Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ακλόνητο φαβορί ο Γ. Πατούλης

                 σε δημοσκόπηση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ
Σε κούρσα για… έναν φαίνεται πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση για την εκλογή δημάρχου στο Μαρούσι, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε για λογαριασμό της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ η εταιρεία PROGNOSIS.
Η υπεροχή του νυν δημάρχου Γιώργου Πατούλη αποτυπώνεται συντριπτικά, έναντι του συνδιεκδικητή του δημαρχικού θώκου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Ηλία Γιαννακάκου.
 Επισημαίνεται -για ακόμη μία φορά- πως οι δημοσκοπήσεις αποτελούν «φωτογραφία» των διαθέσεων της κοινής γνώμης κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο διενεργούνται και αποτυπώνουν τάσεις.
Το χρονικό διάστημα διενέργειας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης ορίζεται από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου, με την πλέον ασφαλή μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων και της κάλπης.

Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΌΣ των ΤΕΙΧΩΝ».

Αποτελείται από εργαζόμενους, φοιτητές, νέους, ανθρώπους των αγώνων του σήμερα. 
Ως Αριστερή Δημοτική Κίνηση, προσπαθούμε να απαντήσουμε με αριστερό ριζοσπαστικό τρόπο στα διλήμματα που εμφανίζει η αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική στο δήμο. 
Στο πρόσφατο παρελθόν, επιδιώξαμε να έχουμε μια παρέμβαση με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά σε ένα σύνολο ζητημάτων: Εναντιωθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παλέψαμε για τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων και της τσιμεντοποίησης της πόλης μας, της κατάργησης των διοδίων στην Αττική Οδό, τους αγώνες ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικού ΑΕΙ στη πόλη μας. 
Πρωτοστατήσαμε στο κίνημα κατά των δολοφονικών διαφημιστικών πινακίδων. Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά εκτρώματα των εκάστοτε κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η παρέμβασή μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και το ΔΝΤ, αρθρώνει ένα διαφορετικό λόγο για την καθημερινότητά μας, για τη ζωή μας συνολικά.
Η συμμετοχή μας στις εκλογές έρχεται ως συνέχεια αυτής της δράσης. Την πρόταση για τους αγώνες και τη συμπόρευση στις δημοτικές εκλογές την απευθύνουμε και επιθυμούμε να βαδίσουμε μαζί:
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

"Γραφείο τυπου Μaroussi-guide
Στις 14 Σεπτεμβριου ξεκινησαμε μια προσπαθεια.
Να βοηθησουμε τους Μαρουσιωτες στις επιλογεςτους στις Δημοτικες εκλογες
του Νοεμβριου. Καλυψαμε το κενο πληροφορησης που εχει επιβαλει ο κ.Πατουλης στην πολη μας διασπαθιζοντας τα λεφτα του Μαρουσιωτικου λαου.
Αποκαλυψαμε πραγματα που κατω απο αλλες συνθηκες θα οδηγουσαν σε παραιτησεις, απορουμε με την ξαδιαντροπια της Διοικησης,μενουμε καταπληκτοι με την σταση της αντιπολιτευσης και προβληματιζομαστε για τον ρολο του τυπου.
Φαινεται οτι ενα διχτυ συνδιαλλαγης καλυπτει την πολη και επιτρεπει στον κ.Πατουλη να καταστρεφει οτι ο Δημος μας καταφερε με δουλεια πολλων χρονων.
Μεσα σε αυτο το περιβαλον αρνουμεθα να νομιμοποιησουμε το παιχνιδι που καποιοι παιζουν σε βαρος της πολης μας με την συμμετοχη του συνδυασμου «Αποχη με προοπτικη» στις εκλογες.
Ευχαριστουμε τους 65 νεολαιους που ζητησαν να συμμετασχουν στον Συνδυασμο.
Ομως οι αρχες και αξιες μας θα εξυπηρετηθουν καλυτερα με την αποφαση αυτη.
Ολοι μαζι θα συνεχισουμε την προσπαθεια. Μεχρι τις εκλογες και μετα,ανεξαρτητως αποτελεσματος, θα συνεχισουμε την παρεμβαση μας. Καταγγελοντας αλλα και προτεινοντας.
Αποδειξαμε οτι εμεις οι νεοι και απειροι εχουμε πολυ περισσοτερες γνωσεις και δυνατοτητες απο ολους αυτους που μας κοροιδευουν χρονια.
Το κατεστημενο της πολης μας να μην κοιμαται πια ησυχα.
Τιποτα δεν ειναι οπως χθες.
http://www.maroussi-guide.gr/elections/?p=270

Μετά τον Κ. ΡΩΤΑ με Ηλία Γιαννακάκο & ο Τάσος Γιαννακόπουλος!

Τη συστράτευσή του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τον Δήμο Αμαρουσίου με τη δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Γιαννακάκο ανακοίνωσε μετά τον Στάθη Ραγκούση και τον Κώστα Ρώτα και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Γιαννακόπουλος, μας ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού.
Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
οι δυο άνδρες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία για ένα άλλο Μαρούσι, σε όλους τούς Μαρουσιώτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και αναφοράς.
Με αφορμή την ένταξή του στο συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ο Τάσος Γιαννακόπουλοςσημείωσε σχετικά με τη συνεργασία:

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κωνσταντίνος Κανελλάκης

Λ. Μαγιάκης: "Πολεοδομικά κορεσμένη" πόλη το Μαρούσι

"Κόντρα στον Καιρό" κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου για δεύτερη φορά ο Λ. Μαγιάκης, επικεφαλής της ομώνυμης κίνησης πολιτών που πρωτοσυγκροτήθηκε το 2002. 
Σε μια περιοχή που φιλοξενεί τα θηριώδη Mall κι άλλα μεγαλοκαταστήματα οι ελεύθεροι χώροι είναι μια πολυτέλεια, αλλά η διοίκηση του δημάρχου Γ. Πατούλη έχει προσπαθήσει πολλές φορές να αλλάξει χρήσεις γης με στόχο την περαιτέρω επέκταση των εμπορικών χρήσεων στο Μαρούσι.
Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς έχουν βρεθεί οι ενεργοί πολίτες του Αμαρουσίου, μεταξύ των οποίων και τα μέλη του "Κόντρα στον Καιρό".
"Ο δήμαρχος προχωρεί σε αυτές τις ρυθμίσεις για την εξασφάλιση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων " τονίζει ο Λ. Μαγιάκης σε επικοινωνία του με την "Αυγή" και επισημαίνει ακόμα ότι "μέσα σε μια τετραετία δεν αποκτήθηκε ούτε μια σπιθαμή ελεύθερου χώρου".
Η κίνηση "Κόντρα στον Καιρό" ζητά να κηρυχθεί το Μαρούσι περιοχή "πολεοδομικά κορεσμένη" από τις υπερτοπικές εμπορικές χρήσεις. Ιδιαίτερα στις συνοικίες Ψαλίδι κι Άγ. Θωμάς "η ζωή των κατοίκων είναι αβίωτη" από τα δεκάδες αυτοκίνητα που επισκέπτονται την περιοχή.
Παράλληλα, τα μέλη της κίνησης ζητούν οι πολλές περιοχές του Αμαρουσίου που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης να ενταχθούν ως περιοχές αμιγούς κατοικίας κι όχι ως περιοχές γενικής κατοικίας, όπως έχει επιδιώξει αρκετές φορές η διοίκηση Πατούλη, με στόχο την σύντομη αλλαγή των χρήσεων γης σε εμπορικές.

Τoυς υποψήφιους του Συνδυασμού του παρουσίασε ο Ηλίας Γιαννακάκος

Τoυς υποψήφιους του Συνδυασμού του  «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», παρουσίασε την
Τρίτη 12 Οκτωβρίο , στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στην αίθουσα Δημοτικού, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ηλίας Γιαννακάκος. Στην ομιλία του ο υποψήφιος που στηρίζεται επίσημα από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε τα εξής: 
"Η σημερινή μέρα είναι για μένα προσωπικά πολύ σημαντική καθώς θα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω άξιους και ικανούς ανθρώπους του τόπου μας που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο Μαρούσι.
Ανθρώπους που δεν θα δώσουν μόνο τη μάχη, μαζί με όλους εσάς, αυτού του αγώνα.
Αλλά που θα είναι παρούσες και παρόντες - πιστεύω με την ισχυρή εντολή των Μαρουσιωτών - στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας από την 1η του Γενάρη.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους και να είσθε σίγουροι πως η συνεισφορά του καθενός θα είναι πολύτιμη.
Θα είμαστε όλοι μαζί δίπλα σε σας, τους πολίτες του Αμαρουσίου, για να ανταποδίδουμε καθημερινά την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.
Μια εμπιστοσύνη που κερδήθηκε, μέρα με τη μέρα, καθώς οι πολίτες του Δήμου ξέρουν πως θα βασίζονται και ακουμπούν σε μια δημοτική παράταξη που δεν υπόσχεται, δεν λαικίζει, δεν εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές, αλλά θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί έργο για το γενικότερο συμφέρον της πόλης και των πολιτών της και μόνο.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

             Πρόεδρος ο Βασίλης Κωνσταντίνου
«Πρώτη κίνηση είναι η... απολύμανση της ομάδας και ουσιαστικά από σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια», δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου
Αυτό που έπρεπε να γίνει από καιρό με την παρέμβαση του Aρη Βωβού και να γλιτώσει το Μαρούσι τον διασυρμό και την κοροϊδία από τους επίδοξους αγοραστές Γκάμαρη - Μαρρή, συνέβη χθες.
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ο δήμαρχος, Γ. Πατούλης, εμφανίστηκαν στη Γενική Συνέλευση και έδωσαν τέλος στο κακόγουστο σίριαλ με την παραχώρηση των μετοχών στον Ερασιτέχνη.
«Εδώ και τώρα δώστε 500.000 ευρώ και πάρτε την ομάδα. Διαφορετικά τέλος», είπε στον Θ. Μαρρή ο Α. Βωβός και ο πρώτος αναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του από πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΚΑΕ, αφού αρνήθηκε ακόμη και την πρόταση να υπογράψει δύο επιταγές ημέρας. Oπως επισήμανε και ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, αποδείχτηκε ότι για τρεις μήνες το Μαρούσι υπέστη έναν χωρίς προηγούμενο εμπαιγμό.
Εξω από το γήπεδο είχαν συγκεντρωθεί και 150 φίλαθλοι του Αμαρουσίου με άγριες διαθέσεις κατά του Θ. Μαρρή, τον οποίο υποδέχτηκαν με γιαούρτια και αβγά και με δυσκολία φυγαδεύτηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
Αντίθετα επευφημήθηκε κατά την αποχώρησή του ο Α. Βωβός. Για τη θέση του προέδρου της ΚΑΕ προτάθηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος την αποδέχτηκε.
«Πρώτη κίνηση είναι η... απολύμανση της ομάδας και ουσιαστικά από σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια», δήλωσε ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος υπέγραψε και τα προσύμφωνα δύο Αμερικανών κι ενός Κουβανού, που αναμένονται να έρθουν μέχρι την Παρασκευή στην Αθήνα, για να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υπολογίζει το πολύ σε μία προπόνηση με όλους τους παίκτες πριν από την κυριακάτικη πρεμιέρα με τον Πανιώνιο.

ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

               «Πήρα χλωρίνη για να απολυμάνω»
Ο Κωνσταντίνου «σήκωσε τα μανίκια» στην ΚΑΕ Αμαρουσίου
Για την εκλογή του στην προεδρία της ΚΑΕ Μαρούσι αναφέρθηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra. «Το να είσαι πρόεδρος και να βάζεις χρήματα, τότε σημαίνει πως είσαι πρόεδρος και ιδιοκτήτης. Εμένα, πάντως, δεν με απασχολεί ο τίτλος. Το σημαντικό είναι ότι είμαι μαζί με ανθρώπους, φίλους, όπως είναι ο Κώστας Κουτσούκος, όπως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης, και ο Άρης Βωβός, και συμμετέχουμε για να φέρουμε το Μαρούσι εκεί που ανήκει, που μέχρι την περσινή σεζόν ήταν τρίτο» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Κωνσταντίνου και συνέχισε:
«Μετά από τόσες χαρές που έχω γευτεί, από την εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό, προχθές στην Αίγλη Ζαππείου εντυπωσιάστηκα, όταν είδα τον Ομπράντοβιτς και τον Αλεξανδρή και το Μαρούσι να είναι κατά σειρά προτεραιότητας τρίτο. Είναι κρίμα η προσπάθεια του Βωβού και του Πατούλη να δοθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση, φάνηκαν ψεύτες και έφτασαν το Μαρούσι να χλευάζεται από τον οποιοδήποτε» είπε ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ σχετικά με τις πρώτες κινήσεις του από το νέο πόστο του τόνισε:
«Πήρα χλωρίνη και είμαι έτοιμος απ' το μεσημέρι να πάμε στο γήπεδο, για να απολυμάνουμε όλα τα μέρη που παρευρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, έστω και τυπικά για λίγες ώρες».
Για τα στελέχη που στηρίζουν την προσπάθεια του Αμαρουσίου τόνισε:  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231063162#ixzz12JfWWIXW

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010



Eφημερίδα"Πόλις"

ΟΤΕ: «Yιοθετεί» προστατευόμενο είδος γερακιο

Το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ANIMA» στηρίζει ο ΟΤΕ και συμμετέχει στο «Πρόγραμμα Εταιρικών Υιοθεσιών».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υιοθεσίας αφορά στην κάλυψη των ετήσιων εξόδων ιατρικής φροντίδας, φαρμακευτικής αγωγής και διατροφής για ένα από τα προστατευόμενα είδη που φροντίζει η ΑΝΙΜΑ. Ο ΟΤΕ επέλεξε να υιοθετήσει το προστατευόμενο είδος γερακιού βραχοκιρκίνεζο, που φωλιάζει και στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.
Η παραπάνω συνεργασία του ΟΤΕ με την «ΑΝΙΜΑ» σηματοδοτήθηκε με ένα ξεχωριστό τρόπο.
Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών που στην Ελλάδα συντονίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ - εθελοντές, με τις οικογένειές τους, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην απελευθέρωση αποθεραπευμένων πουλιών και άλλων ζώων που πραγματοποιήθηκε στην Πάρνηθα. Συνολικά απελευθερώθηκαν 15 πουλιά, μεταξύ των οποίων αρκετά γεράκια, καθώς και άλλα 15 ζώα του δάσους (σκαντζόχοιροι και χελώνες).