Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βαγγέλης Αλεξανδρής:Ούτε στα όνειρα μας

Το Μαρούσι έφτασε σε μία ακόμα μεγάλη νίκη, καθώς μετά τον Πανιώνιο λύγισε και τον Κολοσσό Ρόδου.
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά τον αγώνα, ήταν ιδιαίτερα ευτυχής, κάνοντας λόγο για ένα μικρό θαύμα.
Από την πλευρά του ο Γιάννη Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα, ενώ για την ομάδα του είπε πως χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει βάσει των πραγματικών της δυνατοτήτων.
"Ούτε στα όνειρά μας δεν το πιστεύαμε το 2/2.
Υπήρχε μεγάλο ερωτηματικό πριν λίγο καιρό. Λέγαμε ότι αν κάναμε μια νίκη στα πρώτα τρία ματς, θα ήταν επιτυχία. Σκεφθείτε πώς νιώθουμε τώρα πια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Έγιναν παιχνίδια τακτικής. Ευτυχήσαμε να έχουμε σε καλή βραδιά τον Γκαγκαλούδη και παίρνουμε κουράγιο για τη συνέχεια", σημείωσε ο τίγρης και απάντησε στη συνέχεια για την απόφαση του να γίνει φάουλ στον Ασημακόπουλο.

Εκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Εκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Αναβρύτων 8, στο Μαρούσι.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας και έσπασαν τα τζάμια ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από αστυνομία.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επισκέψεις του Γ. Πατούλη σε γειτονιές της πόλης

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις γειτονιές του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έδωσε το «παρών» σε συγκεντρώσεις κατοίκων που έγιναν στο Κέντρο, στην Αγία Φιλοθέη, στο νέο Τέρμα, στην Κοκκινιά, στους Αγίους Αναργύρους και στο Πολύδροσο. 
Παρουσία δεκάδων δημοτών, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την τρέχουσα θητεία της, αλλά και σε όσα πρόκειται να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες συγκυρίες υπό τις οποίες η Δημοτική αρχή κλήθηκε να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, με τα χρέη του παρελθόντος και την οικονομική κρίση, ο κ. Δήμαρχος τόνισε:
«Καταφέραμε να αλλάξουμε το Μαρούσι προς το καλύτερο, διεκδικώντας από την Κεντρική εξουσία πόρους για έργα στο Μαρούσι, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Πετύχαμε πολλά και μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Aνοιχτή συζήτηση - συνάντηση Ηλ. Γιαννακάκου στη Ν. Λέσβο

"Μαρούσι επιστροφή στο Μέλλον"

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
   Ηλίας Γιαννακάκος
και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
             του Συνδυασμού
 "Μαρούσι επιστροφή στο Μέλλον"
          θα  πραγματοποιήσουν,
 την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου
 στην περιοχή της Νέας Λέσβου,
 ανοιχτή συζήτηση – συνάντηση
             με τους κατοίκους

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

Πόλις - τεύχος 4 - Νοέμβριος 2010

Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη:Παρουσιάστηκε το σχέδιο για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές


Παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, μελών συλλόγων της πόλης μας και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, έγινε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη» για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού για το Μαρούσι της επόμενη δεκαετίας. 
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες του Αμαρουσίου. 

Είναι ένα σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, αλλά και μεγάλων διεκδικήσεων, που απαντά στις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας και σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αλέξης Μητρόπουλος:Επειγόντως απεμπλοκή από το Μνημόνιο


Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας “άνοιξε” με δράσεις της η Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο: Η ανεργία που πλήττει πρωτίστως τους νέους και τις γυναίκες, όπως σχολίασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, βρέθηκε στο επίκεντρο των χθεσινών παρεμβάσεων του συνδυασμού στο Λεκανοπέδιο.  
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης βρέθηκε στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου συνοδευόμενος από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Λία Φράγκου και Νήσων Γιάννη Σχίζα, ενώ γραφεία του ΟΑΕΔ σε όλη την Αττική επισκέφθηκαν όλοι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.
Μνήμες του '60 επαναφέρουν οι μυριάδες νέοι που μεταναστεύουν για να βρουν εργασία, δήλωσε ο Αλ. Μητρόπουλος από τον ΟΑΕΔ Κερατσινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΥ - ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.
Η συνάντηση, που διήρκησε μισή ώρα, έγινε σε θερμό κλίμα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης , αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Η. Γιαννακάκο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ευημερία των πολιτών και επανέλαβε την διάθεση της Μητρόπολης να συνεχίσει την προσφορά της για την ανακούφιση των πιστών της περιοχής.

Η "ένοχη" σιωπή της Σοφίας Σακοράφα...

Ενώ ήταν η πιο μαχητική από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ στην αρχή, τώρα έχει "σιωπήσει" και δεν παίρνει θέση για τις εκλογές. Γιατί;
Ενώ πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, προκαλεί εντύπωση η σιωπή της βουλευτή Σοφίας Σακοράφα που μαζί με τον Γ. Δημαρά και τον Βασ. Οικονόμου δεν είχαν ψηφίσει τα μέτρα του ΔΝΤ. Η κ. Σακοράφα μάλιστα ήταν αρχικά η πιο μαχητική από τους τρεις καταψηφίζοντας στη συνέχεια -μόνη αυτή- και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τώρα όμως βλέπουμε μια περίεργη στάση από την πλευρά της. Ενώ ο Γ. Δημαράς πήρε και το επόμενο ρίσκο κατεβαίνοντας υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής και ο Β. Οικονόμου για δήμαρχος Ωρωπού, εκείνη σιώπησε.
 "Εξαφανίστηκε". Και όχι μόνο αυτό.
Λέγεται ότι ακόμη και στη Βουλή αποφεύγει, ένοχα, τους άλλους δύο ανεξάρτητους συναδέλφους της όταν τύχει να συναντηθούν.

Λευτέρης Μαγιάκης:ΥΠΑΡΧΕΙ & ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

                 Υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα  επιχειρείται να στηθεί ο γνωστός πια, δικομματικός καυγάς.
Από τη μια μεριά εκτοξεύονται βαριές κατηγορίες για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης από τον κ. Πατούλη, ενώ από την άλλη επιχειρείται, το παρελθόν της διοίκησης Τζανίκου να φορτωθεί στον κ. Γιαννακάκο προδιαγράφοντας το μέλλον του.
Όλοι θυμόμαστε τις κορώνες του κ. Πατούλη για τα χρέη που άφησε η διοίκηση Τζανίκου, που όμως τώρα αναπαράγονται – δίκαια – από τον κ. Γιαννακάκο για τα χρέη που αφήνει η διοίκηση Πατούλη.
Και οι δύο αλληλοκατηγορούνται για το χρέος, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τη διαφθορά, τις προσωπικές στρατηγικές, τη διαπλοκή, την έλλειψη σχεδιασμού, την ανευθυνότητα κ.λ.π.
Η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο αφού και οι δύο εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες πρακτικές μόλις βρεθούν στη διοίκηση.
Τι είναι λοιπόν αυτό που εκτρέφει, δεκαετίες τώρα, τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές συμπεριφορές που έχουν απαξιώσει, στα μάτια των πολιτών, εντελώς την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ;

Εριδες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο της τελευταίας ανακοίνωσης του επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Επιστροφή στο μέλλον, που αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, για τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, υπεύθυνη είναι η πολιτική του αλόγιστου δανεισμού των διοικήσεων του παρελθόντος.
Και δυστυχώς για τον κο Γιαννακάκο, για τον αλόγιστο δανεισμό υπεύθυνα είναι πρόσωπα που στελεχώνουν το δικό του ψηφοδέλτιο και υπήρξαν «πρωτοκλασάτοι» συνεργάτες του προηγούμενου Δημάρχου.
Στο δικό του ψηφοδέλτιο φιλοξενούνται τα «βαρίδια του χθες», αυτοί που φόρτωσαν με χρέη εκατομμυρίων το Δήμο Αμαρουσίου. Αν νομίζουν ο ίδιος και οι «υποβολείς» των ανακοινώσεων του ότι οι πολίτες ξέχασαν, γελιούνται.
Αν νομίζουν ότι η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού αποτελεί «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και τους δίνει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της πόλης, γελιούνται.
Στη δική μας διοίκηση έπεσε το βάρος να αναστρέψουμε την κατάσταση που αυτοί δημιούργησαν, να νοικοκυρέψουμε το Δήμο. Και το κάνουμε.

Στο Ψαλίδι σήμερα ο Ηλίας Γιαννακάκος

   O υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
        Ηλίας Γιαννακάκος
και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
               του Συνδυασμού
"Μαρούσι επιστροφή στο Μέλλον"
           θα πραγματοποιήσουν,
                σήμερα Δευτέρα
        στις 19.00 μ.μστοΨαλίδι,       
 ανοιχτή συζήτηση – συνάντηση
     με τους κατοίκους της περιοχής.