Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ποιητική βραδιά Γιώργου Σεφέρη



Ποιοι εκλέγονται

Δεν βάζω χέρι στο Ευαγγέλιο, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα που διέρρευσαν από τους συνδυασμούς, είναι αυτά που βλέπετε και όπως μου μεταφέρθηκε λείπουν από αυτά τρία τμήματα. Έχουμε δηλαδή 109 από 112 τμήματα, ενώ έχω παραλείψει τους 3 τελευταίους του συνδυασμού Πατούλη και τον τελευταίο του συνδυασμού Γιαννακάκου, για τους οποίους οι πληροφοριοδότες μου είναι ακόμα επιφυλακτικοί. Ας περιμένουμε και τα επίσημα λοιπόν από τα τοπικά έντυπα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ εκλέγονται:
Κόκκαλης Βασίλειος, Γαρδέλης Αλ. Επαμεινώνδας, Λέκκα Ελένη, Πέππας Νικόλαος, Ζήκος Γιώργος, Χαλιώτη Ρένα, Κάββαλος Ευάγγελος, Σταθούλης Σπυρίδων, Καρλαύτης Δημήτριος, Βλαχοπιώτης Αθανάσιος,Παρτσινέβελος Αντώνιος, Ιατρίδης Γιώργος, Ιωάννου Κατερίνα, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Ζωγόπουλος Ιωάννης, Καμπούκος Δημήτριος, Κατσιγιάννης Επαμεινώνδας,Τσιπουράκης Στέφανος, Σμυρνής Δημήτρης, Δούσης - Ρασσιάς Νικόλαος, Νταλούκας Κωνσταντίνος, Καλαϊτζίδης Νικόλαος ...
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΥ εκλέγονται:
Μπρέγιαννης Αλέξανδρος, Βλάχος Κωνσταντίνος, Ραγκούσης Στάθης, Καρανάσιου Μαίρη, Σαγρής Παναγιώτης & Ρώτας Κωνσταντίνος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών

Τον δεύτερο κύκλο με παραστάσεις αφήγησης, παραμυθιών και ιστοριών με συνοδεία μουσικών οργάνων ξεκινά η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου) έπειτα από τη μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό ο πρώτος κύκλος του προγράμματος. Τα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους ξεκινούν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί και θα συνεχιστούν την ίδια ημέρα και ώρα στις 4 και 18 Δεκεμβρίου 2010.

«Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι»

Την εξέλιξη του έργου «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», στην περιοχή της Κοκκινιάς παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Επαμεινώνδα Γαρδέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου.
Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2011 και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου πεζόδρομων, διαπλατυσμένων πεζοδρομιών και ποδηλατοδρόμων, το οποίο διέρχεται από συγκεκριμένους οδούς και συνδέει χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κοκκινιάς.
Ανάμεσα σε αυτά που προβλέπεται να γίνουν, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

- Η ανάπλαση του πάρκου Πεντέλης και Αργοναυτών
- Η ανάπλαση του πάρκου Μεσογείων
- Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Μεσογείων και στην Αργοναυτών
- Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Δάφνης.
Το έργο «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και εντάσσεται στην ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κύκλος ομιλιών για την ιστορία του Αμαρουσίου

Ξεκίνησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο κύκλος ομιλιών για την ιστορία του Αμαρουσίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, που διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το πρώτο μέρος του τριμερούς αφιερώματος με τίτλο: «Γνώθι την σεαυτήν πόλιν: Ας γνωρίσουμε το Μαρούσι, τη δική μας πόλη» παρουσίασε η κ.Μ.Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου, φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνήτρια ιστορικών κειμένων του Αμαρουσίου, η οποία έκανε μία ιστορική αναδρομή από το αρχαίο Άθμονον στο Αμαρύσιον, παρουσιάζοντας στοιχεία της ιστορίας της πόλης κατά τα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια, μέχρι το Βυζάντιο και την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ κείμενα για την ιστορία της πόλης διάβασαν οι κ.κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου και Αλίκη Καλομενοπούλου.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη γνώση γύρω από την ιστορία της πόλης μας, μέσα από μια καταγραφή γεγονότων, θεσμών, προσώπων και θρύλων που θα αγκαλιάσει το χθες με το σήμερα και θα ενώσει νοητά την πόλη μας στο πέρασμα του χρόνου. Δικό μας χρέος, μέσα και από την εκδήλωση, είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη για την πόλη μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνείδησής μας. Γιατί οι λαοί, όπως και οι τόποι οι πολίτες των οποίων δεν διαθέτουν βάθος ιστορικής μνήμης και συνέχεια είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια. Είναι καταδικασμένοι αργά ή γρήγορα στην παρακμή.»Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης κ.Γλ.Μοστρού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την παρουσίαση και την στήριξή του στο έργο της Βιβλιοθήκης, η οποία αποτελεί «φάρο» πολιτισμού για την πόλη μας.
Το αφιέρωμα στην ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο, με ομιλίες για το Μαρούσι κατά την επανάσταση του 1821, το Μαρούσι στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, κατά τη γέννηση της νέας πόλης, αλλά και για γεγονότα, θεσμούς και πρόσωπα της πόλης που ξεχώρισαν μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΤΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

H "Eθελοντική Πρωτοβουλία" φυτεύει την ΚΥΡΙΑΚΗ 14.11.2010 στην δυτική πλευρά του δάσους, κατά μήκος της Λ. Κηφισίας. συνάντηση 09:00 π.μ. στην γνωστή καλύβα των εθελοντών του Τάκη Μηλιού.
Τηλ. επικοινωνίας για τους αργοπορημένους

6940774953 Πέτρος Κούκουζας

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Διονυσου 35 Μαρουσι 15124
Τηλ.: 2106128215-6944338161
Fax: 2108020860
E-mail: ndousis@otenet.gr

Το Δ.Σ. των Γιατρων της Ειρηνης και η οικογενεια του Γιωργου Σκαλιμη θελουν να εκφρασουν τις θερμοτερες ευχαριστιες τους προς την Βουλευτη της Β' Αθηνων κ. Σοφια Σακοραφα γιατι συνταχθηκε στο πλευρο μας στον αγωνα που δινουμε για τη σωτηρια του Ελληνα καπετανιου που κρατειται εδω και πανω απο 8 μηνες ομηρος απο Σομαλους πειρατες, ενω η ελληνικη κυβερνηση παρακολουθει το δραμα του απραγη, αμηχανη, ανεπαρκης και αναλγητη. Η κ. Σακοραφα κατεθεσε ερωτηση στη Βουλη προς τον Υπουργο Εξωτερικων κ. Δημητρη Δρουτσα και προς τον Υπουργο Προστασιας του Πολιτη κ. Χρηστο Παπουτση.
Αναμενομεν προσευχομενοι στο Θεο ν' αντεξει ο Σκαλιμης.

Νικος Δουσης-Ρασσιας
          Προεδρος

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή Γ. Πατούλη

Μαρουσιώτισες & Μαρουσιώτες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου νίκησε το Μαρούσι. Ήταν μια νίκη αρχών και αξιών. Η πόλη γύρισε πλέον οριστικά σελίδα. Νίκησε η ενότητα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Η θετική ψήφος σας στο πρόσωπό μου δεν αποτελεί απλά επιβράβευση του έργου, της συνέπειας, της διεκδικητικότητας και της αποτελεσματικότητας που ως Διοίκηση παρουσιάσαμε την περίοδο 2007-2010.
Κυρίως, αποτελεί ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.
 Είναι ένα μήνυμα στήριξης της δημοτικής παράταξης που απέδειξε στην πράξη ότι βάζει το Μαρούσι πάνω από όλα. Και παράλληλα, ένα μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτούς που επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο σας όχι προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά τους, αλλά χρησιμοποιώντας τη λάσπη και το ψέμα.
Ζήτησα από τους πολίτες του Αμαρουσίου μια καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά, για να έχω τη δύναμη να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου την επόμενη τετραετία.
Και τη νίκη αυτή μου τη χαρίσατε, δίνοντάς μου το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε ποτέ στο Μαρούσι δημοτικός συνδυασμός από τον Α’ γύρο.
Γι’ αυτό η νίκη ανήκει πρώτα και πάνω απ’ όλα σε όλες και όλους εσάς.
Με τη δύναμη που μου δίνει η ψήφος σας, με τη δύναμη της νέας εμπιστοσύνης σας, πάνω στις ισχυρές βάσεις του έργου μας από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και του προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει και απαντά στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, μπορούμε όλοι μαζί να πάμε το Μαρούσι μπροστά.
Μπορούμε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί μια νέα προοπτική ανάπτυξης και προόδου για την πόλη μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα.
Ενωμένοι συνεχίζουμε, όλοι μαζί, μια γροθιά, για να κάνουμε το Μαρούσι μας ξανά μια σύγχρονη πόλη, με ανθρώπινες γειτονιές.
           Φιλικά,
   Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου