Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Θριαμβευτική υποδοχή επεφύλαξαν στον Γ. Πατούλη οι εργαζόμενοι

Θριαμβευτική υποδοχή στο Δήμαρχο Αμαρουσίου για την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι.
Όρθιοι και με παρατεταμμένο χειροκρότημα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου υποδέχτηκαν το νικητή των Δημοτικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος επανεξελέγη με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο στο Μαρούσι.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι συνεχάρησαν τον κ. Πατούλη για την πανηγυρική επανεκλογή του, δίνοντας τις θερμότατες ευχές τους για καλή επιτυχία στο έργο του και στα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Πατούλης, εν μέσω δυνατού χειροκροτήματος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους δήλωσε:
«Δεν είμαστε μόνο μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία συμπαγής οικογένεια, που λέγεται Δήμος Αμαρουσίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, όχι μόνο γιατί μας δώσατε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως, γιατί όλοι βάλατε «πλάτη» για την πόλη και αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Και σας υπόσχομαι ότι αυτή την εκτίμηση που έχουν οι πολίτες στο Δήμο μας, σε εσάς, σε όλους μας, ποτέ δεν θα την προδώσω. Είμαστε ως μια γροθιά ενωμένοι.

Πανηγυρική επανεκλογή Γιώργου Πατούλη

Με το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαρούσι, στον πρώτο γύρο, ο Γιώργος Πατούλης επανεξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Αμαρουσίου, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία.
Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κι επί 73 από 112 εκλογικών τμημάτων, ο Συνδυασμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», λαμβάνει το 56,61% των ψήφων (10.191),
ο συνδυασμός «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» του Ηλ. Γιαννακάκου λαμβάνει 22,70% των ψήφων (4.088),
ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» του Ν.Μπουντούρογλου λαμβάνει 7,11% των ψήφων (1.281),
ο συνδυασμός «Κόντρα στον Καιρό» του Λ.Μαγιάκη 9,06% των ψήφων (1.091),
ο συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι» του Δ.Κλαπάκη 4,12% των ψήφων (741)
και ο συνδυασμός «Εκτός των Τοιχών» του Δ.Πολυχρονιάδη 3,40% των ψήφων (612).

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση, προτείνει Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου η δ.κ. "Κόντρα στον Καιρό"

Η Δημοτική Κιν. Αμαρουσίου "Κόντρα στον Καιρό" προτείνει: 12 μέτρα στήριξης για πολίτες που πλήττονται απ΄την κρίση
Δώδεκα μέτρα στήριξης για τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, που πλήττονται άμεσα απ' την κρίση, προτείνει η Δημοτική Κίνηση "Κόντρα στον Καιρό". Τα μέλη της Κίνησης προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αρωγής των δημοτών που θα αντιμετωπίσουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα με τα νέα μέτρα.
Ειδικότερα, οι προτάσεις της Κίνησης περιλαμβάνουν: 1.Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη
2. α. Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, β. Διευκόλυνση των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης τις απογευματινές ώρες, γ. Επιδότηση διδάκτρων για φροντιστήρια προετοιμασίας για εξετάσεις και ξένη γλώσσα για όσους δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτου εισοδήματος και τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτου εισοδήματος.

«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Μεθοδεύει απολύσεις με ωμούς εκβιασμούς καταγγέλει το ΠΑΜΕ!

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μετά από καταγγελίες εργαζομένων
Την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Μαρίας Αναστασάκη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» απαίτησαν χτες συνδικαλιστές στον κλάδο της Υγείας που συσπειρώνονται στο .
Η Μ. Αναστασάκη, η οποία εργάζεται ως μαγείρισσα στον ξενώνα της ΜΚΟ στα Μελίσσια, καταγγέλλει πως η διοίκηση ζήτησε προχτές από την ίδια και άλλες δύο συναδέλφους της, να παραιτηθούν αλλιώς θα τις απολύσει και θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους ότι έχουν κακοποιήσει παιδιά!
Οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να παραιτηθούν, παρά τον ωμό εκβιασμό.
Xτες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η εργαζόμενη έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης στο Μαρούσι, ζητώντας να γυρίσει η εργαζόμενη κανονικά στη δουλειά της, να μη γίνει καμία απόλυση. Συναντήθηκαν με την υπεύθυνη προσωπικού, η οποία διαμήνυσε εκ μέρους του εργοδότη, ότι εμμένει στα σχέδιά της.

Γιώργος Πατούλης:Μήνυμα νίκης

«Σας ζητώ μια καθαρή νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Μια μεγάλη και καθαρή νίκη που θα στείλει παντού
   το μήνυμα ότι το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω».
Παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού «Μαρούσι- Ανθρώπινη Πόλη, του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Ο κ. Πατούλης ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών», στέλνοντας σε όλο το Μαρούσι το μήνυμα της νίκης.
«Της Νίκης για το συνδυασμό μας, της Νίκης για το Μαρούσι, το οποίο βάζουμε πρώτα και πάνω από όλα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος αρχικά στη Δημοτική του Αρχή, ο κ. Πατούλης επισήμανε:
«Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να οδηγήσει την πόλη μπροστά.
Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το Μαρούσι πάνω από κόμματα. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τολμάμε να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη δικαιούται.
Εμείς ούτε παίξαμε, ούτε και θα παίξουμε ποτέ το ρόλο του κομματικού γλείφτη της εκάστοτε Κυβέρνησης».
Ο κ. Δήμαρχος όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Στις 7 Νοεμβρίου αποφασίζουμε αν θα πάει το Μαρούσι μπροστά...

Ηλίας Γιαννακάκος:Όχι στις μικροπολιτικές συναλλαγές

«Kατέρχονται στις εκλογές για να διεκδικήσουν την ψήφο των Μαρουσιωτών, με ασύδοτη κατασπατάληση των πόρων του Δήμου μας, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το καταστρεπτικό έργο τους».
Αυτό τόνισε για τη διοίκηση του κ. Πατούλη, σε μια αποστροφή της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία πλήθους κόσμου στην πλατεία Κασταλίας και σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε όλη η ομιλία του.
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος:
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν διαθέτει πλέον πιστοληπτική ικανότητα. Δεν μπορεί να δανειστεί. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα πόρους. Τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία και τα σταθερά έσοδα έχουν υποθηκευτεί. Μόνο με λογιστικές μεθόδους, στάσεις και μεταθέσεις πληρωμών εξακολουθεί να λειτουργεί, πράγμα που η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να κρύψει. Να κρύψει ενόψει των εκλογών της Κυριακής, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροπολιτικές πρακτικές, το πρόβλημα και τις τεράστιες πολιτικές , και όχι μόνο, ευθύνες της».

ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΡΕΝΑ ΧΑΛΙΩΤΗ


Δημότης Αμαρουσίου επί τριάντα χρόνια, γεννήθηκε στη Χίο και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Μεγάλη Βρετανία. 
Είναι σύζυγος του Κεφαλλονίτη επιχειρηματία Χάρη Χαλιώτη, μητέρα δύο παιδιών επιστημόνων.
Από το 1986 δραστηριοποιείται εντόνως στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου Αμαρουσίου, στον οποίο την τελευταία εικοσαετία εκλέγεται ανελλιπώς Πρόεδρος, τυγχάνοντας καθολικής εμπιστοσύνης και εκτίμησης των μελών του Συλλόγου.
Εξελέγη πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι το 2002. 
Το 2006 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», τρίτη σε σταυρούς προτίμησης. 
Το 2007 ως Δημοτική Σύμβουλος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου με Δήμαρχο τον Γιώργο Πατούλη, εξελέγη παμψηφεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο έτη.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

«Κάρτα του Πολίτη»:Οι θέσεις του Π. Σαράντη Σαράντου

Το κείμενο της επιστολής του προς τον Μ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Πρόκειται για ένα κείμενο σοβαρώτατου πνευματικού προβληματισμού πάνω στο μείζονος σωτηριολογικής αλλά και κοινωνικής σημασίας ζήτημα της επιβολής κατοχής και χρήσης της λεγομένης «Κάρτας του Πολίτη».
Πριν δοθεί ως επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, το κείμενο ετέθη στη κρίση πλείστων Αγιορειτών Πατέρων ώστε με τις παρατηρήσεις τους και τις συμβουλές τους να εμπλουτισθεί με τον απαιτούμενο για τις περιστάσεις συναινετικό τους και ωφέλιμο λόγο.

Δορύλαος Κλαπάκης:«Εκβιάζει όταν πορεύεται λάθος»

Ανακοίνωση κάθετης αντίθεσης στο «εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα» του πρωθυπουργού, αλλά και με βολές κατά των Γ. Πατούλη και Ηλ. Γιαννακάκου εξέδωσε ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του Δορύλαου Κλαπάκη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ποιoς "συμβούλεψε" τον Πρωθυπουργό να απειλήσει τον Ελληνικό λαό, παρεμβαίνοντας τόσο εκβιαστικά στις τοπικές εκλογές; Πρωθυπουργός ο ίδιος και δεν γνωρίζει ότι Άσχετοι, Άχρηστοι, Κλέφτες, Λαμόγια, Διαπλεκόμενοι, Υπόδικοι, μέχρι και η γνωστή Συμμορία Δολοφόνων έχουν εκλεγεί με κομματικά χρίσματα και αρκετοί από αυτούς με το χρίσμα και του ΠΑΣΟΚ;
Δηλαδή, οι δημότες αποδεχόμενοι τον εκβιασμό αυτό, θα πρέπει να ψηφίσουν άτομα που, εκμεταλλευόμενα την ψήφο τους, καταχρέωσαν παράνομα το Δήμο, κατέστρεψαν πολεοδομικά την πόλη τους, έναν έμπορο λόγου χάρη που αισχροκερδεί, κάποιον γιατρό που παίρνει φακελάκια ή έναν καταπατητή δημόσιου χώρου, ώστε με τη προτροπή και σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο» του, χρησιμοποιώντας πλέον αυτή τη φορά και τη στρογγυλή σφραγίδα του Κράτους;

Δορύλαος Κλαπάκης:«Εκβιάζει όταν πορεύεται λάθος»

Ανακοίνωση κάθετης αντίθεσης στο «εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα» του πρωθυπουργού, αλλά και με βολές κατά των Γ. Πατούλη και Ηλ. Γιαννακάκου εξέδωσε ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του Δορύλαου Κλαπάκη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ποιoς "συμβούλεψε" τον Πρωθυπουργό να απειλήσει τον Ελληνικό λαό, παρεμβαίνοντας τόσο εκβιαστικά στις τοπικές εκλογές; Πρωθυπουργός ο ίδιος και δεν γνωρίζει ότι Άσχετοι, Άχρηστοι, Κλέφτες, Λαμόγια, Διαπλεκόμενοι, Υπόδικοι, μέχρι και η γνωστή Συμμορία Δολοφόνων έχουν εκλεγεί με κομματικά χρίσματα και αρκετοί από αυτούς με το χρίσμα και του ΠΑΣΟΚ;
Δηλαδή, οι δημότες αποδεχόμενοι τον εκβιασμό αυτό, θα πρέπει να ψηφίσουν άτομα που, εκμεταλλευόμενα την ψήφο τους, καταχρέωσαν παράνομα το Δήμο, κατέστρεψαν πολεοδομικά την πόλη τους, έναν έμπορο λόγου χάρη που αισχροκερδεί, κάποιον γιατρό που παίρνει φακελάκια ή έναν καταπατητή δημόσιου χώρου, ώστε με τη προτροπή και σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο» του, χρησιμοποιώντας πλέον αυτή τη φορά και τη στρογγυλή σφραγίδα του Κράτους;

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ:Ανοιχτή επιστολή

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
                                      ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Μήνυση Γ. Πατούλη κατά ανώνυμων συκοφαντών

Μήνυση σε βάρος των αδίστακτων συκοφαντών τους κατέθεσαν  το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Πέππας, Νίκος Κάββαλος, Ευάγγελος Κάββαλος και Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Ειδικός Γραμματέας Δημάρχου κ. Μιχάλης Μπάρλας.
"Αιτία της ενέργειας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδυασμού "ΜΑΡΟΥΣΙ Ανθρώπινη Πόλη", ήταν το γεγονός ότι αδίστακτοι συκοφάντες, κινούμενοι στο σκότος και στην ανωνυμία τους, επεχείρησαν τη νύκτα της 28 προς 29.10.2010 τη βάναυση συκοφάντηση του κ. Δημάρχου και των προαναφερομένων συνεργατών του, διανέμοντας ανώνυμη επιστολή στην οποία περιέχονταν αστήρικτες και πρωτόγνωρες φαντασιώσεις τους, για δήθεν «περιστατικά» και «εκδοχές», καθώς επίσης και σαθρές εικασίες".

ΚΩΣΤΑΣ ΡΩΤΑΣ:

Να αποτρέψουμε την άμεση πτώχευση
και τις στάσεις πληρωμών στο Δήμο Αμαρουσίου
Δυστυχώς για την πόλη μας, ο Δήμος μας στην ουσία - με ότι σημαίνει αυτό - είναι είναι χρεωκοπημένος. Με τεράστια για το μέγεθός του δάνεια και τεράστιες υποχρεώσεις, αποτέλεσμα αφρόνων πολιτικών και πρακτικών των τελευταίων διοικήσεων.
Προσωπικά με επιμονή τα τελευταία χρόνια προσπάθησα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την όποια γνώση και πείρα διέθετα να προτρέψω την απερχόμενη διοίκηση του κ. Πατούλη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, να αλλάξει πολιτική και πρακτικές διοίκησης. Δεν ακούστηκα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, δυστυχώς, μπροστά μας τώρα. Όπως δεν ακούστηκα και από την διοίκηση Τζανίκου την περίοδο 2002-2006 στη οποία είχα και το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης στο Δημ. Συμβούλιο.
Γνωρίζαμε όλοι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου την προηγούμενη τετραετία, της διοίκησης του κ.Τζανίκου, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων δανείστηκε εκτεταμένα και άμετρα, δημιούργησε χρέη.
Οι προσδοκίες πολλές, τα σχέδια μεγαλεπήβολα, που δυστυχώς δεν επαληθεύθησαν σε επίπεδο ανταποδοτικοτήτων για την πόλη και τους πολίτες και οδήγησαν τον Δήμο σε οικονομικές και λειτουργικές ανισορροπίες.
Η διοίκηση του κ.Πατούλη, όταν ανέλαβε, μας παρουσίασε μια εκτεταμένη δυσμενή απογραφή
των υποχρεώσεων που είχε ο Δήμος - την οποία αμφισβήτησε έντονα ο κ.Τζανίκος, χωρίς ο τελευταίος όμως να επιδιώξει την νομική και διοικητική αντίκρουση των ισχυρισμών της διοίκησης Πατούλη πού θα ξεκαθάριζε τα πράγματα και θα επέβαλε μια συντεταγμένη και καθαρη πορεία...
Η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη, παρά τις παραπάνω διαπιστώσεις της, αντί να νοικοκυρέψει και να συμμαζέψει την κατάσταση, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της δημοτικής της θητείας, κινήθηκε αντίθετα δημιουργώντας τεράστιες επιπλέον δαπάνες με λειτουργικά και άλλα έξοδα που δεν ήταν απαραίτητα για την πόλη, αλλά εξυπηρετούσαν προσωπικές στρατηγικές σκοπιμότητες και πολιτικές πελατειακές ανάγκες για τις εκλογές που έρχονται.
 Προκλητικές δαπάνες δυστυχώς.
Αγνοώντας την επόμενη μέρα, αγνοώντας τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις, αγνοώντας
τις υποχρεώσεις του να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων, αποφεύγοντας
να επιστρέφει τα χρήματα που εισέπραττε από τους δημότες σε ανταποδοτικά έργα, αποφεύγοντας
να εξοφλεί τους προμηθευτές του, αποφεύγοντας να πληρώνει τους θιγόμενους ιδιοκτήτες λόγω ρυμοτομίας όπως ο δημοτικός κώδικας προβλέπει με σαφήνεια, οδήγησε τον Δήμο στο σημερινό απαράδεκτο καθεστώς ουσιαστικής χρεωκοπίας.
Υπάρχουν πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


      Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           Μαρούσι 2/10/2010

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να πούμε: Ναι στο μέλλον. Ναι σε μια καλύτερη, δικαιότερη Ελλάδα.
Με το σχέδιο «Καλλικράτης», αλλάζει η σχέση μεταξύ κράτους - πολίτη, προς όφελος του πολίτη. Κτίζουμε ένα αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος, που είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για τη δημιουργία της χώρας που μας αξίζει.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, ειδάλλως θα γυρίσουμε εκεί όπου ήμασταν στην αδικία και την παρακμή.
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπορούν και αξίζει να σηκώσουν στις πλάτες τους τη μεγάλη αλλαγή.
Η Ελλάδα θα αλλάξει και θα τα καταφέρουμε.
Oι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη.
Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι συνεχής και δεν μπορούμε να αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση, ακυρώνοντας τις θυσίες και τις στερήσεις του Ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Μην επηρεαστείτε από τις «Σειρήνες» που βασίζονται στην εύλογη δυσφορία όλων μας λόγω της οικονομικής στενότητας. Έκαναν σημαία τους το «Αντιμνημόνιο» λειτουργώντας εκ του ασφαλούς. Δεν έχουν απολύτως τίποτα να προτείνουν παρά μόνο ότι είναι … συμπαθητικοί.
Και όπως σε κάθε μεγάλη μάχη, έτσι και τώρα, το λόγο έχουν οι πολίτες που, με τη δύναμη της ψήφου και την οργανωμένη πολιτική τους δράση, καλούνται να ορίσουν το μέλλον του τόπου.
Γιατί σε αυτές τις εκλογές, ψηφίζουμε για τη χώρα και το μέλλον μας και βάζουμε το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Ψηφίζουμε εκείνους που στήριξαν τον «Καλλικράτη», για να συγκρουστούν με τα προβλήματα - και όχι εκείνους που λιποτάχτησαν. Στηρίζουμε αυτούς, που ακολουθούν το δύσκολο δρόμο - και όχι όσους τράπηκαν σε άτακτη φυγή.
Και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Είναι αυτοί, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Είναι αυτοί, που παρέλαβαν μια χώρα της Ευρωζώνης και την αποδόμησαν σε 5,5 χρόνια.
Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι το 2004, το Δημόσιο χρεώθηκε 180 δις. Και μέσα σε 5,5 χρόνια της Δεξιάς, χρεώθηκε άλλα 120 δις. Εγκατέλειψαν τη χώρα με 300 δις και πάνω χρέος, με 30 δις και πάνω έλλειμμα και με περίπου 13 δις δαπάνες για τόκους.
Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε σαν γνήσιο τέκνο της Νέας Δημοκρατίας και ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Μετά από 4 χρόνια ανεύθυνης θητείας – ο δήμος κατάρρευσε, η πόλη ζει με αγωνία για το αύριο, οι ενημερωμένοι πολίτες και εργαζόμενοι σε πλήρη αβεβαιότητα.
Να θυμηθούμε το «άνοιγμα» του ισολογισμού του 2009, τα ζημιογόνα κατά περίπου 5,5 εκατ. ευρώ αποτελέσματα χρήσης, καθώς και την οριστική παραγραφή οφειλών του Δήμου προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ. Την κακοδιαχείριση προηγούμενων ετών, που κληροδότησε τεράστια οικονομικά προβλήματα στον Δήμο.
Να θυμηθούμε τα 67 εκατ. έσοδα του Δήμου; Σε ποια έργα διατέθηκαν αυτά τα λεφτά; Δεν είδαμε κανένα έργο που να δικαιολογεί αυτή την σπατάλη, όπως π.χ. η ανανέωση του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας ή κάποια απαλλοτρίωση για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Πού πήγαν; Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν για όλα αυτά τα μεγάλα κονδύλια που διαχειρίστηκε ο κ. Πατούλης. Έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες; ή με κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος, από μια διοίκηση που το προφίλ της πολιτικής της δεν διαφέρει καθόλου από το αντίστοιχο της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Από το 2006 έως το 2009 η διοίκηση του κ. Πατούλη έχει αυξήσει τα χρέη κατά 50%. Παρέλαβε ένα Δήμο με σύνολο υποχρεώσεων 97 εκατ. ευρώ και τον χρέωσε μέσα σε 3 μόνο χρόνια με άλλα 49.000.000 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος του Δήμου στα 145.000.000 ευρώ.
Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Στις πραγματικές οφειλές του Δήμου ή στην προσωπική προβολή του, κ. Πατούλη;
Η αδιαφάνεια, οι μικροπολιτικές νοοτροπίες, οι επικοινωνιακές κορώνες και οι αντίστοιχοι βερμπαλισμοί, οι δημόσιες σχέσεις και τα τηλεοπτικά σόου, οι αλαζονικές συμπεριφορές, η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο και οι διαχρονικοί επικοινωνιολόγοι με τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες τους δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, τα προβλήματα θέριεψαν. Είναι πλέον ορατά και στον τελευταίο δημότη, σε κάθε εργαζόμενο στο δήμο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Στηρίζουμε, ψηφίζουμε στο Μαρούσι το συνδυασμό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» του Ηλία Γιαννακάκου.
Στην Περιφέρεια τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ» του Γιάννη Σγουρού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη Γ. Πατούλη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ

Επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στο Μαρούσι πραγματοποίησε σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2010, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη», Γιώργος Πατούλης.
Ο κ.Πατούλης επισκέφθηκε την Τοπική Ομάδα Υγείας καθώς και τις διοικητικές υπηρεσίες του Ι. Κ. Α. Αμαρουσίου, όπου συνομίλησε με ασφαλισμένους του Ιδρύματος, αλλά και με υπαλλήλους, που τον υποδέχθηκαν, κι άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επίσκεψη Η. Γιαννακάκου στον ΟΣΚ

O Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηρακλή Δρούλια.
Ο κ. Γιαννακάκος ενημέρωσε , παρουσία του Διευθυντή Έργων και Νέων Τεχνολογιών του ΟΣΚ Λεωνίδα Θεοτοκάτου, για την ανάγκη αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου, και συγκεκριμένα για την ανέγερση του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, την διαμόρφωση προαύλιων χώρων σχολικών μονάδων αλλά και την αναθεώρηση του καθεστώτος συντήρησης.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ενημέρωση για το Πρόγραμμα "Πράσινα Σχολεία", που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, και συζήτησε με τον Δ/ντα Σύμβουλο την δυνατότητα ένταξης , όσο το δυνατόν, περισσότερων σχολείων του Δήμου σε αυτό το πρόγραμμα.
Παράλληλα αναζητήθηκαν προοπτικές χρηματοδότησης μέσω των κοινοτικών επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ ώστε να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες της περιοχής.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Ο δρόμος προς την καλπη»

         ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
των υποψήφιων δημάρχων Αμαρουσίου
           ΕΤ1 Τρίτη 2 Νοέμβρη στις 19.00
                         Εκπομπή:
            «Ο δρόμος προς την καλπη»