Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

Πόλις - τεύχος 4 - Νοέμβριος 2010

Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη:Παρουσιάστηκε το σχέδιο για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές


Παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, μελών συλλόγων της πόλης μας και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, έγινε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη» για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού για το Μαρούσι της επόμενη δεκαετίας. 
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες του Αμαρουσίου. 

Είναι ένα σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, αλλά και μεγάλων διεκδικήσεων, που απαντά στις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας και σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αλέξης Μητρόπουλος:Επειγόντως απεμπλοκή από το Μνημόνιο


Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας “άνοιξε” με δράσεις της η Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο: Η ανεργία που πλήττει πρωτίστως τους νέους και τις γυναίκες, όπως σχολίασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, βρέθηκε στο επίκεντρο των χθεσινών παρεμβάσεων του συνδυασμού στο Λεκανοπέδιο.  
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης βρέθηκε στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου συνοδευόμενος από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Λία Φράγκου και Νήσων Γιάννη Σχίζα, ενώ γραφεία του ΟΑΕΔ σε όλη την Αττική επισκέφθηκαν όλοι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.
Μνήμες του '60 επαναφέρουν οι μυριάδες νέοι που μεταναστεύουν για να βρουν εργασία, δήλωσε ο Αλ. Μητρόπουλος από τον ΟΑΕΔ Κερατσινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΥ - ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.
Η συνάντηση, που διήρκησε μισή ώρα, έγινε σε θερμό κλίμα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης , αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Η. Γιαννακάκο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ευημερία των πολιτών και επανέλαβε την διάθεση της Μητρόπολης να συνεχίσει την προσφορά της για την ανακούφιση των πιστών της περιοχής.

Η "ένοχη" σιωπή της Σοφίας Σακοράφα...

Ενώ ήταν η πιο μαχητική από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ στην αρχή, τώρα έχει "σιωπήσει" και δεν παίρνει θέση για τις εκλογές. Γιατί;
Ενώ πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, προκαλεί εντύπωση η σιωπή της βουλευτή Σοφίας Σακοράφα που μαζί με τον Γ. Δημαρά και τον Βασ. Οικονόμου δεν είχαν ψηφίσει τα μέτρα του ΔΝΤ. Η κ. Σακοράφα μάλιστα ήταν αρχικά η πιο μαχητική από τους τρεις καταψηφίζοντας στη συνέχεια -μόνη αυτή- και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τώρα όμως βλέπουμε μια περίεργη στάση από την πλευρά της. Ενώ ο Γ. Δημαράς πήρε και το επόμενο ρίσκο κατεβαίνοντας υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής και ο Β. Οικονόμου για δήμαρχος Ωρωπού, εκείνη σιώπησε.
 "Εξαφανίστηκε". Και όχι μόνο αυτό.
Λέγεται ότι ακόμη και στη Βουλή αποφεύγει, ένοχα, τους άλλους δύο ανεξάρτητους συναδέλφους της όταν τύχει να συναντηθούν.

Λευτέρης Μαγιάκης:ΥΠΑΡΧΕΙ & ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

                 Υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα  επιχειρείται να στηθεί ο γνωστός πια, δικομματικός καυγάς.
Από τη μια μεριά εκτοξεύονται βαριές κατηγορίες για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης από τον κ. Πατούλη, ενώ από την άλλη επιχειρείται, το παρελθόν της διοίκησης Τζανίκου να φορτωθεί στον κ. Γιαννακάκο προδιαγράφοντας το μέλλον του.
Όλοι θυμόμαστε τις κορώνες του κ. Πατούλη για τα χρέη που άφησε η διοίκηση Τζανίκου, που όμως τώρα αναπαράγονται – δίκαια – από τον κ. Γιαννακάκο για τα χρέη που αφήνει η διοίκηση Πατούλη.
Και οι δύο αλληλοκατηγορούνται για το χρέος, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τη διαφθορά, τις προσωπικές στρατηγικές, τη διαπλοκή, την έλλειψη σχεδιασμού, την ανευθυνότητα κ.λ.π.
Η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο αφού και οι δύο εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες πρακτικές μόλις βρεθούν στη διοίκηση.
Τι είναι λοιπόν αυτό που εκτρέφει, δεκαετίες τώρα, τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές συμπεριφορές που έχουν απαξιώσει, στα μάτια των πολιτών, εντελώς την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ;

Εριδες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο της τελευταίας ανακοίνωσης του επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Επιστροφή στο μέλλον, που αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, για τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, υπεύθυνη είναι η πολιτική του αλόγιστου δανεισμού των διοικήσεων του παρελθόντος.
Και δυστυχώς για τον κο Γιαννακάκο, για τον αλόγιστο δανεισμό υπεύθυνα είναι πρόσωπα που στελεχώνουν το δικό του ψηφοδέλτιο και υπήρξαν «πρωτοκλασάτοι» συνεργάτες του προηγούμενου Δημάρχου.
Στο δικό του ψηφοδέλτιο φιλοξενούνται τα «βαρίδια του χθες», αυτοί που φόρτωσαν με χρέη εκατομμυρίων το Δήμο Αμαρουσίου. Αν νομίζουν ο ίδιος και οι «υποβολείς» των ανακοινώσεων του ότι οι πολίτες ξέχασαν, γελιούνται.
Αν νομίζουν ότι η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού αποτελεί «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και τους δίνει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της πόλης, γελιούνται.
Στη δική μας διοίκηση έπεσε το βάρος να αναστρέψουμε την κατάσταση που αυτοί δημιούργησαν, να νοικοκυρέψουμε το Δήμο. Και το κάνουμε.

Στο Ψαλίδι σήμερα ο Ηλίας Γιαννακάκος

   O υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
        Ηλίας Γιαννακάκος
και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
               του Συνδυασμού
"Μαρούσι επιστροφή στο Μέλλον"
           θα πραγματοποιήσουν,
                σήμερα Δευτέρα
        στις 19.00 μ.μστοΨαλίδι,       
 ανοιχτή συζήτηση – συνάντηση
     με τους κατοίκους της περιοχής.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ψηφοδέλτιο «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" παρουσίασε την Τετάρτη 20  Οκτωβρίου στο καφέ «Γαρδένια» ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Λευτέρης Μαγιάκης.
Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο, " ψηφοδέλτιο αντίστασης, νίκης και προοπτικής για την πόλη του Αμαρουσίου, μιας νίκης που θα ταράξει τα νερά της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην πόλη μας, μιας νίκης που θα δώσει προοπτική και ελπίδα στους πολίτες, που βλέπουν την ζωή τους καθημερινά να υποβαθμίζεται από την κρίση, τα μνημόνια, την ανεργία και από τις κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές των τελευταίων Δημοτικών Αρχών, που έφτασαν την πόλη στη σημερινή υποβάθμιση, μιας νίκης που ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια θα στείλει δημοτικούς συμβούλους της κοινωνικής Αριστεράς στο Δημ. Συμβούλιο να αγωνιστούν για τις αξίες της».
Και πρόσθεσε:

Περιοδεία Ηλ. Γιαννακάκουστο ΙΚΑ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
      Hλίας Γιαννακάκος

     και τα μέλη του συνδυασμού
"Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον"

επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΙΚΑ

 και συζήτησαν με τους εργαζόμενους

          αλλά και τους πολίτες.

Κ.Ο. του ΚΚΕ & Ο.Β. της ΚΝΕ, στηρίζουν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Tον συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τον Δήμο Αμαρουσίου και την Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν η Κ.Ο. Μαρουσιού ΚΚΕ και η Ο.Β. Μαρουσιού ΚΝΕ.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"...Η ψήφος σου στις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές έχει γενικό πολιτικό χαρακτήρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Χρησιμοποίησέ τη στοχεύοντας ολόισια ενάντια στα κόμματα της άρχουσας τάξης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που σε οδηγούν σε μακρόχρονη εξαθλίωση. Μη τους επιβραβεύσεις ψηφίζοντας τους “ανεξάρτητους” δήθεν συνδυασμούς τους.
Ούτε αυτούς, ούτε τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που η μόνη φιλοδοξία τους είναι “να γλυκάνουν τον πόνο σου” με υποσχέσεις για μια “δικαιότερη” διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών κόστους 999.919,89 € !!!

      Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές
Με απευθείας ανάθεση στην ανώνυμη εταιρεία "Leo Burnett"
Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η διαφημιστική εταιρία  «LeBurnett»
 (http://www.leoburnett.gr/home/Facts/InternationalNetwork.xml.aspx?Language=Greek) αναλαμβάνει «το έργο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκλογέων σε πανελλαδικό επίπεδο», μέσω της τηλεόρασης, ραδιοφώνου, εφημερίδων και Internet. Η εκστρατεία ενημέρωσης αφορά τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και της 14ης Νοεμβρίου 2010, όπου απαιτηθεί επαναληπτική ψηφοφορία. Χ.Αν.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
                                                            Α Π Ο Φ Α Σ Η
                               Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
                                            ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αττική συνεργασία-όχι στο Μνημόνιο

Ψηφοδέλτιο "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΛΑΠΑΚΗΣ ΔΟΡΥΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - 34 ετών Επιχειρηματίας (Κέντρο)
2.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ - 25 ετών Λιθογράφος - Μουσικός ( Αγ. Φιλοθέη)
3.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ - 38 ετών Πολιτικός Μηχανικός (Ν. Τέρμα )
4.ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Οικονομολόγος (Κοκκινιά)
5.ΓΙΑΜΠΑΝΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Οικιακά (Σωρός)
6.ΔΑΜΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - 36 ετών Αρχιτέκτονας (Ν. Λέσβος)
7.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ - 38 ετών Αρχιτέκτονας (Πολύδροσο)
8.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - 42 ετών Οικονομολόγος -Συγγραφέας (Αγ. Νικόλαος)

Επισκέψεις Γιαννακάκου σε Δημαρχείο & Λαϊκή

Εκδήλωση Γιάννη Δημαρά στο Μαρούσι


Ο Γιάννης Δημαράς, επικεφαλής του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και η Έρη Κωνσταντάκου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αττικής, πραγματοποίησαν σε ειδική εκδήλωση, στον πολυχώρο Πολιτισμού, Τύπου και Τέχνης, «Αμαρυσία» στο Μαρούσι την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στον εν λόγω τομέα, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό της υποψηφιότητάς του ως «Δούρειου Ίππου» , στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είπε:
«είμαι Δούρειος Ίππος του εαυτού μου. Σε εκείνον της Τροίας χώρεσαν 70 πολεμιστές, στο δικό μας θα χωρέσουν 4 εκ. πολίτες».

Καταγγελία Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαρουσίου

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. με κείμενο καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥΝ. Αμαρουσίου
Αναλυτικά: 
Το Μάρτιο του 2008 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών Συμβούλιων νέων, ενός θεσμικού οργάνου που προϋπήρχε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ πρωτοστάτησε σε αυτή τη προσπάθεια καθώς το να δοθεί βήμα στους νέους αποτέλεσε και αποτελεί πάγιο αίτημά της.
Ωστόσο η πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε στο δήμο Αμαρουσίου δυστυχώς ήταν πολύ διαφορετική. Η συμπλήρωση του μητρώου μελών έγινε με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο από την τοπική αρχή και η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας έγινε με έναν καταφανώς αδιαφανή τρόπο. Τα παραπάνω οδήγησαν την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαρουσίου στην μη αναγνώριση του δήθεν οργάνου.
Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν το όργανο αυτό λειτούργησε εμφανώς ως φερέφωνο της δημοτικής αρχής πράγμα που επιβεβαιώνεται περίτρανα το τελευταίο διάστημα καθώς ο πρόεδρος του το χρησιμοποιεί τόσο για την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία όσο και για την προβολή του υποψηφίου δημάρχου κ. Πατούλη. Πρόσφατα απέστειλε πρόσκληση για εκδήλωση του συνδυασμού «Μαρούσι ανθρώπινη πόλη» στα μέλη του τοπικού συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το κεντρικό e-mail του συμβουλίου (tosyn.amaroussiou@gmail.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ). Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές ενός οργάνου που ποτέ δεν αναγνώρισε.
Aς πάψουν κάποιοι να χρησιμοποιούν τους θεσμούς προς ίδιον όφελος. Η νέα γενιά θα τους κρίνει..
Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Γ. Πατούλη στο neolaia.gr

Ελάχιστες μέρες έμειναν για τις δημοτικές εκλογές 2010. Μιας και η φυσική έδρα του neolaia.gr βρίσκεται στο Μαρούσι ζητήσαμε από το νυν και υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη να μας αναλύσει το πρόγραμμά του.
Ερώτηση: Η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός πλησιέστερος στον πολίτη πιστεύετε πως είναι ο κατάλληλος φορέας για να εφαρμόσει άμεσα και αποτελεσματικά πολιτικές και προγράμματα στήριξης;
Απάντηση: Ο δήμος θέλησε να δείξει από την αρχή το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό του. Εμείς ως δημοτική αρχή δεν αυξήσαμε καθόλου τα δημοτικά τέλη, μηδενίσαμε τα δημοτικά τέλη στις ευπαθείς ομάδες ενώ τα μειώσαμε στο 50% στους τρίτεκνους.
Συντηρούμε 14 βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου μπορούμε να φιλοξενήσουμε περίπου 1.100 παιδιά για να εξυπηρετήσουμε τις εργαζόμενες μητέρες. Με το δημοτικό μας ασθενοφόρο έχουν μεταφερθεί πάνω από 1.500 συμπολίτες μας ενώ στο δημοτικό μας πολυιατρείο προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης εθελοντές γιατροί και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία και στα ΚΑΠΗ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 45 παιδικές χαρές τις οποίες τις αναπλάσαμε και δύο νέα ΚΑΠΗ που μαζί με τα υπόλοιπα έχουν γίνει εστίες ένδειξης αγάπης για τους ηλικιωμένους μας με δημιουργική απασχόληση αλλά και επίλυσης ζητημάτων υγείας, συνταγογράφησης και ψυχοθεραπείας.

Εκτός των Τειχών: Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
   “Εκτός των Τειχών”
     σήμερα  Πέμπτη 21 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει
                σε εκδήλωση – συνέντευξη τύπου
     τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού
                για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου Αμαρουσίου