Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ "ΝΕΑ" επιτίθενται στον Γ. Πατούλη !!!

Ο «Κολοσσός του Μαρουσιού»
Δήµαρχος - Γιατρός συνδυάζει το συνδικαλιστικό ροκ µε το Αβραµοπούλειο µπαρόκ !!!

«Οσοι ξέρουν το Μαρούσι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτε το µεγαλειώδες σ’ αυτό. (...) Ούτε στο κάτω κάτω υπάρχει τίποτε το µεγαλειώδες σε ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας. Αλλά υπάρχει κάτι το κολοσσιαίο σε οποιονδήποτε άνθρωπο όταν αυτός γίνεται αληθινά και ολοσχερώς ανθρώπινος. Ποτέ δεν γνώρισα πιο ανθρώπινο άτοµο από τον Κατσίµπαλη...»
 Ο αµερικανός συγγραφέας που περιγράφει τα παραπάνω, ο Χένρι Μίλερ, γνώρισε το Μαρούσι και τον Γιώργο Κατσίµπαλη, φίλο του Σεφέρη και µανιακό των βιβλίων, πριν από τον Πόλεµο. Εντυπωσιάστηκε απ’ αυτόν – και τον έχρισε κεντρικό πρόσωπο ενός σηµαντικού βιβλίου του, του «Κολοσσού του Μαρουσιού». Επειτα, ο Κατσίµπαλης πέθανε, αλλά το Μαρούσι απέκτησε νέο κολοσσό στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη. Ο κ. Πατούλης είναι δήµαρχος Αµαρουσίου, µε τη στήριξη της Ν.∆. Είναι γιατρός (σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών και πήρε ειδίκευση ορθοπεδικού στο Λαϊκό), αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και εκ των πρωτεργατώντης κατάληψης στο υπουργείο Υγείας.

Περιφέρθηκε, µάλιστα, συστηµατικά στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ζωηρά την πράξη, συχνά παραµελώντας τα καθήκοντά του στον ∆ήµο – όπως τις προάλλες που ενώ τον περίµεναν στο δηµοτικό συµβούλιο εκείνος ξεσπάθωνε στο Alter.
Το οξύμωρο. Για οποιονδήποτε κανονικό άνθρωπο, συµπεριφορές όπως αυτή του (πενηντάρη, πια, γεννήθηκε το 1961) κ. Πατούλη θα θεωρούνταν οξύµωρες. ∆εν είναι λογικό ένας εκλεγµένος εκπρόσωπος του λαού να παριστάνει τον εξεγερµένο, έστω εκτός της επικράτειας του δήµου του αλλά εντός της ελληνικής επικράτειας, το Σύνταγµα και τους νόµους της οποίας έχει ορκιστεί να προασπίζει. Για τη γαλάζια µας χώρα όµως, τέτοιου τύπου συµπεριφορές θεωρούνται κανονικές. Συνδικαλισµός και τσαµπουκάς είναι ο µοναδικός συνδυασµός ώστε ένας τοπικός άρχων να προσπελάσει τα στεγανά της µεγάλης δηµοσιότητας. Με άλλα λόγια, είναι ο µοναδικός τρόπος ακόµη και ο νέος «κολοσσός του Μαρουσιού» να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα – στους ψηφοφόρους του µέλλοντος.
Πριν ένας πολιτικός Αµαρουσίου διεκδικήσει το πανελλαδικό ακροατήριο, είχε κατακτήσει την τοπική κοινωνία του. Για να τα καταφέρει, χρειάστηκαν πολλή λαϊκή ρητορική, η βοήθεια του Θεού και η στυλιστική πινελιά της κυρίας του, της εκπαιδευτικού Μαρίνας Πατούλη, υπεύθυνης του τµήµατος χορού και µέλους του ∆.Σ. της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Πολιτισµού.
Η αλήθεια είναι ότι πριν γίνει «κολοσσός», ο Γιώργος Πατούλης αυτοχρίσθηκε «Αβραµόπουλος του Μαρουσιού» – και έτσι συνέθλιψε τον αντίπαλό του, Παν. Γιαννίκο(!!!).
 Ο συνδυασµός πολιτικού λόγου και στυλ ήταν το προανάκρουσµα της µεγαλοσύνης του. Μπήκε στον στίβο ορµητικά, φορώντας ροζ γραβάτες, ριγωτά πουκάµισα µε τα χρώµατα του ουράνιου τόξου, λευκά παντελόνια και µπλέιζερ µε χρυσά µανικετόκουµπα. Τον πρώτο εκείνο καιρό, η ξανθή αγαπηµένη Παναγιά και ταυτοχρόνως δασκάλα µε τα χρυσά µαλλιά - σύζυγός του ήταν η σκιά του. Είναι βέβαιο ότι ο χείµαρρος των µαλλιών της ενέπνευσε και την ιδιότυπη έκφραση της θρησκευτικότητας του συζύγου της, ο οποίος διακόσµησε έναν τοίχο του γραφείου του µε χρυσές και ασηµένιες παναγίτσες – µε το χρυσό να υπερτερεί.
Το στυλ είναι η προσωπικότητα του καλλιτέχνη έλεγε ο Πολ Βαλερί. Αν αποδεχθούµε ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι καλλιτέχνης της πολιτικής, θα εννοήσουµε το ιδιοφυές των (µπαρόκ) επιλογών του. Μία από τις πρώτες εξ αυτών ήταν, το καλοκαίρι του 2008, τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Σπύρου Λούη, προκειµένου να εµπνεύσει, όπως είπε, «στη νέα γενιά τα µεγάλα ιδανικά που συµβολίζει ο Ολυµπισµός». Για το µεγαλείο του δήµου χρειάστηκε να διοργανωθεί το Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Πόλεων «QCities», στο οποίο συµµετείχαν κυρίως ελληνικοί και κυπριακοί δήµοι (π.χ. Ιλίου, Ανοιξης, Νέας Ιωνίας Βόλου, Στροβόλου) µαζί µε πέντε έξι ξένους (Πλοέστι, Ουµέα Σουηδίας, Οϊστερβικ – ή κάτι τέτοιο – Ολλανδίας...).
Ηταν ωραία χρόνια τότε, οι Ελληνες απολάµβαναν τη ζωή µε δανεικά κι οι πολιτικοί ταγοί µπορούσαν να χειρίζονται µε άνεση τα υψιπετή οράµατα και τους συµβολισµούς. Οταν εξελέγη, έβγαλε πολύχρωµο, πανάκριβο ιλουστρασιόν λεύκωµα για να καταγγείλει τις διασπαθίσεις της προηγούµενης δηµοτικής αρχής. Εκτοτε, ο ∆ήµος Αµαρουσίου επισώρευσε κι άλλα χρέη, έχασε την πιστοληπτική του ικανότητα, αλλά ουδέποτε υπέστειλε τη σηµαία του πανηγυριού. Οι γιορτές πάντα είναι στην ηµερήσια διάταξη, τα καλοκαίρια πάντα διοργανώνονται συναυλίες (αγνώστων µεν, πλην συναυλίες), το περασµένο Πάσχα (το πρώτο της κρίσης) ο δήµος έψησε 100 αρνιά στην πλατεία.
μεγαλεία. Τα παραπάνω µεγαλεία ανάγκασαν τον δήµαρχο να λύσει τη σιωπή του και να µιλήσει σε µεγάλα έγκυρα ΜΜΕ: «Αµαρυσία», «Αθµόνιον Βήµα», «Τύπος Προαστίων», «Ερµής του Αµαρουσίου» φιλοξένησαν το απαύγασµα της σοφίας του.
Κι ύστερα ήρθε το Μνηµόνιο. Είχε προηγηθεί η εγκατάλειψη από τον δήµαρχο της πολυχρωµίας χάριν ενός στυλ πιο απλού αλλά και πιο αποτελεσµατικού. ∆ιορατικός, έβλεπε ότι η περίοδος όπου δοξάστηκε το στυλ Αβραµόπουλου τελείωνε, η «ντιντίδικη» στάση στα πράγµατα στη νέα Νέα ∆ηµοκρατία έπρεπε να γίνει παρελθόν. Στο µεγαλείο του, ο δήµαρχος που κατανοεί τις εξελίξεις όφειλε µια (στοχαστική, ασφαλώς) προσαρµογή.
Και κάπως έτσι άρχισε να συµπεριφέρεται σαν κοµµουνιστής (σύµφωνα µε την παλιά, αλλά εν ισχύι ανεπισήµως ρήση Ρουσσόπουλου «και κοµµουνιστές θα γίνουµε για το καλό του λαού»). Εχοντας αφήσει πίσω του το µπαρόκ και προσχωρήσει στο ροκ, µπροστάρης του ιατρικού κινήµατος, ο δήµαρχος Αµαρουσίου διεύρυνε τη µνηµειώδη δράση του στο πολιτικό προσκήνιο. Ελπίζοντας ότι από το Μαρούσι στην αιωνιότητα η απόσταση είναι πολύ µικρή για τις κολοσσιαίες προσωπικότητες.
Οπως καταλαβαίνει κανείς, τα πράγµατα από την εποχή που ο Μίλερ δόξαζε τον Κατσίµπαλη έχουν αλλάξει ριζικά. Την µετά Πατούλη εποχή, ο Χένρι Μίλερ είναι βέβαιο ότι θα αναγκαζόταν να ξαναγράψει τον «Κολοσσό του Μαρουσιού».
 Και το απόσπασµα της αρχής θα µπορούσε να έχει µεταποιηθεί ως εξής:
«Οσοι ξέρουν το Μαρούσι θα καταλάβουν το µεγαλείο του. (...) Οπως στο κάτω κάτω θα έχουν συνειδητοποιήσει το µεγαλείο της ιστορίας της Ελλάδας. Αλλά υπάρχει κάτι το κολοσσιαίο σε οποιονδήποτε άνθρωπο διαµορφώνει αυτό το µεγαλείο.
Ποτέ δεν γνώρισα πιο κολοσσιαίο άτοµο από τον Πατούλη».

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1950 γεννήθηκε ο Πίτερ Γκάμπριελ, ιδρυτικό μέλος των Genesis.






Oικολογική μετακίνηση

Με το σύνθημα « Οι μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών καταθέτουν τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτέλεσμα της μελέτης τους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη και παράλληλα τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία της, η αλόγιστη χρήση του ΙΧ. Παράλληλα, οι μαθητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα θέσουν οι πολίτες.
Οι προτάσεις των μαθητών είναι το αποτέλεσμα μελέτης που διενήργησαν από το Νοέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011 για τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που διοργανώνει το ECOCITY για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με τη συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.
Στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετέχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Οι τέσσερις πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν στην Περιβαλλοντική Κατασκήνωση ECOCAMP.

SOS για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με... στάση πληρωμών προειδοποιούν τους δήμους εκατοντάδες γονείς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η οικονομική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς αρκετοί γονείς έχουν χάσει τις δουλειές τους ή στην καλύτερη περίπτωση βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται.
Χιλιάδες οικογένειες στράφηκαν φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία.
Σε κατάσταση απόγνωσης ζητούν από τις δημοτικές αρχές ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία, ακόμα και εκείνα ?τα λιγοστά- που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Εκατοντάδες γονείς κάθε μέρα εκφράζουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έξοδο αυτό, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο με «θύματα» χιλιάδες νήπια και βρέφη που φυλάσσονται σε παιδικούς σταθμούς.
Ενδεικτική περίπτωση ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο οποίος στα μέσα της χρονιάς καλεί τους γονείς να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να ανταποκριθούν -όπως υποστηρίζει- οι παιδικοί σταθμοί στις αυξημένες ανάγκες. Οι γονείς διαμαρτυρόμενοι για τα «τσουχτερά» τροφεία, τα οποία φτάνουν μέχρι τα 250 ευρώ, έχουν βγει στους δρόμους, ενώ προετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, ωστόσο, όπως αναφέρουν, δεν το βάζουν κάτω. Πρόσφατα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, πρόκειται να καταθέσουν αγωγή κατά της απόφασης, ενώ αρνούνται να δεχθούν το «σκληρό» -όπως χαρακτηρίζουν- μέτρο του δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα. Το προσωπικό δεν επαρκεί, οι συμβάσεις εργαζομένων λήγουν, ενώ την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις αυξάνονται, καθώς χιλιάδες οικογένειες, τη φετινή σεζόν, εγκατέλειψαν τους ιδιωτικούς σταθμούς στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στους δημοτικούς. Αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει σε αύξηση των τροφείων με το επιχείρημα της ελλιπούς χρηματοδότησης. Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει τους δημότες φέρνει το θέμα στην επιφάνεια, όμως οι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις νέα κατάσταση που διαμορφώνεται...
.........................................................................................................................................................
ΤΡΟΦΕΙΑ
Εκκλήσεις για μείωση των ποσών
Μορφή επιδημίας παίρνουν οι διαμαρτυρίες και οι εκκλήσεις γονέων προς τους δήμους να μειώσουν τα τροφεία. Προς το παρόν η κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους δημάρχους, εξετάζεται ξεχωριστά, χωρίς να διώχνουν τα παιδιά από τους σταθμούς.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Περιστέρι, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αν. Παχατουρίδη, αρκετές οικογένειες εκφράζουν τη δυσκολία τους να πληρώσουν τροφεία, ενώ ο δήμος δεν αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα να λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση.
Στο Μαρούσι ολοένα και περισσότεροι γονείς δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό αυτό έξοδο. «Θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας, γιατί αρκετοί δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν και οι δήμοι δεν έχουν λεφτά για να λειτουργήσουν τους σταθμούς», αναφέρει ο δήμαρχος Γ. Πατούλης. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει 13 σταθμούς που φιλοξενούν 1.000 παιδιά, ενώ τα τροφεία κυμαίνονται από 70-90 ευρώ ανάλογα το εισόδημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&PubID=54240952&word=%CC%C1%D1%CF%D5%D3%C9

Προγράμματα ανακύκλωσης

Μόλις 28 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν το 2010 σε όλη την Ελλάδα
Συνέχεια της εκστρατείας τους για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως τονίζουν, «οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική, βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση, χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα, ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα».
Στο πλαίσιο αυτό είχαν συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
 Στη συνάντηση με τον κ. Ραζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων έθεσε το θέμα καθιέρωσης χωριστού κάδου για τη συλλογή και ανακύκλωση του χαρτιού, καθώς και της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις μεγάλους δήμους. Το 2010 ξοδεύτηκαν για τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μόλις 28 εκατ. ευρώ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, ενώ θα επιδιωχθεί και κοινή συνάντηση με την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση, την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν ο πρόεδρος Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Ε.Ε. Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης, ενώ τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Ν. Χρυσόγελος και Τ. Κρομμύδας. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο
http://www.sepik.net/nea/?p=17631

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ"


Το βράδυ της Παρασκευής 4 Φεβρουρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στη γνωστό χώρο διασκέδασης «Λοκάντα» η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας . Η συμμετοχή των μελών και φίλων, κατοίκων και εμπόρων της πόλης μας, ήταν μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, μας τίμησαν, με τη φιλική παρουσία τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Λευτέρης Μαγιάκης, Δορύλαος Κλαπάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και Πέτρος Κούκουζας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων της πόλης μας, όπως ο κ. Αθαν. Νησιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, οι κύριοι Ιωάννης Αρίδας και Αναστάσιος Τσολακίδης, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου του Ανατ. Αμαρουσίου, ο κ. Ε. Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγων Πνοή και «ΚΑΤ – Το Μαρούσι που θέλουμε», η κ. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Γραμματέας του συλλόγου των Αναβρύτων, ο κ. Τάκης Μηλιός. Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού, και η κ. Φωτεινή Κατή, εκπρόσωπος του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης. Παρέστη επίσης και η αναπληρώτρια Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου κ. Ευαγ. Χανιώτη.
Στην αρχή της εκδήλωσης αναφερθήκαμε συνοπτικά στις κυριότερες, πάγιες και σημερινές, προσπάθειες του Συλλόγου μας, που, αυτό το μήνα, κλείνει τέσσερα χρόνια ουσιαστικής, πιστεύουμε, παρέμβασης, στα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον της πόλης μας. Αναφερθήκαμε κυρίως στις προσπάθειές μας για το κυκλοφοριακό και τη συνακόλουθη ρύπανση, για τις πλατείες μας, για την αύξηση του πρασίνου και για την αποτροπή δημιουργίας υπεραγορών στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Γνωστοποιήσαμε τέλος τη θέση μας για τους χώρους στάθμευσης και τη μελέτη «περί ελεγχόμενης στάθμευσης» που, με την ψήφο τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, εγκρίθηκε τελευταία.
Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις και ευχές των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων που υποσχέθηκαν ότι θα συμπαρασταθούν στις προσπάθειες του Συλλόγου μας.
Η βραδιά όμως αυτή ήταν, κατά κύριο λόγο, αφιερωμένη στην ψυχαγωγία. Άλλωστε, όπως τονίσαμε και εμείς από την αρχή της εκδήλωσης, «στους δύσκολους καιρούς που περνάμε το έχουμε ανάγκη να διασκεδάζουμε, όλοι μαζί, ποιοτικά και προπάντων σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι 151 24, Τηλ. 2108064848, e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr



Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Μουσικομαγειρέματα αυτή την Κυριακή στο Μαρούσι

Eλάτε να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα μας γενέθλια
 με την Λούση την καμηλοπάρδαλη
 σε ένα τρελό πάρτυ γεμάτο εκπλήξεις
στο παραμυθένιο παλάτι του www.pamebolta.gr

                                                              στο "Life" στο Μαρούσι
                               ( Κηφισίας 10-14, Agora Center, απέναντι απο το Avenue)
                                       Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 10:30-15:00
                                             ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το παραμυθένιο παλάτι του www.pamebolta.gr, θα ανοίξει εκείνη την μέρα τις πόρτες του και μαζί με τη Λούση την Καμηλοπάρδαλη, τους άρχοντες και τους αυλικούς,θα καλωσορίσει όλα τα παιδιά, να παίξουν και να διασκεδάσουν με εργαστήρια, κατασκευές, χορό, facepainting, μπαλονοκατασκευές και πολλές άλλες εκπλήξεις.
http://www.pamebolta.gr

Έφυγε ο Παναγιώτης Κοσκινάς

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μαρούσι ο συνάδελφος, πρώην Διευθυντής του 1ου Δ.Σ Μελισσίων, Παναγιώτης Κοσκινάς.
Η ανακοίνωση των συντρόφων του της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ αναφέρει τα εξής:
"Έφυγε  πρόωρα, από τη ζωή ο δάσκαλος, αγωνιστής και στέλεχος της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος Παναγιώτης Κοσκινάς.
Ο Παναγιώτης Κοσκινάς από τα φοιτητικά του χρόνια μπήκε στην αριστερά οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και στις γραμμές της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Για 35 και πλέον χρόνια, ...
...δεν έλλειψε ούτε στιγμή από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την προώθηση της ενότητας της αριστεράς και ως εκπαιδευτικός για την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.
Υπηρέτησε τη Δημόσια εκπαίδευση, την αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε με ανιδιοτέλεια ενώ τον διέκρινε πάντα η μαχητικότητα και η γεμάτη αυταπάρνηση δράση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον αιφνιδιαστικό χαμό του συντρόφου Παναγιώτη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ



Στα πλαίσια του Αγωνιστικού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τον Φεβρουάριο του 2011, οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου θα συμμετάσχουν στους παρακάτω αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας:
•2οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 12 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο MegaSports
•1η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 2011 στις 13 Φεβρουαρίου στον Αττικό Όμιλο Ιππασίας
•1ος Αγώνας Πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων στις 18-20 Φεβρουαρίου στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων
•3οι Αγώνες Ανάπτυξης Υπερπήδησης Εμποδίων Βόρειας Αττικής στις 26 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
•2η Ημερίδα Περιφεριών Αττικής 201στις 27 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Β. Αττικής
Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος προσκαλεί τους φίλους της ιππασίας να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών του!
http://www.eio.org.gr/invitation.htm
 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
 το 1898 γεννήθηκε ο γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου») [θαν. 14/8/1956]
Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου
Στίχοι: Bertolt Brecht
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Κούτρας & Θάνος Μικρούτσικος
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
Θεωρούνε ταπεινό
Να μιλάς για το φαΐ
Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει...
www.stixoi.info

To 1975  έφυγε από τη ζωή ο  ποιητής Νίκος Καββαδίας,  [γεν. 11/1/1910]




Η "εθελοντική πρωτοβουλία για το δάσος Συγγρού"

                                την Κυριακή 13.02.2011
καλεί για συμμετοχή στο κλάδεμα δέντρων και στην αποκατάσταση ενός χωματόδρομου.
                        Ώρα συνάντησης : 10:00 π.μ.

            Τόπος συνάντησης : αποθήκη εθελοντών
                            τηλ. επικοινωνίας : Ρούλα Σουλτάτη 6979552143
                                       Πέτρος Κούκουζας : 6940774953

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεά ηλεκτρικών συσκευών

 στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά
Οι πίτες και οι μαζώξεις μπορούν να περιμένουν.
Όχι όμως και οι βασικές ανάγκες του 5ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής μας που είναι πολύ μεγάλες. Και σε επίπεδο υποδομών αλλά και καθημερινών υλικών.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας αποφάσισε σύσσωμο την αγορά και παράδοση απαραίτητων ηλεκτρικών συσκευών στη διεύθυνση του σχολείου ώς ένα μικρό πρώτο δείγμα του ενδιαφέροντος μας για το ζήτημα των σχολικών υποδομών στον Άγιο Θωμά. Η παραλαβή των συσκευών έγινε από τον ταμία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Νίκο Καλύβη
Παράλληλα ενεργοποιούμαστε με επαφές προς την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου Μάθησης για την εξαίρεση του σχολείου μας από τον ¨εκπαιδευτικό Καλλικράτη¨ ενώ άμεσα θα ανοίξει και πάλι το ζήτημα της ανέγερσης Γυμνασίου και Λυκείου στα, για αυτήν την χρήση, οικόπεδα που υπάρχουν στην οδό Αρτέμιδος.
http://agiosthomasnews.blogspot.com/

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
το 1857 πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός




Οι Υπέυθυνοι στους Τομείς Δράσης

 του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου

Σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου για την καλύτερη λειτουργία του Συμβουλίου ορίστηκαν τα παρακάτω μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν σε Τομείς Δράσης σύμφωνα με τα γνωστικά τους αντικείμενα, τις δυνατότητες τους και την διάθεση προσφοράς τους.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ:
Υπεύθυνοι Διεθνών / Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου:
Βασίλης Πλαγιάς / Δημήτρης Ιατρίδης
Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων:
Βάσω Μητρομάρα / Φάνης Μαλάμος
Υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος και Υποδομών:
Ηλίας Ζορμπαλάς
Υπεύθυνοι Νέων Τεχνολογιών:
Δημήτρης Σαμαράς / Χρήστος Τζέλης
Υπεύθυνοι για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού:
Βασίλης Γεωργακάκος / Πέτρος Βλαντής
Υπεύθυνοι για θέματα Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού:
Στράτος Μπουμπούκης / Βαγγέλης Κομνηνάκης
Υπεύθυνοι για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας:
Πάνος Κουρούπης / Μαρκέλλα Κούρτη
Υπεύθυνοι Απορρόφησης Εθνικών Πόρων:
Δημήτρης Ιατρίδης / Σοφία Παδελοπούλου
Υπέυθυνοι Απορρόφησης Ευρωπαϊκών Πόρων:
Σοφία Παδελοπούλου / Νίκος Κουιμτζής
http://maroussitosyn.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


                             http://denplirono.wordpress.com/

30η ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ

 (12-20 Φεβρουαρίου 2011, HELEXPO PALACE)

Η έκθεση θεσμός για το σπίτι έρχεται την άνοιξη με καινοτόμες προτάσεις και αέρα οικολογίας…Στην αρχή της άνοιξης, την εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2011 ανοίγει για 30η φορά τις πύλες της από 12 έως 20 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE (Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι). Τα μεγαλύτερα ονόματα, στο χώρο του επίπλου και του εξοπλισμού του σπιτιού, θα παρουσιάσουν, για εννέα συνεχείς ημέρες, τις πιο όμορφες δημιουργίες τους, προσφέροντας στο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μια μεγάλη ποικιλία επίπλων σπιτιού αλλά και είδη εξοπλισμού σπιτιού όπως είδη ψύξης και θέρμανσης, φωτιστικά, λευκά είδη, χαλιά και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για μια μοντέρνα κατοικία.
Τα εκθέματα θα αφορούν προϊόντα από το χώρο του επίπλου και της διακόσμησης όπως έπιπλα για όλους τους χώρους του σπιτιού, στρώματα, υφάσματα, φωτιστικά, διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα από τη δόμηση και τον οικιακό εξοπλισμό όπως πόρτες, κουφώματα, πέργκολες, ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, είδη οικιακής χρήσης, τζάκια, παροχή υπηρεσιών (διακοσμητές κλπ).

Ο mikrosanagnostis.gr κέρδισε το πρώτο του βραβείο


Ο «Μικρός Αναγνώστης», ο κόμβος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά, κέρδισε το 2ο βραβείο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Best Children’s Online Content» που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά με στόχο να προβάλλει και να ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες για ποιοτικό και ασφαλές Online περιεχόμενο για παιδιά (6-12 ετών).
Πρόκειται για ένα νέο διαγωνισμό που αξιολογεί το διαδικτυακό περιεχόμενο για παιδιά με κριτήρια: την ωφέλεια για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, την ελκυστικότητα, την αξιοπιστία και τη χρηστικότητα. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet . gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η βράβευση των Εθνικών νικητών του 1ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Best Children’s Online Content» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, από τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Κοντογιάννη.
Τα τρία βραβεία απονεμηθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημερίδας για τον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» (Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι).
* Το 1ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.imeakia.gr/ (IME- Ινστιτούτο Μείζονος Ελληνισμού)
* Το 2ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.mikrosanagnostis.gr/ (ΕΚΕΒΙ-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου)
* Το 3ο βραβείο απονέμεται στην ιστοσελίδα: http://www.oasp.gr (Ο.Α.Σ.Π.- Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη"


Ότι δεν έκανε ολόκληρη η Ιεραρχία της εκκλησίας μας, το τόλμησε ένας ταπεινός ιερέας από το Μαρούσι.
Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 συμπολίτες μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει στη ζωή μας την Κάρτα του Πολίτη.
Ο Πατέρας Σαράντης Σαράντος ήταν ένας εκ των βασικών ομιλητών της συγκέντρωσης και ανέλυσε από θεολογικής απόψεως τις δυσάρεστες συνέπειες που θα προκληθούν από το νέο μέτρο.
Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) θα έχει πολλαπλή χρήση, αφού θα είναι ταυτότητα που πέρα από τα βασικά μας στοιχεία θα περιέχει το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ασθενείας, το φορολογικό μητρώο, το ποινικό μητρώο κ.α.
Πέρα από το όποια Θεολογικά ζητήματα που δημιουργούνται, γεννούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκεί να υποθέσουμε τι θα γίνει αν ένας φορέας του Aids περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο, ή πάει στο Α.Τ της περιοχής του. Πολύ απλά δεν θα μπορεί να κρύψει την ασθένεια του, αφού ο υπάλληλος του αεροδρομίου, ή ο αστυνομικός θα έχουν πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελλο...
Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε την σημερινή εποχή που δημιουργήθηκαν κυρίως εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης και του υψηλού χρέους της χώρας μας, δεν λύνονται με το φακέλωμα των πολιτών...

           Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως
«Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν θέλουμε τον Κωδικό 666 γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου», δηλώνει ο Αρχιμανδρίτης κ. Σαράντης Σαράντος  «Κίνημα» κατά της κάρτας του πολίτη οργανώνουν κληρικοί και πιστοί, οι οποίοι α συγκεντρωθηκαν το πρωί της Κυριακής έξω απο την Βουλή των Ελλήνων στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την έκδοσή της.
Οι «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως», όπως αυτοαποκαλούνται έχουν συγκεντρώσει, μέσω κυρίως του διαδικτύου, περίπου 50 χιλιάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα του πολίτη, την οποία όπως δηλώνουν δεν θα παραλάβουν.
Επικεφαλής της προσπάθειας έχει τεθεί ένας Αρχιμανδρίτης, ο κ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του «αγώνα», που δίνουν οι πιστοί.
Στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές εκκλησιαστικές ομάδες γράφουν σελίδες ολόκληρες με τα επιχειρήματά τους κατά της κάρτας. ..
Διαβάστε περισσότερα:


Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά της "Κάρτας του Πολίτη"
Σε μια εντυπωσιακή σε αριθμό διαδηλωτών συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 2500 κληρικοί, μοναχοί και απλοί πολίτες από την Αθήνα, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και από αρκετές περιοχές της επαρχίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά της Κάρτας του Πολίτη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν πρωτοφανής όγκο. Πολλές εκατοντάδες πιστών αποδέχθηκαν το κάλεσμα εκκλησιαστικών οργανώσεων του νέου αλλά και του παλαιού ημερολογίου και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, απέναντι από το κτίριο της Βουλής.
Πολίτες κάθε ηλικίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 11 το πρωί στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος, αλλά και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας και λίγη ώρα αργότερα και στην οδό Όθωνος.
Κρατώντας Ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον Δικέφαλο αετό, το αστέρι τις Βεργίνας καθώς και με τον σταυρό και το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος», με πανώ και πλακάτ οι διαδηλωτές κάλεσαν την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για την καθιέρωση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4811

Η Σοφία οργανώνεται και εκνευρίζει το Μαξίμου

Μετά το κίνημα «Δεν πληρώνω», ένα ακόμα νέο κίνημα φαίνεται να γεννιέται που θα επιχειρήσει να συσπειρώσει όσους αμφισβητούν ότι το χρέος δημιουργήθηκε από παροχές προς τον ελληνικό λαό, άρα αυτός πρέπει και να το πληρώσει. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής, που σκοπεύει να ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει όλα τα βιβλία του χρέους και να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις που το δημιούργησαν, είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία προκαλεί συνεχή εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Η πρόταση έγινε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, , (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230217), ο οποίος υποστηρίζει ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο σύνολό του», καθώς και ότι μεγάλο μέρος του είναι «παράνομο» (και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός μπορεί να αρνηθεί να το πληρώσει. Ζήτησε λοιπόν να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, (ΕΛΕ την ονομάζει) από κοινά αποδεκτά πρόσωπα , επιστήμονες και φορείς, που θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα (Siemens, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί αγώνες, swaps, Goldman Sachs κτλ).
Την ιδέα φαίνεται να υιοθέτησε η Σοφία Σακοράφα, η οποία λίγες μέρες μετά, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, πρότεινε σε ομιλία της στη Βουλή ( http://www.sakorafa.gr/pages/) να δημιουργηθεί ΕΛΕ.
«Σκοπός μας να “ξεσκονίσουμε” τους λογαριασμούς μας» δήλωσε. «Σκοπός η πολυσυζητημένη διαφάνεια. Να βρούμε ποιό κομμάτι αυτού του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς. Επομένως παράνομο ή απεχθές. Και το αρνούμαστε» είπε τότε, αλλά λίγοι κατάλαβαν ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Παρά τον έντονο εκνευρισμό που προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρότασή της, όλοι πίστεψαν ότι θα μείνει εκεί, στα λόγια.
Εδώ και λίγες μέρες, όμως, η Σοφία Σακοράφα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με συνδικαλιστές, διανοούμενους εντός κι εκτός Ελλάδας, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ενώ από την πρωτοβουλία αυτή δείχνει να γοητεύονται και αρκετά απογοητευμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι εξοργισμένοι με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ , ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της : «εάν δεν λεγόταν Παπανδρέου, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό» και «ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, “κρατάει” μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του» . Έχουν αρχίσει να ανησυχούν μήπως η κίνηση αυτή βρει απήχηση και ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά το επικοινωνιακό εμπάργκο που υπάρχει για τη Σοφία Σακοράφα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
http://www.antinews.gr/2011/02/07/84269/#more-84269

ΣτΕ: Ολα νόμιμα με το Golden Hall !!!

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όλες τις προσφυγές που είχαν υποβληθεί κατά της μετατροπής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, που βρίσκεται στη λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, σε εμπορικό συγκρότημα.
Υιοθετώντας την εισήγηση της συμβούλου Ειρήνης Σαρπ, οι δικαστές με τέσσερις αποφάσεις τους έκριναν ότι είναι νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία «Lamda Development» (Golden Hall), που ανακηρύχθηκε ανάδοχη ύστερα από διαγωνισμό της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου απέρριψε όλους τους λόγους ακυρώσεως που υποστήριζαν ότι παραβιάζονται το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών καθώς και συνταγματικές διατάξεις (άρθρα 17 και 24) με το επιχείρημα ότι προκαλείται βλάβη στο περιβάλλον καθώς και κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε, ενώ είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του.
Κατά των πράξεων μετασκευής, οικοδομικής άδειας και αλλαγής χρήσεων είχαν προσφύγει το 2006 στο ΣτΕ ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου, καθώς και 28 κάτοικοι του Αμαρουσίου, ζητώντας να ακυρωθεί η μίσθωση του κέντρου ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία.
Β.ΦΩΤ.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248484

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
            Με τη «βούλα» του ΣτΕ στους ιδιώτες

Με τη «βούλα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια (!) του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με τέσσερις αποφάσεις του έδωσε το ΟΚ για να παραχωρηθεί στην εταιρεία "LamdaDevelopment" το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης που χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ετσι, μετά την παραχώρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Μπάντμιντον στο Γουδί και της Σλάλομ στο Ελληνικό, άλλο ένα Ολυμπιακό κέντρο περνάει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αρκετές άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία για παραχώρηση σε ιδιώτες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2006 υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» και της εταιρείας «Lamda - Δομή», ώστε τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου να μετατραπούν σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου «υιοθέτησε» τις απόψεις της «LamdaDevelopment» και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και συλλόγων του Αμαρουσίου, κρίνοντας ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε.
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6086228&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
το 1969 οι Who ηχογραφούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Pinball Wizard» στα στούντιο Μόργκαν του Λονδίνου.


ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ


Ο Μίλων άλωσε το Μαρούσι με 3-1 σετ επί του Οδυσσέα κατά την 12η αγωνιστική  της Α2 Βόλλεϋ
ανδρών 
Η νίκη μεν αλλά στο τάι μπρέικσε συνδυασμό με τις νίκες  και του Παμβοχαϊκού στην 12η αγωνιστική της Α2 ανδρών, το Σάββατο (05/02), έκανε τους δύο τελευταίες να νιώθουν πιο σταθερό το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, όσον αφορά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Πιο αναλυτικά,   το συγκρότημα του Γιώργου Κουμουνδούρου η Μεταμόρφωση πέρασε με 3-2 σετ επί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα, την ίδια ώρα που ο Φοίνικας Σύρου επέστρεφε στα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας το διπλό στην Καρδίτσα με 3-1 σετ επί του ΣΠΑΚ. Επίσης, ο Παμβοχαϊκός επικράτησε εύκολα της Νίκης Αιγινίου στο κλειστό της Βόχας με 3-0 σετ. Έτσι οι νησιώτες παρέμειναν πρώτοι, ο Παμβοχαϊκός δεύτερος και η Μεταμόρφωση τρίτη αλλά πλέον με δέκα βαθμούς διαφορά από την ζώνη του προβιβασμού.
Την πρώτη της νίκη μετά από περίπου τρεισήμισι μήνες και δέκα σερί ήττες πέτυχε η ΑΕΚ. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ των ουραγών Νέων Μουδανιών στο «Μπ. Χολίδης» και παρέμεινε «ζωντανή» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τέλος η Παναχαϊκή νίκησε στην Πάτρα τον Γαλαξία με 3-0 σετ. 
**Οδυσσέας Αμαρουσίου-Μίλων 1-3
Τα σετ: 21-25, 26-24, 22-25, 20-25.
Οδυσσέας: Παπαδόπουλος Χ., Κρέτσης, Κούνας, Χριστόπουλος, Μανιόπουλος, Δημητρίου, Αραμπατζής (λ), Χριστοφοράκης.
Μίλων: Κεχράς, Ιωακειμίδης, Πουλής, Γκιούρδας, Σαμαράς, Χατζηαντωνίου, Δαρίδης (λ) , Πανούσος, Δελιπρίμης

**ΣΠΑ Καρδίτσας-Φοίνικας Σύρου 1-3
Τα σετ: 24-26, 26-24, 23-25, 19-25.
**Παμβοχαϊκός-Νίκη Αιγινίου 3-0
Τα σετ: 25-17, 25-22, 25-14.
**Παναχαϊκή-Γαλαξίας 3-0
Τα σετ: 30-28, 25-15, 25-16.
**Κόροιβος Αμαλιάδας-Μεταμόρφωση 2-3
Τα σετ: 18-25, 25-21, 25-21, 21-25, 7-15.
. **ΑΕΚ-Νέα Μουδανιά 3-0
Τα σετ: 25-19, 26-24, 25-13.

  • Α2 Βόλλεϋ




  • 1 Φοίνικας Σύρου            34   12




  • 2 Παμβοχαϊκός                 33   12




  • 3 ΑΣΠ Μεταμόρφωσης     23   12




  • - Μίλωνας                          23   12




  • 5 Παναχαϊκή                       21   12




  • 6 Οδυσσέας Αμαρουσίου 18   12




  • 7 ΣΠΑ Καρδίτσας             17   12




  • 8 Νίκη Αιγινίου                 14   12




  • 9 Κόροιβος Αμαλιαδος     13   12




  • 10 Γαλαξίας                       11   12




  • 11 Α.Ε.Κ                             9    12




  • 12 Νέα Μουδανιά               0    12



  • http://www.contra.gr/Volleyball/Hellas/A2Volley/308554.html