝΟΥ στον Αγ.Θωμά. Ο δρόμος μας αντιμετωπίζει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα,διότι χρησιμοποιείται σαν παράδρομος ή καλύτερα δρόμος διαφυγης απο οσους κινούνται στην Αμαρυσιας Αρτέμιδος με κατευθυνση απο MALL πρός Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Δηλαδή οσοι έρχονται απο την Αμαρ.Αρτέμιδος και θέλουν να βγουν Λ.Κηφισίας με κατέυθυνση προς κέντρο αντι να περιμένουν στο φανάρι,στρίβουν δεξιά στην Δημοκρίτου και μετά αμέσως αριστερά στην Χωματιανού ( μονόδρομος προς Λ.Κηφισίας),και βγαίνουν Λ.Κηφισίας.Την διαδρομή αυτή στην Χωματιανού την κάνουν με μεγάλη ταχύτητα για να προλάβουν ( δεν ξέρω τι), με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος ατυχημάτων σε ολους εμάς που ζουμε στο δρόμο αυτό.Νομίζω μια απλή αλλαγή της μονοδρόμισης του εν λόγω δρόμου θα έλυνε το πρόβλημα,διότι θα απέτρεπε την κίνηση αυτή σε όσους βέβαια δεν θα τον παραβιάζουν.
Καλό θα ήταν να τοποθετηθούν και ‘σαμαράκια’ για να αποτρέπουν τις μεγάλες ταχύτητες,μέχρι να γίνει κάτι σαν αυτό που προτείνω.
Β.Κρινής
http://agiosthomasnews.blogspot.com/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διορισμένο golden boy, ο Μπρέγιαννης !!!

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Α. Μπρέγιαννη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και διορισμένου golden boy από την Κυβέρνηση του μνημονίου σε εταιρεία του Δημοσίου, «για Διοίκηση που παράτησε την πόλη», θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι
Πρώτον, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει σήμερα μια αποτελεσματική Δημοτική Αρχή, που παράγει έργο σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μπρέγιαννης, το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι πολύ πρόσφατα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Διοίκηση Πατούλη με ποσοστό 57%. Ποσοστό πρωτόγνωρο στην ιστορία του Αμαρουσίου.
Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου κάνει καθημερινό αγώνα για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών μας. Και το κάνει αυτό σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με λιγότερους πόρους, αφού η κρατική χρηματοδότηση προς τους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης μειώνεται από την Κυβέρνηση. Με λιγότερο προσωπικό, αφού με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων στο Δήμο μας. Με καθυστερήσεις κρίσιμων έργων, αφού με ευθύνη της Πολιτείας έχουν κολλήσει όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση αντικαθιστά το ΘΗΣΕΑ. Αντί λοιπόν ο κ. Μπρέγιαννης να απευθύνει τα παράπονα του στο Δήμαρχο, όπως συνηθίζει, να παραπονεθεί στην κυβέρνηση του μνημονίου την οποία υπηρετεί, από την ακριβοπληρωμένη καρέκλα του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου σε δημόσια επιχείρηση.
Τρίτον, καταλαβαίνουμε ότι έχει ενοχληθεί , όπως κι άλλα κυβερνητικά στελέχη ,από τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον αγώνα που κάνει για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους έλληνες πολίτες. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ποτέ δεν απαρνήθηκε την ιατρική και επιστημονική του ιδιότητα και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε και στο μέλλον. Αφήνουμε τον κ. Μπρέγιαννη να υπερασπίζεται το νόμο του κ. Ραγκούση για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, που μόνο στην Ελλάδα ισχύει και μόνον για τους Δημάρχους. Φαίνεται ότι ο κ. Μπρέγιαννης υιοθετεί κι αυτός, όπως και ο Υπουργός Εσωτερικών, το μοντέλο του ανεπάγγελτου ή κρατικοδίαιτου Δημάρχου. Που ήταν ο κ. Μπρέγιαννης όταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έπαιρνε ξεκάθαρα θέση ενάντια στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών , που επέβαλε νέα χαράτσια σε βάρος όσων συμπολιτών μας είχαν πιστέψει την κυβέρνηση και δήλωσαν τους ημιυπαίθριους χώρους τους; Και απαιτούσε η αύξηση των πόρων της Αυτοδιοίκησης να μην προέλθει γι άλλη μια φορά από νέο ξεζούμισμα των νοικοκυριών;
Τέταρτο, στον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει εγκαταλείψει την πόλη, του απαντάμε ότι η αλήθεια βρίσκεται έξω , στις γειτονιές του Αμαρουσίου. Ας κάνει μια βόλτα στις γειτονιές για να δει τις καινούριες παιδικές χαρές , τους 14 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το δημοτικό μας ασθενοφόρο, το νέο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό που φώτισε επιτέλους το Μαρούσι μας. Τις ανακατασκευασμένες πλατείες. Τους καθαρούς από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δρόμους, κι όχι αυτούς που μας άφησε ο κ. Μπρέγιαννης ως στέλεχος της διοίκησης Τζανίκου.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ασχολείται και δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Αφήνουμε τον κ . Μπρέγιαννη να απολαύσει τα προνόμια του διορισμένου, από την κυβέρνηση του μνημονίου, golden boy.
Άλλωστε, δεν θα τα απολαμβάνει για πολύ καιρό ακόμα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


                         «Παράτησαν την πόλη»

Του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη
δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου

Η τακτική της διοίκησης να αφήσει εδώ και δυόμιση μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προεδρείο αρνούμενη τις επιλογές των προσώπων της μειοψηφίας, πέραν του ότι δείχνει τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ταυτόχρονα αποτελεί και προσβολή των θεσμών. Το χειρότερο όμως όλων είναι πως ο κ. Πατούλης και η παράταξή του, εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν παρατήσει και την ίδια την πόλη.
Ενώ λοιπόν τα προβλήματα τρέχουν και διογκώνονται καθημερινά (καθυστερήσεις κρίσιμων έργων, ελλείψεις σε υπηρεσίες, εργαζόμενοι, οικονομικά, εσωτερικές συγχωνεύσεις βάσει Καλλικράτη κ.λπ.) ο κύριος Δήμαρχος γυρνάει από κανάλι σε κανάλι για να “διεκδικήσει” τα συντεχνιακά του αιτήματα ως γιατρός. Θα έπρεπε να γνωρίζει βέβαια πως από την στιγμή που κάποιος εκλέγεται Δήμαρχος, πέραν του ασυμβίβαστου που ορίζει ο νόμος, έχει ορκιστεί και οφείλει να υπηρετεί την πόλη και του πολίτες της και όχι να εγκαταλείπει τα καθήκοντά του για να υποστηρίξει τα αιτήματα του προηγούμενου επαγγέλματός του.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1883 γεννήθηκε ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. [θαν. 26/10/1957]

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ…

Ρεσιτάλ τραγουδιού με την Λίλιαν Τσατσαρώνη το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου (20.30) στο «Ιδιόμελο»
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με αγαπημένα τραγούδια ποικίλα, γοητευτικά, γνωστά και άγνωστα που αναζητούν τόπους και τρόπους του Έρωτα. Από τον George Gerswin, μέχρι τον Κώστα Γιαννίδη, από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τον Νικηφόρο Βρετάκο και τη Μυρτιώτισσα, η περιήγηση θα έχει τις εκπλήξεις της, πάντα με την ανάσα του ερωτικού ρεμβασμού.
Τραγούδι: Λίλιαν Τσατσαρώνη
πιάνο: Δήμητρα Κακάκη
απαγγελία: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου
είσοδος: 10 ευρώ
Διεύθυνση:

Ελευθερίου Βενιζέλου & Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι
τηλ: 220 68 17 042

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στη γεμάτη από φίλους και μέλη της, αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα της.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Λευτέρης Μαγιάκης ο οποίος, αφού ευχήθηκε τους προσκαλεσμένους, μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι τα προβλήματα, από την προχειρότητα, με την οποία συντάχθηκε ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση, ο περίφημος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, είναι ήδη ορατά καθώς:
1. Ο Δήμος είναι ουσιαστικά ακέφαλος, αφού οι δημαιρεσίες ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές δεν έχουν ολοκληρωθεί.
2. Οι μη ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν, των εργαζομένων στο Δήμο, έχει δημιουργήσει άλυτα προβλήματα σε πολλές από τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως
3. Με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την επικείμενη οικονομική επιτήρηση που θα επιβληθεί, η πρόθεση να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση τομείς της δραστηριότητας του, είναι εμφανής.
Κλείνοντας τόνισε πως πέρα από την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», απαιτείται η εγρήγορση και αγωνιστικότητα όλων των δημοτών για αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Ακολούθησε ενημέρωση για την «Εθελοντική πρωτοβουλία για το Δάσος Συγγρού» από τον επικεφαλής της, Τάκη Μηλιό.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εκ βαθέων τοποθέτηση της γνωστής δημοσιογράφου της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ κυρίας Χαριτίνης Ρασιά, η οποία κάλεσε τη Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», αλλά και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν κατά της απάνθρωπης, αντικοινωνικής και προδοτικής για τη χώρα κυβερνητικής πολιτικής.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ «Καντίρ, ένας Αφγανός Οδυσσέας» από τη σκηνοθέτιδα κυρία Αννέτα Παπαθανασίου. Το ντοκιμαντέρ, που έχει βραβευθεί ως καλύτερο Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Roma Fiction TV Festival 2008, φαινομενικά πραγματεύεται την ιστορία του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα που βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα, και το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα που άφησε. Κάτω από την επιφάνεια όμως, το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου παρουσιάζει τη γυμνή αλήθεια της μετανάστευσης.
Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων κυρίες Δημ. Κρεκούκια, Πόπη Οικονομίδου και Λένα Προεστάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ικανοποίηση εργαζομένων

Μόνιμη και σταθερή εργασία αποκτούν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα κατά τη μεταφορά τους από τον Οργανισμό Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Με απόφαση του κ. Δημάρχου και μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργασίας μεταφέρονται σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο Αμαρουσίου.
Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στο Δημαρχείο, ο κ. Πατούλης υπέγραψε το πρακτικό της ανάληψης υπηρεσίας από τους εργαζόμενους, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «με την τακτοποίηση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργασίας διασφαλίζουν σταθερή δουλειά και μόνιμο εισόδημα για τις οικογένειες τους. Με σειρά ενεργειών δώσαμε λύση σ’ ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, που αφορούσε εκατοντάδες εργαζομένους τόσο στον Οργανισμό Εργασίας, όσο και στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου».
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις θερμότατες ευχαριστίες τους στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος όπως δήλωσαν με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπιά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα που αντιμετώπιζαν επί σειρά ετών και αφορούσε το εργασιακό μέλλον τους.

Συνάντηση Γ. Πατούλη με το Σύλλογο «Η Κασταλία»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβούλιου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και μέλη της Διοίκησης, στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011.
Εκ μέρους της Διοίκησης στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Ν. Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επ. Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας & Συγκοινωνίας Γ. Ζήκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την επαφή με τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης Δ. Καρλαύτης και η Δημοτική Σύμβουλος με αρμοδιότητα την επαφή με τους πολίτες Ρ. Χαλιώτη.
Κατά τη συνάντηση εκ μέρους του Δημάρχου, τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν αναλυτικά και έδωσαν απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν το Σύλλογο.
Μεταξύ άλλων, στο θέμα της ανανέωσης του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας που ετέθη από την πλευρά του Συλλόγου διευκρινίστηκε ότι ένας από τους λόγους που επιβάλει την εφαρμογή χαμηλού κομίστρου στους χρήστες της Δημοτικής Συγκοινωνίας που δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Αμαρουσίου είναι να εξασφαλισθούν πρόσθετοι πόροι με τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί η ανανέωση του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας και η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, γεγονός που ο σύλλογος αντιμετώπισε πολύ θετικά.
Όσον αφορά στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, η Διοίκηση εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι μετά την εφαρμογή του μέτρου, οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τόπους στην εφαρμογή του σχετικό με την στάθμευση των μονίμων κατοίκων θα αντιμετωπισθεί σε συνεννόηση με τους κατοίκους.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα.

Εκπαιδευτικός Καλλικράτης

H ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
"ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" ενημερώνει ότι την Τετάρτη 16 - 2 - 2011 υπέβαλε την παρακάτω πρόταση προς το Δ. Σ. Αμαρουσίου (Αρ. Πρ. 010335 της 16-2-2011), με στόχο να εγγραφεί το θέμα στην Η. Δ. της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να ληφθεί απόφαση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ και της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα των συμπτήξεων - συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων.
                                              
Μαρούσι 16 – 2 – 2011
Προς: Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου
Κο Γαρδέλη Επ.

Το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δημοσιοποίησε στις 27 – 1 – 2011, εγκύκλιο με θέμα «Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011 – 2012». Με βάση αυτή την εγκύκλιο, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, να διαμορφώσουν και να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις έως τις 25/2, παίρνοντας υπόψη τους μεταξύ άλλων ότι «οι κτιριακές υποδομές, οι συντηρήσεις, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και οι μετακινήσεις των μαθητών, περνούν πλέον στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων». Με την ίδια λογική, οι Περιφερειακοί Διευθυντές, καλούνται να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις τους με τους αρμόδιους διοικητικούς φορείς, αλλά και «τους λοιπούς εκπαιδευτικούς ή μη φορείς και τους ΟΤΑ» καθώς «η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων θα συντελέσει στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».
Από την πλευρά μας ως Δημοτική Παράταξη, που εκπροσωπεί τους Δημότες του Αμαρουσίου, θεωρούμε ότι οι αποφάσεις αυτές του ΥΠΔΒΜΘ θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη Δημόσια – Δωρεάν Παιδεία και πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου πρέπει να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, καταδικάζοντας την πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ.
Σας υποβάλλουμε σχέδιο απόφασης για να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου και παρακαλούμε για την εγγραφή του θέματος στην Η. Δ. της συνεδρίασης του επόμενου Δ. Σ.
• Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων.
Τέτοια μέτρα, σημαίνουν για μας, υποβάθμιση του σχολείου της γειτονιάς, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και διαμόρφωση πληθωρικών τμημάτων, ένταξη των πολυθέσιων δημοτικών σχολείων που θα προκύψουν στο αποτυχημένο και αντιεκπαιδευτικό μοντέλο των 800 σχολείων «αναμορφωμένου προγράμματος». Όλα αυτά, συνεπάγονται την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, περισσότερα μορφωτικά ελλείμματα για τους μαθητές, περισσότερα βάρη για τους γονείς.
• Είμαστε αντίθετοι, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων, στην υποβάθμιση - κατάργηση των σχολικών επιτροπών, στην κατάργηση του ΟΣΚ και του ΟΕΔΒ.
• Απέναντι στο φθηνό σχολείο του μνημονίου και της αγοράς, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Διεκδικούμε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (1:20 στην πρωτοβάθμια). Θεωρούμε απαράδεκτη την πολιτική δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών την προηγούμενη χρονιά. Διεκδικούμε άμεση έκτακτη χρηματοδότηση όλων των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Είναι προφανές ότι, όποιος φορέας συναινέσει στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, θα έχει μερίδιο της ευθύνης των εξελίξεων και των αρνητικών συνεπειών στους μαθητές.
Είναι αυτονόητο, ότι οι συμπτύξεις τμημάτων και η μετατροπή των νέων πολυθέσιων σε σχολεία «νέου ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος» δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Δήμων. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι το σχέδιο συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων αποτελεί προϋπόθεση και ανοίγει το δρόμο για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πρέπει να συντελέσει σε τέτοια μέτρα, αντίθετα πρέπει να συμπλεύσει με τις θέσεις και προτάσεις των θεσμοθετημένων φορέων των εκπαιδευτικών και των γονέων, στη μάχη για τη διατήρηση και διεύρυνση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης ή οποία πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από την πολιτεία.
Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Δάσκαλος
Αιρετός και ανακλητός εκπρόσωπος
της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

4o συνέδριο “Κοινωνικώς Επιχειρείν”

  Σημαντικοί ομιλητές
 Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εορτάζει αυτή την περίοδο τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Ανάμεσα στις διάφορες προγραμματισμένες δράσεις για τον εορτασμό – και η πλέον σημαντική – είναι η διοργάνωση συνεδρίου στην Αθήνα με τίτλο “Κοινωνικώς Επιχειρείν 2011: Υπευθυνότητα-Συνεργασία-Προοπτική», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα γίνει την 28η Φεβρουαρίου 2011 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο “ΔΑΪΣ”Οδός Μεσογείων 151Παράδεισος Αμαρουσίου (δίπλα στα εκπαιδευτήρια Δούκα).
Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τη σημερινή συγκυρία και την ανάδειξη προοπτικής για το μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα θα εστιαστεί αφενός στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές εξελίξεις για την ΕΚΕ και στο υπό διαμόρφωση όραμα για το 2020 και αφετέρου στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αυτές και στον ρόλο που παίζουν στην οικονομία και την κοινωνία, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη επιχειρηματικών οργανώσεων που εκπροσωπούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πανεπιστημιακούς, συνδέσμους νέων επιχειρηματιών, στελέχη δημόσιας διοίκησης και δημόσιων οργανισμών, κ.λπ.
Ομιλητές θα είναι η Λούκα Τ. Κατσέλη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Sverre Stub, Πρέσβης Νορβηγίας, ο Ν. Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, ο Tom Dodd – Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Ε.Ε., o Jan Noterdaeme, Σύμβουλος στο CSR Europe, ο Ole Kirkelund, Ειδικός Σύμβουλος στο Κέντρο ΕΚΕ της Κυβέρνησης της Δανίας, ο Κ. Μπακούρης, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Διαφάνειας, ο Δ. Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Φεβρουαρίου 2011 στις διευθύνσεις diktio1@csrhellas.gr ή diktio4@csrhellas.gr ή στο τηλέφωνο 210 – 33 87 422.
http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=25330

DIALEJH

Κ.Ε.Τ.e Δ.Α

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1907 γεννήθηκε ο συγγραφέας Άγγελος ΤερζάκηςΠριγκίπισσα Ιζαμπώ», «Μενεξεδένια Πολιτεία», «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων» κ.α) [θαν. 3/8/1979]
 ΙΖΑΜΠΩ
ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΩΝ - 1994

Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης ~ Μουσική: Νίκος Ξυδάκης


Το 1985 έφυγε από τη ζωή ο  λογοτέχνης Γιώργος ΙωάννουΤο δικό μας αίμα», «Πολλαπλά Κατάγματα» κ.α) [γεν. 20/11/1927]

"ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ"
ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

  
  ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
                               ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
                                      ΜΑΡΟΥΣΙ - τηλ.2106127874




Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Δημάρχου-κατοίκων Αγ. Θωμά

 Στις 28 Φεβρουαρίου αναμένονται οι απαντήσεις

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας έγινε δεκτό την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των υπηρεσιών κυκλοφορίας, τεχνικών έργων κ.λ.π .
Έχοντας λάβει υπόψιν τους τα βασικά θέματα που έχουμε θέσει δημόσια και από τον ιστότοπό μας δεσμεύτηκαν να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του Αγίου Θωμά και θα μας απαντήσουν γραπτώς και λεπτομερώς στις 28 Φεβρουαρίου για το τί προτίθεται να κάνει άμεσα ο Δήμος με την συνεργασία των κατοίκων.
Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα θα έχουμε νέο ραντεβού στον Δήμο με τον συγκοινωνιολόγο από το πανεπιστήμιο Πάτρας που εκπονεί την κυκλοφοριακή μελέτη για τον Άγιο Θωμά. Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε λεπτομερείς υποδείξεις-προτάσεις που θα θέλατε να θέσουμε υπόψιν του για το κυκλοφοριακό της περιοχής μας

"Εκλεψε" την παράσταση ο Γ. Πατούλης!

              Μετά τα "ΝΕΑ" & το "ΕΘΝΟΣ"
                   βάλλει κατά του Δημάρχου

Χρήσιμη για το μέλλον του «Καλλικράτη» βρήκαν οι δήμαρχοι της Αθήνας και του Πειραιά τη συνάντηση που είχαν, χθες, με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις αυτού του τύπου, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σκοπεύει να δει και τους 325 νέους δήμαρχους...
Την παράσταση πάντως σε αυτήν την πρώτη σύσκεψη έκλεψε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και... απεργός γιατρός Γ. Πατούλης. Εκεί που όλοι έθεταν ζητήματα για τα οικονομικά των δήμων και τη συγχώνευση των νομικών προσώπων, ο κ. Πατούλης ζήτησε να καταργηθεί το... επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων!
Το αίτημά του είναι εύλογο, γιατί με τα σημερινά δεδομένα ο δήμαρχος Αμαρουσίου πρέπει να σταματήσει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Οπότε, τέλος το σόου - οι απεργίες δηλαδή και οι κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας. Εκτός και αν παραιτηθεί από δήμαρχος!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=55090976

To ΥΠΕΧΩΔΕ αρμόδιο για τον ηλεκτροφωτισμό της Σπ. Λούη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣE ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, που αφορά καταγγελία πολίτη για τον ηλεκτροφωτισμό της συμβολής Σ. Λούη και Κύμης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Με την υπ’ αρ. Δ17α/06/52/ΦΝ 443/2007 (ΦΕΚ 398/Β’/21-03-2007) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων ορίζεται ότι η συντήρηση της Λεωφόρου Κύμης (από την οδός Σπ. Λούη μέχρι την οδό Πλαπούτα) ανήκει στην αρμοδιότητα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Στη συντήρηση περιλαμβάνεται ρητά η αποκατάσταση φθορών και βλαβών του ηλεκτροφωτισμού.....
Επιπλέον, όπως προκύπτει και από την υπ’ αρ. 95/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η οδός Σπ. Λούη δεν είναι δημοτική οδός και, ως εκ τούτου, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει αρμοδιότητα για τη συντήρησή της ( άρα και για τον ηλεκτροφωτισμό της) , η οποία και στην περίπτωση αυτήν ανήκει στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι η αρμοδιότητα της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να αναζητηθεί στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το οποίο είναι μόνο αρμόδιο για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού, οδοστρώματος, κλπ. στο συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Αυτή είναι η επίσημη θέση του Δήμου Αμαρουσίου κι όχι οι δήθεν τηλεφωνικές απαντήσεις αρμοδίων που επικαλείται ο ανώνυμος πολίτης.
                  ΠΑΤΟΥΛΗΣ & ΓΚΟΤΖΗΣΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
     ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥΣ!!!
                  

Ένας πολίτης εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να βρει σε ποιον από τους δύο δήμου ανήκει η διασταύρωση που είναι στην οδός Κύμης & Σπύρου Λούη στη Καλογρέζα….
Ο λόγος είναι πως τα φώτα στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί εδώ και 8 μήνες και κανείς δεν ενδυαφέρετε να τα φτιάξει…

http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/02/blog-post_4813.html



                             ... Για την οδό Eυκαλύπτων


Με αφορμή σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας και αφορά τη διαμόρφωση της οδού Ευκαλύπτων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Πράγματι στην οδό Ευκαλύπτων βρίσκονταν σε εξέλιξη έργα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα των Αναβρύτων. Στόχος των έργων αυτών ήταν η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της γειτονιάς, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η ασφαλής μετακίνηση πεζών.
Δυστυχώς, όπως συνέβη και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής στην πόλη, τα έργα σταμάτησαν προσωρινά εξαιτίας καταγγελιών που προήλθαν τόσο από δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, όσο και από πολίτη που έχει αναγάγει την κατάθεση προσφυγών και ενστάσεων σε καθημερινή του πρακτική.
Οι καταγγελίες αυτές δημιούργησαν νομικές και πολεοδομικές εμπλοκές στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να αναζητούν τρόπους οριστικής διευθέτησης και αντιμετώπισης των εμποδίων, ώστε σύντομα να έργα να επαναξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Άρα, για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην οδό Ευκαλύπτων που πράγματι υπάρχει, δεν είναι υπεύθυνη η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, αλλά αυτοί που προκαλούν με τις καταγγελίες τους την καθυστέρηση σε ένα έργο που θα αντιμετωπίσει οριστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της γειτονιάς των Αναβρύτων.
               Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/e_14.html

Ο Καραγκιόζης στα Λαικά Λαχεία του 2011

Όνειρο ετών η παρουσίαση φιγούρων του Καραγκιόζη μας στα Κρατικά Λαχεία.
Η ιδέα είναι αρκετά παλαιά και πραγματοποιείται φέτος χάρη στην αγάπη μελών του προσωπικού
των κρατικών λαχείων για τον Καραγκιόζη, του ίδιου τους του Διευθυντή, του προσωπικού
του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και χάρη στη συνεργασία των
φορέων που πρόσφεραν αφιλοκερδώς το υλικό.
Το αφιέρωμα εκτείνεται στα λαχεία των 52 κληρώσεων του Λαϊκού Λαχείου του 2011 παρουσιάζοντας 26 φιγούρες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με εναλλαγή ανά δύο βδομάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://syllektiko-pazari.blogspot.com/2011/02/2011.html

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ LATIN PARTY

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011


                                        Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
             “ΜΑΡΟΥΣΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”
       σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
             την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00μμ
                     στη «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» (Πλατεία Ηρώων).

Είναι και μάνατζερ

και... δημοσιογράφος
Στα εντός έδρας... δηλώνεται δημοσιογράφος και στα εκτός έδρας, παράγοντας! Ο λόγος για τον μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου, Σταύρο Ελληνιάδη, ο οποίος εναλλάσσει τη θέση του (και τον... ρόλο του) στα παιχνίδια της ομάδας.
 Στον Αγιο Θωμά συνήθως κάθεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στα δημοσιογραφικά θεωρεία και ουδέποτε θα τον δείτε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Μακριά από το Μαρούσι ακολουθεί πιστά τους «κιτρινόμαυρους» και εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του μάνατζερ. Και να 'ταν μόνο αυτό;
Μην απορήσετε αν τον δείτε στον Αγιο Θωμά με τα... ίδια ρούχα. Ο Ελληνιάδης φοράει συγκεκριμένο πουλόβερ στα εντός έδρας ματς, αφού αποδεικνύεται ιδιαίτερα... γούρικο για το Μαρούσι. Ομως, υπήρξε στιγμή που το «καλό πουλόβερ» ήταν στα άπλυτα και εκείνος έτρεμε και μόνο στην ιδέα πως το κοντομάνικο μπλουζάκι που επέλεξε δεν θα ήταν το ίδιο γούρικο. Ωστόσο, οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο Ελληνιάδης θα έχει και ένα ρούχο για το καλοκαίρι, γιατί το πουλόβερ δεν αντέχεται με τίποτα τους θερμούς μήνες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ 6/2/2011 - Γ. Κ.
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8336&subid=2&pubid=110348690

ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ"